Sparta má dobré individuality, ale také slabiny, prohlásil Jakirović

24.08.2023, 10:42
Aktuality

Trenér Sergej Jakirović přiznal, že jeho příchod k Dinamu Záhřeb proběhl nečekaně rychle. Soutěžní premiéru na lavičce úřadujícího chorvatského mistra prožije ve čtvrtek v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy proti Spartě. Pražané podle něj mají několik dobrých individualit, ale také slabiny. Na tiskové konferenci řekl, že s hráči pracoval zejména po psychické stránce.

Jakirović se Dinama ujal teprve v pondělí, kdy vedení klubu po neúspěšném 3. předkole Ligy mistrů s AEK Atény odvolalo Igora Bišćana. "Všechno se seběhlo nečekaně rychle. Cítil jsem, že bych měl přijmout tuhle výzvu v Dinamu. Jsem na ni připravený," prohlásil šestačtyřicetiletý Bosňan, který kvůli novému angažmá opustil Rijeku.

"Děkuju vedení Dinama za projevenou důvěru. S kolegy jsme odvedli vysoce kvalitní práci a dosáhli jsme skvělých výsledků, proto jsme dostali tuhle příležitost. Myslím si, že jsme si ji zasloužili. Doufám, že co nejdříve začneme vyhrávat, protože vítězství zoufale potřebujeme," uvedl Jakirović, který v sezoně 2021/22 dovedl k triumfu v bosenské lize Zrinjski Mostar.

Má představu o tom, jak by jeho tým měl proti Spartě hrát. "Musíme mít i plán B v případě, že nám začnou docházet síly. Sparta hraje v rozestavení 3-4-3 nebo 5-4-1, umí se vymanit z bloku a zahrozit. Ještě si Spartu rozebereme, budu se snažit hráčům ukázat, co bychom měli dělat, abychom Spartu co nejvíc ohrozili," podotkl Jakirović.

"Mají několik dobrých individualit. Kapitán Ladislav Krejčí je celkem silný na míči, dokáže působit problémy, dobrá jsou i jejich křídla Lukáš Haraslín a Veljko Birmančević. Haraslín je výborný v situacích jeden na jednoho. Mají ale i slabiny a věřím, že je porazíme," mínil někdejší hráč Trnavy, NK Záhřeb nebo CSKA Sofia.

S hráči Dinama pracoval zejména na psychice. "Měli jsme kvalitní mítink, mluvil jsem se staršími hráči, říkám jim 'senátoři', ale také s mladšími hráči. Hlavní roli bude hrát energie. Ze čtvrtka musíme vytěžit maximum. Veškerá pozornost se upíná na utkání se Spartou. Neměl jsem moc času, ale snažil jsem se najít všechny možné informace o Spartě. Věřím, že dosáhneme na co nejlepší výsledek," prohlásil někdejší bosenský reprezentant.

Dinamo v neděli prodalo do Ajaxu Amsterodam stopera Josipa Šutala. Na odchodu do Fenerbahçe je podle médií i kapitán a brankář Dominik Livaković, který na podzimním mistrovství světa v Kataru pomohl Chorvatům k bronzu. Podle Jakiroviće ale proti Spartě nastoupí.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSMan

myslí těma slabinama konkrétní Wies. .. hráče?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele