Previews

Bitva o Moskvu: CSKA proti Dinamu

Tahákem dvanáctého kola bude jednoznačně moskevské derby. Souboj sedmého CSKA s pátým Dinamem je každoročně jedním z vrcholů ruské ligy. Tomuto derby se snad můžou rovnat jen zápasy obou soupeřů se Spartakem Moskva nebo Lokomotivem.

Španělé i Němci chtějí ukončit čekání na velkou trofej

Dvanáct let na německé straně a dokonce čtyřiačtyřicet na španělské, tak dlouho trvá čekání fotbalových velmocí na získání trofeje z vrcholné akce. Před oběma giganty se otevírá jedinečná šance ukončit letitý půst v neděli ve finále mistrovství Evropy ve Vídni. Španělsko, či Německo tak usednou na další čtyři roky na uvolněný evropský trůn po Řecku.

Ruský tým věří ve zlomení španělského komplexu

Fotbalistům Ruska se otevírá jedinečná šance na to, aby hodili za hlavu komplex ze zápasů proti Španělsku. Oba týmy si to ve čtvrtek ve Vídni rozdají o druhou vstupenku do finále evropského šampionátu a sborné by se náramně hodilo, aby se po dlouhých 37 letech dočkala výhry nad neoblíbeným sokem z Pyrenejského poloostrova.

Němci se v prestižním semifinále utkají s Turky

V prvním semifinále mistrovství Evropy čeká diváky ve středu večer v Basileji prestižní souboj mezi Německem a Tureckem. Zdecimovaní Turci mají k dispozici jen čtrnáct naprosto zdravých hráčů, přesto věří, že hlavního aspiranta na zlaté medaile mohou potrápit.

Španělé chtějí proti Itálii zlomit prokletí

Už 24 let se fotbalisté Španělska marně pokoušejí na velkých turnajích překročit práh čtvrtfinále. Dlouhé prokletí mohou zlomit na letošním evropském šampionátu proti úřadujícím mistrům světa Italům, kteří vstoupí do nedělního utkání ve Vídni oslabeni o potrestané záložníky Pirla a Gattusa.

Rozjetí Nizozemci jdou proti Rusům

Ofenzivní podívanou slibují dva nizozemští trenéři, kteří se proti sobě postaví v sobotním čtvrtfinálovém zápase evropského šampionátu Nizozemsko - Rusko. Favorizované "tulipány" vede Marco van Basten, ruské fotbalisty zase zkušený a vrcholnými akcemi protřelý Guus Hiddink.

Turky naladil obrat s Čechy, teď myslí na skalp Chorvatska

Pokud si čeští fotbalisté v pátek večer zapnou televizi, zřejmě si někteří z nich představí, jaké by to bylo stát na trávníku stadiónu ve Vídni. Zatím suverénnímu Chorvatsku se totiž postaví Turecko, které se mezi nejlepších osm týmů Eura dostalo až díky památnému obratu v poslední čtvrthodině nedělního utkání právě proti českému týmu.

Ve čtvrtfinále čekají na Portugalce Němci

Fotbalové Euro vstupuje do čtvrtfinálové fáze. Start play off obstarají ve čtvrtek v Basileji Němci a Portugalci a před jejich duelem je patrné, že v mnohem lepším rozpoložení je tým z Pyrenejského poloostrova. I sami Němci se nezvykle pasovali do role outsiderů.

Rusové musejí k postupu porazit Švédsko, tomu stačí remíza

Přímým soubojem o postup do čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy bude ve středu v Innsbrucku zápas Ruska se Švédskem. Oby týmy mají zatím ve skupině D na svém kontě tři body, ale lepší skóre mají Švédové, takže i remíza by je poslala dál. Naopak Rusko se bude radovat z postupu jen v případě výhry.

Řekové si chtějí proti Španělům udobřit fanoušky

Jen o čest půjde ve středečním utkání evropského šampionátu mezi obhájci titulu z Řecka a Španělskem. Výsledek ze Salcburku už nemůže nic změnit na konečném umístění obou celků ve skupině D, přesto hlavně Řekové půjdou do svého posledního duelu na Euru nažhavení.

Francie i Itálie musí vyhrát, ale ani to jim možná nebude stačit

Před dvěma lety se sešly ve finále fotbalového mistrovství světa, tentokrát ale nejméně jeden z favorizovaných celků Itálie a Francie vypadne z evropského šampionátu už po základní skupině. Avšak ani výhra jednoho z mužstev nemusí znamenat postup do čtvrtfinále.

Rumuni mají na dosah postup ze skupiny smrti

Překvapivým postupujícím ze skupiny C na fotbalovém mistrovství Evropy se mohou stát reprezentanti Rumunska. Pokud outsider "skupiny smrti" zdolá v závěrečném zápase v Bernu Nizozemsko, doprovodí svého úterního soupeře do čtvrtfinále na úkor obou finalistů předloňského světového šampionátu Itálie a Francie.

Rakušané věří, že proti Němcům zopakují "zázrak" z Córdoby

Rakušané věří, že v pondělí zopakují proti Němcům "zázrak" z Córdoby. Před třiceti lety rivala porazili na MS v Argentině, tentokrát by byli v případě výhry ve hře o historický postup do čtvrtfinále Eura. Musí se však ohlížet na výsledek zápasu Polska Chorvatskem.

Chorvati budou šetřit hráče, Poláci toho chtějí využít

Pro fotbalisty Chorvatska a Polska bude závěrečný zápas ve skupině B na mistrovství Evropy naprosto odlišný. Zatímco Chorvati již mají postup do čtvrtfinále jistý, Poláci o něj v Klagenfurtu budou usilovat a navíc musejí spoléhat na pomoc Rakouska.

Švýcarsko bude proti Portugalsku hrát o čest

Jen o čest budou v neděli bojovat reprezentanti Švýcarska ve svém posledním vystoupení na evropském šampionátu proti Portugalsku. To má na rozdíl od Švýcarska, které již neskončí lépe než poslední ve skupině, jistotu prvního místa, a tak trenér Luiz Felipe Scolari může dát šanci hráčům z lavičky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele