Premier League - preview 16. kola: Man Utd stahuje ztrátu na čtyřku

12.11.2022, 09:19, aktualizováno 13.11.2022, 08:38
Previews
Craven Cottage (© AFP)
Manchester United má před sebou těžký zápas na Craven Cottage, potřebuje však vyhrát, aby udržel krok s příčkami zaručující postup do Ligy mistrů. Případné zaváhání může trestat Brighton, jenž přivítá Aston Villu...

Brighton & Hove Albion - Aston Villa

neděle 15:00
V neděli odpoledne se na Amex Stadium odehraje souboj dvou poměrně nově jmenovaných manažerů v Premier League - Brighton & Hove Albion hostí Aston Villu. Seagulls vstupují do posledního víkendu před mistrovstvím světa poté, co vyřadili Arsenal z Ligového poháru, svěřenci Unaie Emeryho naopak vypadli po prohře s Manchesterem United.

Brighton ve středu překvapil ve formě hrající Gunners a po velmi dobrém výkonu si odváží zasloužené vítězství a postup do dalšího kola Ligového poháru.

Svěřenci Roberta De Zerbiho se nacházejí ve velmi dobrém rozpoložení, před výhrou nad Arsenalem totiž v lize na Molineux porazili Wolverhampton, a nyní usilují o výhru ve čtyřech zápasech v řadě, což se jim naposledy podařilo v dubnu 2017.

Brightonu se od vítězství nad Wolves nikdo nezranil, a tak by měl De Zerbimu chybět pouze Jakub Moder, který má dlouhodobé problémy s kolenem.

Čtyři dny poté, co Unai Emery odstartoval své druhé angažmá v Premier League vítězstvím 3:1 nad Manchesterem United, se jeho svěřenci utkali s výběrem Erika ten Haga podruhé, tentokráte v EFL Cupu. Z vítězství 4:2 se však radovali domácí Red Devils, za které si mimo jiné svůj debut odbyl slovenský brankář Martin Dúbravka.

Porážka na Old Trafford ukázala, že venkovní utkání jsou pro tým z West Midlands stále kamenem úrazu, v lize ještě venku ani jednou nevyhrál a má na svém kontě jen dva body ze sedmi utkání.

Unai Emery bude mít po pohárovém utkání opět k dispozici Leandera Dendonckera a Jana Bednareka, mimo hru naopak zůstávají Brazilci Philippe Coutinho a Diego Carlos.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Groß, Dunk, Webster, Estupiñán - Caicedo, Mac Allister - March, Lallana, Mitoma - Trossard

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Digne - Dendoncker, Luiz - Bailey, Ramsey, Buendía - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.70 - 4.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Fulham FC - Manchester United

neděle 17:30
Fulham by rád potrápil i další celek z Manchesteru, ale proti United domácí naposledy zvítězili před 13 lety. Hosté se zase pokusí odčinit prohru z Villa Parku, kde Aston Ville v minulém kole podlehli 1:3.

Fulham byl v posledním zápase blízko skvělému výsledku na hřišti Manchesteru City, ale v poslední minutě zhatila zisk bodu penalta, kterou následně Haaland proměnil. I tak musí být Whites spokojení s dosavadními výkony. Fulham se nachází na skvělém devátém místě, před startem sezóny tohle určitě nikdo nečekal.

Velkou nevýhodou pro domácí duel s United může být skutečnost, že se zranil kanonýr týmu Mitrović, který si v tomto ročníku připsal již 9 branek a patří k nejlepším hráčům týmu. Svěřencům Marca Silvy se v právě probíhající sezóně daří v domácím prostředí, ze 7 zápasů doma prohráli pouze jediný mač. Fulhamu se však proti Manchesteru dlouhodobě nevede, naposledy dokázali United porazit v prosinci 2009.

Na straně domácích nebudou k dispozici Mitrović, Kebano, Reed, Solomon a Tete. V minulém ročníku Cottagers doma s United prohráli 1:2, druhý vzájemný duel na Old Trafford skončil 1:1.

United před týdnem nezvládli utkání ve Villa Parku a s Aston Villou padli. Nicméně Rudí ďáblové se velmi rychle dočkali odvety, protože se se stejným soupeřem střetli ve čtvrtek v rámci EFL Cupu, a tentokrát uspěli v poměru 4:2.

Nizozemský kouč Erik ten Hag se na předzápasové konferenci rozhovořil o kvalitách nedělního protivníka. "Myslím si, že všichni hráči se uvědomují důležitost střetu proti Fulhamu. V Premier League jsou všechny týmy velmi vyrovnané, a musím říct, že co jsem měl zatím možnost vidět, tak Fulham hraje opravdu dobrý fotbal dopředu i dozadu. Vzpomínám si na jeho domácí utkání proti Liverpoolu na začátku sezóny. Musíte předvést kvalitní výkon, abyste na jeho půdě dosáhli dobrého výsledku," řekl trenér United.

Manchesteru nepomůžou Tuanzebe, Varane, Williams a vykartovaný Dalot. Zranění nebo nemoc doléčují Antony, Sancho a Ronaldo, avšak u nich je pravděpodobné, že se do začátku utkání dají do pořádku.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Cordova-Reid, Diop, Ream, Robinson - Chalobah, Palhinha - Wilson, Pereira, Willian - Vinícius

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Lindelöf, Maguire, Martínez, Shaw - Casemiro, Eriksen - Rashford, Fernandes, Garnacho - Martial

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.93 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Manchester City - Brentford FC

sobota 13:30
Manchester City vyzve v utkání šestnáctého kola Premier League Brentford. Domácí jsou v tabulce průběžně stále druzí a stíhají první Arsenal. Brentford se pohybuje okolo středu tabulky a aktuálně je jedenáctý.

Citizens v posledním ligovém klání hráli hodinu bez vyloučeného Cancela, přesto nakonec zvládli zápas s Fulhamem dotáhnout do vítězného konce. Skóre otevřel Julián Álvarez, nejlepší střelec soutěže Erling Haaland však v páté nastavené minutě z pokutového kopu rozhodl, což byl nejpozději vstřelený vítězný ligový gól City od listopadu 2017.

V týdnu Guardiolova družina stihla ještě duel s Chelsea v EFL Cupu, londýnského soupeře City zásluhou Riyada Mahreze a Juliána Álvereze porazili 2:0. Na marodce Manchesteru se momentálně nachází už jen jeden muž, kterým je Kyle Walker, kterého trápí svalové zranění.

Vítězství nad Brentfordem byl Citizens posunulo minimálně do večera na první příčku, pokud by Arsenal zaváhal s Wolves, zůstali by City první přes celé mistrovství světa v Kataru. Další kolo je totiž v plánu až na Boxing Day, tedy 26. prosince.

Brentford se svou momentální pozicí musí být spokojený, ačkoliv z Ligového poháru už je venku, když nestačil na Gillingham až ze čtvrté ligy a po remíze 1:1 vypadl 5:6 po penaltách, neproměnil Mikkel Damsgaard. Po slibném začátku v Premier League už ale Bees čekají téměř měsíc na vítězství a naposledy remizovali na půdě posledního Nottinghamu 2:2, domácí navíc vyrovnali v poslední minutě díky vlastnímu gólu Zanky.

Nyní rozhodně není ideální čas na nápravu, protože svěřenci manažera Thomase Franka míří na stadion jednoho z nejlepších týmů planety, se kterým navíc prohráli už čtyři vzájemné zápasy v řadě, přičemž v obou loňských nedokázali dát ani gól.

Brentford navíc trápí spousta zranění, tím asi nejzásadnějším je absence střelce Ivana Toneyho, kterého nyní začala anglická fotbalová asociace vyšetřovat kvůli sázení. Mimo něj nejsou k dispozici například Kristoffer Ajer či gólman Thomas Strakosha.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Stones, Akanji, Aké, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Silva, Haaland, Grealish.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Ajer, Pinnock, Mee - Roerslev, Jensen, Onyeka, Dasilva, Henry - Mbeumo, Toney.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.78 - 22.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AFC Bournemouth - Everton FC

sobota 16:00
Bournemouth přivítá v utkání šestnáctého kola Premier League Everton. Oba celky se pohybují rozhodně tam, kde nechtějí, domácí jsou sedmnáctí, hosté na ně mají jednobodový náskok patří jim šestnáctá pozice.

Bournemouth čeká na ligové vítězství už více než měsíc, když osmého října porazil Leicester 2:1. Od té doby Cherries připsali jednu remízu a čtyři prohry, což jejich postavení v tabulce příliš nepomohlo. Naposledy v lize nezvládli přestřelku s Leeds a padli 3:4. Ani proti Spurs nebyly body daleko, favorit zvítězil 3:2. V pěti vzájemných ligových kláních navíc Bournemouth ještě s Evertonem neprohrál, což by potřeboval stvrdit i nyní, aby se vzdálil sestupovým příčkám.

Everton dlouhodobě okupuje místa ve spodku tabulky, což celku kdysi hrajícímu o evropské poháry určitě nestačí. Naposledy navíc Toffees doma nestačili 0:2 na Leicester, který se před ně díky tomu v tabulce dostal. Naději dodala do klubu z Liverpoolu výhra 3:0 s Crystal Palace, jinak ale Lampardovi svěřenci sbírají body pomálu. Od začátku minulého ročníku Everton získal na venkovních stadionech pouze šestnáct bodů a vyhrál jen třikrát. Nyní navíc schází kanonýr Dominic Calvert-Lewin.

Oba celky se potkaly naposledy 8. listopadu v EFL poháru, Cherries vyhráli jasně 4:1 a postoupili do osmifinále. Trefili se Lowe, Stanislas, Marcondes a Anthony, za Toffees Gray.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Fredericks, Senesi, Stephens, Smith - Billing, Cook, Lerma, Tavernier - Solanke, Moore.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Gueye, Onana - McNeil, Iwobi, Gray - Maupay.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.17 - 2.73

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Liverpool FC - Southampton FC

sobota 16:00
Nathana Jonese čeká v první zápas na lavičce Southamptonu, v sobotu se na Anfieldu utká s Liverpoolem v posledním kole Premier League před mistrovstvím světa. Oba týmy uprostřed týdne postoupily v EFL Cupu po penaltových rozstřelech, Reds si poradili s Derby County, Saints postoupili přes Sheffield Wednesday.

Domácí Liverpool ve středu odehrál bezbrankovou remízu v Ligovém poháru s třetiligovým Derby, přičemž manažer Klopp na hřiště vyslal velmi mladou sestavu. Dobrý výkon mladíků však vstřelenou branku nepřinesl, vypadnutí musel několikrát odvracet skvělý irský brankář Kelleher. V penaltovém rozstřelu sice Reds sami dvakrát zaváhali, ale Kelleher zneškodnil hned tři pokusy soupeře. Rozhodující penaltu vstřelil Harvey Elliott a udržel klub v Ligovém poháru.

Vypadá to, že se Liverpoolu konečně začíná dařit. V posledních zápasech však dokázal porazit Neapol v Lize mistrů či v domácí soutěži Tottenham Hotspur - minulý víkend se při výhře 2:1 nad severolondýnským klubem dvakrát prosadil Mohamed Salah.

Přestože Liverpool na Tottenhamu Hotspur Stadium ukončil sérii dvou proher v nejvyšší soutěži nachází se až na osmém místě tabulky a na příčky zaručující Ligu mistrů ztrácí sedm bodů.

Dobrou zprávou pro domácí fanoušky je to, že se pomalu začínají do zápasů vracet zranění hráči. "Milner se vrátil do tréninkového procesu, lepší se i stav Nabyho Keïty a Luise Díaze. Joel Matip už s námi trénoval. Nyní by už měl také k dispozici, ale s týmem trénoval jen jednou," prohlásil Klopp.

V minulé sezóně téměř dovedl Luton Town až do Premier League, v listopadu tohoto roku se přeci jen dočkal prvoligového angažmá. Na lavičku Southamptonu usedl, po vyhazovu Ralpha Hasenhüttla, Nathan Jones.

Jonesovo jmenování bylo potvrzeno ve čtvrtek ráno, kdy 49letý Velšan podepsal smlouvu na St Mary's až do roku 2026. Ve středu večer tak pouze jako divák přihlížel tomu, jak Saints postoupili v EFL Cupu do dalšího kola po úspěšném penaltovém rozstřelu proti Sheffieldu Wednesday.

Poslední zápas na před odchodem Hasenhüttla skončil vysokou prohrou 1:4 s Newcastlem United, hosté se tak před sobotním utkáním na Anfieldu nachází na sestupové osmnácté příčce.

Liverpool v minulé sezóně vyhrál nad Southamptonem dvakrát, v celkovém součtu svého sobotního soupeře přestřílel v poměru 6:1. V posledních pěti zápasech na Anfieldu proti Saints pokaždé vyhrál bez inkasované branky, takže se dá očekávat, že Jonesova premiéra na prvoligové lavičce bude více než náročná.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Salah, Fabinho, Thiago, Elliott - Núñez, Firmino

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Lyanco, Bella-Kotchap, Salisu - Elyounoussi, Ward-Prowse, Lavia, S. Armstrong, Perraud - Aribo, Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.44 - 11.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Nottingham Forest - Crystal Palace

sobota 16:00
Poslední klub Premier League Nottingham Forest se bude snažit poprvé od začátku září vymanit ze sestupového pásma, když v sobotu přivítá na City Ground Crystal Palace. Eagles si mezitím budou chtít druhým venkovním vítězstvím v řadě upevnit své postavení v horní polovině tabulky.

Poté, co minulý víkend Nottingham přišel o výhru s Brentfordem až v 96. minutě gólem na 2:2, se mu podařilo ve středu večer ve třetím kole Ligového poháru dosáhnout překvapivého vítězství 2:0 nad Tottenhamem Hotspur.

Forest tak prodloužili svou neporazitelnost na City Ground na čtyři zápasy ve všech soutěžích a tento víkend je čeká poslední utkání před šestitýdenní přestávkou, přičemž trenér Cooper doufá, že se jeho tým pozitivním výsledkem proti Palace odlepí ode dna tabulky.

Crystal Palace se naopak nepodařilo postoupit do dalšího kola EFL Cupu, ve střelu večer vypadl po penaltovém rozstřelu s Newcastlem United.

Svěřenci Patricka Vieiry měli před porážkou s Newcastlem slušnou formu, z předchozích šesti zápasů v Premier League čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Díky vítězství 2:1 na hřišti West Hamu, které minulý víkend zařídil gólem z nastavení Michael Olise, se Palace vyšplhal na 10. místo v tabulce.

Nottinghamu Forest bude chybět po vyloučení z minulého utkání Mangala, mimo hru jsou také zranění Omar Richards, Harry Toffolo, Moussa Niakhaté a Giulian Biancone.

Hosté se naopak těší na návrat Odsonna Édouarda, který vynechal poslední dva zápasy kvůli problémům se stehnem. Na marodce však zůstává dvojice James McArthur a Chris Richards.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Aurier, Worrall, Cook, Lodi - Freuler, O'Brien, Yates - Gibbs-White, Lingard - Johnson

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Schlupp, Doucouré, Eze - Ayew, Zaha, Olise

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.19 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tottenham Hotspur - Leeds United

sobota 16:00
Tottenham Hotspur se bude chtít před mistrovstvím světa snažit vyhnout třetí porážce ve všech soutěžích v řadě, v sobotním zápase přivítá Leeds United. Spurs ve středu prohráli v Ligovém poháru s Nottinghamem Forest 0:2, hosté ze soutěže rovněž vypadli, a to po prohře na hřišti Wolverhamptonu Wanderers.

Od roku 2008, kdy Tottenham vyhrál Ligový pohár, se nepodařilo klubu ze severního Londýna rozšířit svou sbírku trofejí a svěřenci Antonia Conteho přišli o další šanci na titul poté, co ve středu vypadli ze stejné soutěže na hřišti Nottinghamu Forest.

Přestože Tottenham nasadil snad svou nejsilnější možnou jedenáctku, podlehl Forest po brankách Renana Lodiho a Jesseho Lingarda 0:2. Bylo to jen pár dní poté, co prohrál i v Premier League, ve šlágru kola totiž nestačil na zlepšující se Liverpool, když na dvě branky Salaha z první půle dokázal zareagovat jen Harry Kane gólem na konečných 1:2.

Tottenhamu se sice zpočátku sezóny dařilo držet krok s Arsenalem a Manchesterem City na čele tabulky, v posledních týdnech však zdá se vypadl z boje o první příčky, když se v lize propadl za Newcastle United na čtvrté místo, pátý Manchester United ztrácí tři body a má zápas k dobru.

Antionio Conte dovedl klub k postupu z prvního místa ve skupině do osmifinále Ligy mistrů, na jaro na Tottenham čeká italský AC Milán.

Tottenham se v sobotním utkání bude muset obejít bez dvojice klíčových hráčů, a to Cristiana Romera a Heung-min Sona, druhý jmenovaný však potvrdil, že bude reprezentovat Jižní Koreu na Mistrovství světa.

Leeds United ve středu podlehl trápícímu se Wolverhamptonu ve třetím kole Ligového poháru, jedinou branku zápasu na Molineux vstřelil v 85. minutě Boubacar Traoré.

Hostující fanoušci však stále mají v paměti neskutečný závěr utkání proti Bournemouthu, který se odehrál minulý víkend. O výhře 4:3 rozhodl v 84. minutě mladičký Crysencio Summerville a potvrdil, že se tým Jesseho Marsche nikdy nevzdává, když ještě v 60. minutě prohrával 1:3.

Summerville vstřelil druhý vítězný gól svého klubu v řadě, v závěru utkání proti Liverpoolu se také prosadil a rozhodl o výhře 2:1. Leeds se tak nyní nachází na 12. místě v tabulce, od sestupového pásma ho dělí tříbodový náskok.

Co se absencí týče, tak do utkání rozhodně nenastoupí Stuart Dallas, Adam Forshaw, Archie Gray a ani Luis Sinisterra. Jesse Marsch uvedl, že nepočítá ani s Patrickem Bamfordem a Mateuszem Klichem.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dier, Lenglet, Davies - Emerson, Højbjerg, Bentancur, Perišić - Kulusevski, Kane, Richarlison

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Cooper, Struijk - Adams, Roca - Harrison, Aaronson, Summerville - Rodrigo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.36 - 5.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

West Ham United - Leicester City

sobota 16:00
Zajímavá podívaná bude k vidění na hřišti West Hamu, kam přijede Leicester. Domácí poslední zápas nejvyšší anglické ligy nezvládli a klesli na 15. příčku, zatímco hosté se dostali do formy a v minulém kole to potvrdili proti Evertonu. West Ham v posledním zápase Premier League nestačil doma na Crystal Palace, kterému podlehl 1-2. Kladiváři si mohli spravit chuť ve středečním zápasu EFL Cupu proti Blackburnu, což se jim ale vůbec nepovedlo a s outsiderem vypadli na penalty. Svěřenci Davida Moyese by tak nutně potřebovali zabrat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Proti Leicesteru navíc v posledních dvou domácích zápasech vyhráli. Skotský kouč si přeje, aby jeho tým podal v posledním zápase před mistrovstvím světa dobrý výkon. "Jsme si plně vědomi důležitosti zápasu a rádi bychom před mistrovství světa zvítězili. V této sezóně se nám zatím povedlo hodně věcí, například naše působení v Evropě. Ale určitě víme, že v Premier League můžeme být lepší. Máme stejně bodů jako Leicester, takže šanci proti nim určitě máme velkou. Čeká nás náročné utkání, ale chceme tři body," řekl Moyes. Domácí tým je téměř kompletní, jedinou výjimkou je zraněný Cornet, který stále nedoléčil zranění lýtka. Leicester před týdnem podal výborný výkon na hřišti Evertonu a po zásluze vyhrál 2-0, když se trefili Tielemans a Barnes. Hosté se mohou tuto sezónu také spolehnout na skvělého Jamese Maddisona, jenž si připsal již šest gólů a čtyři asistence a je hlavním tahounem mužstva. Lišky v rámci EFL Cupu přivítaly Newport a třemi góly ho vyřadily. Velmi dobrou náladu v týmu potvrdil před zápasem belgický záložník Youri Tielemans. "Nyní si počínáme výborně. Dvakrát po sobě jsme udrželi čisté konto, což nám rovněž dodalo sebevědomí. Rozdíl je v tom, že jsme na hřišti daleko silnější, jak fyzicky, tak mentálně. Vždy bojujeme spolu a zároveň bojujeme jeden za druhého. Je to o tom, abychom na hřišti nechali všechno, v současné době máme kompaktní tým a každý další zápas to dokazujeme. Soupeřům se proti nám nehraje lehce a my to víme. Posledních pár výsledků ukázalo, že jsme zpět na dobrých standardech. Chceme v tom pokračovat i tuto sobotu," prohlásil Tielemans. Brendan Rodgers nemůže počítat s několika hráči. Do zápasu určitě nezasáhnou Bertrand, Justin, Pereira a Söyüncü.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Kehrer, Dawson, Zouma, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Paquetá, Benrahma - Scamacca

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Amartey, Faes, Thomas - Soumaré - Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall, Barnes - Daka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.62 - 3.91

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Newcastle United - Chelsea FC

sobota 18:30
Newcastle United hostí v zápase šestnáctého kola Premier League Chelsea. Magpies se v probíhajícím ročníku náramně daří a momentálně jsou hned za vedoucí dvojicí Arsenal - Manchester City na třetí příčce. Blues se naopak trápí a už s propadli na sedmou pozici.

Newcastle letos vypadá hodně silně, navíc bude moci díky bohatým majitelům ještě v zimě posilovat a rozhodně bude jeden z aspirantů v boji o postup do příštího ročníku Ligy mistrů. "Straky" táhne osmigólový střelec Miguel Almirón, kterému se šesti brankami sekunduje Callum Wilson. První jmenovaný se trefil i v posledním ligovém klání v Southamptonu, kde Newcastle vyhrál 4:1. Almiróna doplnili na gólové listině ještě Chris Wood, Joe Willock a Bruno Guimarães. Na ligovou porážku tak Magpies čekají od posledního srpna, kdy prohráli 1:2 s Liverpoolem. Od té doby zapsali tři remízy a jinak samá vítězství.

Svěřenci manažera Howea postoupili i do osmifinále domácího EFL Cupu, když po remíze 0:0 porazili Crystal Palace 3:2 na penalty. Stále se čeká na uzdravení Ryana Frasera či Alexandera Isaka, kteří jistě budou zvyšovat konkurenci v boji o základní jedenáctku. Newcastle nyní čeká první ligový duel od roku 2011, do kterého vstoupí z prvních tří pozic, takže by mohl zlomit negativní bilanci posledních čtyř domácích utkání s Chelsea, v kterých třikrát prohrál.

Chelsea se trápí, v Premier League už nevyhrála čtyřikrát v řadě a naposledy navíc prohrála městské derby s Arsenalem 0:1. Předcházející debakl v Brightonu 1:4 fanoušky Blues určitě také příliš nepotěšil, útěchou jim tak mohl být alespoň postup do osmifinále Ligy mistrů z první příčky v základní skupině. V další fázi se Chelsea střetně s německou Borussií Dortmund.

Ani celek Grahama Pottera to nemá s absencemi jednoduché, mimo jsou momentálně gólman Kepa Arrizabalaga, Ben Chilwell, Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana, Reece James a N'Golo Kanté. Nejistý je také stav Jorginha.

Blues již vypadli z Ligového poháru, před branami osmifinále je vyřadil Manchester City po výsledku 0:2. Chelsea porazila Newcastle v sedmi z posledních osmi ligových střetnutí. Manažer Potter bude minimálně věřit, že se mu podaří přerušit sérii dvou soutěžních proher, neboť s tímto soupeřem ve své manažerské kariéře prohrál jen jednou. Pomoci může Pierre-Emerick Aubameyang, který Magpies v poslední šesti setkáních nasázel šest gólů.

Poslední vzájemný souboj Newcastlu s Chelsea se odehrál letos v březnu v rámci 29. kola minulé sezony a domácí Blues vyhráli těsně 1:0 díky gólu Kaie Havertze z 89. minuty. Loni však Magpies skončili až jedenáctí, takže nyní je situace zcela opačná.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Willock - Almirón, Wilson, Joelinton.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Chalobah, Silva, Koulibaly - Loftus-Cheek, Mount, Jorginho, Kovačić, Cucurella - Sterling, Aubameyang.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.38 - 3.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC

sobota 20:45
Wolves se pokusí přerušit sérii špatných výkonů v domácím zápase proti prvnímu Arsenalu. Domácí tým převezme od pondělí Julen Lopetegui, ale proti Gunners tým povede ještě dočasný kouč Davis. Hosté nadále vévodí Premier League s dvoubodovým náskokem na druhý Manchester City. Arsenal v minulé sezóně oba vzájemné zápasy s Wolverhamptonem zvládl za 3 body.

Wolverhampton nezažívá dobrou sezónu a s 10 body se nachází na předposledním místě. Žalostná je především ofenziva týmu, jelikož domácí zatím vstřelili pouhých 8 gólů, což je úplně nejméně ze všech týmů Premier League. Po sérii špatných výsledků se novým trenérem Wolves stal zkušený španělský stratég Julen Lopetegui, ale v sobotním zápase proti Arsenalu povede mužstvo ještě dočasný kouč Steve Davis.

Svěřenci Davise v posledním zápase doma nestačili na Brighton a prohráli s ním 2-3. V rámci EFL Cupu aspoň tým špatný výkon z ligy odčinil a vyřadil Leeds, když jedinou branku utkání vstřelil Traore. Wolves se navíc doma vůbec nedaří a z dosavadních 7 zápasů získali 8 bodů. V minulé sezóně v obou vzájemných zápasech na Arsenal nestačili.

Domácí budou postrádat několik hráčů. Spoluhráčům určitě nepomůžou Chiquinho, Costa, Jimenez, Kalajdžič a Neto. Otazník visí i nad starty Jonnyho a Matheuse Nunese, u kterých je ovšem šance, že se do začátku zápasu dají dohromady.

Arsenal před týdnem naplno bodoval na hřišti Chelsea, když v 63. minutě rozhodl Gabriel. Nicméně v EFL Cupu si Gunners už tak dobře nepočínali a v hodně obměněné sestavě prohráli s Brightonem 1-3. Hosté by proti Wolves mohli potvrdit výbornou bilanci z venkovních zápasů, ze 7 zápasů vyhráli hned 5 a celkově získali 16 bodů.

Mikel Arteta na předzápasové konferenci pochválil dočasného trenéra domácích a rozhodně si nepřipustil, že by jeho tým čekal v sobotu lehký zápas. "Bude to určitě speciální zápas. Jejich tým převezme nový trenér, takže se hráči budou chtít v utkání ukázat. Myslím si, že Steve Davis odvedl dobrou práci, sledovali jsme jejich poslední zápas a nepřijde mi, že by si zasloužili prohrát. Víme, že nás v sobotu nečeká nic lehkého a musíme podat co nejlepší výkon, abychom uspěli," řekl španělský stratég.

Na straně Arsenalu budou chybět Smith Rowe a Tomiyasu.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Collins, Kilman, Bueno - Neves, Moutinho - Hee-Chan, Podence, Traoré - Guedes

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Magalhães, Zinchenko - Partey, Xhaka - Saka, Ødegaard, Martinelli - Jesus

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.60 - 4.24 - 1.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
13
11
1
1
31 : 11
34
2
Manchester City
13
10
2
1
39 : 12
32
3
Newcastle United
14
7
6
1
28 : 11
27
4
Tottenham Hotspur
14
8
2
4
27 : 18
26
5
Manchester United
13
7
2
4
18 : 19
23
6
Brighton & Hove Albion
13
6
3
4
22 : 17
21
7
Chelsea FC
13
6
3
4
17 : 16
21
8
Liverpool FC
13
5
4
4
25 : 16
19
9
Fulham FC
14
5
4
5
23 : 24
19
10
Crystal Palace
13
5
4
4
15 : 17
19
11
Brentford FC
14
3
7
4
21 : 24
16
12
Leeds United
13
4
3
6
19 : 22
15
13
Aston Villa
14
4
3
7
14 : 21
15
14
Leicester City
14
4
2
8
23 : 25
14
15
West Ham United
14
4
2
8
12 : 15
14
16
Everton FC
14
3
5
6
11 : 14
14
17
AFC Bournemouth
14
3
4
7
15 : 32
13
18
Southampton FC
14
3
3
8
12 : 24
12
19
Wolverhampton Wanderers
14
2
4
8
8 : 22
10
20
Nottingham Forest
14
2
4
8
10 : 30
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (834)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele