PEARCE K ANGLICKÉ JEDENADVACÍTCE

01.02.2007, 14:13
Aktuality
Stuart Pearce ode dneška sedí na dvou židlích. Bývalý anglický reprezentant již není pouze manažerem Manchesteru City, ale také koučem tamní reprezentace do 21 let, u níž nahradí Petera Taylora...

Taylor minulý týden složil funkci a ujal se kormidla druholigového Crystalu Palace. Od tohoto okamžiku se jako o jeho nástupci začalo hovořit o Stuartu Pearceovi, který se nové výzvě nebránil. Proti však byl jeho zaměstnavatel, Manchester City, jemuž se představa ztráty kormidelníka vůbec nelíbila.

Dnes nakonec došlo ke kompromisu a Pearce bude trénovat Manchester City i anglickou jedenadvacítku. Tu povede příští týden v přípravném utkání proti Španělsku a na její lavičce bude rovněž stát na letním evropském šampionátu této věkové kategorie.

"Jsme moc rádi, že Stuart povede tým v přátelském zápase se Španělskem, aby se seznámil s hráči. Zároveň si uvědomujeme jeho povinnosti coby manažera Manchesteru City, kterému bude muset do konce sezóny věnovat veškerou pozornost," prohlásil ředitel FA v oblasti fotbalového rozvoje Sir Trevor Brooking.

"Stuart má velké zkušenosti s mezinárodním fotbalem a v Manchesteru City již ukázal, že je mladým a schopným manažerem," zdůvodnil Brooking volbu nového kouče.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele