základní část, 21. kolo
18.02.2024 18:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta našla recept na brankářský produkt vlastní akademie až ve druhém poločase

Fotbalisté Sparty zareagovali na odpolední triumf svého červeno-bílého rivala a na závěr 21. kola Fortuna ligy zdolali Liberec před vlastními fanoušky 2:1. Pražané sice na hřišti od samého úvodu dominovali, v první půli ale veškeré jejich šance zlikvidoval brankář Hugo Jan Bačkovský, jenž s velkým fotbalem začínal právě na Letné. Za jeho zády skončila až krátce po změně stran tečovaná rána Lukáše Haraslína, na kterého prakticky okamžitě navázal Victor Olatunji. Trefa bývalého hráče Slovanu se nakonec ukázala být vítěznou.

Sparťané se vraceli zpět do ligy po bláznivém utkání v Istanbulu, kde podlehli Galatasarayi 2:3. I přes nadějný výsledek do odvety nemohli být Pražané příliš spokojení, jelikož v Turecku předvedli klíčové individuální chyby. Na oddych navíc příliš mnoho času neměli, neboť se museli připravit na Liberec, jenž zahájil jarní fázi sezony vítězstvím nad Sigmou.

Hrdinou úvodní půle byl bezesporu hostující brankář vychovaný sparťanskou akademií Bačkovský. Ten se k velkému výkonu nadechl ve 23. minutě v souboji s Lukášem Sadílkem, k němuž v nitru vápna propadl míč zahrávaný od rohového praporku. Ještě lepší zákrok předvedl chvíli nato proti obstřelu Jakuba Peška. Bez práce nebyl ani Peter Vindahl, který hlavou obětavě vyrazil střelu Ľubomíra Tupty, jenž dotáhl únik po chybě Filipa Panáka až příliš blízko dánskému gólmanovi. Bačkovského odpočinek ale netrval dlouho. Ve 40. minutě ho svým typickým způsobem prověřil navrátilec do základní sestavy Haraslín, nicméně výsledkem byl pouze nejlepší zákrok úvodního dějství.

S uplynutím poločasové přestávky Bačkovského kouzlo pominulo. Okamžitě po změně stran rozvlnil síť i s přispěním teče obránce Haraslín a ve 49. minutě zvyšoval vedení Olatunji. Vytáhlý Nigerijec se vynořil z dýmu způsobeného mohutnou pyrotechnikou, předčil v souboji Filipa Prebsla a zblízka překonal brankáře. Velmi blízko ke třetímu gólu byl střídající Matěj Ryneš, jeho obávaná levačka ale po Haraslínově přihrávce rozezvučela jen břevno. Hostům vlila naději do žil situace ze 68. minuty, kdy dvojice hráčů přelstila ofsajdovou past a do prázdné brány zakončoval host ze Slavie Filip Horský. Fotbalisté v rudých dresech pak očividně znervózněli, skóre se však navzdory herní převaze Slovanu znovu neměnilo.

Sparta tak dotáhla domácí utkání do vítězného konce. V příštím kole se 25. února střetne se Slováckem, Liberec změří o den dříve síly s Jabloncem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele