Pokud bych Derby vedl trvale, jako hráč skončím, prohlásil Rooney

28.11.2020, 11:45
Aktuality
Bývalý anglický reprezentant Wayne Rooney v pátek prohlásil, že je připravený ukončit svou hráčskou kariéru v případě, že by dostal nabídku trénovat Derby County natrvalo. Momentálně je v pozici dočasného hrajícího manažera.

"V případě, že bych vedl tým delší dobu, tak si neumím představit, že by šlo zároveň i hrát. Takže konec je určitě jedna z možností," řekl Rooney.

"Pokud bych nebyl manažerem a byl jen součástí realizačního týmu, tak bych pokračoval, ale pokud bych byl požádán, abych tým vedl natrvalo, pak by to znamenalo konec mojí hráčské kariéry," uvedl Rooney, který v Derby zastával pozici hrajícího asistenta Phillipa Cocuho. Po jeho odvolání pak dočasně vede tým jako hlavní kouč.

Poté, co Cocu na lavičce skončil, vedl Rooney nejprve tým ze hřiště společně s asistenty Liamem Roseniorem, Shayem Givenem a Justinem Walkerem. "Postupem času jsme ale došli k názoru, že je třeba, aby tým měl jen jednoho šéfa," prohlásil. Do víkendového zápasu proti Wycombe tak povede tým už jen Rooney.

"Hráči potřebují mít jasno, kdo to vede. Bavili jsme se o tom a cítím, že jsem ten správný člověk. Tréninková cvičení připravujeme společně, ale konečné rozhodnutí bude na mně. Převezmu za to zodpovědnost a samozřejmě také zodpovědnost za výsledky," vysvětlil Rooney, který dal už dřív najevo, že by se rád Derby ujal jako hlavní manažer.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
mimi_united

Prečo nie, patril k najlepším hráčom na svete, trénoval ho najlepší tréner na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy hrál pod Trpišem?

Reagovat
Radikal

v mládeži ho trénoval Csaplár

Reagovat
smazaný uživatel

A Kotrba?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

K

Reagovat
smazaný uživatel

Moc brzo, Wayne

Reagovat
Irek

Taky si říkám... 2-3 roky může ještě hrát a pak ať začne trénovat

Reagovat
Filip12

zatím slabota na to jaký maji kádr

Reagovat
Bucky

V té druhé anglické je takový malý zázrak, když někdo zvládne zahrát 3 sezóny po sobě nahoře, aniž by postoupil. Tam to lítá neskutečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to aspoň jako v manageru, že hráči chtějí postup, jinak nechtějí prodlužovat smlouvy nebo přestupovat? Ve starém FMku 12, kdy ještě šlo, aby zápas vedl asistent, šlo zápasy vyhrávat. Takže já jsem uhrál PL s jedním z TOP kádrů a pak jsem se snažil s ním udržet, protože nejlepší hráči by mi jinak odešli. Jak už jsem byl zkušenější, tak jsem jim při přestupu dal vyšší plat na úkor opce odchodu při sestupu. Ale u lepší hráčů to stejně nešlo.

Reagovat
Bucky

No, vlastně docela jo. Máš tam takové ty druholigové hráče, kteří tam budou hrát vždycky a vydrží tam. Takové ty Davey Nugenty, Billy Sharpy apod, jejichž strop je Champ a když se občas do té Premier League podívají, tak trpí. Ti v klubech vydrží, i když se nepostoupí. Naopak když se postoupí, tak většinou záleží jen na smlouvě, ale většinou se pak celkem rychle pakují o dům dál, zpátky do Champu. A pak tam jsou hráči jako byli třeba loni Ollie Watkins nebo Benrahma z Brentfordu, u kterých bylo naprosto jasné, že pokud nepostoupí, tak jdou pryč. A když se k tomu přidá ještě častá závislost týmů Champu na hostováních, tak fakt udržet kádr pohromadě třeba jen 3 sezóny bez postupu je skoro nemožný.

Reagovat
Pride

V Derby jsou rádi, že jsou tam kde jsou. Však to jsou vesměs průměráci, nikdo z nich tam nemá na PL. I ten Lawrence, který mohl být super hráč tak se neskutečně zakopal.

Reagovat
smazaný uživatel

v 35-tke trener? ma vobec trenerske vzdelanie a najvyssiu licenciu?

Reagovat
cr7sux

staře už vypadá dost

Reagovat
El-Pistolero-68

To už tak 10 let ale.

Reagovat
Remt

Hnátek taky neměl licenci a jakej to byl panečku kouč

Reagovat
kattos

Hnátek licenci měl

Reagovat
Remt

Nekecej, dyt byl úplně blbej

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Hnatek licencni mel.

Reagovat
smazaný uživatel

to kto je Hnatek?

Reagovat
h8_sfatto

Pepi

Reagovat
Remt

Pepi alias Trefuj zarizeni

Reagovat
dinss

ten seriál na východ teprve přijde :)

Reagovat
El-Pistolero-68

Až jim tam natáhnou internety.

Reagovat
dinss

Reagovat
cr7sux

Reagovat
TerriersSKCZ

zatial to ale vyzera tak, ze bude trenovat v League One :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele