Rošáda v Ligue 1: Rennes má náhradu za Matiče, z Remeše zlákalo Matusiwu

22.01., 21:52
Aktuality
Azor Matusiwa (© Stade Rennais F.C.)

Už před několika dny byla dohoda mezi Remeší a Rennes zpečetěna. Vlastně chyběla jenom úspěšná lékařská prohlídka, podpis kontraktu a představení nové posily bretaňským fandům. Azor Matusiwa, stabilní článek záložní rady kouče Willa Stilla, se přesunuje v rámci Ligue 1 k aktuálně desátému týmu francouzské nejvyšší soutěže. Smlouvu stvrdil na čtyři a půl roku.

Tenhle transfer vyšel Rennes podle informací francouzského sportovního deníku L'Équipe na 16 miliónů eur, ve hře ovšem údajně mohou být ještě budoucí bonusy ve výši 4 miliónů. "Hodně jsem o všem přemýšlel, protože není snadné opustit mužstvo uprostřed sezóny,” prozrazoval pětadvacetiletý Nizozemec, že se mu s Remeší loučilo velmi těžce. "Vidím však v tomto přestupu jen kladné body. Rennes má velké ambice. Každý hráč se snaží zlepšovat a myslím, že tohle je perfektní klub, který mi pomůže růst.”

Do celku z Marne se Matusiwa stěhoval v létě roku 2021 z Groningenu, odchovanec Ajaxu ještě předtím nastupoval za De Graafschap. V zemi galského kohouta se postupem času zabydlel, stěží na něj dal v průběhu posledních třech ročníků nejen Still, ale i jeho předchůdce Óscar García, dopustit. SRFC původně cílilo na příchod Pierra Leese-Meloua z Brestu, rokování ovšem úspěšně nedopadlo. Rodák z Hilversumu má být především náhradou za Nemanju Matiče, jenž je na odchodu z klubu.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, staderennais.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Matic se tam obecně vůbec nehodil, ale Matusiwa je kvalitní upgrade

Reagovat
Ferax

Jj, super nákup. Jsem zvědavej, jestli někdo z Remeše přetáhne ještě Munetsiho nebo Teumu

Reagovat
Sigma Olomouc

Neznám ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele