Mbappé dostal od PSG ultimátum, rozhodnout se musí do konce měsíce

08.07.2023, 10:58
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Nejistota kolem místa dalšího působení francouzské fotbalové hvězdy Kyliana Mbappého (24) by už neměla trvat déle než tři týdny. Vedení jeho současného zaměstnavatele Paris St. Germain totiž podle deníku L’Équipe zaslalo začátkem týdne útočníkovi dopis, v němž mu stanovilo ultimátum na rozhodnutí do konce července.

Cíl klubu zůstává stejný: PSG chce se svým drahokamem prodloužit smlouvu, která vyprší v roce 2024. Mbappé totiž hodlá příští rok odejít zadarmo. Francouzská média otiskla úryvky ze zmíněného dopisu, v němž vedení naznačuje, že hráč žádá pro další setrvání víc a víc. "Podmínky byly zcela mimo naši kontrolu, ale navzdory nim jsme se snažili vyhovět vašim požadavkům, na rozdíl od toho, co bychom udělali pro jakéhokoli jiného hráče, aniž by to bylo pro klub fatální," napsalo hráčovi.

Je připraveno (a v případě neprodloužení smlouvy i nakloněno) Mbappého nyní v létě prodat. Real Madrid má údajně nachystaných potřebných 200 milionů eur (zhruba 4,9 miliardy korun). A PSG by rádo přivedlo jako náhradu z Barcelony Ousmane Dembélého (ten však chce v Katalánsku setrvat).

V kuloárech se má za hotovou věc, že Francouz v PSG kontrakt neprodlouží. "A pro nás je nemyslitelné, abychom ztratili nejlepšího hráče světa zadarmo. I on slíbil, že nic takového neudělá," uvedl prezident klubu Nasser Al-Khelaifi.

Hráč ovšem tvrdí, že se nikdy k ničemu takovému nezavázal. A jeho matka Fayza Lamariová dokonce Al-Khelaifiho označila během krátké návštěvy Kamerunu, vlasti svého manžela, za "velkého lháře". Mbappé je v Kamerunu s ní, přiletěl soukromým letadlem z dovolené v Miami. A 17. července se má hlásit v Paříži na začátku přípravy. Tehdy se s ním plánuje setkat i klubový prezident, aby si s mistrem světa z roku 2018 ujasnili své priority.

Celá věc nejvíc škodí samotnému klubu. "Vedení je otrávené tím, jaký to na organizaci vrhá stín. A obává se toho, že to odradí potenciální investory a partnery," napsal list Le Parisien.

Autor: Livesport.cz / Eliott Lafleur

Komentáře (172)

Přidat komentář
Rothbard

První

Reagovat
Jason_

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
samoyed

tic tac

Reagovat
fabec1222

A co mu jako udělaj? Vyřadí ho z kádru? To bych chtěl vidět

Reagovat
Seydou Doumbia

Al-Khelaifi určitě najde jiný způsob jak ho odstranit

Reagovat
romeo351

No moc dobrejch karet v ruce nemá

Mbappé prostě hraje o těch 200m, který buď dostane on nebo PSG

Reagovat
Vrubozubec

A jak? Nemá v ruce nic. Mbappe má smlouvu na rok. Jestli teď nikam nechce, nemusí. PSG s tím nic neudělá

Reagovat
ACSeRw!n

PSG jako takovy ne, ale Macron nebo Katar ano

Reagovat
Manik...

Leda, že by šla hlavička od tělíčka

Reagovat
smazaný uživatel

To je spíš saúdskoarabská tradice, ale Katařani s tím určitě taky nebudou mít problém.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Talker

Tak nechat ho rok sedět na lavičce a dělat žolíka by ho nejspíš dost sralo. To klidně udělat můžou. Klidně ho můžou dát i na tribunu a nenominovat ho k zápasům, případně přeřadit do U-23.

Tohle všechno v sezoně, kdy se hraje EURO.

Reagovat
romeo351

Zas pokud by se opravdu stalo, fanoušci by se brutálně ozvali… a nepodceňoval bych domácí základnu ani v nynější době (kdy je in si všechno koupit, na všem vydělat)

Reagovat
Slavia10

Fanoušci by se brutálně ozvali?, jen totální blázni by byli na straně jednoho hráče proti samotnému klubu v takové situaci.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
romeo351

Kdyby bylo PSG vedeno normálnější cestou, tak věřím že ano. Ale v současnosti pochybuji

Reagovat
Benfica

Reagovat
Seydou Doumbia

Z Mbappého se rázem stane nejnaviděnější hráč v celé zemi, Al Khelaifi to určitě bude umět v této situaci dobře prodat. A jako být nenaviděný v zemi, kde tě klidně někdo sejme asi taky nechceš. Tam by to pro Mbappého moc bezpečný nebylo. No a když ho nemůže mít PSG tak by ho prostě už neměl nikdo. Zas tak mimo realitu to v dnešní době není.

Reagovat
romeo351

Ta situace je strašně je ve Francii a o to víc nyní strašně specifická + Kylian je taky schopná, ohebná děvka. Nevěřím, že by zůstalo v poklidu, kdyby sezonu proseděl nebo byl v rezervě. On je chráněnec reprezentace. Mu by uškodilo maximálně to, kdyby se PSG jako týmu začalo dařit i bez (nebyl by ten stěžejní - kterým řekněme „ruku na srdce” nyní je) - ale to se stejně vyhodnotí až na konci sezony + je tam to euro. Nežiji teda ve Francii, ale jeho postavení a třeba Neymara je uplně jinde

Reagovat
Ladas321

Nekoukej na sci-fi filmy. Maximálně by párkrát zabučeli tak jako na Neymara a pak by je to přešlo. Mbappe má ve Francii vysoké postavení a fanoušci ho milují a PSG by si ho nedovolilo posadit, nic by z toho neměli, akorát by mu platili ranec za chill na lavičce. To by byl Nasser ještě za většího kkta.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Detective

A co by fanoušci maximálně udělali? Zapálili a vyrabovali Paříž? To by zas tak velká změna nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč každý vylučuje možnost že se najde nějaké hovado co Mbappého sejme? Vykrást hráče dokáže každý, pochybuju že by se nějaký týpek nenasral a nesejmul ho.

Reagovat
rave

Brzdi s těmi akčními filmy.

Reagovat
Seydou Doumbia

No zrovna ve Francii to nereálne není.

Reagovat
Talker

Fanoušci PSG, kteří ví, že klub udělal všechno pro to, aby Mbappe zůstal a ten jde stejně do prdele? Ti budou podle mého na straně klubu, zvlášť pokud přivedou další hvězdu.

Fanoušci Francie, kteří nefandí PSG? Možná, ale ti jsou PSG u prdele, protože z nich má hovno a to.

Sponzoři? Ti, kteří tam jsou kvůli Mbappemu, ti půjdou do prdele za rok stejně. Navíc Mbappe ač je obrovskou hvězdou, tak zatím nemá ten dosah, jako mají jiní hráči ještě.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Jkb

Já si myslím, že ho nemůžou nechat bez důvodu na tribuně, to má určitě ve smlouvě pořešené, i u té lavičky bych byl velmi překvapený, kdyby to neměl nějak smluvně ošetřené, do toho budou vstupovat i zájmy sponzorů a podobně, ta U-23 je naprostej nesmysl. To by všechno skončilo u soudu, nemůžeš porušovat smlouvu, možná někde u šejků ale v Evropě.

Reagovat
Slavia10

Ty si myslíš, že PSG se nějak extra stará o sponzory? Najdou se jiný. I kdyby museli zaplatit nějakou pokutu za to, že bude na tribuně, tak furt mu tím extrémně naruší kariéru. Haaland by získal jeden rok hraní navíc, který by už Mbappe nikdy nemusel dohnat.

Reagovat
Jkb

Starají se o smlouvy. To nemůžeš porušovat, tady jsi v Evropě. V momentě kdy porušíš smlouvu, ten hráč by mohl odejít jinam a ještě na nich vysoudí balík. A PSG musí zajímat finance skrz FFP.

Netuším proč do toho taháš Haalanda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel o tomhle víme všichni piču, jen hádáme. Nevíme jak ty smlouvy jsou postavený a kdo je co schopný udělat. Tak Mbappému půjde o zlatý balonek tak i zmínka o Hollanderovi je na místě.

Reagovat
samoyed

O co se ale PSG urcite stara je to, aby k nim hraci chteli chodit. Kdyby si dovolili na rok vyradit hrace (a kor jednoho z nejlepsich hracu na svete) jen kvuli tomu, ze nechce podepsat smlouvu (na coz ma plny pravo), tak si ostatni hraci budou hodne dobre rozmyslet jestli do takovyho tymu vubec chodit.

Reagovat
samoyed

Kazdopadne na temahle scenarema nema smysl vubec premyslet, protoze do dvou tydnu max. prestoupi do Realu.

Reagovat
Vrubozubec

Doufám, že ne. Za 200 míčů hráče, který má rok do konce smlouvy je nesmysl. Peréz není idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnnyDynamite

je to velká suma,ale na druhou stranu chce takový West ham za Rice 100M+ a pokud by on měl jít za podobnou částku tak proč ne Mbappe za jednou tolik

Reagovat
Vrubozubec

Protože může za rok přijít zadarmo. Já teda Mbappeho do realu nechci vůbec. Rozmazlený spratek, co si akorát diktuje podmínky. Nechápu, proč real nechce Kanea.

Reagovat
los_blancos

Tiež som chcel radšej Kanea na 3-4 roky a medzitým by sa "vyhral" Endrick. Je to môj veľký obľúbenec a legenda, ktorá nemá ešte ani jednu trofej... Lenže chápem aj vedenie a ich pohľad na vec - od prestupu Cristiana nemáme žiadnu superstar jeho kalibru, hlavne marketingovo.

Btw. keď už, tak Mbappé už teraz za 200. Budúci rok by pýtal podpisový bonus nad 100, plus zrejme aj vyšší plat, čím by to RM nakoniec vyšlo asi aj viac, keď počítam so zmluvou na 6 rokov...

Reagovat
Vrubozubec

To je asi pravda no. Tak Kane by byl taky marketingově zajímavej.

Reagovat
Ladas321

Ale PSG se musí starat o svou pověst. Mbappe by mohl pošpinit klub tak, že by tam už nikdo nešel. Nikdo neví pod jakým nátlakem podepisoval nový kontrakt, ale vsadím se, že byl obrovský.

Reagovat
Greny

Nemáš výkonnost, nehrajes jednoduchý jak facka...

Nebo špatný tréninkový přístup nehrajes...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Prometheus

Pokud nepodepíše, normálně bych ho nechal v kádru Áčka, bral ho na zápasy na lavičku, od páté minuty ho nechat rozcvičovat a do zápasu ho nedat. Takhle to v Béčku praktikovala Sparta s M. Haškem

Reagovat
Kily

Hašek je na tohle vůbec specialista, něco podobného praktikovala i Wisla Plock, jen to trenér několikrát popletl a nenechal ho rozcvičovat od páté minuty, ale na pět minut ho poslal na hřiště

https://www.eurofotbal.cz/hraci/martin-hasek-57003/kariera-klub/?data=304-1441-68

Reagovat
Talker

Neznám jeho smlouvu, ale prostě nechat ho na lavičce/tribuně a prostě ho nehrát můžou. Prostě bude nominovaný, ale nebude ani v základu, ani na lavičce. Můžou tvrdit, že není mentálně nastavený na zápasy nebo cokoliv jiného.

Co se týče sponzorů, tak to jsou firmy majitelů.

Reagovat
Vrubozubec

A jakou zprávu tím vyšleš ostatním hráčům, kteří by chtěli přestoupit. Když nepodepíšeš smlouvu, tak buď vypadni nebo budeš sedět na tribuně? Tohle prostě PSG prosralo, dali hráči bonus 100 mil. za popis jenom roční smlouvy, tak ať si to vyžerou

Reagovat
Talker

Jasnou "ani největší hvězda si s námi vytírat prdel nebude. Stavíme dlouhodobý kádr a tudíž nemůžeme investovat minuty do někoho, kdo za rok odejde a hrozí, že se nebude soustředit na klub, za který hraje, protože v lednu bude mít podepsanou smlouvu s jiným klubem."

Oni to posrali v tom, že ho měli prodat ve chvíli, kdy věděli, že chce odejít a prostě ho dlouhodobě neudrží.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Jinak já říkal, že jsme to měli udělat loni s Lukakem.

Prostě ve chvíli, kdy bylo jasné, že v další sezoně za nás hrát nebude a že chce jen do interu, tak mu říct, ať si najde klub, který za něj dá XY nebo prostě bude sezonu na lavičce/tribuně/s rezervou.

Vypadá to, že letos to takto konečně uděláme, kdy jsme Interu jasně řekli, že další hostovačka ne, pokud tam nebude automatický povinný odkup. A Lukakovi, že s ním nepočítáme v kádru, takže teď se musí Lukaku starat, aby Inter nabídl slušné podmínky a i v tu chvíli na tom proděláme raketu.

Reagovat
Slavia10

Nemusí hrát zápasy že. To bude rána pro jeho ego, Haaland, který už je tak o 2 roky mladší dostane celý jeden rok náskok, kdy Mbappe nepřidá žádný gól, rok který by mohl rozhodnout o tom, kdo bude nejlepší hráč světa tohoto desetiletí a to by Mbappe neustál.

Reagovat
jsemdement

Naopak, příběh o tom, jak byl utlačovaný snědý hráč zlouny ze země, kde ženy nemají práva (řeknou oni).. to bude trhák.

Reagovat
Greny

No já bych se nedivil kdyby on řekl že chce odejít zadarmo, oni ho chtěli prodat tak ho posadí na tribunu... Zrovna v PSG jsou magori tam bych tomu veril

Reagovat
zorz767

Proč magoři? Když nechce spolupracovat, tak nemají jinou možnost.

Reagovat
mistr129

Co si to Mbappe dovoluje chtít dodržet smlouvu

Reagovat
zorz767

Nechá ho rok běhat kolem dráhy. Ale tak dlouho by to netrvalo. Mbappé by dostal rozum mnohem dřív.

Reagovat
Sigma Olomouc

komedie

Reagovat
Top5scout

Predať ho a kúpiť Bernarda Silvu a Jonathana Davida.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Seydou Doumbia

to by byl moc logický krok od nich, takže snad ne

Reagovat
jsemdement

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
nakolehad

Do mice mu to kope pekne, ale takhle se legendy nechovaji.Takovy Ibra se, co vim, nad klub nikdy nepovysoval.

Reagovat
cortan

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Píčus, kterýho v týmu nechceš ani zadarmo.

Reagovat
Thelvin

Al-Khelaifiho? Protože Mbappeho bych v týmu rozhodně chtěl

Reagovat
Greny

Mbappeho v týmu ne... Silenej egoista co si myslí že se vše bude točit kolem něj a že může cokoli

Reagovat
Thelvin

No a? Vždycky to buduješ kolem největší hvězdy, pokud ti ta hvězda dokáže přinést výsledky. Není to o jen charakteru toho hráče, ale i o tom jak je klub schopný s ním pracovat

Reagovat
Greny

No ale za mě je problém když to business kolem hráče, který ti do toho chce kecat , vybírat si s kým bude hrát atd

Reagovat
Thelvin

Já myslim že je to častější než by se řeklo. Mi neříkej, že hráči jako CR7, Messi nebo Ibra a podobně do tohodle taky nekecali. Ale to je právě o práci s těma hráčema.

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

Jenže Mbappe není fotbalově na úrovni jako CR7, Messi nebo Ibra, ale namyšleností je překonává.

Reagovat
Thelvin

V repre dokazuje, že na jejich úroveň má úplně v pohodě

Reagovat
ᴏᴡɴʏ

No to nesouhlasím. Je v "jednodušší" reprezentaci, kde má víc špičkových spoluhráčů než ostatní zmiňovaní. A úspěch v reprezentaci je chabé měřítko, malý vzorek zápasů, kde se individuální kvalita/nekvalita hráče špatně hodnotí.

Celkově má prostě mnohem horší čísla než CR7 nebo Messi, a to hraje v horší lize, s Ibrou by se možná dal srovnávat, ale na úroveň těch dvou nemá ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

A víš kolik je Mbappému? Ronaldo začal být gólová mašina až po přestupu do Realu. Navíc na jednu stranu říkáš, že je Mbappé v jednodušší reprezentaci, na druhou stranu nezmíníš, že hraje za klub, kde nefunguje skoro vůbec nic, především co se zálohy týče. Ocenil bych statistiku, kde dokážeš, že má mnohem horší čísla než Ronaldo nebo Messi.

Reagovat
Thelvin

Je to hráč, je kterého mám úplně stejný wow dojem, jaký jsem měl při dívání na zápasy Messiho nebo Ronalda v jejich prime období. Porovnávat čísla můžeme vždycky, a vždycky si tam každá strana najde argument pro toho svého favorita, takže to nepovažuju za "důležité".

Mbappého mě baví sledovat. Má výsledky. Pro mě je stejné úrovní jako ti dva, a nebo alespoň má potenciál se jim během pár sezon vyrovnat.

Bylo by fajn, kdyby to co umí začal potvrzovat i v kvalitnější lize

Reagovat
romeo351

Reagovat
romeo351

*

Reagovat
Ladas321

Úroveň CR7 úplně v pohodě dosahuje.

Reagovat
Greny

No možná v pokročilém věku... Vždyť United při prvním angažmá v United prý dostával strašnou sadu i od spoluhráčů že takhle teda ne

Reagovat
Thelvin

Tam byl jako mladý ucho, myslel sem spíš v Realu. A krom toho, tehdy byl v United ještě SAF a silná osa týmu složená z hráčů jako Giggs, Scholes, Fletcher, Neville, Rio... ti tyhle frajírky určitě dokázali srovnat do latě

Reagovat
Greny

No mladý ucho.... Odcházel do Realu v 24?25? To je věk jako má Mbappe ted

Reagovat
Thelvin

Ale přišel tam v osmnácti a mnou jmenovaní tam byli kolikrát už před ním. Kdyby měl kolem sebe Mbappé takovýhle hráče stabilně celou kariéru u PSG, tak mu taky přistřihnou křidélka kdykoliv by si začal moc vyskakovat

Reagovat
Vrubozubec

Záleží na trenérovi. Už vidim jak jde mbappe za Capellem a říká, že chce hrát tam a tam

Reagovat
cr7sux

Tak když mu v tom psg ustoupilo To je jak s dětmi a rodiči

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Manik...

Když na něj nemáš, tak je no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
MarcoBanco

Rozhodnout se musí do konce mesice - to vidím ešte tak na 10 článkov o tejto telenovele

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING: PSG have now decided to SELL Kylian Mbappé, after he rejected 3 new contract offers. They plan to finalize his departure NEXT WEEK. @Ramon_AlvarezMM

Reagovat
Slavia10

Já strašně moc doufám, že k vám přestoupí. Mbappe bude zkáza Realu, každému kdo do Realu přestoupí se bude muset dát několikanásobně větší plat než normálně, Mbappe tam úplně rozbije nějakou platovou politiku.

Reagovat
crusty

Reagovat
jsemdement

To si nemyslim. Porad je to Mbappe, TOP 3 hrac sveta.. a ne s prominutim jenom nadstardatni fodbalista.. proste chci rict, ze sami hraci by tam meli vnimat ten rozdil .

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

impe ja chcem vidieť HERE WE GO

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
herbage

Mbappe -> Real Madrid

Tchouameni -> Arsenal

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mateo16

berte si ten dreveny FLOP

Reagovat
Manik...

Reagovat
teenz

Proc to pises?

Reagovat
Mateo16

Pretoze je to pravda , porovnaj si ho s Kimmichom, Rodrim dokonca aj na tej pozicií je Camavinga niekde inde ak zlepši prihravku

Reagovat
teenz

Proc bych ho mel porovnavat s nekym jako je Kimmich, kteremu je 28? Tchou hral velice dobre, zabil ho narodak. Staci mu dat prostor a bude zase skvely. Pro me ve stredu hriste daleko dulezitejsi a platnejsi nez aktualni Cama.

Reagovat
Mateo16

to je uplne jedno kolko ma rokov.

Tchou rozhravka , prihravky, 1vs1, pressing, fyzicka - nič extra

Camavinga ma lepšie obranné zakroky musi zlepšiť prihravku a Valverde neporovnatelnu fyzicku

Reagovat
teenz

Ok to nema cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou asi nejvíc random atributy, co jsi mohl vymyslet...

Reagovat
Mateo16

Tak daj jeden atribut v ktorom Tchou vynika ? Lebo ja tam nevidim nič a nie som sam prečo je momentálne Cama v klubovej hierarchií vyssie a aj bude

4-4-2 nefungovalo s Rodrygom na hrote minuly rok a neverim ani tento a osobne si myslim ze Kylian je docela realny .

4-3-3 je zaklad Valverde - Kroos - Modric

1. zaplata bude Bellingham - 3k minut

2. Camavinga - backup za Kroosa - 2,5k minut

3. Tchou - 1,5 k minut

4 Ceballos - 700 minut

Jedina zachrana moze byt ze sa klub snazi zbavit Mendyho a Cama bude hrat LB

Reagovat
Mateo16

mozno tie cisla nahradnikov budu ešte menšie a uvidime ci sa tam nebude ešte miestat Guler

Reagovat
misinho7

Reagovat
Salfovic

To jsou komedianti, pokud chce odejít až za rok po vypršení smlouvy, tak s tím udělají úplné hovno. Už vidím, jak za trest tráví sezonu na tribuně

Reagovat
zorz767

Jde o velký prachy. A on tam nebude celou sezonu. Jakmile ho posadí na tribunu, tak rychle dostane rozum. On z toho trucování nemá absolutně nic, takže jakmile uvidí, že s ním nikdo párat nebude, tak rychle otočí.

Reagovat
Salfovic

Tohle si k němu nedovolí.

Reagovat
zorz767

A proč ne? Tak mi napiš nějaký racionální argument. Říkám, že tady jde o prachy. Pokud chce bezdůvodně připravit klub o 200 mega EUR, tak myslíš, že to nebudou řešit?

Reagovat
Salfovic

Tak mi řekni, kdy se tohle stalo nějaké hvězdě první velikosti?

Reagovat
zorz767

Já netvrdím, že se to stane. Ale on musí dostat rozum a domluvit se. Není možné, aby připravil klub o takovou částku. To nikdy neprojde.

Reagovat
samoyed

Proc by se mel hrac pro dobro klubu, ze kteryho odchazi starat o to, za jakou castku ho prodaji? Co to je za debilni logiku?

Reagovat
Greny

Nemusí, ale pak taky rok nemusí hrat

Reagovat
Talker

V tu chvíli se klub nemusí starat o dobro hráče a můžou ho rok nechat hnít na tribuně.

Reagovat
samoyed

V tu chvili? Jeste jednou, od kdy presne ma hrac povinnost starat se o klubovy finance ("neni mozne, aby pripravil klub o takovou castku")? Jeho povinnost je dodrzet dvouletou smlouvu, coz dela. A kdyz hrac rekne "dodrzim ji a pak odejdu", tak je to naprosto validni stanovisko, na ktery neni z druhy strany legitimni reagovat tim, ze toho hrace posadim, kor kdyz se jedna o nekoho jako Mbappe, ktery bere stovky milionu eur a je jejich nejlepsi hrac na hristi.

Reagovat
Talker

Stejně tak povinnost klubu je ho ty 2 roky platit, pokud ty 2 roky zůstane. Je otázka, co je ve smlouvě, ale řekl bych, že tam nebude minutáž a pozice a podobné věci. A v tu chvíli pokud ho budou platit, zatímco sedí na tribuně, tak dodrží svojí dvouletou smlouvu taky.

Klub upřednostní svoje zájmy. A v zájmu toho klubu je toho hráče prodat okamžitě. Takhle jednoduché to je. Ne nechat ho sedět na tribuně, ale prodat ho.

Cílem je toho hráče přesvědčit, že odejít je v zájmu všech stran. Ideálně ještě během července, přinejhorším na deadline day, zatímco prosedí pár zápasů.

Reagovat
Salfovic

Tak třeba mu dají 100 mil jako odchodový bonus.

Reagovat
samoyed

Vsak jasne. Klub uprednostnuje svoje zajmy a v jejich zajmu urcite neni hazet stovky milionu eur do luftu za hrace na tribune. Jako prijde mi, ze spolu souhlasime v tom hlavnim a to je to, ze rok na tribune Mbappe urcite nestravi, byt by si to treba nektery lidi prali. Budto ho prodaji (o cemz jsem presvedceny) a nebo se kousnou a nechaji ho normalne hrat.

Reagovat
Talker

Tak na tribuně možná ne, ale udělají z něj exemplární příklad před koncem přestupáku, posadí ho na tribunu a donutí ho prostě odejít. Pokud by to nevyšlo, tak je otázka, co udělají. Možné je podle mého všechno.

Reagovat
Salfovic

Jako vážně někdo věří tomu, že ho nechají na tribuně ?

Reagovat
Talker

Já bych řekl, že prostě odejde už letos.

Reagovat
O.Giroud

Jakto? Veď Tonaliho AC prinútilo odísť aj keď plakal a válal sa pred nimi po zemi.

Reagovat
Miguel19

V Realu budou idioti, pokud za nej daji 200 mega v takove situaci. Mbappe jinam nepujde, takže si můžou v pohodě počkat a nakonec ho získají za polovic..

Reagovat
Mateo16

zadarmo to nebude kedze chce podpisovy bonus 130 mega

Reagovat
Al Capone

Ať si zůstane mezi těmi farmáři a od Realu se drží co nejdál. Čistě z pragmatického hlediska tak ano, Realu by neskutečně pomohl, ale za to jak se loni zachoval... nasrat na takového sráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se zachoval?

Reagovat
teenz

Jako kokot, ale kdo by ten natlak vydrzel. Da se to pochopit.... trochu.

Reagovat
Gazdo

Here we go

Reagovat
2miguel1

nebude to robiť dobrý vibe v Reale.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
EaP

Ono, niektorí porovnávajú jeho prestup s tým, čo kedysi CR7. Lenže tam je to neporovnateľne iná situácia. CR7 do Realu chcel , bol v tej dobe držiteľom zlatej lopty a aj tak nedostal ihneď toľko, že to zničilo kompletné celú platovú hierarchiu klubu. Tu však chalan špekuluje , pretože chce 200 mega od PSG a 100 či viac od Realu len ako podpisový bonus. Plat bude taktiež niekde v stratosfére na pomer Realu a aj keď príde zadarmo, kľudne to môže znamenať 400 mega eur len za jeho podpis. To je podľa mňa aj na Pereza už príliš. Ak ho podpise , tak vlastne zahodí všetko , čo posledné roky budoval do záchoda. Celú platovú politiku aj možné prestupy v budúcnosti. Pretože tento prestup už určite výrazne ovplyvní jak FFP tak budúce možné investície. Lebo v kádri už neostane toľko hráčov , ktorý by trhovo mohli niečo poriadne naliať do kasy. Jedine , že by fakt toto leto predal Valverdeho , Tchouameniho a Rodryga. Lenže to by sa opäť strelil sám do vlastnej nohy.

Reagovat
teenz

Perez se sebou vyjebat nenecha a sve o tom vi DiMaria, Ramos i Cristiano. Fakt ne.

Reagovat
Greaber

Já jsem si tohle říkal už loni a letos je to tady znova. Mbappe není jenom top fotbalista, ale i top značka do budoucna. Perez umí počítat, ale těžko říct, jestli fotbal a značka vyváží to, že chce prémie i pro svého kanárka, protože mu před zápasy hezky zpívá. O jiných manýrech ani nemluvím

Reagovat
teenz

Jo to kazdorocni dolejzani Realu za Kylianem je strasny. Ale bohuzel je to worldclass a Perez ho chce.

Reagovat
EaP

Kedysi si Real mohol dovoliť mať ako hlavného defenzívneho záložníka Gravessena takže s kľudom môže sezónu uhrať aj s Joseluom. Ale je pravda , že doba sa zmenila.

Reagovat
Pepe1911

Radši bych se na Mbappeho vysral, je to fakt labilní blázen a do takových lidí prostě obrovský prostředky investovat nechceš. Teď Perez snaží zjistit jestli se s ním dá rozumně dohodnout, prptože s PSG to půjde a pokud ne, tak počká rok kdy Mbappe pochopí realitu trhu a zkusí to znovu. Těch 400 ani podobný nesmysly jak tady píšete jim nikdy nedá, nějakej strop který by zvažoval je tak 200 celkem.

Reagovat
Gazdo

A Hazard a Bale?

Reagovat
teenz

?

Reagovat
Gazdo

No ide o to ze kazdy robi chyby a aj Perez uz so sebou chtiac ci nechtiac nechal vyjebat. Proste pokial raz nieco s hracom podpise lebo mu veri a ten hrac sa na to vyserie tak nic nespravi. U Ronalda a Ramosa si mohol dovolit ich vyhodit lebo este mali nejake sportove ambicie

Reagovat
teenz

Nechapu vubec co to pises a uz vubec ne, kde se sebou nechal vyjebat v situaci s Edenem a Garethem. Maximalne posledni prodlouzeni u Balea je na hrane. Eden mel presne jednu smlouvu.

Reagovat
r3

Reagovat
vilp

Reagovat
Maximm9

To jsou hrozni sasci pred rokem z neho udelali vlastne ''neprodejneho hrace'', protoze takove prachy jake oni budou chtit jim neda podle me ani Real a pak budou vydirat ''podepis nebo vypadni''

Byt Realem, tak si toho Mbappeho a PSG poradne vychutnam. Nechal bych ho tam jeste rok a pak usetri 200mega, jestli ho tohle leto koupi, tak jsou retardovani.

Reagovat
samoyed

Neusetri se vubec nic, protoze Mbappe bude pozadovat podobny prachy za podpis. Rozdil mezi letoskem a situaci za rok je v podstate jen to komu ten balik penez pujde. Letos PSG a Mbappemu, za rok jen Mbappemu.

A samozrejme nejde taky prehlizet sportovni hledisko. Benzema je pryc a nahrada nikde. Real si nemuze dovolit mit nekoho jako Joselu jako hlavniho hrotaka.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
smazaný uživatel

Snad za něj Perez nedá víc než 80 + 40 v bonusech. Moc si ale neumím představit jednání o jeho platu..

Reagovat
Slavia10

No jestli Mbappe okamžitě při podpisu dostane větší plat než měl kdykoliv CR nebo Benzema či Modřic, tak opravdu Perez podkope všechny svoje názory a autoritu. Mbappe je World class, ale i tak to bude výsměch a urážka všem legendám Realu. Myslel jsem si, že v klubech jako je Real Madrid, Barcelona nebo Manchester United si musí hráč svůj plat zasloužit a musí ukázat oddanost především klubu až poté dostat peníze. Holt Real už je asi dnes klub jako PSG nebo Al Nassr, už nejde o tu čest moct nosit ten znak ale o výdělek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že je na EF člověk, který se přímo účastní jednání zástupců Realu s hráči, díky za inside info

Reagovat
r3

Reagovat
misinho7

Reagovat
crusty

Veľa šťastia klubu s ktorým Mbappe nakoniec podpíše. Ten ich bude dojiť až to pekne nebude. 100+mega len podpisový bonus?

Reagovat
Hachim Mastour

BREAKING: Six PSG players have contacted the president of the club to complain about comment's about the club, made by Kylian Mbappé in an interview with France Football Magazine.

Reagovat
samoyed

Dulezita tam je jeste jedna vec: "Two of the six are players who have joined this summer."

Agent Asensio..

Reagovat
Slavia10

Výborně! to je tak na vyřazení z kádru na 3 týdny a pokuta 5 milionů eur je jasný, že šejk teď udělá z Mbappeho toho největšího zrádce klubu i celé Francie.

Reagovat
Greny

Tak a ti co nahoře psali že nemůžeš vyřadit hrace z kádru jen tak tak zde mají důvod... Flastr v hodnotě platů vyřazení z kádru , Mbappe bude za curaka

Reagovat
samoyed

Zas tak nic hroznyho nerekl.

Reagovat
jsemdement

Já mít PSG a takový možnosti, tak jsem už minimálně třikrát vyhrál Ligu Mistrů, což je prostě a jednoduše holý fakt.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Pepe1911

Nick

Reagovat
romeo351

Tak tak.. banda lemplů

Reagovat
Greaber

Docela se těším jak tahle telenovela dopadne. Úplně jednoznačně to nevidím, za mě tahá za delší provaz spíš Real. Protože kdo kromě něj si ho může dovolit? PSG, City a my? V PSG být nechce, City mají Haalanda, u nás snad tyhle nesmyslně vysoký výdaje už skončili.

Kdybych si měl vsadit, tak bych asi tipnul, že zůstane v PSG.

Reagovat
Slavia10

Tady nejde o to, kdo má něj má, ale komu to povolí FFP. Kroenke už probíral s Artetou, že stačí Mbappeho souhlas a dá PSG 200 mega euro. On Kroenke je také hodně, hodně bohatý člověk, jen to Arsenal neukazoval nikdy. Myslím, že United nebo Juve by na něj peníze také měli, otázka je zda by to prošlo přes FFP.

Reagovat
Remt

Když vidím jaké nesmysly přes FFP prochazi u některých týmů, nevidím důvod proč by nemělo projít nějaké horní dolní kdyby angažovala Mbappeho. Zavres idiotum hubu prachama a začne se to řešit až když to bude promlčené, klasika, nebo se to nezačne řešit nikdy

Reagovat
Manik...

Juve určitě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele