Preview zápasů Ligy národů - čtvrtek 9.6.

09.06.2022, 09:07
Previews
Erling Håland (© AFP)
Čtvrtek je v Lize národů hodně bohatý, nabízí hned devět zápasů a nás bude nejvíce zajímat to, jak si v Portugalsku povede česká reprezentace. Švýcaři se střetnou se Španěly, Švédsko hostí Srbsko a Norsko bude měřit síly se Slovinskem...
Liga A - skupina 2
Portugalsko - Česko  (čtvrtek 20:45)
Čeští fotbalisté ve čtvrtek nastoupí v Portugalsku k třetímu z šesti zápasů skupiny A2 třetího ročníku Ligy národů. Duel bude překvapivě přímým soubojem o první místo v tabulce, které díky lepšímu skóre drží pyrenejský tým okolo hvězdného kanonýra a nejlepšího střelce reprezentační historie Cristiana Ronalda. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se pokusí navázat na výkony z úvodních dvou utkání doma, v nichž nečekaně získali čtyři body.

Český celek ve čtvrtek na začátek skupiny porazil Švýcarsko 2:1 a v neděli remizoval 2:2 se Španělskem, poté co o vítězství přišel až v 90. minutě. Portugalci nejprve hráli 1:1 ve Španělsku a následně rozdrtili Švýcarsko 4:0. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí vítěz do Final Four Ligy národů, naopak nejhorší mužstvo sestoupí do divize B. Portugalci ovládli úvodní ročník soutěže, zato český tým hraje elitní úroveň poprvé. Šilhavého svěřenci uzavřou červnový program nedělní odvetou ve Španělsku.

"Jsme obrovsky rádi, že po dvou domácích zápasech máme čtyři body. Na druhou stranu si troufnu říct, že nelítáme v oblacích. Víme, že další dva ještě těžší zápasy na soupeřových půdách nás čekají," řekl novinářům asistent českého trenéra Jiří Chytrý.

Liga národů do velké míry nahrazuje přípravné zápasy a týmům dává dodatečnou šanci postoupit na mistrovství Evropy či světa. Dvanáctka celků, které se nedostanou na Euro 2024 do Německa z klasické kvalifikace, by se měla v play off utkat o zbylá tři místa na šampionátu.

Češi v samostatné historii nastoupili proti Portugalsku třikrát a pokaždé to bylo na Euru. V posledních dvou vzájemných soubojích v letech 2008 a 2012 prohráli a už tehdy v obou z nich skóroval Ronaldo. Sedmatřicetiletý kanonýr Manchesteru United a pětinásobný držitel Zlatého míče dal dva góly v nedělním utkání se Švýcarskem a coby nejlepší střelec historie národních týmů má na kontě už 117 branek. Mistři Evropy z roku 2016 ale spoléhají i na další hvězdná jména především z anglické ligy.

"Ronaldo je určitě jedna z největších fotbalových hrozeb na světě za posledních 15 let. Ale nesmíme zapomínat ani na další hráče jako Diogo Jota, Bruno Fernandes, Bernardo Silva. Mají kádr nabitý hvězdami Premier League, které hrají v nejlepších klubech. Možná z pohledu jmen to mají ještě zajímavější než Španělé," řekl český bek Vladimír Coufal.

Portugalsko prohrálo jediný z posledních 11 zápasů a v březnu postoupilo z play off kvalifikace na světový šampionát do Kataru. Český tým naopak v semifinále baráže neuspěl ve Švédsku, kde utrpěl jedinou porážku z posledních devíti duelů.

"Čekáme od Portugalců podobné pojetí jako od Španělů. Také mají fantastické hráče plus naprosto výjimečného Ronalda. Budou chtít hrát s míčem, budou dominantní a kombinační hrou se budou snažit vytvářet si pozice. Celý tým pak ještě dokáže využívat potenciál Ronalda. Ve finální fázi jsou o tu jeho mimořádnou kvalitu povýšeni," řekl Chytrý.

Spolu s hlavním trenérem se musejí během červnového srazu obejít bez řady zraněných opor včetně nejlepšího útočníka Patrika Schicka. V duelech se Švýcarskem a Španělskem ho zdárně zastoupil Jan Kuchta, který dva góly dal a na jeden přihrál. České mužstvo před odletem do Portugalska kvůli potížím opustil křídelník Jakub Jankto a stal se už patnáctým hráčem na marodce. Portugalský trenér Fernando Santos tolik absencí řešit nemusí a především v záloze a v útoku má velmi široký výběr.

Utkání v padesátitisícové aréně Estádio José Alvalade, kde hraje domácí zápasy Sporting Lisabon, začne ve čtvrtek ve 20:45 SELČ.
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dalot, Pepe, Danilo Pereira, Guerreiro - Palhinha, Moutinho, B. Silva - Ronaldo, A. Silva, R. Horta
Česko - pravděpodobná sestava:
Staněk - Zima, Brabec, Matějů - Coufal, Souček, Sadílek, Havel - Pešek, Kuchta, Hložek
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Španělsko  (čtvrtek 20:45)
Skupina 2 elitní Ligy A se zatím neubírá úplně tím předpokládaným směrem a v následujících čtyřech kolech se dá očekávat nesmírně dramatická bitva o konečné umístění. V tomto čtvrtečním utkání na sebe narazí dva výběry, které doposud ani jednou nevyhrály, i když se to v jejich případě určitě čekalo. O něco hůře je na tom domácí Švýcarsko - to se nyní v Ženevě pokusí vybojovat svůj premiérový bodový zisk proti vysoce favorizovanému Španělsku.

Země helvétského kříže vstoupila do tohoto ročníku Ligy národů v Praze a nakonec prohrála s naší reprezentací po výsledku 1:2. Následně zavítala do Lisabonu a proti Portugalsku neměla šanci, protože hned v prvním poločase inkasovala dokonce třikrát a svému konkurentovi podlehla vysoko 0:4. Jestliže se chce vyhnout sestupu do nižší výkonnostní skupiny, tak potřebuje zabrat v co nejkratším časovém horizontu.

Španělé jsou dlouhodobě považováni za jeden z nejúspěšnějších reprezentačních týmů světa a v tuto chvíli nepohráli již šestkrát v řadě, jenomže v LN jsou až na třetím místě se dvěma body. Nejprve totiž nenašli recept na sousední Portugalsko a remizovali s ním 1:1, v neděli v Praze hned dvakrát prohrávali o jednu branku a alespoň nerozhodný výsledek 2:2 zachraňovali v poslední minutě základní hrací doby díky trefě Iñiga Martíneze.

Švýcaři se z poslední výhry radovali v polovině listopadu uplynulého roku, když při svém postupu na světový šampionát do Kataru zakončili své působení hladkou výhrou 4:0 nad Bulharskem. V předchozích devíti vzájemných zápasech měl přeci jen navrch výběr z Pyrenejského poloostrova, jenž prohrál se Švýcarskem jen jednou, naposledy uspěl až v penaltovém rozstřelu ve čtvrtfinále uplynulého ME.

Svěřenci trenéra Murata Yakina však předvádějí na vlastní půdě vyrovnané výkony, díky nimž neprohráli před domácími fanoušky jedenáctkrát za sebou. "Poslední dobou jsme i kvůli několika absencím v obranné řadě dělali mnoho chyb v defenzivě a z toho se musíme poučit, tým je i přesto plný pozitivní energie. V domácím prostředí proti Španělsku a Portugalsku chceme dokázat, čeho jsme schopni," řekl Yakin s optimistickými vyhlídkami.

Ten oproti střetnutí v Lisabonu nebude moci využít služeb Fabiana Schära kvůli trestu za žluté karty, jeho protějšek Luis Enrique možná nenasadí současnou hvězdu Barcelony Ansua Fatiho. "Výkon velké většiny hráčů ve dvou úvodních duelech si mi líbil, i když po výsledkové stránce to nebylo zcela ideální. Pokud se tedy chceme probojovat do závěrečného play-off o celkové prvenství, tak toho střetnutí musíme zvládnout a nic jiného než vítězství nás nezajímá," prohlásil dvaapadesátiletý rodák z Gijónu s odhodláním v hlase.
Švýcarsko - pravděpodobná sestava:
Kobe - Widmer, Frei, Akanji, Rodríguez - Freuler, Sow, Xhaka - Okafor, Embolo, Seferović
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Simón - Azpilicueta, Pau Torres, Iñigo Martínez, Alba - Busquets, Gavi, Koke - Fati, Morata, Ferran Torres
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Portugalsko21105:14
2.Česko21104:34
3.Španělsko20203:32
4.Švýcarsko20021:60
Liga B - skupina 4
Norsko - Slovinsko  (čtvrtek 20:45)
Možná že ani samo Norsko nečekalo tak povedený vstup do Ligy národů. Po dvou zápasech totiž disponuje plným počtem šesti bodů, navíc zvládlo papírově asi nejtěžší zkoušky vůbec, tedy klání na půdách Srbska a Švédska. Proti Slovinsku, které naopak dosud dvakrát padlo, si tak nemíní jakkoli kazit reputaci a určitě bude chtít stvrdit své současné první místo v tabulce.

O všem podstatném přitom v předchozích duelech v Bělehradě a v Solně rozhodl jeden muž, a to stále opěvovaný Erling Håland, jenž si připsal na své konto všechny tři norské góly. A asi jedinou kaňkou je jediná inkasovaná branka, která přišla na řadu až v samém závěru mače se Švédskem. "Ode mě se v nároďáku hodně očekává. Norští fanoušci si zaslouží takové výhry," povídal severský snajpr po bitvě o Skandinávii. "Musím hlavně poděkovat našemu trenérovi Staalemu. Nechci zacházet do podrobností," odpověděl na otázku, proč je tak střelecky aktivní.

Jeho nadřízený byl ale k médiím vstřícnější. A prozradil, proč jsou tolik na očích Hålandovy úspěchy. "Úplně jsem ho osvobodil od jakýchkoli obranných povinností," uvedl Solbakken. "Na druhou stranu záloha musí být fyzicky dobře připravená, protože Erling více odpočívá. Ale musíme prostě takto hrát, abychom si mohli vytvořit maximum gólových šancí. On čeká na správný míč, nevíte o něm třeba celý poločas, jenže když ho dostane, je velmi nebezpečný. Málem ve Švédsku zapsal hattrick. Nenajdete jiného hráče, který má tento zabijácký instinkt."

Jestli na severu Evropy zatím vládne během tohoto reprezentačního cyklu pozitivní nálada, na slovinské straně o něčem takovém hovořit nelze. Jak proti Švédsku, tak v Srbsku jednoduše tahalo Slovinsko za kratší konec. Navíc se nyní v Norsku bude muset obejít bez svého kouče Matjaže Keka, který byl pozitivně testovaný na koronavirus a do Osla s týmem neodcestoval. Jeho povinnosti tak dočasně převezme jeho asistent a zároveň také rekordman v počtu startů za slovinskou reprezentaci Boštjan Cesar. "Potřebujeme být disciplinovaní, bojovat, abychom takové střetnutí s Norskem zvládli. Věřím, že budeme bodovat," říkal náhradní šéf střídačky.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Nyland - Ryerson, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling - Normann - Hauge, Ödegaard, Berge, King - Sörloth
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Oblak - Mevlja, Brekalo, Balkovec - Črnigoj, Čerin, Lovrič, Sikošek - Šporar - Šeško, Verbič
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švédsko - Srbsko  (čtvrtek 20:45)
Čtvrtou skupinu béčkové ligy zatím jasně ovládá Norsko. Sklonit se před ním muselo Švédsko i Srbsko, které nyní narazí právě na sebe a pokusí se lídra tabulky ještě prohnat. Kdyby přitom nastala v jejich případě druhá porážka, velmi stěží by už mohly usilovat o postup do áčkového levelu Ligy národů. U obou navíc platí, že odvetu s Nory následně podstoupí na jejich půdě.

Oba celky mají také společnou výhru nad Slovinskem, aktuálně posledním výběrem, který tak na své konto neurval zatím ani bod. O něco lépe si zatím vedou Srbové, kteří oproti Švédům mají o chlup lepší skóre. "Všechno bylo z naší strany ideální. Přistoupili jsme totiž ke všemu s největší vážností," velmi těšil hostujícího kouče Dragana Stojkoviće minulý třígólový skalp Slovinců. "Naprosto jsme dominovali a zaslouženě jsme zvítězili. I když Norsko ve Švédsku získalo svou druhou výhru, nic se pro nás nemění. Bereme nynější program zápas od zápasu, abychom ho zvládli. Tým potřebuje hlavně dobře zregenerovat a snažit se odvést další slušný výkon ve zbývajících dvou utkáních, v nichž chceme urvat co nejvíce bodů," říkal odhodlaně.

Zatím se obě reprezentace potkaly v historii dvakrát, oba duely každopádně představovaly jen přátelské měření sil. Až nyní si tak ozkouší soutěžní premiéru. A mělo by se jednat o pořádně vyrovnané střetnutí, v němž bychom favorita hledali ztuha. Ačkoli Švédsko bude mít výhodu domácího prostředí, na tomhle srazu se potýkalo už během nominování kádru hned s několika absencemi, včetně té v podobě kapitána Victora Lindelöfa. Navíc jsou teď vykartovaní Dejan Kulusevski a Emil Krafth, přičemž domácí stratég Janne Andersson potvrdil, že od začátku kvůli brutálnímu počtu duelů nenastoupí Emil Forsberg, hodně důležitý prvek jeho ofenzivy.

Připomeňme ovšem, že i mužstvo z Balkánského poloostrova bude postrádat minimálně jednu velkou personu do útoku, a to Aleksandara Mitroviće, suverénně nejlepšího střelce současné srbské soupisky, jenž je taktéž vykartovaný. "Prožili jsme chaotický týden," popisoval náladu ve švédské družině Andersson. "Mým úkolem je takovou situaci zvládnout. V letošním roce absolvujeme celkem osm klání, během nichž zkrátka můžeme do naší hry zavést něco nového. Někteří hráči jsou na určité systémy zvyklí ve vlastních klubech, přeměna tedy není násilná."
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Olsen - Sundgren, Ekdal, Papagiannopoulos, Gudmundsson - Olsson, Karlström, Svanberg - Hrgota, Quaison, Elanga
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - S. Mitrovič, Veljkovič, Pavlovič - Kostič, Maksimovič, Gudelj, Radonjič - Tadič, S. Milinkovič-Savič - Jovič
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Norsko22003:16
2.Srbsko21014:23
3.Švédsko21013:23
4.Slovinsko20021:60
Liga C - skupina 2
Řecko - Kypr  (čtvrtek 20:45)
Reprezentace Řecka v uplynulém ročníku Ligy národů těsně nepostoupila do vyšší výkonnostní kategorie, když skončila druhá s dvanácti body o dva body za vítězným Slovinskem, nicméně teď má na první pohled o něco snazší konkurenci a prozatím si vede nadmíru dobře. V úvodních dvou utkáních uspěla a získala plný počet šesti bodů, především nedělní výhra v Prištině nad Kosovem mu dává velkou šanci na celkový triumf.

Řekové dlouhodobě spoléhají na pozornou práci v defenzívě a výjimkou není ani tento cyklus. Nejprve zavítali do Belfastu a Severní Irsko udolali 1:0, když se zhruba pět minut před přestávkou prosadil záložník Anastasios Bakasetas. Následně po naprosto shodném výsledku porazili také Kosovo a opět to byl dosavadní hrdina Bakasetas, který vsítil jediný gól utkání necelých deset minut před koncem prvního poločasu.

Svěřenci uruguayského trenéra Guse Poyeta by teď neměli mít větší problémy ubránit ofenzivní výpady Kypru, jelikož ty v poslední době nebyly příliš nebezpečné. Hosté se dlouhodobě taktéž spíše spoléhají na obrannou činnost a v ofenzívě skórují velmi sporadicky. V předchozích šesti zápasech se prosadili pouze třikrát, v tuto chvíli čekají na vstřelenou branku 229 minut.

Ostrovní výběr je ve druhé skupině Ligy C na posledním čtvrtém místě se ziskem jednoho bodu, po úvodní porážce 0:2 s Kosovem se vzápětí rozešel smírně bez branek se Severním Irskem. Na svého čtvrtečního rivala naposledy narazil před necelými dvěma lety, v přátelském měření sil v Aténách mu podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Poyet by pravděpodobně neměl udělat příliš mnoho změn v základní sestavě, jeho protějšek Nikos Kostenoglou zřejmě znovu bude praktikovat rozestavení 3-5-2.
Řecko - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Baldock, Mavropanos, Chatzidiakos, Tsimikas - Bouchalakis, Kourbelis - Limnios, Bakasetas, Masouras - Giakoumakis
Kypr - pravděpodobná sestava:
Michail - Kyriakou, Gogič, Panagiotou - Pittas, Artymatas, Kastanos, Papoulis, Ioannou - Sotiriou, Tzionis
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kosovo - Severní Irsko  (čtvrtek 20:45)
Jeden bod ze dvou utkání rozhodně není bilance, kvůli níž by mělo Severní Irsko nějak jásat. A pokud chce ještě usilovat o první příčku, a tedy o postup do béčkové ligy, vítězství prostě bude co nejrychleji zapotřebí. O to se teď pokusí na půdě Kosova, které už stačilo skolit Kypr, nicméně následně neprožilo úplně povedený duel s Řeckem, a aktuálně je tak v tabulce druhé.

Situace ve druhé skupině po dvou odehraných kolech zkrátka nabízí očekávaný scénář. Zatím se na čele usadili favorizovaní Řekové, nejblíže k nim mají svěřenci trenéra Alaina Giresseho, jenže jestli je ještě hodlají prohnat, potřebují proti Norn Iron zase naplno zabrat. Vedoucí tým totiž v souběžně hraném střetnutí přivítá doma Kypr a nepředpokládá se, že by nějaké body poztrácel. Kosovo jednoduše nesmí dopustit, aby se současné tříbodové manko navyšovalo.

Hosté zatím v úvodních dvou utkáních Ligy národů nijak nezářili. Dosud si mimochodem na své konto nepřipsali jediný gól, naposledy na Kypru uhráli bezgólovou plichtu a zároveň svou sérii bez výhry v rámci této soutěže v součtu předchozích dvou ročníků protáhli na nevábné číslo dvanáct. "Já si ovšem myslím, že jsme na správné cestě," nepanikařil hostující lodivod Ian Baraclough. "Věděl jsem, když jsem se téhle práce ujal, že mě nečeká nic snadného. Já ale věřím, že dokážu v Lize národů vybudovat takové mužstvo, které postoupí na EURO 2024."
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Kastrati, Rrahmani, Dreševič, Kololli - Idrizi, Loshaj, Berisha - Zeneli - Zhegrova, Rashica
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - Bradley, McNair, Evans, Brown, Lane - A. McCann, Davis, Saville - Whyte, Lafferty
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Řecko22002:06
2.Kosovo21012:13
3.Severní Irsko20110:11
4.Kypr20110:21
Liga C - skupina 4
Gibraltar - Bulharsko  (čtvrtek 20:45)
Bulharsko bylo před začátkem skupiny 4 Ligy C považováno za jednoho z hlavních kandidátů na postup, ovšem po dvou kolech nemá na kontě ani jednu výhru a v žádném případě to nevypadá, že by ještě mohlo proniknout do vyšší výkonnostní kategorie. V tuto chvíli se nachází na třetím místě tabulky s jediným bodem a za vedoucí Gruzií zaostává o propastných pět bodů, nyní tak nutně potřebuje uspět na půdě největšího outsidera z Gibraltaru.

Výběr z Balkánského poloostrova nevyhrál již v šesti utkáních v řadě, naposledy se radoval v říjnu uplynulého roku v kvalifikaci o MS 2022 proti Severnímu Irsku (2:1). V tomto ročníku Ligy národů nejprve přivítal houževnatou Severní Makedonií, se kterou neudržel jednobrankové vedení a nakonec vybojoval jen bod za remízu 1:1. Poté přivítal ambiciózní Gruzii a po katastrofálním výkonu v defenzívě jí podlehl vysoko v poměru 2:5.

Kromě hodně nelichotivého výsledku přišlo zemětřesení ve složení realizačního týmu, jelikož ihned po utkání rezignoval na svou funkci trenér Jasen Petrov a ve dvou zbývajících červnových duelech tak povede reprezentaci Georgi Ivanov. "Nemám morální právo tu dál zůstávat. Beru na sebe plnou zodpovědnost," řekl Petrov v rozhovoru pro televizi BNT.

Domácí v tuto chvíli nevyhráli už v devatenácti střetnutích po sobě a jejich dosavadní bilance v LN je tristní, neboť po úvodní prohře 0:4 v Tbilisi nedokázali před vlastními fanoušky zaskočit ani Severní Makedonii (0:2). Se svým nadcházejícím soupeřem se utkali pouze jednou a to v přátelském měření sil před necelými dvěma lety, velký favorit tehdy v Sofii zvítězil hladce po výsledku 3:0.
Gibraltar - pravděpodobná sestava:
Coleing - Ronan, Annesley, R. Chipolina, Jolley, Olivero - Valarino, Torrilla, Britto - Walker - Styche
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
Mihajlov - Turicov, Nedjalkov, P. Hristov, Jordanov - Nedelev, Stefanov, Čočev, Despodov - Iliev, Minčev
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Makedonie - Gruzie  (čtvrtek 20:45)
Tihle soupeři na sebe v posledních letech naráží opravdu často. A především Gruzie má na Balkánském poloostrově Severní Makedonii co oplácet. Do Skopje každopádně nyní zavítá v opravdu parádní náladě, Liga národů se jí daří nadstandardně dobře a své dosavadní výkony nemíní pokazit ani proti velkému favoritovi čtvrté skupiny. Ten je zatím v tabulce až druhý.

V listopadu roku 2020 na sebe oba celky narazily v možná nejdůležitější bitvě své dosavadní historie. Rvaly se totiž v baráži, právě díky úspěchům v prvním ročníku Ligy národů, o postup na evropský šampionát. A tenhle souboj nakonec lépe zvládla Severní Makedonie. Ovšem na další dvě střetnutí došlo v témže roce taktéž krátce předtím, konkrétně v říjnu a září. Tehdy je los svedl do jedné skupiny ve druhé sezóně této soutěže. V obou případech se konala remíza.

Zatímco domácí na úvod tohoto reprezentačního srazu pouze plichtili v Bulharsku, hosté tam před pár dny nasázeli pět branek. Dohromady jich tak Gruzínci v součtu s prvním střetnutím s Gibraltarem posbírali už devět! "Že náš protivník střílí hodně gólů, mě neděsí. Vím totiž, že i my umíme útočit. A vím, jak dobře pracujeme v obraně," nijak se nebála domácí brankářská jednička Stole Dimitrievski. "Gruzie má solidní tým, od našeho minulého zápasu z Tbilisi je vidět, že udělala velký krok kupředu. Jestli udržím čisté konto, věřím, že vyhrajeme," dodal.
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Aškovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Spirovski, Bardhi - Čurlinov, Elmas, Trajkovski - Ristovski
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Loria - Kakabadze, Kašia, Chočolava - Lobžanidze, Kvekveskiri, Aburjania, Kazaišvili - Čakvetadze, Kvaracchelia - Zivzivadze
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Gruzie22009:26
2.Severní Makedonie21103:14
3.Bulharsko20113:61
4.Gibraltar20020:60
Liga D - skupina 2
Malta - Estonsko  (čtvrtek 20:45)
Výběry Malty i Estonska vstoupily do nového ročníku Ligy národů vítězně a oba v tom budou chtít pokračovat. Stoprocentní bilanci si ale může ponechat jen jeden, protože tentokrát se postaví proti sobě. A větší šance má v tomhle ohledu hostující Estonsko.

Maltě se perfektně povedl vstup do skupiny, když dokázala porazit slabšího soupeře ze San Marina. To Maltě nedokázalo vzdorovat a ta si nakonec poradila snadno 2:0. V tomto ročníku by tým vedený trenérem Devisem Mangiou chtěl vylepšit výkony z předešlé akce. V roce 2020 Malta nedokázala postoupit o kategorii výš především kvůli špatnému a slabému startu, když získala z úvodních tří zápasů jen dva body.

Pak sice porazila Lotyšsko s Andorrou, ale na postup to nestačilo. Malta bude čelit Estonsku pošesté, ale porazit ho zatím dokázala jen jednou. Návod na to by si mohla vzít od Argentiny, s níž si Estonci zahráli naposledy. Přátelské utkání ale moc přátelským skóre neskončilo, protože Estonci dostali od jasně lepšího soupeře pět branek. První soutěžní duel v Lize národů jim ale vyšel lépe, nad San Marinem zvládli vyhrát taky 2:0 jako Malta.
Malta - pravděpodobná sestava:
Bonello - S. Borg, Pepe, J. Borg - J. Mbong, Guillaumier, Paiber, Overend - Busuttil - Satariano, Degabriele
Estonsko - pravděpodobná sestava:
Hein - Kuusk, Tamm, Mets - Zenjov, Kait, Kreida, Vassiljev, Sinjavskij - Sorga, Kirss
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Malta11002:03
 Estonsko11002:03
3.San Marino20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Benfica

V Portugalsku pred zapasom pisali aj cosi o historii Ceska

https://www.zerozero.pt/news.php?id=369171

Reagovat
Puskas

Každopádně je to z těch vyspělejších fotbalových zemí patrně liga, kde naši hráči působili nejméně, napadají mě jen Vlk, Skuhravý, Horváth, teď ti dva brankáři, možná ještě někdo.

Reagovat
nevolno

Poborský

Reagovat
Benfica

Tak sme to dali naraz

Reagovat
Puskas

Vidíš, úplně jsem zapomněl.

Reagovat
Benfica

Moze byt, mna z cechov v Portugalsku napada snad len Poborsky u nas..

Reagovat
Kily

Srníček (Beira Mar)

Reagovat
Puskas

To ani nevím. tak se to postupně skládá...

Reagovat
thewall

O Skuhravém jsem nevěděl a tak jsem googlil. Legenda Sportingu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Španělsko a i Portugalsko snad easy win pls pls.

Reagovat
Csaplárova past

To jsou manyry ... sazet proti nasim

Reagovat
Seydou Doumbia

Pharrellova past...bud prachy nebo úspěch České repre

Reagovat
Pharrell

Ale vyšlo to lidi. Portugal/Spain easy win dneska.

Reagovat
Seydou Doumbia

snad aspon za talíř

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Csaplárova past

Dneska se nebudu divat na CR, ale na CR7

Reagovat
Seydou Doumbia

Gruzie moc pěkný výsledky

Reagovat
eleven11

Budu Zivzivadze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele