Praha chce do prázdnin vypsat soutěž na podobu úprav Ďolíčku

03.05.2023, 16:54
Aktuality

Praha plánuje do prázdnin vypsat soutěž na budoucí podobu stadionu Ďolíček, a to formou takzvaného soutěžního workshopu. Výběr návrhu by se mohl uskutečnit na podzim. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Petr Hlaváček (za STAN). Oproti původnímu záměru vedení magistrátu, který vršovický stadion vlastní, ustoupilo od záměru v jižní tribuně vybudovat přístavbu s komerčními prostory.

Magistrát si v minulém volebním období nechal zpracovat ekonomickou studii rekonstrukce stadionu. Na jejím základě poté zvažoval, že by v jižní části stadionu vybudoval kancelářskou přístavbu, ve které bude kromě tribuny i několik tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Jejich pronájem měl pomoci opravu stadionu rychleji zaplatit.

Tento záměr však už podle Hlaváčka neplatí, zkomplikovalo ho i to, že město pod stadionem objevilo předtím neznámou stoku, která by případnou přístavbu výrazně zkomplikovala a prodražila. I s ohledem na nízký nájem, který městu platí klub Bohemians Praha 1905, by se taková investice v tuto chvíli nevyplatila.

Magistrát nyní podle Hlaváčka neplánuje standardní architektonickou soutěž, ale soutěžní workshop, při kterém týmy budou už při tvorbě návrhů komunikovat mezi sebou, s porotou, fotbalovým klubem či magistrátem. Cílem bude navrhnout ekonomicky schůdné řešení, které by podle náměstka mohlo využít například kontejnery.

"S mírným optimismem si myslím, že bychom ho před prázdninami mohli vyhlásit a na podzim by mohl proběhnout," řekl Hlaváček a dodal, že se jedná i o směně pozemků na sever od stadionu, která by umožnila posunout hrací plochu. Součástí zadání pro soutěžní týmy by měla být rovněž základní podoba sportovní haly, kterou naproti stadionu plánuje Praha 10. Přípravu soutěže má na starosti městská příspěvková organizace Pražská developerská společnost, která také v blízkosti stadionu připravuje projekt bytového domu.

O odkupu Ďolíčku začalo město jednat se soukromým vlastníkem v roce 2011. Stadion chtěla nejdříve koupit městská část Praha 10, v předminulém volebním období se nakonec strany dohodly, že ho odkoupí magistrát.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pablos

New Hradec ?

Reagovat
KingMaster13

Ten stadion to potřebuje jak sůl a rovnou můžou pomoct i Žižkovu

Reagovat
monty25

Jakože by Viktorka hrála v Ďolíčku? Tak to zapomeň.

Reagovat
Pablos

spíš myslel ten stadion Viktorky né

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Praha aby rovnou pomohla najít někoho i Žižkovu ale tam z toho bohužel chtějí udělat spíš byty

Reagovat
KingMaster13

Tak to jsem přehlédl, to je dobře. Moje poslední informace co jsem měl je, že tam z toho chtějí udělat byty a zbourat jednu z těch tribun

Reagovat
Salfovic

Na Žižkově i v Ďolíčku není prostor pro pořádný stadion.

Reagovat
Pablos

přesto to nemusí vypadat tak tragicky né ?

Reagovat
Pablos
Reagovat
kilobyte

"Blížící se komunální volby na začátek stavbu prý nebudou mít vliv."

Že by kauzalita? Jak se někde začne mluvit o stadionu, tak jsou hned nějaké volby. To nemůže být náhoda.

Reagovat
KingMaster13

Hele jak kde, z nějaké strany je potenciál mít solidní tribunu a z nějaké holt nějakou menší. Třeba hlavní tribuna a vstup může vypadat mnohem lépe v tom Ďolíčku, postranní tribuny tam potenciál rovněž je, jen ta protilehlá holt bude taková skříplá.

Na Žižkově opět solidní potenciál pro hlavní tribunu, dala by se vylepšit ta pravá strana kde jsou hosté a na té protilehlé alespoň to udělat tak aby na člověka nepadala ta omítka a nebyla v havarijním stavu. Stejně větší stadiony nepotřebují ale pokud možno aby alespoň měli možnost hrát doma alespoň Konferenční ligu, Liga mistrů a Evropská se jich beztak týkat jen tak nebudou.

Reagovat
Pablos

V tom článku co posílal monty je, že smlouva je podmíněná, že klub musí hrát v druhé nebo třetí lize. Z toho asi vyplývá, že tam není ani snaha splňovat ligové parametry... natož aby koukali až na konferenční ligu.

Reagovat
KingMaster13

Za to že jsi četl článek Jinak v tom případě teda to opravit tak ať to alespoň nepadá člověku na hlavu. Na té protilehlé aby byl člověk s helmou

Reagovat
Pablos

Proletěl jsem to... vlastně jsem dohromady přečetl tak 8 vět a zrovna to tam bylo mezi těma přečtenýma Jinak jasný, chce to úpravu jako sůl

Reagovat
AjaxFans

Bjesná ruina

Reagovat
LAM

Zbourat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele