Procházíme těžkým obdobím, přiznává McClaren

24.09.2015, 09:44
Aktuality
Nevydařený vstup do sezóny zažívá Newcastle United, který ze šesti ligových zápasů získal pouhé dva body. Zmar pak dokonal Sheffield Wednesday, jenž "Straky" vyřadil z League Cupu...

Severoanglický celek se před rokem zachraňoval až do posledního kola a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měla být letošní sezóna pro Magpies o něco příznivější.

Spíše naopak. Na ligové scéně se NUFC pohybuje těsně nad samým chvostem a navrch ještě přišlo pohárové vyřazení od druholigového Sheffieldu Wednesday. "Procházíme si těžkým obdobím," přiznal manažer Steve McClaren, jenž vyhrál tři z posledních 21 zápasů.

Vyřazení z League Cupu je pro prvoligový celek o to horší, že proti "Sovám" nešetřil příliš tradičních opor. "Musíme nadále bojovat," nabádá své svěřence zkušený manažer. "Věřím tomu, že sobotní zápas zvládneme," dodal McClaren, jehož tým čeká domácí vystoupení s Chelsea, která si po několika nezdarech rovněž nemůže dovolit další ztráty.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To těžký období už trvá kolik let..

Reagovat
smazaný uživatel

Místo toho, abychom konečně zkusili nějakého mladého, perspektivního trenéra ze zahraničí, tak radši musíme angažovat staromódního trenéra z Champu.

Reagovat
kiwwi

a este aj toho najslabsieho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to smutné, a smutné to bude ešte dlho...len si želám aby sme nevypadli ale aj to si zaslúžime. ...tréner by mal po chelsey a city odísť dostaneme dvakrát 3:0 a aj to som ešte optimista. ...

Reagovat
smazaný uživatel

podobný senilný dedo ako Hodgson

Reagovat
junglist

takhle se u toho asi netvářil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

Tazkym obdobim prechadzame uz niekolko rokov. Uz to neni ten stary Newcastle, ktory hral pekny futbal, hraci sa bili o kazdu loptu, MLmal vysoke ciele a bol silnym superom v PL. Vsetko je to len historia, ktora bola krasna, ale je z prec. Je to smutne, ale pomaly sa stavame len priemernym tymom v PL, ale dufam, ze sa mílylim a bude to zase ten stary dobry NUFC

Reagovat
smazaný uživatel

prumerny tym PL je newcastle bohuzel uz hodne dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

To by sa najprv musela zmeniť politika klubu. Nehovorím, že sú všetky nákupy Francúzov (resp. cudzincov) zlé, to nie, napríklad taký Moussa Sissoko je skvelý hráč. Ale tam to nedýcha ostrovným duchom, ako napríklad v Evertone ( ) Chcelo by to na ihrisku viac bojovnosti podľa mňa.

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
smazaný uživatel

Ked pride lepsi trener, klub pôjde hore rychlo. Moznosti pokial ide o financie ma NUFC velmi dobre. Teraz prisli: Mitrovic-13m£, Wijnaldum-14.3m£, Thauvin-13m£, Mbemba-8m£ a papierovo by som vzdy radil Newcastle do hornej polovice tabulky, ale ked to trener tak sere, tak sa to kludne môze obratit na boj o zachranu jak minulu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakupy nie sú zle ale noví hráči hrajú dobre prvé dva zápasy, a potom upadnu do letargie ako zvyšok mužstva, chýba líder, sissoko chce hrať LM preboha s jeho výkonmi? Coloccini už nechce byť lidrom a ostatní sú buď príliš mladí alebo neskuseni. ..v podstate si každý na trávniku robí čo chce.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Chelsea bude podle informací deníku "Express" během zimní přestávky aktivní na přestupovém trhu. Hlavním cílem londýnského celku má být přitom Alexandre Lacazette, jenž má s Lyonem kontrakt do roku 2019.

Chudák Remy

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ho zrovna Lyon v zimě neprodá, ale kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by radšej odísť ako robiť trojku hráčom, ktorý by inde neboli ani v základe. Jeden skrz vylúčenia a zranenia a druhý za výkony. btw. Lacazette je skvelý hráč, len neviem, či sa typologicky hodí do našej hry, kde máme na hrote vždy nejakého rozrážača... Navyše bude pekne drahý.

Reagovat
Mastný Chobot

Rémy k nám

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíte na sobotu? Čistou dvojku nebo handicap?

Reagovat
kissak

klidně dej dvojku protože Magpies se z té letargie jen tak nedostanou

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojku dám na tuty ale nevim, jestli to tam nedat rovnou s handicapem.

Reagovat
kissak

s handicapem bych nesázel, sport je velice ošemetná věc a co když se zbudíme právě proti Čukotce proti, který se nám i v době krize "docela" dařilo

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych dvojitou šanci na remízu. Půli určitě udržíme.

Reagovat
kissak

horší na tom je, že jsme tak dlouho v prdeli, že snad ani příchod nového manažera nám nepomůže. To by musel být někdo povahy Pearsona, aby je tam všechny zmlátil

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že on tam pořád cpe ty samé hráče. Sissoko, Haidara a Cissé jsou tragičtí. Jako jo, za Cissého a Haidaru není náhrada, když je Mitrovič v trestu a Dummet zraněnej. Ale levýho beka zvládne i Anita, zkusil bych vrátit i Tiotého, kterej hrál skvěle.

Chce to nějakou změnu a ne furt jenom čekat, jestli se to náhodou nezlepší samo. Hlavně to chtělo koupit minimálně další dva beky.

Reagovat
kissak

Ano těch změn bylo potřeba udělat více a ne jen bezmyšlenkovitě 45 mega vrazit do třech hráčů. Takový prachy se měly investovat jinak. O McClarenovi jsem si myslel, že bude takticky vyspělejší a přitom dělá ty samý přešlapy jako Pards. Jo holt buď to mají nařízeno přímo CASHleym a nebo každej z nich má svý oblíbence.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takovej world class player jakým je Wijnaldum byl prostě třeba. Mbemba se mi taky docela líbí. Ale Thauvin byl přešlap. Prodej Kemena to samý, hostovačka pro Armstronga je taky kravina. Za peníze za Thauvina mohli přijít 2 beci.

A ten Sissoko podle mě chce jen odejít, tak ho stavějí, aby za něj alespoň něco dostali. Jenže ten kluk nebojuje, má celej Newcastle úplně na háku, to je na něm vidět.

Reagovat
Stiksxx

Áááááách joooo...a já jim tolik přeju.

Reagovat
kissak

já jim přeji už od sestupu do Champu, ale od té doby mi dá se napsat s vyjmou pár dobrejch zápasů neudělali.

Staré doby Nolana, Carrolla, Bartona jsou nenávratně pryč...

Reagovat
Stiksxx

No já si myslím, že s tímhle kádrem by v pohodě na 8. 9. místo měli...

Reagovat
smazaný uživatel

má, ale McClaren s takovýmhle materiálem prostě neumí pracovat

Reagovat
Vasil

Každej máme "starý doby" nekde jinde Pro mě jsou to třeba časy, kdy Straky bojovaly s Arsenalem a United o titul a hráči jako Given, Hughes, Dyer, Speed, Solano, Shearer, Francouzi nalevo. To jsem jim přál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat
jester Radka Bejbla

a co časy kdy válel Santiago Munez a Gavin Harris

Reagovat
kissak

až takhle starý časy bohužel nepamatuju, jen jsem o nich slyšel. Já jsem NUFC začal fandit z hecu v "padající" sezoně, kdy každej kámoš fandil buď MU, Arsenalu, Chelsea, Liverpoolu atd.

Reagovat
Vasil

Já to tehdy taky nějak extra nesledoval. Ale PL v té době bězela snad na Primě a z těch "silných" jsem nejvíc přál právě Newcastlu. Pak taky v Championship Manager 03/04 byli strašně dobří

Reagovat
smazaný uživatel

Musí se to zvednout, musí... Kádr není špatnej, jen to pořád nějak nesedí. Nejlepší a nejaktivnější hráč je Janmaat. Coloccini má jeden dobrej zápas ze čtyř, Haidara je tragickej. Colback neudrží uprostřed balon, Cissé to samý vepředu, takže zbytek zálohy si prostě musí poradit sám.

O víkendu se vrací Mitrovič, takže když udrží nervy na uzdě, udělá spoustu práce.

Já věřím, že Chelsea potrápíme, poslední roky na ní umíme.

Nejlepší sestava by byla:

Krul

Janmaat, Mbemba, Colo, Anita

Tioté

Perez, Wijnaldum, de Jong, Aarons

Mitrovič

Aarons si Ivanoviče v jeho současný formě povodí, Mitrovič rozdá pár ran a Wijnaldum s de Jongem si to vykombinujou. Hlavně ven Sissoka a Thauvina!

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdyby jste v létě z té Marseille raději vzali Payeta než Thauvina...udělali by jste líp

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně křídelník vůbec nebyl třeba. A když už, měli jsme nabídnout o 10k týdně víc Ayewovi a měli jsme světovýho hráče.

Nebo nechat Cabellu. Thauvin je nafouknutá bublina a vyhozený peníze.

Reagovat
kissak

přesně tak Thauvin nebyl vůbec potřeba když jsme měli Cabelku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on Cabella byl taky spíš nafouknutá bublina. Moc se mu nedařilo, byl zraněnej. Mě nepřesvědčil. Ale neby důvod místo něj hned za takový prachy koupit stejnýho hráče a Cabellu poslat pryč. Měl dostat ještě alespoň rok šanci a za ušetřený prachy se mohl koupit stoper nebo levej bek, ideálně oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, Sissoko to má u prdele, nepřestoupil jen kvůli EURU, už se vidí jinde. Janmaat je aktivní, ale ani on neměl v prvních zápasech úplně formu... O toho ale strach nemám. Colback se snaží, ale to je zatím všechno, Anita zas hraje dost alibisticky - tam mi chybí někdo, kdo je schopný dát kolmici dopředu, zrychlit hru. Rozhodně musí hrát Ayoze a Aarons, ti se nebojí hrát a mají v sobě něco navíc. Thauvina bych neodepisoval, první zápas měl dobrý, spíš mu zatím nesedí ta hra hra bez systému, navíc bídná

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj Steve, o víkendu dostanete na budku

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým od pohledu nevypadá jako tým, co by měl hrát o sestup, ale realita na hřišti je úplně jiná. Tragédie, zoufalství a hlavně při bránění absolutní zmatek. Vůbec nerozumím Coloccinimu, na hřišti vypadá vedle něj Mbemba jako zkušenej 30ti letej stoper. V obraně existuje snad jediný pozitivum a to, že Janmaat umí celkem dobře podpořit útok a dělá to často (možná to jenom ukazuje neschopnost hráčů vepředu). Ze záložní řady už se dají vybírat lepší hráči, bohužel mě nenapadá ani jeden záložník, který by zrovna měl nějakou formu nebo aspoň hrál na svojí průměrný výkonnosti. Obzvlášť Sissoko je teda mimo ze všech nejvíc, možná už má hlavu v jiným týmu. Útok zatím nic samozřejmě taky nepředvedl. Na 100% je to Cisseho poslední sezona v Newcastlu, to už přeci musí vědět všichni a i když má smlouvu ještě na 2 roky, tak se takovýho hráče prostě musí zbavit. Na Ayozeho se nedá nijak spoléhat. Mitrovic je podle mě odvážnej nákup za ty peníze, ale z těch útočníků mu věřim nejvc. Riviere je kopyto, nevim jestli má smysl od něj čekat nějaký goly.

Celkově teda nezbývá než se modlit v nějaký zlepšení hry a souhry týmu, protože zatím mám pocit, že tu Premier League ani náhodou nemůžeme takhle udržet a hlavně jestli tohle má vůbec být cíl týmu jako Newcastle. Příští 4 zápasy - Chelsea, CIty, Norwich, Sunderland

Tak snad aspoň 4 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady souhlasím se vším kromě toho Pereze. Není to ten typickej hroťák, spíš bych ho dal na křídlo, nejhůř na podhrot. Je to takovej ten hráč, co může dát pár golů z křídla a k tomu pár asistencí. S Janmaatem by mohli na pravé straně soupeře slušně provětrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne by mal byť viac využívaný Siem, Aarons si taktiež zaslúži viac priestoru a pokiaľ už konečne neviem akým zázrakom by sa zmenilo rozostavenie a hralo by sa na dvoch útočníkov, Riviere by sa prebral už rok omielam že mu chýba dvojička v utoku, ak sa vráti po zraneni a dostane partaka vedľa najlepšie mitrovica nebojím sa o góly

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím... s tou obranou je nutnost, aby tam byl jeden štítovej záložník, kterej to nebude moc vysouvat (Tioté, Anita). Nejlepší by bylo 4-1-4-1 nebo 4-2-3-1.

Krul

Janmaat, Mbemba, Colo, Anita

Tioté

Perez, Wijnaldum, de Jong, Aarons

Mitrovič

Reagovat
Stiksxx

Ja bych dal na podhrot Wijnalduma. At hraje to co u nás. Vždy z toho dal dost golu. I hlavou. A taky nějaké asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenže tam měl de Jonga, kterej mu to skvěle připravoval. A Depaye...

Cissé mu tady asi nic nepřipraví. S neschopností našich záložníků bych ho nechal tvořit hlouběji a na podhrot dal Siema.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych první všechny profackoval než bych skládal sestavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýmu Sissokovi už nepomůže ani to...

Reagovat
cristiano.K.

tolik fanoušků nufc

Reagovat
smazaný uživatel

"Zprávy z Anglických ostrovů ve světě fotblu."

"Anglie - League Championship - zprávy Newcastle konečně spadl do druhé ligy."

Reagovat
smazaný uživatel

"fotbalu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele