Rakitić poprvé opouští Evropu, Sevillu vymění za Al Shabab

30.01., 12:49
Aktuality
Ivan Rakitič (© AFP)

Ivan Rakitić za měsíc a půl oslaví 36. narozeniny a tou dobou si bude užívat prvního mimoevropského angažmá. Zkušený chorvatský záložník dnes v poledne rozvázal kontrakt se Sevillou, jeho novým chlebodárcem bude saúdskoarabský Al Shabab.

Rakitić je odchovancem Basileje, během kariéry oblékal dresy Schalke a Barcelony a Seville se upsal hned dvakrát. Za klub posbíral celkem 323 startů, což ho v historickém pořadí řadí na jedenácté místo týmových statistik, na svém kontě má i 51 gólů, na dalších 63 brankách se podílel přesnou finální přihrávkou a dvakrát se spoluhráči vybojoval triumf v Evropské lize.

"Sevilla by Ivanu Rakitićovi, jednomu z nejdůležitějších hráčů v historii klubu, ráda poděkovala za jeho úsilí a oddanost, stejně tak mu chce popřát hodně úspěchů do budoucnosti," rozloučilo se vedení s hráčem.

Rakitić je od přelomu týdne v Saúdské Arábii a co nevidět podepíše smlouvu na rok a půl s tamním klubem Al Shabab, se zástupci je domluven a už za sebou má i zdravotní prohlídku.

Autor: Tomáš Pavlík / sevillafc.es

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rudnevs

Ivan Ale prestup do SA neschvalujem

Reagovat
sergi

Vždy bol sympaťák a celkom sa čudujem že tam práve Raki ide. Nuž...

Reagovat
Breze

Tak ide si tam jednoducho zarobit na uplny koniec kariery. Tomuto este rozumiem. Ine je to, ked do SA ide niekto v najlepsich rokoch.

Reagovat
Seydou Doumbia

jdeš zarobit když máš tu příležitost, která nikdy už nemusí příjít

Reagovat
sergi

No veď ja tomu rozumiem, len sa skôr čudujem že tam ide práve on, skôr po mentálnej stránke kde to mal ivan nastavené správne (podľa toho čo bolo verejné).

Reagovat
Manchestersky Krocan

Som si myslel, že je gay, ale to by ho tam ukameňovali

Reagovat
Rudnevs

Typek pozval svoju ženu 20 alebo 30 krát na rande, kým vôbec šla, naučil sa kvôli nej španielsky, objednával si u nej každý deň kávu a dával kvôli nej extra výkony na tréngoch Sevilly, lebo si myslel, že pre ňu nie je dosť dobrý.. a to všetko len kvôli tomu, aby si ľudia mysleli, že je gay

Reagovat
Jordi Alba

Buzna.

Reagovat
Nieuwendyk

Jasná buzna

Reagovat
Moshe Dajan

Cítí sestup a nechce pod ním být podepsaný no. Není se co divit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele