Případ Onana: Kupící se chyby i hrůzná čísla. Každý gól má svůj příběh, hájí brankáře Ten Hag

30.11.2023, 14:54
Aktuality
André Onana (© AFP)

Zatímco od manažera Erika ten Haga (53) zazněla směrem k hráčům Manchesteru United pochvala za aktivní hru, fanoušci kroutí hlavou. Poslední zápas v Istanbulu totiž opět ukázal velké slabiny Red Devils, které ještě výrazněji vykreslují hrůzné statistiky. Terčem kritiků je hlavně brankář André Onana (27), za kterého anglický velkoklub v létě zaplatil 50 milionů eur.

Kamerunský reprezentant se stal letos v létě po Kepovi Arrizabalagovi a Alissonovi Beckerovi třetím nejdražším brankářem fotbalové historie. A i když si tým z Old Trafford léta piplal ve svých akademiích třeba Deana Hendersona nebo Matěje Kováře, padla před sezonou volba na extravagantního Afričana. Do United si ho totiž vyžádal kouč Ten Hag, který s Onanou úspěšně spolupracoval v Ajaxu Amsterdam.

Jenže angažmá v nizozemském velkoklubu či Interu Milán, odkud Kamerunec do Anglie zamířil, je v porovnání s působením v Manchesteru United v mnoha ohledech velmi odlišné. Mnohonásobně větší tlak, jenž jen roste s prohlubující se krizí, staví zvláště brankáře do složité role. A Onana si s ní zatím neví rady. Kupí chyby, které bijí do očí.

Bylo by však snadné všechno házet pouze na Onanu. Slavný klub, který třikrát ovládl Ligu mistrů, po odchodu legendárního Sira Alexe Fergusona marně hledá cestu k úspěchu. Jako největší problém se přitom zdá otázka defenzivy. Její čísla se nelepší ani pod Ten Hagem, ostatně aktuální obrana Red Devils je nejhorší za posledních 61 let. Tým nizozemského kouče v úvodních 20 soutěžních utkáních sezony inkasoval 33 branek, což je nejhorší bilance od ročníku 1962/63 - tehdy United ve stejném období inkasovali dokonce 43krát.

Při návratu do reality je ještě děsivější pohled na defenzivu v Lize mistrů - jen nováček milionářské soutěže Royal Antverpy totiž inkasoval více gólů (15) než Manchester (14). Red Devils zároveň mají v tomto ohledu nejhorší bilanci po pěti zápasech základních skupin ze všech účastí anglických klubů v historii. Jsou také teprve druhým týmem vůbec, který v této prestižní evropské soutěži dvakrát po sobě neudržel dvoubrankový náskok.

Vizitka obrany jde z velké části za jejím dirigentem. Onanovu nepohodu jen zvýraznil poslední zápas v Istanbulu. United vedli o dva góly a byli na nejlepší cestě získat tři body. Jenže stejně jako před třemi týdny v Kodani (3:4) zkolabovali. Po remíze 3:3 zůstali na posledním místě skupiny A a vzhledem k tomu, že poslední zápas hrají doma s Bayernem, to s jejich účastí v jarní části evropských pohárů nevypadá zrovna nadějně.

Pod zmiňovanou ztrátu s Galatasarayem se Onana podepsal hrozivými chybami. "Všechny tři góly jdou za Onanou," nebral si servítky bývalý středopolař United Paul Scholes v rozhovoru pro TNT Sports, která zápas pro anglické publikum vysílala.

Manažer Ten Hag svého muže v rukavicích zatím hájí, i když situace v šestnáctce United už začíná být neudržitelná. "Každý gól má svůj příběh. Hlavní je, že když vedeme o dvě branky, musíme lépe bránit jako tým a kontrolovat hru. A to není tak snadné, když propadáme ve středu pole, děláme zbytečné fauly a dáváme soupeři šanci zahrozit ze standardních situací," uvedl třiapadesátiletý kouč. "Nechci mluvit o jednom hráči. I když osobní chyby ovlivňují fotbal, zodpovědnost je vždy na celém týmu, všechno je o tom, že musíme být soudržní a věřit si," dodal.

Naopak v anglické Premier League má Onana krásná čísla ve statistickém parametru, podle nějž zabránil více než osmi inkasovaných brankám oproti předpokladům na poměr střel, které na něj šly. V tomto ohledu je nejlepším brankářem slavné soutěže. Také ovšem dostal už tři žluté karty, což z něj dělá druhého nejtrestanějšího hráče týmu.

To ale není vše. Společnost Opta vydala statistiku, ve které je Kamerunec s výrazným náskokem nejčastěji chybujícím brankářem za posledních pět ročníků Ligy mistrů. Ve 44 utkáních vyrobil sedm fatálních chyb, po nichž padly góly. Druhý v pořadí Manuel Neuer má na kontě jen tři, které z většiny pramenily z jeho mnohdy riskantní rozehrávky. Onana bohužel chybuje i v prostoru, kde by měl být jistý - na brankové čáře a v malém vápně.

Suma sumárum, Manchester United má velmi drahou brankářskou jedničku, která mu ale zatím investici nesplácí. Po prodejích Hendersona (do Crystal Palace) a Kováře (Leverkusen) zůstali trojnásobnému vítězi Champions League jako záskok už jen veterán Tom Heaton (37) a Turek Altay Bayindir (25), jenž do United přišel v září z Fenerbahçe.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rambousek

Komentáře (300)

Přidat komentář
kbtk23

Onana

Reagovat
LyEX

Ten Haag by mal takéto vyjadrenia davať navonok to áno, ale v kabíne už by mal niečo robiť, zatiaľ nerobí nič. Veď to je strašné, každý kto sa pozrie vidí, ze tento brankár je mimo od prvého zápasu z Wolfes keď knockoutoval pretihráča, nič nehovoriace štatistické sračky, ktoré tu pľuje jediný obhajca dvoch najväčších drevákov v PL, ktorí dokopy stáli cez 100 mega sú ubohé.

Reagovat
kbtk23

Reagovat
Strakosha

Busby rozhodně nesouhlasí

Reagovat
Benzema

Reagovat
Man__United

Po chycené penaltě proti Kodaně se hodně zvedl a potom chytal dobře a nebýt něj tak třeba od City dostaneme 6

Reagovat
oli9

Reagovat
vceradnesazitra

Nechápu proč nedostal prostor Henderson. Onana mi to United vůbec nepasuje, nikdy tam neměli příliš afrických hráčů, jediný trochu úspěšný byl Fortune, jinak Djemba Djemba a řada dalších katastrofa.

Reagovat
lajka30

Ale to že posledních 10 minut tam měli United 5 golovek a ani jednu nedali už nikdo nenapíše.

Reagovat
Man__United

je to tak, jenom Pellistri to tam dvakrát solidně zadrbal, Bruno tyčka, Martial 10 čísel vedle branky

Reagovat
Likan7

Ale jo, to víme všichni...to není o tom, že ten tým pracuje skvěle a sere to gólman...jenže ten gólman to sere zrovna tak, což není pak tak devastující, jako když nedá útočník gól.

Reagovat
kattos

Ten zápas proti slušnýmu soupeři by se vyhrál 3:1 kdyby golman neudělal 2 ŠÍLENÉ errory.

Reagovat
Jandak

tak to Onana už napsal hodně příběhů..

Reagovat
Moshe Dajan

Novodobej Dumas voe.

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš ocas

Reagovat
Kepy_FCB

Kupte si od nás Letáčka, je lepší o dost

Reagovat
Chlupatá máma

Černoši nikdy neuměli chytat. To, že to bude flop, muselo bejt každýmu fotbalu znalýmu člověku jasný.

Reagovat
Ligter

každý den se tady přesvědčím, že o fotbale nevím nic a to prostě můžu ty diskuze tady donekonečna

Reagovat
bakasa

Reagovat
fabec1222

Reagovat
PBLead

Reagovat
kattos

Dida

Reagovat
Pony Slaystation

Taky hroznejbfloper

Reagovat
SunFells

Maignan je asi běloch teda.

Reagovat
mojmira

Taky si dokáže vybrat slabší chvilky, obzvlášť tuhle sezonu. Ale furt je o parník před onanistou, to je fakt.

Reagovat
kattos

A kdo ty slabší chvilky nemá?

To by Alisson byl průměrák

Reagovat
mojmira

Jasně, jen nevím jestli bych Maignana dával zrovna na tu Alissonovo úroveň, spíš kousek pod ní. Na Casillase, Čecha nebo Buffona nemá určitě, ale nechtěl jsem tím říct, že je to špatný golman, jako právě Onana.

Reagovat
Uwe háže buly

To je něco jiného tam se jim daří.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Hasan Šáš

Songo'o, Rufai, Kameni

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Jenom 7 Tak to mají hodně milosrdný metr.

Reagovat
ACSeRw!n

legenda

Reagovat
Likan7

Skočím si pro popcorn, až přijde.....tak to tady bude veselé

Reagovat
Salfovic

Já přijdu, až nastaví zrcadlo.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Keboto

Reagovat
ratusek

Myslíš toho dotyčného?

Reagovat
herbage

Góly s příběhem

Reagovat
J0EL

Goly s pribehom, rozhodovanie s kontextom... nabuduce to budu fauly s laskou

Reagovat
Salfovic

Spíš fauly s respektem.

Reagovat
Likan7

Ten gól v 19. sekundě toho sestřihu přesně vystihuje Onanu v United...

Reagovat
smazaný uživatel

Dostať 50mil a ešte oslabiť United tak sa to robí

Reagovat
Likan7

Beze srandy. Jak si to vysvětluješ? Byli jste rádi, když šel do prdele? Je to fakt takový kiksař? Já Itálii nesleduju, tak jsem tak nějak věřil ve scouting....a je to zatím fakt šílený

Reagovat
smazaný uživatel

Za seba môžem povedať , že som teda bol trošku skleslý u nás chytal slušne hlavne v jazde do finále LM a fakt som si ho obľúbil , ale nakoniec to všetko bolo možno len naozaj kvalitnou defenzívou Interu a s iným brankárom sme mohli bojovať aj o scudetto. Prišiel Sommer a od začiatku sezóny dostal v lige len 7 gólov a za mňa je teda naša defenzívna hra na podobnej úrovni ako minulý rok.

Reagovat
vodka

"Proti Onanovi už však začínají velmi výrazně mluvit i čísla. V anglické Premier League mu vypočítali více než osm inkasovaných branek oproti předpokladům na poměr střel, které na něj šly. V tomto ohledu je nejhorším brankářem slavné soutěže. V jejím aktuálním ročníku navíc dostal už tři žluté karty, což z něj dělá druhého nejtrestanějšího hráče týmu."

Uvědomuje si autor, že to napsal přesně naopak, než ta statistika tvrdí?

Reagovat
Busby babes

nejlepsi.

Reagovat
jk

Vůbec nechápu z čeho to autor vypočítal

Reagovat
vodka

já jsem viděl taky nějaké statistiky, kde měl nadchytané nějaké 4 góly, ale nic to nemění na tom kiksu tady...

Reagovat
jk

PSxG s Allisonem druhé nejlepší v lize. Nechápu v jakém vesmíru by mohl dostat o 8 gólů víc než je nějaký relevantní model.

Reagovat
jk

lol já si až teď přečetl ten článek. Vždyť tam mají citaci, kterou autor očividne vůbec nepochopil

Jinak samozřejmě neschvaliju ani to používání xG pro gólmany ale tenhle článek to zabil úplně.

Reagovat
Busby babes

ono to neni xG: https://statsbomb.com/articles/soccer/new-statsbomb-radars-2023-update/?fbclid=IwAR29iRhU7nYO9zXbSHWaSaYX9WpIXw3SmUvnDwD3MGhpiI2EAttFgxkKl7Y

Goalkeeper OBV assigns a value to a goalkeeper’s goal-preventing actions – such as shot-stopping, cross-claiming, and sweeping actions. Think of it as an indicator of whether a goalkeeper is making a net positive contribution to their team or a net negative one.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Svatej

Se tu seru s vysvětlením a ono tu uz od tebe je

Reagovat
jk

dík za dovysvětlení

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

Hlavně ono to neni xg, ale.nejaka obecnejsi metrika i pro zabránění golovky jinak nez z centru. Busby by ti to rozvedl lip, ja si ten clanek furt nečetl.

Bejt to xg, tak to znamená, ze v lize maji doslova všichni proti United XG 2, coz je picovina

Jinak Xg ma onana +3,4

Reagovat
Svatej

Ještě presneji to raději popisu.

Podle tyhle metriky by mel kazdej tym prumerne xg 2 proti United. To neni pravda.

Reálně je ten průměr 1,53, coz odporuje ty statistice o necelých 9 golech.

Busby, dovolim si okopirovat ten tvuj výtah:

Goalkeeper OBV assigns a value to a goalkeeper’s goal-preventing actions – such as shot-stopping, cross-claiming, and sweeping actions. Think of it as an indicator of whether a goalkeeper is making a net positive contribution to their team or a net negative one.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
jk

dík, jsem tád že to nemusím hledat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

Reagovat
fenixLFC

bol som lenivy citat to v anglictine a chcem podporit svateho

Reagovat
Svatej

❤️

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/StatsBomb/status/1730209478241337618

plus tady ten puvodni tweet odkud to pak vsichni prebirali

Reagovat
Svatej

Je to trochu jina statistika

Reagovat
Hlahart

Těch 8,6 říká přímo statsbomb, jen teda přesně opačně

[StatsBomb on X]: André Onana has saved +8.6 goals above expected based on the shots he's faced this season - more than any other goalkeeper in the Premier League

Reagovat
Papra

Reagovat
Papra

vtipný je, že Onana je naopak v této statistice nejlepší v PL

Reagovat
Jordi Alba

Jak pak chtějí, aby se tu četly články, když to sami nedělají

Reagovat
Martin9719

Reagovat
SunFells

Ale ta statistika je stejně pro něj trochu přívětivější než skutečnost. Furt si vede ale velmi dobře.

Reagovat
oli9

iamek

20.07.2023

20:40

Konečně . Hlavně, že stihne tour v USA <3

oli9

20.07.2023

21:27

Z tohoto gólmana se radujes jo ?

Busby babes

20.07.2023

21:51

ano, je to nejdulezitejsi prestup tohodle leta pro nas. a mozna nejdulezitejsi pod ETH

oli9

21.07.2023

17:54

Není na něj spoleh. Však si řekneme v sezoně.

Krásne to uzralo to jen mufani byli z něj nadšení jako z top gólmana... Ta diskuze je skvělá

https://www.eurofotbal.cz/clanky/manchester-united-ziskal-brankare-onanu-634857/?forum=1#post14728891

Reagovat
Likan7

Nemůžu mluvit za ostatní..ale tak...s de Geou to bylo často fakt blbý...a vědělo se, že se půjde po gólmanovi, co umí rozehrát....a občas něco chytí

Reagovat
oli9

Ale prostě se vědělo, že dělá chyby... No spíš kiksy... A předpokládat, že to nebude dělat v United bylo naivní

Reagovat
Busby babes

porad to plati. stejne jako to platilo v lete.

Reagovat
Benzema

Otvor už oči

Reagovat
Tomanatura

Hehe, zatim se do puntiku vyplnil muj komentar

Reagovat
Salfovic

Můj taky.

Pokud bude chytat píču, tak se bude onanovat až až.

Reagovat
Moshe Dajan

Kde je ten týpek, co se ho neustále zastává? Zajímal by mě vývoj jeho argumentů. Tipuju: NOHY.

Reagovat
vodka

v lize chytá po tom začátku hodně dobře, respektive podržel. Stál nás postup v lize mistrů, to tak bohužel je.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Likan7

Jo, s tímhle můžu konečně souhlasit no...

Reagovat
Busby babes

je super, ze kdyz to same napisu ja, tak se muzes zblaznit.

Reagovat
Likan7

Vole, já tě mám za ty roky tady i rád. Sice sem nepíšu často, jsem jsem tu doslova denně ale že je Onana šílenej kiksař říkám furt..a mě jen točí když přijde Busby se svýma statistikama a zkusí vysvětlovat, že to tak není, to bych ti dal tečku Však tady v poslední době píšu, že poslední zápasy byl skoro naší oporou. Start v MU měl šílený, v LM posral co mohl a v lize to teď je ok

Reagovat
Busby babes

no vsak rikam, ze v LM posral ty 2-3 zapasy.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Busby babes

"V anglické Premier League mu vypočítali více než osm inkasovaných branek oproti předpokladům na poměr střel, které na něj šly. "

kdo psal ten clanek?

Reagovat
bbbauch

https://i.ibb.co/k3p4V64/IMG-0954.jpg

Povinnej setup kazdyho mufana

Reagovat
Salfovic

To je Onana senior.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
kilobyte

My už máme v píči a víme, že ať je stav jaký chce, tak se to vždycky nějak posere.

Reagovat
Busby babes

btw je vtipny, ze krome nejvic chyb vedoucich ke golu ma Onana taky nejlepsi statistiky v tom, co chytil navic za celou historii co to v LM meri, je tam asi +20 golu.

Reagovat
Moshe Dajan

takže je vlastně i v LM "largely excellent" ( ), akorát každý druhý zápas dojebe

Reagovat
Busby babes

tak on v tech poharech odchytal 73 zapasu no. a dosel s tymem do semifinale a finale. tak asi kazdej druhej zapas nedojebal...

Reagovat
Salfovic

Ajax tehdy dával dost gólů, takže bych to úplně nevylučoval.

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Greaber

Statistika musí budit nadšení, že? To mu asi počítají jako chycený gól každou malou domů

Reagovat
kattos

To přece nedává smysl, to ta druhá statistika nepočítá s tou první?

Reagovat
Busby babes

proc by to nedavalo smysl? laicky receno 10 zapasu odchyta dobre a pak 1 posere. tim pak obe tyhle statistiky naskacou.

a jo, nebudou propojene. to ze treba namaze pred prazdnou branu a vytvori golovku mu pak ten druhej model nejspis moc nevycte, prootze tam nejspis bude jen: hrac s balonem na malem vapne, golman bez sance.

ale zalezi na modelech no.

Reagovat
kattos

No to mi příjde divné. Vem si že jedna se maže s tou druhou.

Onana má úspěšnost zákroků v LM 77.5

Čech 77.9

Van Der Sar 78.8.

https://fbref.com/en/players/98ee8a67/intl_cup/Edwin-van-der-Sar-International-Cup-Stats

Je ale pravda že to je dost vysoká úspěšnost.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DevilsITDPod/status/1711749745230610827?t=xfartdn1B-w9GT0B9FG9sQ&s=19

tady mas odkaz na ten podcast, kde o tom mluvi, tak si muzes udelat obrazek sam.

Reagovat
kattos

Však je to starý skoro 2 měsíce víš že každým zápasem se to mění? Ano možná to měl, ted to nemá. Třeba zase získá, třeba půjde ještě níž

Já našel ofiko statistiky tak nevím proč dál o tom mluvíš

Reagovat
Busby babes

ano, ty tri zapasy od te doby na tom zmenily uplne vsechno. a hlavne teda jde o kontext, kterej uplne ignorujes. no nic, tohle me nebavi...

btw uspesnost zakroku nema nic spolecneho s tim, o cem jsem psal ja.

Reagovat
oli9

Takže je vlastně skvělý golman to nemyslíš vážně

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

Tak mi to přijde podivný, když napíše v jednom příspěvku nahoře, že začátek angažmá mu nevyšel, posledních pár zápasů v lize jo a ligu mistrů jim dojebal, ale zároveň je vlastně skvělý

Reagovat
Busby babes

chapes, ze jeho kariera v evropskych poharech neni 5 zapasu u nas, ale 73 zapasu, kdy s Ajaxem dosel do semifinale a loni s Interem do finale? tady je to fakt marny

Reagovat
kattos

Jenže co zajímá fanoušky United, proč jeho minulost?

Je funny že ty říkáš jak status legendy nic neznamená ale oháníš se tímhle.

Fanoušci United očekávají progress od minulého golmana, ne regress

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

aha, takze to, jestli golman patri mezi spicku nebo ne, rozhoduji 4 mesice na zacatku noveho angazma, celej zbytek jeho kariery budem ignorovat, uzasny. cokoliv pred se proste nepocita.

zvlast kdyz teda mluvim o tom, jake vykony podaval v LM ta celou svoji karieru.

Reagovat
kattos

Kdy jsme řekl že Onana není špička? V Interu se mezi ně řadil, s akutní formou ne.

Já neříkám že Onana už nikdy nebude v United chytat dobře, ale zatím to je propadák, tak to prostě je. Zatím to je regress.

Může se zvednout, nikde jsem nepsal že ne. Ale ta kritika je oprávněná.

Reagovat
Busby babes

zatím to je propadák, tak to prostě je. Zatím to je regress...

jak tohle muzu brat vazne... v LM to posral, v lize chyta velmi dobre a je to rozhodne upgrade

Reagovat
Likan7

Nás nezajímá těch 68 zápasů, ale těch 5

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/man-utd-have-drop-andre-onana-dig-bruno-fernandes-mediawatch

Headline on Goal: ‘Incompetent Onana has been a total disaster for Man Utd’

Pesky fact: He literally has the joint-best save percentage in the Premier League with Alisson.

Has he made cock-ups in the Champions League? Yes. Has he been largely excellent in the Premier League? Also yes.

Does perspective go out of the window when you are trying to rank high on Google for ‘Onana’? God yes.

stejny by se dalo napsat o diskuzi na EF

Reagovat
Busby babes

We know ‘Onana’ is the villain de jour, but when Bruno Fernandes looks like the adult then you really should question your decisions. Seemingly.

Reagovat
bakasa

Chudák slabomyslnej busby, to zas bude obhajování.

Reagovat
jk

Ten článek potopil sám sebe, na to není busby potřeba.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

Does perspective go out of the window when you are trying to rank high on EF for ‘Onana’? God yes.

sedi to

Reagovat
oli9

už jede bomby... On i kdyby dostal 7 gólů a z toho 6 po jeho kiksu.. Tak on bude spokojený protože 3x zahraje super nohou

Reagovat
Busby babes

ne, nic takoveho nepisu, ale to je fuk. takze i pro tebe

Does perspective go out of the window when you are trying to rank high on EF for ‘Onana’? God yes

Reagovat
YNWA__MSN

Onana byl neuvěřitelnej kauf za těch 50mega (bez bonusů) Do MU by stejně lepší brankář nešel

On to zvládne...kdyžtak sezobne nějaký random prášky, co se budou válet přítelkyni v kabelce a bude zase ve formě

Reagovat
r.mrazik

je to extremne jednoduchy, MU nesmi mit golmana,ktery dela takove chyby...

Reagovat
Neutron

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
O.Giroud

niekomu to staci lebo ved finale s Interom a dobre statistiky

Reagovat
r.mrazik

V tom případě Savo do očí

Reagovat
Neutron

A za takychto autorov sme 14.februara 2023 strngali klucami

Reagovat
PitchingWedge

United kupili nespravneho afro brankara z Milana

Reagovat
Salfovic

Ten druhej je letos taky bídnej, takže to tipuju na zimní přestup do Chelsea.

Reagovat
Man__United

Manchester United’s striker is the UCL’s topscorer while having zero PL goals. Their goalkeeper has the most clean sheets in the PL and has conceded the most goals in the UCL

Reagovat
Salfovic

PL holt hrají samá kopyta neschopná vstřelit gól.

Reagovat
Busby babes

je treba to sladit... jen teda tim spravnym smerem.

Reagovat
kattos

Ještě než byl první zápas bylo jasné že to je špatný kup.

50 mil za golmana místo legendy, kterej byl furt famozní a sezonu nato vyhrál golden gloves PL.

Řekl jsem si sice to bude trochu lepší ale ty prachy měli bejt jinde.

Ale ono se utratí 50 milionů, vyhodí se legenda a on je to regres jak svině

Reagovat
Greaber

Jenomže de Gea to neuměl s nohama, to je pak jedno, že jsi legenda klubu a jeden z nejlepších brankářů

Reagovat
Maroš

Co mame z toho, ze Onana mozno vie nohami, ale chytat nevie?

Reagovat
kattos

Však s Onanou se ta rozehrávka o tolik nezlepšila, neříkám že jeho vinou.

Ono zase ačkoliv De Gea nohama nebyl TOP, nedělejme z něho tragéda.

Máš tady Courtoise který nohama je na tom jak David, prostě není top ale furt je top 3 golman (teda ted je zraněnej)

Reagovat
Busby babes

i kdyby Onana hazel balony do vlastni brany ob zapas, tak to nemeni nic na tom, ze pustit DDG bylo spravne.

Reagovat
kattos

Souhlasil bych, kdyby náhrada nestála 50m...

Reagovat
Busby babes

a kolik bys cekal, ze bude stat golman, co ma byt jednickou v United?

Reagovat
fenixLFC

Jojo, de gea by to vyriesil

Reagovat
kattos

I kdyby ne, když koupíš golmana za 50 míčů místo golmana co ti vyhrál golmana v lize kterou hraješ, čekáš že bude o hodně lepší.

Jenže on je o hodně horší...

Reagovat
fenixLFC

to ze sa cakalo ze bude onana lepsia posila je jedna vec. ale s de geom by mali problemy tiez, ten brankar je do moderneho futbalu nepouzitelny. a nic na tom nemeni to ze by mal mat nejaky status legendy (co mi pride prehnane), ten status mu vykony nezlepsi a ani nim nebude mavat na utociacich hracov aby ho respektovali

Reagovat
kattos

Dobře, status legendy pryč.

Poslední sezonu vyhrál zlaté rukavice v PL. Vynikající top úspěšnost zákroků.

Reagovat
r.mrazik

vice golu by proste nepustil, to je celkem jasny

Reagovat
Busby babes

status legendy ma, protoze u nas odchytal fakt hodne a dve sezony nas vylozene tahnul jen on sam. to mu nikdo nevezme.

Ale byl cas jit dal. a to, ze je porad bez angazma asi taky neni uplne nahoda...

Reagovat
kattos

Je hrozně funny poslouchat "je čas jít dál" když to "dál" ten "posun", "moderní golman" je šílená katastrofa.

Reagovat
Busby babes

akorat ze to vubec neni pravda, ale whatever. Ano, Onana nas letos asi bude stat postup ze skupiny LM. ale v lize chyta hodne dobre a navic ma i nadstavbu v rozehravce. A ano, Onana je moderni golman a jeden z nejlepsich v tomhle smyslu. ted to jen musi konzistentne ukazat i u nas.

Reagovat
kattos

Ne, v lize nechytá "hodně dobře". Chytá fajn, dokonce i nadstandartně ale zas takový terno není. Rozehrávka United se sním o tolik nezlepšila, ten rozdíl není tak velký, ale jím to asi není.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

rozehravka od golmana se zlepsila naprosto zasadne. Bohuzel vetsinu sezony pred nim hraji hraci, co zas tak uplne na tu rozehravku zezadu nejsou, protoze ti, co by meli byt jsou vecne mimo. hlvane Shaw a Licha a do jiste miry i AWB.

Reagovat
Busby babes

jinak je druhej v procentualni uspesnosti zakroku, pricemz ma vic zakroku nez nekteri golmani, co chytaj za tymy na sestup. a dle Statsbomb je nejlepsi v tom, kolika golum zabranil... ale jo, nechyta hodne dobre.

fakt Does perspective go out of the window when you are trying to rank high on EF for ‘Onana’? God yes

Reagovat
JohnnyBravo

Rozehrávka od golmana se nezlepšila? viděl jsi někdy nějakej zápas vůbec nebo jsi přišel jen kopat? Jako zpochybňovat jeho chytání to chápu, ale napst tuhle sračku už je trapný

Reagovat
kattos

Jeho rozehrávka je jinde, ale celá rozehrávka United zas tak vylepšená není, každopádně to není jim, ale problémama jinde (v útoku není hráč co umí přijmou baloun)

Reagovat
Jkb

Ty soudíš brankáře po 3 měsících? Když si vzpomenu jak vypadal De Gea v prvním roce u United, tenkrát rozhodně nevypadal, že by měl kvalitu pro United.

Reagovat
r.mrazik

jenze to mu bylo 19 let ze jo

Reagovat
Jkb

Spíš 20 nebo 21 v té první sezóně a rozhodně tenkrát nevypadal jako brankář, který by se mohl prosadit v Anglii a stejně se v něm mnoho lidí, včetně mně pletlo. Celkově soudit hráče po 3 měsících v Anglii není objektivní, u téměř každého hráče je potřeba aby se v první sezóně aklimatizoval.

Vždyť ten fotbal sledujete tolik let, už by jste měli vědět jak to v Anglii chodí.

Reagovat
kattos

Nestál 50 milionu a on jde jako prověřený brankář.

De Gea přicházel za retire jako mladý talent, Onana jako někdo kdo nahradí stávající jedničku a jako hotový golman

Reagovat
Talker

Tak taky šel 12 let zpátky, kdy ceny byly trošku jiné, že jo.

Ony byly velké rakety za golmany v Itálii kolem přelomu tisíciletí, pak to utichlo na X let. V tom období po "krachu" Itálie (2002-2016) byl 2. nejdražším golmanem po Neuerovi a celkem o dost. Před jeho přestupem od té Itálie byl nejdražší Čech za nějakých 10 mega liber a drtivá většina golmanů přestupovala za 5-8 mega.

Reagovat
kattos

Jo, ale to očekávání od Davida bylo jiný a jeho první sezona tak špatná nebyla.

Ale u něj se vědělo že ten rok dva se bude muset počkat.

De Gea šel za golmana co končil, Onana za golmana co měl super sezonu. To očekávání je prostě jinde.

Reagovat
JohnnyBravo

Tvl tobě vždycky někdo dá argument, čím vyvrátí tu tvojí kokotinu cos napsal, tak hned vymyslíš něco jinýho a tu odpověd najednou úplně přejdeš a nekomentuješ úžasný

Reagovat
kattos

Na to jsem odpověděl první větou na což jsme pokračoval ve svém vysvětlení.

Přesný proporce těch milionů na "dnešní" neznám

Reagovat
r.mrazik

onana dela kiksy celou karieru

a brankarsky styl ma kalamitni porad

Reagovat
r.mrazik

Kupovat gólman nebyl špatný tah. Samozřejmě se ty peníze daly utratit asi i jinak

Kdyby chytal skvěle, tak by asi nikdo nic proti neměl.

Jenže on je víc kalamity gólman než James a to je prostě k hovnu

Reagovat
kattos

No právě, pokud hodíš 50 míčů za golmana, musí to být sakra hráč.

Podívej se na to jak si s golmanem poradil tým jako Tottenham, Ac Milan..

Reagovat
Swarley

Nebo Pepek v City

Reagovat
Busby babes

treba nam to napotreti jako Pepkovi taky vyjde.

Reagovat
r.mrazik

ja s tebou rozhodne souhlasim

za ty prachy takovy debilni goly poustet proste nesmi

vsak i Vindahl ve sparte chyta lepe a nohama hraje dobre taky

Reagovat
kilobyte

Možná bych ho zkusil poslat na oční. Rickovi Vaughnovi to pomohlo.

https://youtu.be/13QJ41bJ9R8?si=040tvzXWaGROwqgk

Reagovat
Maroš

Uzasny nakup, fakt Ten Hagovi vysiel. Ratcliffe, by ako prve mal urobit, ze povyhadzuje Antonyho, Onanu dalsie preslapy Ten Haga.

Reagovat
pobody's nerfect

Každý gól má svůj příběh. Už se těším na knihu Hrůza, děs a utrpení.

Reagovat
Mastný Chobot

Onana has saved +8.6 goals above expected based on the shots he's faced this season - more than any other goalkeeper in the Premier League!

A pod tým: Proti Onanovi už však začínají velmi výrazně mluvit i čísla. V anglické Premier League mu vypočítali více než osm inkasovaných branek oproti předpokladům na poměr střel, které na něj šly. V tomto ohledu je nejhorším brankářem slavné soutěže.

to je žurnalistika kokso. Tomáš Rambousek by mal odovzdať ten pioniersky certifikát, ktorý mu umožňuje písať články a zmeniť si meno, lebo toto je strašná hanba

Reagovat
jenage

Nemáš číst články.

Reagovat
Hlahart

Ostuda je to pro LS i Eurofotbal, že to tady pořád takhle visí...

Reagovat
Mastný Chobot

Už to zmenili, len teda ten nadpis teraz nedáva zmysel.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

ale aspon si tam nechali ty zluty karty. nejzasadnejsi statistika.

Reagovat
oli9

Jinak o to blbší je že si nenechali Kováře, horší by určitě nebyl a mohl dostat nějaký prostor...

Reagovat
kattos

Tak pokud Kovář ihned se neprosadí v Leverkusenu jako jednička tak na United asi taky (ted) jako jednička by neměl

Reagovat
Uwe háže buly

V leverkusenu je větší konkurence

Reagovat
JohnnyBravo

Jasně proto nechytá ani v německu, ale v PL by byl jednička

Reagovat
oli9

neříkám, že měl být jednčka.. Ale nechat si ho mohli a dát mu šanci v pohárech + pár zápase v lize a vidělo by se..

Reagovat
JohnnyBravo

Z jeho pohledu, může bejt rád, že je pryč. Přivedla se nová dvojka a ještě si nezachytal ani minutu. Dvojka v United prostě neni pro mladýho golmana, protože ho to uplně zabije

Reagovat
oli9

Asi jo . Aby se propracoval nějaký ten mladší golman do takových týmů tak by to nejspíš musel být generační talent a Angličan k tomu

Reagovat
Neutron

vas to s tym Kovarom fakt neprestane bavit?

Reagovat
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat
VTID94

Everton could be at risk of another points deduction this season after it was confirmed that any NEW breach of the Premier League’s profit and sustainability rules will be dealt with by the end of May.

(Source: @_pauljoyce)

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
kissak

Tak po třech měsících bych ještě závěry nedělal. Paradox je že je to hotovej brankář a byl přiváděn za klubovou legendu, která sice byla slabší ve hře nohama, ale vše kompenzovala zákroky jenž jsou pro výkon brankáře stěžejní. Nelámal bych nad ním hůl, ale rozhodně se musí zlepšit protože takovými výkony na psychice celého týmu nepřidá.

Evidentně mu Hag věří a pokud mu i fans jeho výkony vyhovují, tak proč ne.

Já jsem spokojenej a zítřejší večer bude zajímavej

Reagovat
Sandstorm

Jeho styl "chytání" vede k tomu, že dělá takový kiksy. Hodně toho zároveň chytí dle statistik, ale k čemu tě to je, když udělá chyby, které vedou ke gólu.

Reagovat
kissak

pak už jen záleží na tom zdali jeho super výkony předčí občasnou minelu

Reagovat
kattos

Reagovat
Vopi11

Busby proti světu, ta výdrž je úctyhodná. Nepodléhá stádnímu efektu a za to palec

Reagovat
Greaber

Snad to vydrží i v United, od doby co si Harry přestal dávat vlastní góly je to nuda, Onana to zase trochu oživí a zbourá internet.

Reagovat
LyEX

Asi tak, oni sa asi tie očakávania niektorých fans United od doby Fergusona zmenili a teraz im stačí 6-10 miesto v tabuľke, ale na konci sezóny sem niekto z nich jebne štatistiku aký je Harry popič stoper a Onana vlastne najlepší brankár ligy a pôjdu spokojne k babičke na prázdniny. Ja to jebem čo sa s tým klubom stalo a to sú moji obľubení hráči Cantona a Beckham.

Reagovat
Salfovic

Tak takovejch umanutejch lidí, co se vyžívá v chcaní proti větru není zrovna málo.

Reagovat
Vopi11

Těžko říct, jestli je jen umanutej protiproudař, který se v tom vyžívá a to i v případě, kdy ví, že pravdu nemá nebo je o svém názoru pevně přesvědčenej a stojí si za svým. Mám z něj pocit, že je to právě spíš druhá možnost, ale neznám ho, tak bůh ví.

Reagovat
Busby babes

tak svuj nazor tu vysvetluju, snazim se podporit i cislama pokud to jde, pripadne nazorem nekoho relevantniho... ale kdyz protiargument je: ale ja jsem videl tu chybu, tohle me nezajima... tak je to tezka debata.

Reagovat
Hlahart

navíc tvůj názor na Onanu není ani extrémní, však podobně se tady k němu vyjadřuje dost velká část fandů United

Reagovat
Busby babes

podobne se k nemu vyjadruje vetsina lidi, co vidim. Posral par zapasu v LM, to je bez debat.

Reagovat
Hlahart

tak ono toho je imho víc té diskuze, jak píšu dál

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

jako ze umi nohama,ale chytani micu ma prumerny?

Reagovat
Hlahart

jako že ten gól z půlky nebyla jeho vina, v lize po rozpačitým začátku aktuálně chytá hodně nadstandardně, hru nohama má dobrou, rozehrávku vylepšil, nestojí přikovanej na čáře, v LM chytá na hovno a dělá neomluvitelný hrubky a pustit Davida byla dobrá volba, pokud nechtěl dělat vysloveně dvojku.

Reagovat
Hlahart

Navíc Onana hraje v notým týmu a za obranou, která v ideálním složení nehrála letos snad jeden zápas a skoro všechny zápasy odehráli 2. až 3. volby v obraně na každou pozici. To neznamená, že pro absenci Shawa a Martineze by neměl chytit středeční góly, ale lehký to taky nemá

Reagovat
r.mrazik

"To neznamená, že pro absenci Shawa a Martineze by neměl chytit středeční góly"

jenze je tam od toho,aby to chytil...to je prave ten pruser

Reagovat
Busby babes

porozumeni textu, nula

Reagovat
Hlahart

já myslím, že to pochopil, jen to vypíchnul

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

vem si priklad z Hlaharta nize, ktery porozumeni textu zvlada

Reagovat
r.mrazik

jojo,v lize ma posledni zapasy fakt dobry

LM totalne zesral

Reagovat
Vopi11

Já vlastně nevím co si o Onanovi myslet. Na jednu stranu ty kiksy všichni vidíme, na druhou stranu vidíme statistiky, které mluví jasně. Onana je jednou z tváří posledních úspěchů Ajaxu a už jenom kvůli tomu mu přeju, aby našel konzistenci. V Interu jsem ho nějak nesledoval, ale v Ajaxu mi nepřišlo, že by takové kiksy dělal. Možná na něj nebyl takový tlak nebo všem stačilo, že Ajax dává víc gólů než dostává.

Reagovat
Busby babes

on ty chyby delal vzdycky. nejcasteji pri rozehravce, kdy treba moc drzel balon a utocnik mu ho zvladl vypichnout nebo nejaka nepovedena klicka, pripadne spatna nahravka. to se pri tom stylu rozehravky proste obcas deje kazdemu golmanovi (ono se to teda deje vsem hracum v poli, jen u golmana to je nejvetsi pruser). ale s chytanim byl v predchozi kariere uplne v pohode, tam nedelal chyby casteji nez jini golmani.

Reagovat
r.mrazik

divne chytal uz v ajaxu

a kiksy tam delal taky

on pousti hloupe goly celou karieru

Reagovat
Hlahart

škoda, že to tak vůbec není, no...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kiss Me Polka!

Takže ef je už ofiko dezinfo web, kdy začnete přebírat články ještě z ruiku??

Reagovat
Sandstorm

Onana, Antony, Mount super posily. Díky EtH.

Reagovat
r.mrazik

A Amrabat je teda taky nic moc...

Letní přestupy zatím dost marný.

Reagovat
Sandstorm

Jo ten taky, ale je aspoň jen na hostování. Ovšem nevím jak je to s opcí.

Reagovat
Likan7

Amrabat mě sere asi nejvíc...tam jsem byl zamilovanej až po uši...a taky mě sere, že všichni říkali, že pro Mounta není místo...a ono není

Reagovat
Salfovic

Kdyby přišel na začátku přípravy, tak by to bylo o nečem jiném.

Reagovat
r.mrazik

ja od nej taky cekal trochu vic,ale ve Fiore asi vedeli,proc ho pousti jen tak

Mount je pripad jak beek...neni misto no...celkem zbytecny prichod,pokud se bruno nezrani

Reagovat
vodka

Mount na té 8 hrát může a bude, jen je to taky trochu o zvyku a o tom, aby za ním hrál Martinez se Shawem a ne Reguilon s Lindelofem

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hlahart

Tohle je strašně důležitý. Ty zranění a absence nám reálně nedovolili hrát od začátku sezóny to, co ETH zřejmě v létě chtěl.

Pak je samozřejmě otázka, jak moc jdou ty zranění za ETH, podle mě docela dost...

Reagovat
Busby babes

my hrajem vetsinu sezony se sestavou, kdy jsou na hristi asi 3-4 hraci co si ETH dovedl no... v tomhle je to tezky.

ono kdyz je na hristi McTominay, tam uz se tam tezko da dat treba Mount aby to fungovalo. I Varane na tohle doplaci. podobne Requillon nebo Dalot vs Shaw, o Lichovi ani nemluve... a pak se ta taktika prizpusobuje tomu, co ti hraci zvladnou.

Reagovat
r.mrazik

no pockej...na zacatku sezony ti hraci zraneni nebyli a bylo to uplne marny

Reagovat
vodka

jako marné to docela bylo, ale byly to první 2 zápasy? Navíc Casemiro byl fakt mimo a i ten Mount to měl v nové roli první ostré zápasy.

Reagovat
Hlahart

První zápasy jsme navíc stejně hráli bez hrota minimálně, ne?

Reagovat
r.mrazik

jojo,to mas pravdu...jen ze jsme byli snad kompletni krome Hojlunda (jestli si dobre pamatuju) a ten stred vubec nefungoval

Reagovat
r.mrazik

fakt tomu stale veris jo?

Reagovat
Salfovic

Mezi fanoušky ManU je víc věřících než v kostele.

Reagovat
vodka

jo, pokud se pak posune i defenzivní linie výš a někdo vedle něj nebude kiksovat jak Casemiro, tak tam může být super.

Reagovat
r.mrazik

ok ok. uvidime. snad budes mit pravdu ty a ne ja

Reagovat
ZJEV

Zatím je to teda hodně nevydařený přestup. Pravděpodobně nás stál postup v lize mistrů (pokazil 3 z 5 zápasů), což je vzhledem k losu ostuda.

V PL to přitom taky není žádný výbuch, ta jeho statistika je dost zkreslující. Co je nám platné, že jsme s City dostali jen 3:0 na místo třeba 6, když předtím v zápase svou chybou nebo špatným zákrokem srazí dolů celý tým. Brankář by měl být jistota od toho se odvíjí i sebevědomí hráčů před ním.

Lavička by mu neuškodila, ale nejhorší je, že my nemáme žádnou náhradu. Na post dvojky jsme totiž koupili dalšího plašana, takže tak či tak bude muset chytat Onana. Snad se zlepší zatím je jeho přínos záporný.

Reagovat
r.mrazik

Brankář je nejdůležitější článek týmu a my tam máme kalamitu Onanu...achjo

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Busby babes

kde to proti City posral a srazil cely tym dolu?

Reagovat
ZJEV

Blbě jsem to napsal, myslel jsem předchozí zápasy. Jako šlo mi hlavně o to, že si třeba s City dost nahonil tu omílanou statistiku, ale přínos pro tým byl v tom zápase v podstatě nulový.

Reagovat
Sandstorm

Já sem chtěl Davida Rayu jako náhradu za DDG. Když vidím jak posadil v Arsenalu Ramsdala a my máme tady toho kašpárka Onanu, tak se mi v kapse otevírá kudla. Nový manažer to bude mít těžký uklidit tenhle bordel po Ten Hagovi.

Reagovat
Mastný Chobot

Ramsdalea posadil, ale že by nejako hýril skvelými výkonmi sa povedať nedá. V lige má pravdepodobne na svedomí viac fuckupov než Onana.

Reagovat
Sandstorm

A vedly ty fuckupy přímo ke gólu?

Reagovat
Mastný Chobot

No, nejakým zázrakom ani jeden nie.

Reagovat
ashburtongrove

To musí být nějaká skvrna na slunci nebo úpis s ďáblem

Reagovat
Mastný Chobot

Je tam vlastne ten Mudrykov gól

Reagovat
J0EL

To su strasne blaboly zase Tie fuckupy, ktore spominas boli vacsinou pri hre nohami/rozohravke pod tlakom. Inak tak mozno jeden gol ide za nim (ked podbehol center). Tych fajn zakrakov mal ale celkom dost a tiez ten wondersave, pri ktorom by tak 95% brankarov uz inkasovalo.

Reagovat
Mastný Chobot

A Onana nehrá nohami a pod tlakom?

Zákrokov mal vďaka naším stopérom a Riceovi málo a na žiaden wondersave si nespomínam. Právom posadil Ramsdalea v zlej forme, jeho rozohrávka je dobrá a umožňuje nám hrať lepšie než s Aaronom, ale že by sa zatiaľ brankársky nejakým významným spôsobom predviedol, to sa povedať nedá, ty blábol.

Reagovat
J0EL

A Onana tie chyby nohami nerobil? Ved jeho rozohravka zo zaciatku sla tiez casto doprdele niekam.

https://www.youtube.com/watch?v=Ree8D26ZRQ4

Ty blabol: https://www.youtube.com/watch?v=BpQjUd8nMas

Posledne zapasy nas dokonca podrzal.

Reagovat
Mastný Chobot

Bavíme sa výkonoch v PL a ako argument uvedieš video chýb Onanu z Ajaxu Zaujímavý spôsob vedenia diskusie. Tu máš ako odpoveď zostrih Rayových pičovín v zápasoch s City a Chelsea, nech je tá argumentácia aspoň trocha vecná.

Ako vravím, chytá zaslúžene, ale žiadna sláva to zatiaľ nie je.

Reagovat
J0EL

To k Onanovi bolo len na okraj, ze aj "najlepsi" tie chyby proste urobi. Video z United a jeho prvych zapasov sa mi naozaj hladat nechce, ale tam tie prihravky koncili v aute alebo v prdely.

To video o Rayovi ma nejako rozporovat to, co som pisal vyssie?

" Tie fuckupy, ktore spominas boli vacsinou pri hre nohami/rozohravke pod tlakom. Inak tak mozno jeden gol ide za nim (ked podbehol center)."

Fakt chod niekam s tymto. Robis z neho horsieho ako v skutocnosti je no aj to len na zaklade par nepodarenych "rozohravok" nohami, nie chytanim

Reagovat
Petr.Petr

strasne moc se ztrapnujes, ale to je tvuj standard

Reagovat
J0EL

Toto napise Mr. Cringe tu

Reagovat
Petr.Petr

Vsak to vychazi....na top 4 ctyri body na 1 sest bodu. Psal sem to v dobe kdy to bylo vyrazne horsi. Co si tim chtel rict?.....asi zbytecna otazka. Proste ses setřel sám. Díky

Reagovat
Petr.Petr

btw konktertne...po tomto komentari utd vyhralo 5 ze 6 PL zapasu a mel nejlepsi formu v lize. Tak co si nam tu chtel rict, nymande?

Reagovat
J0EL

Nepochopil si klasicky. Ale co cakat od niekoho s IQ izbovej teploty.

Narazal som na to, aky vysmech si tam dostal a ze za toho "traposa" na EF si tu prave ty.

BTW, mate viac bodov (a stastia) ako by ste mali mat, takze to je skor otazka casu ked sa to otoci.

Reagovat
Petr.Petr

za 1) vysmech me vubec nezajima, napsal sem pravdu a ta se vyplnuje.

za 2) jak by mohl mit nekdo vic bodu nez by mel mit? Kdyz das vic golu nez souper beres 3 body, kdyz mate stejne golu beres 1 bod.......

chlapecku, dam ti radu. S takovym myslenim ktery tu predvadis se vubec nevyjadruj o IQ. Pokud je ti mene nez 18, tak ti to promijim, snad se dovyvines do neceho smysluplnyho, pokud ses starsi, tak je to hodne spatny...vyndej si škebli z prciny a zacni se sebou neco delat.

Reagovat
J0EL

Uz sa nestrapnuj pls.

Reagovat
Petr.Petr

mas tam chybu. chtels napsat: uz me nestrapnuj pls.

Dobre, necham te, ono to s tebou stejne nikam nevede, jsi blbecek.

Reagovat
J0EL

...od takej nuly ako ty, rozkosne

Reagovat
Petr.Petr

mas narcistickou poruchu osobnosti. Je to zjevny. Delas s tim neco, nebo budes nesnesitelny decko celej svuj ubohej zivot?

Reagovat
J0EL

Bavi ma vytacat nuly po internetoch. Najma ked je to take jednoduche

Reagovat
Petr.Petr

necham te zit v iluzi, zes me vytocil.

Reagovat
Mastný Chobot

Bolo by fajn, keby si ma neposielal niekam, neoznačoval moje názory za bláboly a tak nejako celkovo zapracoval na slušnejšom správaní na internete. To je moja rada pre teba.

Čo sa týka toho, o čom sa bavíme: 4 fuckupy len v 2 zápasoch vs. 1 wondersave - to ti príde ako skvelá vizitka, hej? Však to je empirické potvrdenie presne toho, čo píšem - že jeho výkony nie sú tragické, ale rozhodne nie sú skvelé a aj vzhľadom k skvelým výkonom našej obrany sa zatiaľ moc nepredviedol ani brankársky. Čím z neho robím horšieho než je? Tým, že píšem, že zaslúžene vytlačil Ramsdalea? Nebuď smiešny, prosím ťa.

Reagovat
J0EL

Same for you ("ty blabol").

Ty stale ides svoje. Brankarsky mal jeden fuckup a to je to co som ti namietal od zaciatku. Ten zvysok su rozohravky a vznikli pod tlakom a v zaciatkoch alebo ked sa sanzil "tvorit hru" kolmou/prienikovou prihravkou - stane sa. Evidentne ma tu rozohravku este lepsiu ako Aaron, takze postupne sa aj toto zlepsi ked sa lepsie zohra s timom (co sa uz aj deje).

Takze to ze ma viac fuckupov v lige ako Onana je proste blabol no.

Reagovat
Mastný Chobot

S blábolmi si začal ty, preto to aj píšem tebe ale whatever.

"Brankarsky mal jeden fuckup a to je to co som ti namietal od zaciatku. Ten zvysok su rozohravky..."

Nie, nie sú, opakujem znova, lebo si ideš stále svoje. Len vyššie máš video z 2 zápasov, kde máš minimálne 2 komicky podbehnuté centre a jeden komický gól, čo už sú 3 fuckupy a nijakým spôsobom nesúvisia s rozohrávkou. A ani to nie je všetko, čo sa mu prihodilo.

Chyby patria k riskantnej hre a je jasné, že sa budú stávať. Ale to teraz neznamená, že ich máme prehliadať, alebo že za ne máme dokonca niekoho chváliť, ako sa pravdepodobne snažíš naznačiť, že mám robiť.

Naozaj nerozumiem tvojej agende v tomto vlákne a podľa mňa ani ty sám. Opakujem tretíkrát v tomto vlákne - Raya chytá zaslúžene, nechytá vyslovene zle, ale napáchal aj dosť zbytočných chýb, preto nevidím dôvod ho výrazne chváliť na úkor Onanu tak, ako to robil Sandstorm v pôvodnom komente.

Reagovat
J0EL

Ja som nazval blabolom tvoj komentar, ty mna. Takze skus nabuduce nebyt taky pokrytec. Tuto cast uzatvorme radsej, lebo toto je uroven snad skolkarskej debaty...

Ja som chytal 1 a 2 ligu od ziakov az po starsi dorast (za muzov potom dedinsku ligu este pocas VS ), preto sa na tie "podbehnutia" pozeram asi inak. Vylozene tam bol jeden fuck-up, ten Mudrykov gol ale takych pada celkom dost, ked sa hrac ustreli a namiesto centru to takto zapadne. Mal tam jedno podbehnutie (to ked hasil Rice), ale nebola to uplne lahka situacia pre neho sa k tej lopte ddostat, to druhe (0.32) nepodbehol, bol to prudky center na hranicu 5tky a proste nanho nedociahol. Toto nie je ziadna chyba a a uz vobec nie fuck-up.

Onana robi vela svojich zakrokov pre oko (aby vyzerali zlozitejsie ako realne su), lopty vyraza pred seba alebo velmi blizko seba do strany. Neverim, ze sa tu najde fanusik Gunners, ktory by Onanu menil ako za Ramsdalea tak za Rayu no. Tym padom ja Srandastorma tu celkom chapem

Na tom povodnom oznaceni za blabol, ze Raya ma viac fuck-upov v lige ako Raya, sa nic nemeni. A toto bola podstata preco som reagoval, nie to ze Raya chyta "obstojne" a urobil par chyb (najma v rozohravke ale).

Reagovat
J0EL

*ako Onana

Reagovat
bbbauch

Hrách na zeď

Reagovat
J0EL

bingo

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Front hell

Proti Sonovi měl wondersave

Reagovat
ZJEV

Tak jako začátek mu nevyšel, ale ještě je brzo ho celkově hodnotit. Každopádně letošní LM nám zkazil.

Reagovat
Sandstorm

Kritiku si ale zaslouží. V posledních zápasech PL se hodně zvedl a vypadalo to, že už se z toho nepovedeného začátku dostává na tu správnou vlnu. Už z něho byla cítit i jistota. A pak v LM předvede takový do očí bijící chyby, které nás stály výhru. Zatím na něho není vůbec spoleh.

Reagovat
r.mrazik

on tyhle minely predvadi celou karieru

fakt se neda cekat,ze najednou prestane

ten jeho styl chytani je psycho

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Hlahart

To je pravda, ale šílený faily měl prostě i David, jen se na ně pomalu zapomíná. A navíc tý hře taky neprospíval. Ani jeden z nich není perfektní a perfektního brankáře jsme si v létě dovolit nemohli.

Teď je prostě pravdou, že Onana byl letos v LM úplně na pěst, ale imho by to nemělo zastínit nějakou větší obraz toho jeho případu

Reagovat
r.mrazik

jak ze nemelo zastinit? tohle se proste prejit preci neda

je v tom letech, stal hodne a bere hodne...tak at sakra dela svoji praci a to chytani mice

Reagovat
ZJEV

Tak s minelama se asi i počítalo, ale to co předvedl v Lize Mistrů je extrém, který se snad nebude opakovat. V té skupině prostě udělal několik chyb, které vedly ke ztrátě bodů.

Jo styl má divnej a na gólmana mi přijde i hodně extravagantní, ale je u nás krátce a v PL vypadal poslední zápasy dobře. Pokud se nějak ustálí a jeho chyby nebudou stát tolik bodů, tak to nakonec nemusí být tak špatný přestup, jak se teď jeví. Akorát si asi budem muset zvyknout na ty jeho onanovinky.

Reagovat
r.mrazik

po pravde, ja jsem z tohodle chytani uplne na prasky a hrat pred takovym golmanem,tak se radeji zastrelim

Reagovat
ZJEV

Člověk si zvykne na všechno. Mě přijde, že je takový šoumen a snaží se nebo umí i jednodušší zákroky prodat. Akorát se mu to někdy vymkne.

Reagovat
r.mrazik

souhlas...a jak rikam, bych se zastrelil z tech nervu

Reagovat
J0EL

Reagovat
kattos

Já si myslím že se Onana zvedne ale tvrdit že to zatím není výbuch je mimo

Reagovat
Hlahart

[Ed Aarons] Understand that Manchester United have shown an interest in signing Stuttgart's Serhou Guirassy in January. The Guinea forward has scored 15 times in 10 Bundesliga appearances this season and has a €17.5m release clause

Tier 3 pro United, ale jestli je pravda ta výkupka....

Reagovat
Salfovic

Proč by nebyla? Před letošní sezonou to bylo ,,hovno´´.

Reagovat
JohnnyBravo

A po letošní sezoně možná zase hovno bude

Reagovat
Busby babes

o te vykupce se prej prvne psalo uz nekdy v rijnu. ale pry chce zustat do konce sezony...

Nevim no, za ty prachy asi proc ne, ale mel bych strach, ze mu proste vyslo par zapasu a to je vsechno... ale neznam ho, tak netusim.

Reagovat
Hlahart

za těch 17,5m je to prostě malej risk. Přestup trochu na styl Brightonu, je otázka, jestli si přiznáme, že chovat se na styl Brightonu může být lepší než to, co děláme teď, nebo někdo přijde se strategii, jak se racionálně chovat i jako velkoklub no

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Hollo

Heurelio Gomes 2 :D

Reagovat
PtákOhnívák

Jako, chyba se může udělat, ale né každý druhý zápas... Tenhle "kup" je pro United strašlivý flop.

Upřímě si nepamatuji, že by nějaký brankář co by dělal takový minely, byl stále držen v kase.

I když, on by tam určitě držen nebyl. Kdyby byl trenér při smyslech a Onana mu už od dob Ajaxu nerozkuřoval péro....

Už od zápasu s Bayernem. Který jak se říká "single-handedly" prohrál. By seděl na tribuně a 1.1.2024 brzy nad ránem, v letadle, směr Itálie...

Lidi co ho tu obhajují a ohání se nějakými pochybnými statistikami že jako náhodou chytil 8 gólů navíc nebo co, něž by podle nějakého průměru měl. By si měli vytáhnou hlavu z prdele a použít savo do očí aby začli vydět ty mindy co provádí. A neobhajovali neobhajitelné na základě čistě teoretické statistiky xG. V tomto případě, nějaké "brankařské xG"...

Nedělejte ze sebe voly a přiznejte si, že nebýt Ten Haaga na lavičce. Tak ten člověk sedí v teplákovce na tribuně a chytá ten kluk z bachče. Nikdo, kdo má soudnost a oči, nemůže říct že Onana je top brankář a má chytat v základu UNTD.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele