Premier League - preview 21. kola: Brighton hostí Wolves

12.01., 08:46, aktualizováno 22.01., 08:29
Previews

Dobrou formu budou chtít v pondělní dohrávce potvrdit Brighton a Wolverhampton Wanderers. Mezi oběma kluby je tříbodový rozestup, "Vlci" se mohou na soupeře dotáhnout...

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers

pondělí 20:45

Wolverhampton neprohrál už pět utkání v řadě ve všech soutěžích, ale v pondělní dohrávce narazí na neoblíbený Brighton, proti kterému si v posledních dvou vzájemných měřeních sil připsal vysoké porážky (0:6, 1:4).

Svěřenci Roberta De Zerbiho sehráli poslední zápas 6. ledna v rámci FA Cupu. Seagulls se představili na hřišti druholigového Stoke a od prvních minut se jednalo o zajímavou podívanou. Favorit sice inkasoval v 16. minutě po nešťastné vlastní brance van Heckeho, do konce prvního poločasu byl však nebezpečnějším týmem a v šesté minutě nastavení vyrovnal Estupiñán. Po přestávce padaly na obou stranách další branky a hosté si nakonec došli pro vítězství 4:2, které je poslalo do další fáze soutěže.

Hráči Brightonu poté absolvovali šestnáctidenní odpočinek a v pondělí je po delší pauze čeká domácí ligové utkání proti Wolverhamptonu. Vlci patří k oblíbeným soupeřům domácího týmu, jelikož z posledních pěti vzájemných zápasů Seagulls hned čtyřikrát vyhráli a pouze jednou odešli poraženi.

Do zápasu z různých důvodů určitě nenastoupí Adingra, Enciso, Fati, Lamptey, March, Mitoma Veltman.

Hosté měli ve FA Cupu o poznání více práce a Brentford zdolali v odvetě až v prodloužení. O postupu domácího mužstva rozhodl ve 110. minutě Matheus Cunha. Vlci tak prodloužili svou neporazitelnost na pět utkání v řadě ve všech soutěžích. Wolverhamptonu se povedl především konec roku 2023, kdy v lize ze tří zápasů získal devět bodů a poskočil na průběžné jedenácté místo. Nepříjemností je absence nejlepšího střelce Hwang Hee-Chana, jenž si plní reprezentační povinnosti na Asijském poháru (i když do turnaje zatím nezasáhl z důvodu zranění).

Dvojice Ait-Nouri, Traore se zase účastní Afrického poháru národů. Červená karta pak nepustí do pondělního utkání brazilského záložníka Gomese.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Estupiñán, Hecke, Dunk, Hinshelwood - Groß, Gilmour - Buonanotte, Pedro, Moder - Welbeck

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Doyle, Bueno - Sarabia, Cunha, Neto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.30 - 5.15

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Sheffield United - West Ham United

neděle 15:00

V neděli odpoledne nabídne program anglické nejvyšší soutěže utkání mezi posledním Sheffieldem United a šestým West Hamem. Domácí se budou chtít ode dna tabulky, hosté by rádi prodloužili svou ligovou sérii bez porážky na pět utkání.

Svěřenci Chrise Wildera se před dvěma týdny ukázali v dobrém světle při venkovní vysoké výhře v FA Cupu. Jejich příznivci byli z výsledku nadšení i přestože jejich soupeřem byl čtvrtoligový Gillingham. Dvěma brankami se zaskvěli James McAtee a William Osula.

Svého debutu v novém působišti se dočkal i útočník Ben Brereton Díaz, který loni válel v dresu Blackburnu v Championship. Jeho výkony mu vynesli angažmá ve španělském Villarrealu, kde se mu ale nedařilo podle představ, a tak odešel na půlroční hostování právě do Sheffieldu.

Na svou první posilu naopak West Ham ještě čeká, před pár dny se spekulovalo o příchodu Emila Smithe Rowea z Arsenalu, trenér Arteta ale přesun anglického záložníka zavrhnul. Hammers tak minimálně do nedělního střetnutí vstoupí se známými tvářemi.

Ne že by snad nutně David Moyes potřeboval svůj tým vylepšit. Na podzim se totiž West Hamu dařilo jak na ligové scéně, tak v pohárové Evropě. V Premier League jim po 20 odehraných zápasech patří šestá příčka, na pátý Tottenham ztrácí šest bodů, stále ale mají jeden zápas k dobru.

Moyes nebude ale v neděli moct počítat s dvojicí Aguerd, Kudus, kteří reprezentují své země na Africkém poháru národů. Kvůli zranění chybí také Antonio, Fornals a Paquetá.

Domácí trenér pak počítá s absencí Bashama, Egana a Loweho. Mimo hru je také Jebbison, Larouci a Slimane.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham; Ahmedhodzic, Robinson, Trusty; Baldock, Hamer, Souza, Brooks; McAtee; Archer, Brereton Diaz

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola; Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson; Alvarez, Soucek; Fornals, Ward-Prowse, Cornet; Ings

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.36 - 2.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Liverpool FC

neděle 17:30

V neděli večer nabídne anglická Premier League utkání mezi ve formě hrajícím Bournemouthem a současným lídrem tabulky Liverpoolem. Na Vitality Stadium budou favority hosté, Cherries by ale mohli zopakovat loňské domácí překvapivé vítězství 1:0.

Bournemouth se sice na začátku sezóny pod novým trenérem Andonim Iraolou trápil. Vedení týmu z jihu Anglie ale španělskému stratégovi důvěřovalo a na konci loňského kalendářního roku přišla odměna v podobě 7 vítězství z 9 ligových utkání.

Série bez porážky skončila v poslední prosincový den, na Silvestra totiž Cherries podlehli favorizovanému Tottehamu na jeho půdě 3:1. Letos Bournemouth odehrál zatím jedno utkání, a to s druholigovým Queens Park Rangers v FA Cupu.

Dominantní výkon svěřenci trenéra Iraoly sice nepředvedli, po poločase totiž prohrávali o dvě branky, postup do dalšího kola z toho ale nakonec byl. O rozhodující gól se postaral střídající Justin Kluivert, který by chtěl své doposud nepříliš povedené angažmá nasměrovat na lepší cestu. Naopak dvojice Rothwell, Traoré se nedokázala na podzim prosadit do základní sestavy a odešla z klubu na hostování do konce sezóny.

To v kádru Liverpoolu zatím k výraznějším změnám nedošlo. Klub opustil jen brankář Vítězslav Jaroš, který se ale do A-týmu zdaleka nedokázal prosadit. Větším problémem je pro trenéra Kloppa počet absentujících hráčů. K dispozici není kromě Salaha a Enda, kteří odletěli reprezentovat své země na Africký pohár národů, respektive na Asijský pohár, také obranná čtveřice Alexander-Arnold, Matip, Robertson a Tsimikas. Ze svých zranění se nedokázali zotavit ani Bajčetić s Thiagem, nejistý je také start maďarského záložníka Szoboszlaie.

Zraněními sužovaný Liverpool tak bude mít před sebou náročný úkol, pokud si chce udržet první místo v ligové tabulce, musí svého nedělního soupeře bezpodmínečně porazit. Na záda mu totiž dýchá znovuzrozený Manchester City, kterému se navíc uzdravil jeden z nejlepších fotbalistů planety, Kevin De Bruyne.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Aarons, Zabarnyi, Mepham, Kerkez; Christie, Cook; Tavernier, Billing, Kluivert; Solanke

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson; Bradley, Konate, Van Dijk, Gomez; Jones, Mac Allister, Gravenberch; Jota, Nunez, Diaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.51 - 4.57 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Crystal Palace

sobota 13:30

V sobotu krátce po poledni bude na programu 21. kola anglické Premier League londýnské derby mezi Arsenalem a Crystal Palace. Gunners se do ligy vrací po třítýdenní pauze a budou chtít co nejrychleji zapomenout na závěr loňského kalendářního roku, Eagles naopak naposledy v lize porazili na domácí půdě jiný londýnský tým, a to Brentford.

Svěřenci Mikela Artety nezažívají nejpovedenější období. Z posledních čtyř soutěžních utkání získali jediný bod, naposledy navíc vypadli z FA Cupu po prohře s Liverpoolem 0:2. Poslední výsledky se promítly i do ligové tabulky, Arsenal se totiž propadl za Aston Villu a Manchester City až na čtvrtou příčku.

Přitom Gunners strávili Štědrý den na špici tabulky, od té doby ale ve dvou londýnských derby prohráli s papírově slabšími celky, West Hamem a Fulhamem. V obou zápasech byl Arsenal nebezpečnější, své soupeře přestřílel, nicméně zbrklost a nepřesnost v zakončení stála Gunners cenné body.

Do sestavy španělského stratéga se ale vrací Zinčenko, s týmem začal trénovat také Partey, který kvůli svému zranění neodletěl na Africký pohár národů, a pomalu se blíží také návrat Timbera. Naopak mimo hru je stále Vieira, jehož trápí třísla, a Elneny. Ten reprezentuje Egypt na závěrečném turnaji v Pobřeží slonoviny.

Stejně tak hosté postrádají kvůli reprezentačním povinnostem Jordana Ayewa, dále Eagles nepomůže Doucouré, Holding, Olise a Ward.

Svěřenci Roye Hodgsona se trápí, vyhráli jediný z posledních jedenácti soutěžních zápasů a ve středu vypadli z domácího poháru s Evertonem po výsledcích 0:0 a 0:1.

Jediným pozitivem z dvojzápasu s Toffees bylo udržené čisté konto a poměrně zkonsolidovaná obrana. V lize totiž s čistým štítem naposledy dohráli utkání s Burnley na začátku listopadu.

Od té doby se v ligové tabulce propadli až na 14. příčku a nebýt poslední výhry nad Brentfordem, tak by byli v záchranářských bojích až po uši. I přesto ale musí být na pozoru, osmnáctý Luton na ně ztrácí 5 bodů.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Odegaard, Rice, Havertz; Saka, Jesus, Martinelli

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell; Eze, Richards, Lerma, Schlupp; Edouard, Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.05 - 13.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brentford FC - Nottingham Forest

sobota 18:30

V sobotu večer bude k vidění záchranářský souboj v rámci anglické Premier League mezi Brentfordem a Nottinghamem. Hosté se pod vedením nového trenéra Espírita Santa herně i výsledkově zvedli, ve stejný efekt doufají také Bees po návratu útočníka Ivana Toneyho.

Anglický útočník v minulé sezoně vstřelil za Brentford 20 ligových branek, přičemž zaostal pouze za dvojicí Haaland, Kane. V květnu ale dostal osmiměsíční zákaz činnosti poté, co se přiznal k 232 porušením pravidel Anglické fotbalové asociace o sázení. V sobotu se ale vrátí a trenér Frank s ním počítá v základní sestavě, navíc by měl ostrostřelci přidělit kapitánskou pásku.

I domácí fanoušci čekali na návrat Toneyho jako na vysvobození. Londýnský celek totiž prohrál posledních 5 ligových zápasů, propadl se až na 16. příčku a navíc v úterý vypadl z FA Cupu po prohře s Wolverhamptonem.

V tabulce Brentford předskočil také Nottingham. Po odvolání trenéra Coopera přijal jeho místo Nuno Espírito Santo. Po nepříjemné premiéře na lavičce Forest přišly dvě překvapivé výhry s papírově mnohem silnějšími celky, a to s Newcasltem a Manchesterem United.

Radost hostujícím fanouškům udělali jejich oblíbenci i v týdnu, kdy se jim podařilo postoupit přes druholigový Blackpool do dalšího kola FA Cupu. Zdá se, že Nottingham je konečně na správné cestě.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Collins, Ajer, Mee; Roerslev, Janelt, Jensen, Baptiste, Reguilon; Toney, Maupay

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner; Montiel, Omobamidele, Worrall, Toffolo; Danilo, Mangala; Yates, Dominguez, Hudson-Odoi; Wood

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.80 - 4.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Everton FC - Aston Villa

neděle 15:00

Villans mají svému nedělnímu soupeři co vracet. V prvním vzájemném ligovém zápase sice vyhráli 4:0 na domácí půdě, ale na konci září jim Toffees porážku vrátili, čímž ukončili jejich působení v EFL Cupu.

Evertonu kratší pauza určitě prospěla, jelikož na konci roku 2023 se mu vůbec nedařilo a utržil hned čtyři porážky po sobě. Toffees nejdříve vypadli z EFL Cupu, kde v penaltovém rozstřelu nestačili na Fulham. Poté následovala třízápasová série v lize bez jediného bodu. Úplně poslední zápas sehráli svěřenci Seana Dycheho před 10 dny proti Crystal Palace. Za celých 90 minut však diváci branku neviděli, a tak se o postupujícím do dalšího kola FA Cupu rozhodne až v odvetě.

V neděli Everton čeká další kolo Premier League. Do Goodison Parku přijede druhá Aston Villa, která v posledních devíti ligových duelech prohrála pouze jednou. Týmy se v letošní sezóně střetly již dvakrát. V srpnu Villans doma Toffees přejeli 4:0, ale o měsíc později ve Villa Parku prohráli se stejným soupeřem 1:2, což ukončilo jejich působení v EFL Cupu.

Do zápasu určitě nenastoupí Alli, Gueye, McNeil, Young a Doucoure.

I hosté se představili ve 3. kole FA Cupu a na hřišti Middlesbrough oslavili postup. Jedinou brankou rozhodl o vítězství Villans v 87. minutě Cash. V lize svěřenci Unaie Emeryho stále válí a na vedoucí Liverpool ztrácí tři body. V Goodison Parku se navíc Aston Ville dlouhodobě daří a od listopadu 2015 zde nepoznala hořkost porážky.

Spoluhráčům v neděli nepomůžou Buendia, Digne, Mings, Olsen a Traore. Nejisté jsou i starty Tielemanse a Torrese.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Onana, Danjuma - Doucouré - Calvert-Lewin

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Lenglet, Moreno - Kamara, Luiz - Bailey, McGinn, Ramsey - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.66 - 2.75

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Manchester United - Tottenham Hotspur

neděle 17:30

Oba týmy potvrdily roli favorita v rámci třetího kola FA Cupu a nyní změří síly v lize. Hosté jdou do důležitého souboje bez nejlepšího střelce a kapitána Sona, který si plní reprezentační povinnosti na Asijském poháru v Kataru. V prvním vzájemném zápase Manchester prohrál na půdě Tottenhamu 0:2.

Man Utd vstoupil do nového roku vítězně, když si ve třetím kole FA Cupu poradil s Wiganem. Favorita poslal ve 22. minutě pěknou střelou do vedení Dalot a postup pojistil v 74. minutě gólem z penalty Fernandes. V další fázi soutěže United narazí na jednoho ze dvojice Newport County - Eastleigh. V lize to ovšem tak slavné není. United zažili hodně nepovedený prosinec, v jehož průběhu si připsali čtyři ligové porážky. Díky kolísavým výkonům Rudých ďáblů se účast v pohárové Evropě opět vzdaluje a v současné chvíli to nestačí na lepší než osmé místo, kde má Manchester stejně bodů jako sedmý Brighton. První ligové utkání v novém roce navíc skutečně prověří, jak na tom domácí fotbalisté jsou, protože na Old Trafford zavítá pátý Tottenham. Spurs v prvním vzájemném zápase porazili Red Devils 2:0.

Rudí ďáblové si rovněž musí v letošní sezóně zvykat na novou skutečnost, a to jsou především nevyrovnané výkony na Old Trafford. Svěřenci Erika ten Haga doposud před domácím publikem odehráli deset ligových utkání a hned ve čtyřech případech odešli poraženi. Prohru s Man City asi očekávali úplně všichni, ale ztráty s Crystal Palace, Brightonem nebo Bournemouthem vzbudily opodstatněné emoce.

Na domácí straně nebudou k dispozici Amrabat, Casemiro, Lindelöf, Malacia, Martínez a Mount.

Tottenham narazil ve třetím kole FA Cupu na Burnley a i když se s outsiderem dlouho dobu trápil, nakonec slavil postup. Střeleckou nemohoucnost domácího týmu utnul v 78. minutě Porro, jenž potrestal špatnou rozehrávku brankáře a pohlednou střelou z dálky zařídil svému týmu účinkování v dalším kole soutěže. Spurs se během tohoto ročníku potýkají s řadou absencí a vedení klubu na situaci nyní zareagovalo. Před několika dny bylo oficiálně potvrzeno, že londýnský klub získal na hostování německého útočníka Tima Wernera, který bude za Tottenham nastupovat do konce aktuální sezóny. Ofenzivní hráč si vyzkouší již své druhé angažmá v Londýně. V minulosti totiž hájil barvy Chelsea, kde se mu ale na jeho standardy příliš střelecky nedařilo.

Nepříjemným problémem pro hostující tým je i absence nejlepšího střelce a kapitána Sona. Jihokorejský rychlík si plní reprezentační povinnosti (AFC Asian Cup v Kataru). Spurs jdou do souboje s United bez několika dalších klíčových hráčů. Do zápasu rovněž nezasáhnou Bissouma, Maddison, Perišič, Romero, Sarr, Solomon a Veliz.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Varane, Evans, Dalot - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Ven, Udogie - Højbjerg, Bentancur - Johnson, Kulusevski, Werner - Richarlison

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 4.10 - 3.46

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Fulham FC

sobota 13:30

Poprvé v novém kalendářním roce se Chelsea představí na svém stadionu v rámci anglické Premier League, v sobotu po poledni je na programu londnýnské derby s Fulhamem. Chelsea naposledy v lize porazila Luton 3:2, tři body získal i Fulham po překvapivém vítězství nad Arsenalem.

Trenér Mauricio Pochettino nemohl být spokojený s posledním zápasem. V úterý totiž jeho svěřenci prohráli s druholigovým Middlesbrough v prvním zápase semifinále ligového poháru a zkomplikovali si cestu do Wembley. Zahozené šance, nepřesvědčivý výkon v obraně. Domácí Middlesbrough vedené bývalým anglickým reprezentantem Michaelem Carrickem vstřelilo jedinou branku utkání v prvním poločase, silná sestava Chelsea ale na ni nedokázala odpovědět.

Přívznivci Blues tak rychle zapomněli na přesvědčivou výhru jejich oblíbenců 4:0 s Prestonem v rámci FA Cupu a opět ukázali svou nespokojenost. Chelsea totiž tak velkou šanci na zisk trofeje dost možná v blízké budoucnosti mít nebude, a tak by nepostup přes druholigový celek byl velkým zklamáním.

V domácí ligové soutěži totiž Blues patří až 10. příčka, a tak postup do evropských pohárů určitě není jistotou. Chelsea by tak mohla chybět v pohárové Evropě ve dvou po sobě jdoucích sezónách poprvé od roku 1995. V letošní konkurenci se to navíc nezdá jako příliš nepravděpodobné.

Jako na horské dráze jsou také výsledky jejich sobotních soupeřů z Craven Cottage. Na začátku prosince Fulham nejprve sehrál vyrovnané utkání s Liverpoolem, následně přišly dvě po sobě jdoucí výhry 5:0 a Fulham stoupal tabulkou směrem vzhůru.

Poté Fulham nedokázal skórovat ve třech ligových zápasech s papírově slabšími soupeřy, na konci roku pak překvapil výhrou nad lídrem tabulky z Arsenalu. Po dvaceti kolech tak Cottagers patří třinácté místo v klidném středu tabulky.

Trenér Marco Silva ve víkendovém utkání nemůže počítat hned s trojicí hráčů, kteří odjeli reprezentovat své země na Africký pohár národů, a tedy Nigerijcen Calvinem Basseym a Alexem Iwobim a senegalským stoperem Fodem Ballo-Tourém. Mimo hru je navíc i stále zraněný Adama Traoré.

Ještě o poznání horší je situace v domácím táboru. Do Pobřeží slonoviny na závěrečný africký turnaj vyrazil sice jen Nikolas Jackson, kvůli zranění chybí ale hned 7 členů A-týmu. Nejistý je také start Christophera Nkunkua, naopak minimálně na lavičce náhradníků by se měl objevit Ben Chilwell, který doléčil poraněné stehno.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic; Gusto, Disasi, Silva, Colwill; Gallagher, Fernandez; Sterling, Palmer, Mudryk; Broja

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Castagne, Adarabioyo, Diop, Robinson; Palhinha, Cairney; Decordova-Reid, Pereira, Willian; Jimenez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.22 - 5.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester City

sobota 18:30

Newcastle se pere s rozsáhlou marodkou, co to jde. A je dost pravděpodobné, že manažer Eddie Howe zase nebude mít k dispozici dvouciferné číslo hráčů vlivem zranění. Zrovna před duelem s Manchesterem City, úřadujícím šampionem Premier League, není tato zpráva nijak pozitivní. Na druhou stranu můžou být domácí rádi, že je nebude ohrožovat Erling Haaland.

Klíčová persona ofenzívy The Citizens totiž stále není fit, byť se v posledních dnech jeho stav zlepšoval. Nebo alespoň takové informace přinášel veřejnosti Pep Guardiola, šéf lavičky aktuálně třetího celku anglické nejvyšší soutěže. Na předzápasové tiskové konferenci před nynějším kláním v St James' Parku však znovu hlásil fanouškům negativní stanovisko: "Ne, hrát nebude.”

Ještě mimochodem hostům nebude k dispozici obránce John Stones, přičemž není úplně jasné, zda na plac vběhne Jack Grealish. "Byl nemocný,” vysvětloval Guardiola. "Ale myslím, že tenhle seznam už je celý. Newcastle byl vždy hodně tvrdým konkurentem, zvláště od té doby, co ho převzal Howe. Mnohokrát jsem na něj narazil také ještě v době, co trénoval Bournemouth,” připomínal zároveň k aktuálnímu protivníkovi.

Sehráním tohoto mače manchesterský výběr nadobro dožene resty na ligové scéně a srovná se v počtu zápasů s ostatními. I kdyby každopádně v nynějším střetnutí uspěl naplno, na první příčku se nevyhoupne, ztráta na vedoucí Liverpool totiž činí pět bodů. Na druhou stranu pro něj bude zajisté velkým lákadlem, že se může v tabulce dostat před Aston Villu. K takovému scénáři však potřebuje zvítězit.

The Magpies jsou na tom hůře, co se absencí týče. Jsou na to ovšem zvyklí, sezóna jim zasazuje v tomto ohledu jednu perdu za druhou. A další facka přišla na řadu v případě Joelintona. "Není to dobré. Kvůli zranění bude chybět minimálně šest týdnů,” hlesl Howe. "Je to pro nás opravdová rána, je to důležitý hráč. Má problém s kvadricepsem, je z toho velmi zklamaný. On chce vždycky hrát a dělat svou práci dobře. Pokusili jsme ho aspoň povzbudit. Je naším hnacím motorem ve středu pole,” dodával.

Loni vybojoval Newcastle parádní čtvrtou pozici, na podzim tak působil v Lize mistrů. A vykazoval slušné výsledky i na poli milionářské soutěže, byť byl nalosovaný do uskupení velezkušených klubů z Milána, Paříže a Dortmundu a nakonec se musel smiřovat s výpadkem. Letos to však na boj o top čtyřku nevypadá. Bude vůbec rád, když za současné situace uzme jakékoli místo zaručující postup na evropskou frontu pro následující ročník. "Manchester City má nejlepšího manažera na světě, je těžké se s ním měřit. Já ale věřím, že můžeme být konkurenceschopní,” doufal Howe.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Bruno Guimaraes, Miley - Almirón, Isak, Gordon

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Rúben Dias, Aké, Gvardiol - Rodri, Kovačič - Bernardo Silva, Foden, Doku - Álvarez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.99 - 4.24 - 1.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Burnley FC - Luton Town

pátek 20:45

Po dvoutýdenní pauze se v pátek vrací anglická Premier League. Program 21. kola otevře důležitý souboj mezi ligovými nováčky, na Turf Moor se střetne Burnley s Lutonem.

Svěřenci Vincenta Kompanyho v sezóně zatím zůstávají za očekáváním. Po více než polovině odehraných zápasů jim náleží předposlední místo a ani poslední forma nenaznačuje, že by se jejich pozice měla výrazně zlepšit. Z posledních 7 zápasů vyhrálo Burnley jediné, a to proti lodnýnskému Fulhamu. Na domácím hřišti by ale chtěli v pátek potvrdit roli favorita a předskočit Luton v tabulce.

Budou to mít ale těžší, než by se mohlo na první pohled očekávat. Lutonu se totiž na konci loňského roku začalo dařit, z posledních pěti zápasů získali důležitých šest bodů a odehráli vyrovnaná utkání s Arsenalem a Chelsea.

Trenér Edwards se ale bude muset obejít bez důležitého krajního obránce Kaborého, který odjel reprezentovat Burkinu Faso na Africký pohár národů.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford; Vitinho, O'Shea, Beyer, Roberts; Tresor, Berge, Brownhill, Odobert; Amdouni, Rodriguez

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Osho, Mengi, Bell; Doughty, Barkley, Lokonga, Giles; Townsend, Adebayo, Brown

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.45 - 3.57

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
20
13
6
1
43 : 18
45
2
Aston Villa
20
13
3
4
43 : 27
42
3
Manchester City
19
12
4
3
45 : 21
40
4
Arsenal FC
20
12
4
4
37 : 20
40
5
Tottenham Hotspur
20
12
3
5
42 : 29
39
6
West Ham United
20
10
4
6
33 : 30
34
7
Brighton & Hove Albion
20
8
7
5
38 : 33
31
8
Manchester United
20
10
1
9
22 : 27
31
9
Newcastle United
20
9
2
9
39 : 29
29
10
Chelsea FC
20
8
4
8
34 : 31
28
11
Wolverhampton Wanderers
20
8
4
8
30 : 31
28
12
AFC Bournemouth
19
7
4
8
28 : 35
25
13
Fulham FC
20
7
3
10
28 : 35
24
14
Crystal Palace
20
5
6
9
22 : 29
21
15
Nottingham Forest
20
5
5
10
24 : 35
20
16
Brentford FC
19
5
4
10
26 : 31
19
17
Everton FC
20
8
2
10
24 : 28
16
18
Luton Town
19
4
3
12
23 : 37
15
19
Burnley FC
20
3
2
15
20 : 41
11
20
Sheffield United
20
2
3
15
15 : 49
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1031)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele