Premier League - preview 23. kola: Man City míní dohnat Arsenal

03.02., 08:46, aktualizováno 05.02., 08:33
Previews
Pep Guardiola (© AFP)

Manchester City je aktuálně až na třetím místě a samozřejmě že taková skutečnost se úřadujícímu šampionovi nikterak nelíbí. Aby mohl předskočit aktuálně druhý Arsenal, bude muset zvítězit v Brentfordu...

Brentford FC - Manchester City

pondělí 21:00

V minulé sezoně dokázal Brentford dvakrát šokovat hráče Manchesteru City a zvítězit, letos vinou odložení podzimního zápasu dojde na premiérový střet těchto týmů. Zatímco Citizens však jedou na vlně, celek ze západního Londýna se ve své třetí sezoně mezi elitou trápí.

Bees zvítězili pouze ve dvou z posledních dvanácti soutěžních utkání, vedle toho ještě jednou remizovali v rámci FA Cupu s Wolves, přičemž v opakovaném zápase přesto vypadli. Naposledy ve středu podlehli Tottenhamu, přestože zásluhou Maupaye vedli. Následně však rychlými góly otočili Udogie, Johnson a Richarlison, Toney zásahem i ve druhém zápase po návratu jen korigoval konečných výsledek.

Guardiolovi svěřenci nepoznali hořkost porážky už téměř dva měsíce, za tu dobu navíc jen jednou remizovali. Zajistili si triumf na mistrovství světa klubů, postoupili do osmifinále FA Cupu a v lize se postupně přibližovali čelu, když naposledy dvěma góly Álvareze a Rodriho zdolali Burnley 3:1. Díky sobotnímu vítězství Arsenalu nad Liverpoolem tak mají možnost se po dohrání dvou zápasů k dobru, obou proti Brentfordu, dostat do čela soutěže.

K tomu se ale potřebují prezentovat v jiném světle než v zápasech minulé sezony proti stejnému soupeři. Na domácí půdě těsně před mistrovstvím světa padli 1:2, když v osmé minutě nastavení rozhodl Toney svou druhou brankou, v úplně posledním kole sezony pak jediným zásahem vystřelil domácím tři body Pinnock.

Problémem pro Thomase Franka však může být fakt, že postrádá zraněné Hickeye, Henryho, Schadeho i Mbeuma, na rozdíl od zápasu s Tottenhamem zato může naskočit host ze severu Londýna Reguilón. Po svém návratu coby střídající hráč se na druhé straně může představit v základu Haaland, uzdravení hlásí i stoper Akanji.

Utkání na Community Stadium uzavře program 23. kola Premier League, pokyn k úvodnímu výkopu dá ve 21 hodin australský sudí Gillett.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Collins, Pinnock, Mee - Roerslev, Jensen, Norgaard, Janelt, Reguilón - Toney, Maupay

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Días, Aké - Stones, Rodri - De Bruyne, Álvarez - Silva, Haaland, Foden

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.55 - 5.49 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Manchester United - West Ham United

neděle 15:00

Manchester United vyzve na domácím Old Trafford v utkání 23. kola Premier League West Ham United. Oba celky spolu v tabulce sousedí, na šesté příčce jsou Hammers, o bod méně mají sedmí Red Devils.

Pořádnou přestřelku zažili v posledním zápase svěřenci manažera Erika ten Haga. Manchester United totiž na půdě Wolves zvítězil 4:3 a ačkoliv vedl 2:0 a 3:1, zachraňoval vítězství až 97. minutě poté, co dvě minuty před tím Wolverhampton srovnal. O čtyři trefy Red Devils se postarali Marcus Rashford, Rasmus Højlund, Scott McTominay a hrdinou nastaveného času se stal Kobbie Mainoo. Po dvou ztrátách bylo toto vítězství pro Manchester o to důležitější, jelikož remizoval 2:2 s Tottenhamem a prohrál 1:2 na půdě Nottinghamu Forest.

Nejlepším střelce v probíhající sezoně je v dresu Manchesteru překvapivě hráč, který si jinak plní spíše defenzivní povinnosti. Se šesti góly je jím Scott McTominay. United se poměrně dost nadřeli i v FA Cupu, kde naposledy narazili na Newport hrající až čtvrtou nejvyšší soutěž. Ten Hagovi svěřenci nakonec postoupili po výhře 4:2, ačkoliv v průběhu utkání to bylo i 2:2. V osmifinále se utkají s vítězem zápasu Bristol City - Nottingham Forest. Do nejbližšího zápasu s West Hamem nebudou moci ze zdravotních důvodů naskočit Tyrell Malacia a Anthony Martial, otazník visí také nad Victorem Lindelöfem, Masonem Mountem a Antonym Wan-Bissakou.

West Ham ještě v letošním kalendářním roce nepoznal pocit vítězství. Po bezbrankové remíze s Brightonem totiž Hammers v FA Cupu vyzval druholigový Bristol City, se kterým nejprve remizovali 1:1 a poté v opakovaném klání prohráli 0:1 a se soutěží se rozloučili. Následovali další dva zápasy v Premier League. Nejprve 2:2 s posledním Sheffieldem United, když se trefili Maxwel Cornet a James Ward-Prowse. V posledním odehraném klání svěřenci Davida Moyese dělili body s Bournemouthem po remíze 1:1, když se opět trefil James Ward-Prowse.

Už od roku 2007 West Ham nedokázal vyhrát na Old Trafford. Vyhrál ale poslední dvě setkání s United na londýnském stadionu. Na marodce mají Hammers dva velmi důležité borce. Poraněné koleno stále léčí Michail Antonio, lýtko zase trápí Brazilce Lucase Paquetu. West Ham se ale spoléhá na Jarroda Bowena, kterému v ligové tabulce kanonýrů patří pátá pozice s jedenácti góly na kontě.

Poslední vzájemný střet Manchesteru United s West Hamem United se odehrál den před Vánoci, Hammers si s tímto kláním poradili o poznání lépe a domácím stadionu vyhráli 2:0 po gólech Jarroda Bowena a Mohammeda Kuduse. Hostům tak přišlo vniveč i 65% držení míče.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Maguire, Martínez, Shaw - Mainoo, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Mavropanos, Zouma, Emerson - Álvarez, Phillips - Kudus, Souček, Ward-Prowse - Bowen.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.59 - 6.00

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers

neděle 15:00

Šlágr kola se sice na severu Londýna odehraje až na závěr nedělního programu, ani jeho předkrm v západní části města však nepostrádá náboj. Chelsea přivítá Wolves v přímém střetu o první desítku a zároveň udržení kontaktu s pohárovými příčkami.

Ačkoliv první pětka v tabulce již poměrně odskočila, o další potenciálně pohárové pozice ještě bude pořádná bitva. Do té by se ráda zapojila i Chelsea, která z desáté příčky aktuálně ztrácí pět bodů na West Ham. A mohlo to být ještě méně, kdyby Blues natáhli svou sérii ligových výher na čtyři, jenže na Liverpool ani trochu nestačili. Celkem čtyřikrát na Anfieldu inkasovali, Nkunku svou trefou skóre jen korigoval, a Pochettinova družina tak odjížděla s prázdnou.

Rovněž Wolves ukazovali od Vánoc výrazně zlepšenou formu, která jim umožnila vystoupat tabulkou až na současné pozice. Vše přitom začalo právě proti Chelsea na Štědrý den, v lize pak získali z nadcházejících tří zápasů dalších sedm bodů a k tomu zvládli postoupit přes dvě kola v FA Cupu. Kaňkou na výsledcích je tak snad jen čtvrteční prohra v přestřelce s Manchesterem United. Dokázali sice postupně zareagovat hned na tři góly Rudých ďáblů, v sedmé minutě nastavení však Molineux utišil Mainoo.

Zatímco pozice v tabulce i domácí prostředí hovoří ve prospěch Modrých, Wolves zase mají v zádech bilanci vzájemných zápasů. Vždyť z posledních sedmi se jim hned třikrát povedlo soupeře porazit a jen jednou odcházeli s prázdnou. Na druhou stranu všechny tříbodové zisky získali na domácí půdě, radost z výhry na Stamford Bridge naposledy okusili pamětníci z řad příznivců v roce 1979.

Mauricia Pochettina nadále tíží velká marodka, vedle dlouhodobě indisponované plejády hráčů jako Cucurella, Fofana, James, Lavia, Sánchez či Ugochukwu laboruje se zraněním i Colwill, nad jehož startem visí otazník. Naopak za Vlky se v týdnu na lavičce objevili Gomes a Sarabía, kteří by tentokrát mohli naskočit od začátku. Manažer Gary O’Neil tak bude postrádat zřejmě jen reprezentující dvojici Hwang, Traoré.

Utkání na Stamford Bridge začíná s nedělní patnáctou hodinou, dozorovat na něj bude sudí Tim Robinson.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrović - Disasi, Silva, Badiashile, Gusto - Caicedo, Fernández - Palmer, Chukwuemeka, Sterling - Jackson

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Gomes, Nouri - Sarabía, Neto, Cunha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.58 - 6.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Nottingham Forest

neděle 15:00

Bournemouth přivítá v rámci duelu 23. kola Premier Legaue Nottingham Forest. Domácí jsou na tom v tomto střetu přeci jen o něco lépe, jelikož jsou dvanáctí a mají o šest bodů více a o utkání méně než jejich šestnáctý soupeř.

Na ligovou výhru Bournemouth čeká už tři zápasy, naposledy remizoval 1:1 na půdě West Hamu, což zařídil Dominic Solanke. Před tím ale měli Cherries velmi těžký los a prohráli 0:4 s Liverpoolem a 1:3 s Tottenhamem. Velmi milým letošním překvapením je však anglický forward ve službách Bournemouthu Dominic Solanke, jenž si velmi říká o pozvánku na evropský šampionát, jelikož je se třinácti góly v probíhajícím ročníku třetím nejlepším střelcem soutěže za Mohamedem Salahem a Erlingem Haalandem, jenž mají jen o jednu trefu víc.

Nottingham Forest má na sestupové příčky náskok jen dvou bodů a zřejmě jej letos čeká boj o záchranu. Poslední dvě klání nezvládl, ačkoliv to bylo jen o gól, a to 1:2 s Arsenalem a 2:3 s Brentfordem. Před tím však Garibaldi porazili 2:1 Manchester United a 3:1 Newcastle United. Nejlepším střelcem týmu je s osmi brankami Chris Wood, ten ale léčí poraněné lýtko a jeho stav je tajemstvím.

Poslední vzájemný zápas se odehrál den před Vánoci a skončil výhrou hostujícího Bournemouthu 3:2. Za Nottingham se trefili Anthony Elanga a Chris Wood, výhru ale hattrickem zařídil Dominic Solanke.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Senesi, Kelly - Christie, Cook - Tavernier, Scott, Sinisterra - Solanke.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Montiel, Omobamidele, Murillo, Tavares - Yates, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Domínguez - Wood.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.34 - 5.03

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Liverpool FC

neděle 17:30

Již třetí zápas v probíhajícím ročníku spolu sehrají Arsenal a Liverpool. Dva ze tří nejlépe si počínajících anglických klubů v této sezoně dělí v tabulce pět bodů, Kanonýři se zajisté pokusí poprvé v sezoně Reds zdolat a jejich náskok zmenšit.

V předvečer Štědrého dne hostil atraktivní podívanou Anfield. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre po rohovém kopu Gabriel, nicméně do půlhodiny bylo srovnáno zásluhou Salaha. Ve vyrovnaném utkání toho obrany přežily opravdu hodně, ta Artetova dokonce i protiútok pěti proti jednomu, a konečný výsledek tak byl nerozhodný. To už neplatí o pohárovém střetu na Emirates, v němž již Liverpool naskočil bez Mohammeda Salaha reprezentujícího na Africkém poháru národů. Vlastenec Kiwiora a Díazova pojistka jej i tak během poslední čtvrthodiny nasměrovaly vstříc dalšímu kolu FA Cupu.

Oba zmíněné zápasy nicméně zasáhly Gunners v dosud nejhorším období sezony, kdy ze sedmi po sobě jdoucích zápasů vyhráli jen v jediném proti Brightonu. Vedle zmíněných střetů se smírně rozešli s PSV a podlehli Aston Ville, West Hamu i Fulhamu. Dvoutýdenní lednová přestávka jim nicméně očividně přišla vhod. Po návratu na hřiště totiž pěti zásahy sestřelili Crystal Palace, v úterý v Nottinghamu pak díky gólům Jesuse a Saky zvítězili 2:1.

Kloppovu družinu nezlomil ani odjezd egyptské hvězdy vstříc povinnostem v národním týmu, ani oznámení o konci oblíbeného manažera na konci této sezony. Již jedenáct utkání čekají Reds na svého přemožitele, během této doby jen třikrát remizovali. Naposledy si ve šlágru kola smlsnuli na Chelsea, kterou již v první půli dvěma góly potopili Jota s Bradleyem. Ve druhé půli navyšovali skóre Szoboszlai a Díaz, jediný Nkunkův gól tak nepřinesl na stranu domácích lítost nad Núnezovou zahozenou penaltou a řadou nastřelených brankových konstrukcí ze strany uruguayského útočníka.

Dá se říci, že rozdílovým hráčem mezi oběma kluby je právě Mohammed Salah. Jeho bilance čtrnácti branek a osmi asistencí je totiž něčím, na co se ostatní hráči nadcházejících soupeřů vůbec nechytají. Na straně Kanonýrů je v rámci Premier League lídrem v gólech i asistencích Bukayo Saka, jemuž v obou kolonkách svítí číslo sedm. Další části útočné řady v podobě Jesuse, Martinelliho i Trossarda jsou stejně jako Havertz s Odegaardem na čtyřech zásazích, Eddie Nketiah má ještě o jeden více.

Příznivce loňských vicemistrů navíc během týdne strašilo zranění Gabriela Jesuse, ten by ovšem měl být pro utkání fit. To ale neplatí o Parteyovi, jenž si obnovil své zranění a jen tak se na hřiště nepodívá stejně jako dlouho indisponovaný Timber. Možnosti na krajích obrany k tomu snižuje fakt, že Tomiyasu se po sobotním konci Japonska na Asijském poháru pochopitelně ještě nestihne připojit k týmu. Stejně je na tom jeho krajan a liverpoolský středopolař Endo, další hráči budou vinou zdravotních problémů sledovat šlágr jen z tribuny. Jde o zadáky Matipa s Tsimikasem, záložníky Bajčetiće a Thiaga i hlavní hvězdu Salaha.

Utkání na severu Londýna má naplánovaný výkop na nedělních 17:30 našeho času, pokyn k úvodnímu výkopu dá hlavní sudí Anthony Taylor. Zkušený rozhodčí má v této sezoně větší zkušenosti s posuzováním zápasů Liverpoolu, to se mu poštěstilo už třikrát, naposledy na Nový rok. Zato v případě Arsenalu dozoroval jen na jeho vítězství s Manchesterem United.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Odegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Martinelli

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Gomez - Szoboszlai, Mac Allister, Jones - Jota, Núnez, Díaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.82 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Everton FC - Tottenham Hotspur

sobota 13:30

Everton hostí v utkání 23. kola Premier League Tottenham Hotspur. Domácí celek je na tom v tabulce kvůli desetibodovému odečtu bledě, momentálně se nachází až na 18. sestupové příčce. Hosté jsou na tom o poznání lépe, aktuálně jim patří 4. příčka.

Poslední ligové vítězství si Everton připsal 16. prosince, když porazil 2:0 rovněž trápící se Burnley. Od té doby si ale Toffees v Premier League připsali tři porážky a naposledy dvě remízy 0:0 s Aston Villou a Fulhamem. Není se tak čemu divit, že liverpoolský celek zatím nastřílel pouze 24 gólů a jeho nejlepší střelec Abdoulaye Doucoure má na kontě šest tref.

Proti Spurs navíc Toffees nemají úplně ideální statistiky, vyhráli pouze jedno z předešlých 22 ligových setkání, a to v září 2020. Everton navíc nedokázal skórovat jako první v žádném z minulých sedmi vzájemných střetů. Na marodce má trenér Sean Dyche momentálně Dele Alliho se svalovým poraněním a Andreho Gomese se zraněním lýtka.

Tottenham na první Liverpool ztrácí osm bodů, což není lehce za polovinou soutěže zas tak propastná mezera. V minulém kole Spurs dokázali urvat na domácím hřišti výhru proti Brentfordu 3:2, když skórovali Destiny Udogie, Brennan Johnson a Richarlison. Před tím ale svěřenci trenéra Ange Postecogloua pouze remizovali na půdě letos nevýrazného Manchesteru United 2:2, když skóre dotahovali Richarlison a Rodrigo Bentancur.

Kvůli reprezentačním povinnostem bude chybět nejlepší střelec týmu Son Heung-Min, jenž má na kontě 12 přesných zásahů. Mimo něj hájí barvy své země ještě Yves Bissouma. Zranění pak trápí dvojici Ryan Sessegnon a Manor Solomon. Spurs v poslední pěti venkovních kláních jen jedinkrát vyhráli, dvakrát ještě dokázali remizovat.

Poslední vzájemný zápas se odehrál den před Štědrým dnem v rámci 18. kola, domácí Tottenham porazil Everton 2:1. Kohouti rozhodli už v úvodu, když skórovali Richarlison a Son Heung-Min. Toffees po přestávce sudí neuznal branku kvůli útočnému faulu, a tak už stihli zásluhou Andreho Gomese pouze snížit.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Young, Garner, Gueye, McNeil - Harrison - Calvert-Lewin.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Destiny Udogie - Skipp, Bentancur, Maddison - Kulusevski, Richarlison, Werner.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.74 - 2.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Newcastle United - Luton Town

sobota 16:00

Oběma celkům se v současné chvíli daří. Newcastle vybojoval v posledním kole velmi cenné tři body na hřišti Aston Villy a podobný výkon bude chtít zopakovat i doma proti Lutonu, který ovšem již pět zápasů za sebou ve všech soutěžích nenašel přemožitele.

Domácímu mužstvu se konec ledna vydařil. Magpies nejdříve porazili Fulham 2:0 a bez větších obtíží postoupili do dalšího kola FA Cupu. Poté svěřenci Eddieho Howa zamířili v rámci Premier League do Birminghamu, kde se představili na půdě Aston Villy. Hostujícímu týmu vyšel zejména první poločas, v kterém se krátce po sobě dvakrát prosadil Schär. Po přestávce si navíc srazil balón do vlastní branky Moreno a "Straky" vedly už 3:0. Villans sice snížili v 71. minutě po brance Watkinse, ale na další zdramatizování zápasu už se nezmohli. Newcastle tak ukořistil velmi cenné tři body, které ho posunuly na sedmé místo.

Ve 23. kole zavítá do St James‘ Parku sedmnáctý Luton. Domácí hráči mají svému soupeři co vracet, jelikož v prvním vzájemném zápase prohráli 0:1. Do sobotního zápasu určitě nezasáhnou Anderson, Joelinton, Pope, Targett, Tonali a Willock.

Luton má za sebou výsledkově nejlepší měsíc. Hatters odehráli v lednu celkem pět zápasů a ani v jednom neprohráli. Svěřenci Roba Edwardse rovněž oslavili postup do 5. kola FA Cupu na úkor Evertonu (2:1) a ve 22. kole Premier League překvapivě sestřelili Brighton vysoko 4:0. V utkání exceloval anglický útočník Adebayo, který si na své konto připsali hattrick a s osmi góly je nejlepším střelcem týmu.

Na hostující straně nebudou k dispozici Andersen, Lockyer a Nakamba.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Miley - Murphy, Gordon, Almirón

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Burke, Osho, Bell - Ogbene, Lokonga, Barkley, Doughty - Clark, Morris - Adebayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.59 - 6.04

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace

sobota 16:00

Brighton v posledním kole ostudně padl s Lutonem a šanci na reparát bude mít v domácím utkání s Crystal Palace. Sobotní soupeři se od září 2021 střetli celkem pětkrát a hned čtyři duely skončily nerozhodně.

Brighton má za sebou rozporuplný konec měsíce. Seagulls si nejdříve připsali vysokou výhru 5:2 proti Sheffieldu a postoupili do osmifinále FA Cupu. Do ligy si však svěřenci Roberta De Zerbiho formu nepřenesli a na hřišti Lutonu ostudně prohráli 0:4. Mužstvo je po 22 kolech na osmé pozici a na pohárové umístění ztrácí už 11 bodů. V sobotu Brighton čeká domácí utkání s Crystal Palace, proti kterému v prvním vzájemném zápase remizoval 1:1. Nerozhodný stav je vůbec nejčastějším výsledkem těchto dvou celků, což dokazují i čtyři remízy z posledních pěti měření sil.

Z důvodu zranění do zápasu nenastoupí Adingra, Enciso, Fati, March a Veltman. Reprezentační povinnosti si zase plní Mitoma.

Crystal Palace odčinil vysokou porážku z Emirates Stadium a v posledním kole přehrál Sheffield poměrem 3:2. Eagles s outsiderem dvakrát prohrávali, ale vždy dokázali krok srovnat. O vítězství domácího týmu rozhodl v 67. minutě Olise. Ten byl v zápase jednoznačně nejlepším hráčem, protože v prvním poločase ještě stihl dvě branky připravit.

Ani hosté nebudou kompletní. Spoluhráčům nepomůžou Doucouré, Holding, Muñoz a Ward.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Hecke, Dunk, Julio - Hinshelwood, Groß, Gilmour, Estupiñán - Pedro - Ferguson, Welbeck

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson - Muñoz, Andersen, Guéhi, Mitchell - Hughes, Lerma - Olise, Eze, Ayew - Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.73 - 5.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Burnley FC - Fulham FC

sobota 16:00

Střet dvou celků ze spodní poloviny tabulky uvidí fanoušci Burnley, ne jehož půdu dorazí londýnský Fulham. Domácí Clarets jsou momentálně předposlední se sedmibodovou ztrátou na záchranu, Cottagers mají pozici přeci jen lepší, jsou třináctí.

Burnley už čtyři ligové duely v řadě nezvítězilo, naposledy prohrálo na stadionu loňského mistra Manchesteru City 1:3, když branku útěchy vstřelil v úplném závěru Ameen Al Dakhil. Remíza 1:1 s Lutonem z předposledního utkání, kterou zařídil Zeki Amdouni, tak byla v poslední době jediným získaným bodem Clarets. Ti se musí obejít bez dvou zraněných hráčů, koleno trápí Itala Lucu Koleosha, se svalovým zraněním se potýká Nathan Redmond.

Fulham se momentálně drží sedm bodů nad sestupovými pozicemi, což jeho vedení určitě nemůže nechávat úplně klidné. O to víc, když poslední dva zápasy v lize Cottagers nevyhráli, naposledy bezbrankově remizovali s Evertonem a před tím prohráli na Chelsea 0:1. Fulham si však před vyšlápl na jednoho z aspirantů na titul, když doma porazil 2:1 Arsenal. Na marodce je v Craven Cottage momentálně trojice borců. Stehno trápí Issu Diopa a Raúla Jiméneze, léčí se i Harry Wilson. Reprezentační povinnosti si navíc plní v nigerijském dresu Alex Iwobi a Calvin Bassey.

Poslední vzájemné klání se odehrálo den před Vánoci a bylo zároveň posledním ligovým vítězstvím Burnley, které na Fulhamu zvítězilo 2:0 díky trefám Wilsona Odoberta a Sandera Bergeho.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Ekdal, Al Dakhil - Berge, Brownhill - Gudmundsson, Amdouni, Odobert - Rodriguez.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Tosin, Ream, Robinson - Palhinha, Cairney - Decordova-Reid, Pereira, Willian - Broja.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.28 - 2.58

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sheffield United - Aston Villa

sobota 18:30

Sheffield United hostí v rámci zápasu 23. kola Premier League Aston Villu. Domácí celek je stále na posledním místě, na záchranu navíc ztrácí devět bodů, což nevypadá vůbec dobře. Za to hosté jsou pátí a mají stejně bodů jako čtvrtý Tottenham.

Sheffield United v Premier League naposledy zvítězil 9. prosince 1:0 nad Brentfordem. Od té doby Blades čtyřikrát prohráli a dvakrát remizovali. V posledním ligovém klání dokonce Sheffield dvakrát vedl, nakonec ale s Crystal Palace prohrál 2:3. Branky si připsali Ben Brereton Díaz a James McAtee. Blades trápí poměrně početná marodka, na které momentálně jsou Baldock, Basham, Egan a Jebbison. Kvůli karetnímu trestu nemůže nastoupit ani Brewster.

Aston Ville se letos daří, což dokazuje i postavení v tabulce. Villans atakují top čtyřku, v posledních dvou duelech však získali jen bod. Naposledy prohráli 1:3 doma s Newcastlem United, když jediný gól dal Ollie Watkins. Před tím zase svěřenci Unaie Emeryho remizovali 0:0 s Evertonem. Na marodce jsou aktuálně Buendía, Duran a Mings, reprezentační povinnosti si plní Gauci.

Minulé vzájemné klání Sheffieldu United s Aston Villou se odehrálo dva dny před Vánoci a skončilo remízou 1:1. Skóre při tom ve Villa Parku otevřel hostující Cameron Archer až v 87. minutě, domácí však dokázali díky Nicolu Zaniolovi v 97. minutě vyrovnat.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Bogle, Ahmedhodzic, Robinson, Trusty - Hamer, Vinicius Souza, Brooks - McAtee, Osula, Brereton.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Konsa Ngoyo, Diego Carlos, Lenglet, Moreno - Bailey, Kamara, Douglas Luiz, Tielemans - McGinn - Watkins.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.26 - 4.34 - 1.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
22
15
6
1
51 : 19
51
2
Manchester City
21
14
4
3
51 : 24
46
3
Arsenal FC
22
14
4
4
44 : 21
46
4
Tottenham Hotspur
22
13
4
5
47 : 33
43
5
Aston Villa
22
13
4
5
44 : 30
43
6
West Ham United
22
10
6
6
36 : 33
36
7
Manchester United
22
11
2
9
28 : 32
35
8
Newcastle United
22
10
2
10
44 : 33
32
9
Brighton & Hove Albion
22
8
8
6
38 : 37
32
10
Chelsea FC
22
9
4
9
36 : 35
31
11
Wolverhampton Wanderers
22
8
5
9
33 : 35
29
12
AFC Bournemouth
21
7
5
9
29 : 40
26
13
Fulham FC
22
7
4
11
28 : 36
25
14
Crystal Palace
22
6
6
10
25 : 36
24
15
Brentford FC
21
6
4
11
31 : 36
22
16
Nottingham Forest
22
5
5
12
27 : 40
20
17
Luton Town
21
5
4
12
28 : 38
19
18
Everton FC
22
8
4
10
24 : 28
18
19
Burnley FC
22
3
3
16
22 : 45
12
20
Sheffield United
22
2
4
16
19 : 54
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (941)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele