Priske litoval, že hráči Sparty nebyli v klíčových okamžicích psychicky silnější

25.08.2023, 09:56
Aktuality

Dánský trenér Sparty Brian Priske po prohře 1:3 na hřišti Dinama Záhřeb v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy litoval, že jeho svěřenci nebyli v klíčových okamžicích zápasu psychicky silnější a soustředěnější. Na mysli měl především fakt, že Pražané neudrželi do konce prvního poločasu jednobrankové vedení. Nezdar v chorvatské metropoli ho mrzel i proto, že domácí podle něj nepředvedli své maximum. Řekl to na tiskové konferenci.

Úřadujícího českého mistra na stadionu Maksimir poslal do vedení v 39. minutě z penalty Ladislav Krejčí, ale před koncem prvního poločasu srovnal Dario Špikič a po necelé hodině hry dokonal obrat Dino Perič. Vzápětí přidal třetí branku domácích Luka Ivanušec.

"Hráli tak, jak jsme čekali. Proto jsem trochu zklamaný, protože nepředvedli špičkový výkon. Cítil jsem, že jsme si mohli v určitých momentech vést lépe. Měli jsme těžký začátek, ale pak jsme se do zápasu dostali. Potom jsme dali vedoucí gól, který je mohl dostat pod tlak, pokud bychom vedení udrželi. To se ale nestalo," uvedl Priske.

"Věděli jsme i o jejich kvalitě při standardkách. Jsem zklamaný, že v těchto klíčových situacích jsme nebyli mentálně silnější a soustředěnější. Když před přestávkou přijdete o náskok... Musíte to zavřít a jít do kabiny s vedením 1:0. Pak mohl druhý poločas vypadat jinak," prohlásil šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Ofenzivní výkon Sparty se mu nezamlouval. "Nevím, jestli jsme byli v útoku příliš pasivní, z hlediska ofenzivy to ale nebyl náš nejlepší výkon. Příliš často jsme ztráceli míč, dopředu jsme hráli příliš rychle a zbytečně moc jsme si dávali dlouhé přihrávky," podotkl Priske.

"Hráli jsme proti kvalitnímu týmu. I tak jsme ale měli slušné šance, v nichž jsme si měli vést lépe. Uvědomujeme si, že se v odvetě musíme zlepšit," mínil bývalý hráč Genku, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

Dinamo poprvé vedl nový trenér Sergej Jakirovič, který v pondělí nahradil odvolaného Igora Biščana. "Nepřekvapili nás. Ukázali kvalitu, o níž jsme věděli. Petkovič je vepředu hodně užitečný, jejich křídla (Špikič a Ivanušec) mají velkou kvalitu, také záložníci mají zkušenosti z takových zápasů. Líbil se mi i jejich levý obránce (Ljubičič)," mínil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
dave30

To bylo o psychice? Proč si sakra nepřipustíme, že to bylo o fotbalové kvalitě? To jako nekvalitu našich hráčů budeme zakrývat psychikou? Takto se daleko neposuneme...

Reagovat
shitcool

Reagovat
oli9

Reagovat
Savi

Je to o psychice, protože kdyby řekl pravdu, že to byl hnus a někteří hráči na hřišti neměli co dělat po prvních minutách 2. poločasu, tak se ti hráči sesypou a budou strááášně ublížení. A někteří pisálci by si stěžovali, jak se opovážil něco takového povědět.

Stejně jak to narovinu řekl Antoš na MS v hokeji.

Reagovat
Neri04

Je to o psychice a ne o fotbalove kvalite. Fotbalovou kvalitu ti hraci maji.

Reagovat
dave30

Mají, samozřejmě že mají. Ale nikdo neví, kde ji skrývají a na co vlastně stačí.

Reagovat
Lemond Laws

Každý fotbalista na světě má kvalitu... Jenomže kvalita má různou úroveň.

Takže když to neumíš, tak ti opravdu nepomůže když na tom budeš psychicky dobře

Reagovat
Posledni Kovboj

akorat ze vubec

Reagovat
Kiwi-21

Tak by ji mohli konečně ukázat v Evropě za 2 roky nevyhráli ani 1 zápas

Reagovat
Losinho

Protože to by to byla i jeho vina.

Reagovat
Kocour Klapuška

Nesouhlasím. Slavia za poslední roky hrála s týmu, které byly kvalitou úplně někde jinde - Inter, Barcelona, Sevilla, Chelsea, Arsenal, Leicester a že by v nějakém tom zápase - kromě odvety s Arsenalem, nějak vyloženě propadla, se říct nedá. A tu největší roli podle mě sehrála psychika, protože v té době byla ta nálada v Edenu taková, že si ten tým věřil na každého soupeře na světě.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tomu se říká náhoda, jinak ten tým je banda kryplů

Reagovat
Posledni Kovboj

No, vsak ano. Byli vyhajpovany jako zvirata, fotbalove jsou ty tymy uplne nekde jinde.

Reagovat
dave30

Ano, připouštím, že hlava (spíš motivace) může něco sehrát. Ale sebelépe psychicky připravený hráč nemůže vymazat své technické nedostatky. Jedině kdyby ho soupeř podcenil a on nebyl ten psychicky připravený...

Reagovat
Mass

Jenže Slavia kvalitu měla a vysokou, jen ne třeba technickou. Týmová chemie a fyzička spolu s dobrou taktikou, která tyhle přednosti využívá a neguje nedostatky. Poztivní psychika vychází z toho, ne opačně.

Reagovat
liborarnold

Sparta, klasika, dali gól z penalty, který je měl rozhodit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele