Oliveira v hledáčku Lyonu, přestupu se nebrání

22.01.2009, 15:31
Aktuality
Ricardo Oliveira před letošní sezonou řadu fanoušků překvapil, když zavrhl možnost hrát nějakou elitní soutěž a přestoupil do Zaragozy. Brazilský útočník tak není příliš na očích, to se ale může hodně brzy změnit. Zájem o jeho služby má Lyon a sám Oliveira by stěhování do Francie bral...

"Lyon je skvělý klub... jsem spokojen, že jsem na jeho seznamu. Byl bych velmi rád, kdybych si za Lyon mohl zahrát. Jsem nakloněn jednáním, když bude součástí i přesun do nejvyšší soutěže. Je jasné, že ve druhé lize nechci zůstávat příliš dlouho. Celou kariéru jsem strávil v prvních ligách a mým cílem je zase se do jedné vrátit," prohlásil Oliveira.

"Z toho, co vím, tak zatím nedošlo ke kontaktu. K realizaci přestupu musejí nejprve začít jednat kluby. Bez toho se nic nestane," dodal Oliveira v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RMC.

Lyon v současnosti hledá jednu posilu do útoku poté, co bude až do konce sezony mimo hru Sidney Govou. K tomu je třeba připočítat i Freda, který již potvrdil svůj úmysl klub v zimě opustit.

Oliveiru do Evropy přivedla Valencia, kde ale nedostával zase tolik příležitostí a brzy odešel jinam. Zahrál si za Batis a dokonce i AC Milán, z něhož loni hostoval v Zaragoze. Té nakonec nepomohl k přežití v Primera Division, přesto se mu v klubu zalíbilo a za deset milionů eur do něho před sezonou přestoupil.

Zaragoza je po dvaceti odehraných kolech zatím na druhém místě tabulky, Segunda Division je ale hodně vyrovnaná. Na osmou Celtu Vigo má Zaragoza k dobru jenom dva body, rozdíl mezi prvním Xerezem a dvacátým Eibarem pak činí pouhých třináct bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odejdi si kam chceš, ale nejdřív koukej dotáhnut Zaragozu do La Ligy. Ricardo Oliveira

Reagovat
smazaný uživatel

Oliveira je kvalitní forvard, jeho bych určitě uvítal.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je na tom s počtem golu v letošní sezoně?

Reagovat
Kapřík

V Lize Adelante má 16 zápasů, 8 gólů.

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oliveiru si v lyonském dresu dokáži představit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele