PSG směrem k Mbappému: Pokud chce zůstat, musí prodloužit smlouvu

05.07.2023, 21:59
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Útočník Kylian Mbappé musí s Paris St. Germain podepsat novou smlouvu, pokud chce v klubu zůstat. Vedení Pařížanů o něj nehodlá za rok po vypršení současného kontraktu přijít zadarmo. Na tiskové konferenci po oznámení nového trenéra Luise Enriqueho to řekl prezident klubu Al-Khelaïfi.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa s Francií přišel do PSG v roce 2018 z Monaka za 180 milionů eur (téměř 4,3 miliardy korun) jako druhý nejdražší fotbalista všech dob po Brazilci Neymarovi. V červnu klubovému vedení v dopise oznámil, že s ním neprodlouží smlouvu. O Mbappého se zajímá Real Madrid.

"Mé stanovisko je jasné. Nechci to pořád opakovat. Chceme, aby zůstal, pokud to tak bude chtít i on. Musí ale podepsat nový kontrakt. Nechceme přijít o nejlepšího hráče na světě zadarmo, to nemůžeme dopustit. Řekl, že zadarmo nikdy neodejde. Jestli změní názor, moje chyba to nebude," uvedl Al-Khelaïfi, jehož klub po vypršení smlouvy opustil světový šampion s Argentinou Lionel Messi, který zamířil do Interu Miami.

Autor: ČTK

Komentáře (46)

Přidat komentář
FC Porto FC

Hrozná sága, Mbappe by si měl uvědomit co vlastně chce

Reagovat
Manik...

To ví naprosto přesně... Prachy. Vždy jsou až na prvním místě.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Jak kdyby jich teď měl málo

Reagovat
Manik...

To všichni fotbalisti..

Reagovat
teenz

Reagovat
kilobyte

Tak víc už jinde asi nedostane. Jedině v Saúdská Arábii.

Reagovat
Manik...

Taky bych se tomu nedivil .. Jemu jde i o podpisové bonusy.

Reagovat
castelL

Nechcú prísť oňho zadarmo.. ale pýtať 200+ za hráča s rokom do konca zmluvy, to je tiež slušne na hlavičku.

Reagovat
JeséRodriguez

To jo, je to zvrácený. Na druhou stranu, když se člověk podívá, za kolik šel Mount do United a měl taky rok do konce smlouvy, tak to celkem sedí, vzhledem ke kvalitám obou hráčů.

Reagovat
Xavivax1

Buď to zaplatí PSG nebo Mbappemu o rok později za podpis.

Reagovat
Mateo16

Deadline do 2 tyzdnov bud predlzis alebo budes predany je zaujimavy pre nas

Bude celkom zabava pozerať ako zareaguje Kylian ak prime PSG za neho ponuku. Teoreticky moze vsetky odmietnut a odist o rok zadarmo PSG je v najhorsej moznej situacii

Reagovat
Top5scout

Predať a za tie peniaze kúpiť Bernarda Silvu a odkúpiť Xaviho Simmonsa z PSV.

Reagovat
Seydou Doumbia

Simons by byl blbý kdyby se tam vracel. Konečně našel klub kde stabilně hraje. Kdyby přišel B.Silva a byl by tam Neymar tak ještě nějakou superhvězdu koupí a nějací Asensiové, Ekitikové, Simonsové stejně budou zahřívat jen lavičku.

Reagovat
Maximm9

Jsem cetl, ze PSG ten zpetny odkup Simonse aktitovali, tusim 6-8mega. Ale cele je to na Simonsovi jak se rozhodne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak snad se rozhodne správně. Za tu sumu se nedivím že to aktivovali, jestli to je pravda. Hodnotu už ted má tak 4x větší.

Reagovat
Doomblade

V téhle situaci, být kupujícím klubem, tak rozhodně nenabízím žádnou raketu..

Reagovat
vceradnesazitra

To je hroznej buzíček, přitom v lepší lize podle mě zapadne do průměru

Reagovat
Mönchengladbach

"Nechceme přijít o nejlepšího hráče na světě zadarmo, to nemůžeme dopustit."

Vždyť přesně tohle dopustili už před měsícem.

Reagovat
FC Porto FC

Před 2 rokama možná

Reagovat
teenz

Snad se nenecha opet premluvit prezidentem. Ted to musi vyjit.

Reagovat
risk je zisk

Tak ať tu raketu ten Real dá, a je pokoj.

Reagovat
772jozef

Real tam má podobných hráčov ktorý hrajú za 1/5 plat ktorý poberá tento nenažraty sopliak

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsi Mbapé, nemusíš nic

Reagovat
Jkb

Šejkům tuhle situaci docela přeju. Mbappé je jeden z nejlepších střelců současnosti a klubů které si můžou dovolit o něj usilovat je minimum, jen jeho plat a poplatky agentům jsou obrovské a samozřejmě sníží přestupovou částku, pro něj bude nejvýhodnější počkat na konec smlouvy, pobrat všechny bonusy v PSG a vyjednat si další bonusy a mega plat jinde.

Pro mně se z něj stává jeden z nejmíň sympatických hráčů současnosti, pomalu každý léto nějaká sága, jak není s něčím spokojenej, chce odejít a tak dále, hrozná herečka.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Manik...

Reagovat
avicii

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Slavia10

Upřímně mě Perez, Real Madrid i jeho fanoušci hodně překvapili. Jasně Mbappe je skvělý hráč, ale že se ho chtějí v Madridu opravdu za každou cenu. Měli vzít po loňském roce Hallanda a na Mbappeho se vykašlat. Jo je výborný na hřišti, ale až tak se kvůli němu extrémně ponižovat.

Reagovat
Vrubozubec

Nechápu, proč nejsou po tom Kaneovi. Je to čistej hrot, kdežto Mbappé je spíš křídlo

Reagovat
Manik...

Protože je mu 30 a stal by přes 100 mega?

Reagovat
Front hell

Mimo PL by možná chtěl méně

Reagovat
vilp

Zatím to právě nevypadá, že by ho chtěl Florentino za každou cenu.

Reagovat
Sigma Olomouc

By bylo zajímavé, jestli by se odhodlali ho dát na tribunu. Šejci mají podle mě dost peněz, takže by je úplně nemrzelo, že odejde zdarma.

Reagovat
Jkb

Furt je to díra v účetnictví, jak suma za přestup, tak jeho plat. Taky posadit hráče na tribunu asi nejde bez nějakého důvodu, to musí mít ošetřené ve smlouvě a pokud nějak neporušuje smlouvu, tak by to mohlo skončit u soudu.

Taky je tu faktor nějaké reputace, pokud hráči a agenti vidí, že klub se chová k hráči špatně, tak je jasné, že se tam nepohrnou a raději zvolí jiný klub.

Reagovat
Maximm9

Souhlas, ta dira v ucetnictvi bude obrovska, jestli odejde zadarmo. PSG vlastne neprodava, jenom nakupuji. Takze oni ty prachy do FFP z Mbappeho proste potrebuji.

Reagovat
Greaber

Snad Real podojí co to půjde. 200M za rok základ + 200M nástupní bonus +věrnostní bonusy každý rok se zdá jako fér nabídka. Samozřejmě Pérez už nebude dělat žádné přestupy, to si bude řídit Mpabbé sám a až Carlo půjde trénovat Brazílii, ujme se i trénování.

Reagovat
misinho7

Real neni PSG..dakto zacne robit problémy a ukazu mu dvere..tak ako to nemal Floro problem spravit s Ronaldom, Ramosom atd..

Tak isto hlavnou tvarou sa pre Real stal Vini a dali mu aj sedmicku. Ked.pride Mbappe tak proste bude mat inu poziciu ako v PSG. Tu si po hlave skakat nedaju.

Reagovat
2miguel1

Bale si robil co chcel

Reagovat
JM

S Bartrou...

Reagovat
avicii

Hehe.. toto mi príde najivne už len keď ho aj napriek všetkým jeho deckym manierom chcete...

Reagovat
Sir.D.Beckhs

Chudáci v tom Realu ty jo.. Se o něj snaží už snad od je 17ti a on jim furt dělá to samé, ale každý rok to zkouší chápu Péreze,že che jednoho z Top 3 útočníků, ale já už bych to nedával, měl si dát třeba na dva roky pauzu a třeba by mu to teď vyšlo, takhle je to celý začarovaný kruh Mbappe chce do realu, ale penízky od šejků ty ho nechtějí pustit, i kdyby ho měli zavřít do sklepa a Real jen furt doufa

Reagovat
Vrubozubec

Jak to? Vždyť tam má normálně platnou smlouvu na ten rok. Když nebude chtít, tak nikam nemusí

Reagovat
LyEX

prezident strašný cocot, sa podlizuje a vyhráža zároveň, povoláva aj toho tupca populistického Macrona na pomoc, ktorý skáče ako poslušný psík, akože nečudujem sa Mbappému v niečom, že pod takým tlakom v jeho veku predĺžil zmluvu, ale musí trochu zatnúť zuby a vymaniť sa z ich spárov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele