Rossi nebere zápas s Českem jako přípravu a k narozeninám by si přál vítězství

09.09.2023, 22:23
Aktuality

Trenér maďarských fotbalistů Marco Rossi nebere nedělní zápas s českým týmem jako přípravný. Na tiskové konferenci v Budapešti uvedl, že nasadí silnou sestavu a podobné hráče jako v předchozích duelech. Zkušený italský kouč by rád vítězstvím oslavil dnešní 59. narozeniny.

"Přátelský zápas pro národní tým neexistuje. Pracujeme na budování nejen současného týmu, ale také týmu do budoucnosti, takže každý zápas je pro nás nesmírně důležitý," prohlásil Rossi.

"Když oblékáte dres národního týmu, reprezentujeme celou zemi, což je vážná zodpovědnost pro nás i pro hráče. Takže nikdy neexperimentujeme, snažíme se pokaždé poslat na hřiště ten nejkonkurenceschopnější tým," doplnil Rossi.

Jeho výběr téměř rok neprohrál a ve čtvrtek nečekaně zvítězil 2:1 v Srbsku v utkání kvalifikace mistrovství Evropy. "Základní sestava bude zhruba stejná jako v posledních zápasech. V brance začne Dibusz, ale v průběhu zápasu může dojít na tomto postu ke změně. Je šance, že do hry pošleme nějakého nového hráče, ale pouze pokud k tomu bude příležitost a odpovídající stav," uvedl Rossi.

Rodák z italského Druenta dnes slaví 59. narozeniny. "Nejlepším dárkem by samozřejmě bylo vítězství. Je třeba si ale uvědomit, že proti nám stojí velmi silný tým. Češi jsou zkušení, pravidelně hrají na evropských šampionátech. Takže musíme být velmi obezřetní," doplnil Rossi.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zemun

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele