Rozhodčí: "Byl jsem napaden na hřišti!"

16.06.2002, 23:45
Aktuality
Rozhodčí Angel Sanchez potvrdil napadení od portugalského hráče Joao Pinta v zápase, ve kterém Portugalsko prohrálo 0:1 s jižní Koreou. „Byl jsem napaden úderem do břicha a chci, aby to bylo potvrzeno lékařem FIFA. Neočekával jsem podobné chování od hráče na takové úrovni“, řekl Sanchez. „Až do útoku od Joao Pinta se hrálo v klidu, nečekal jsem, že se něco podobného stane, zejména v zápase, ve kterém oběma týmům stačila remíza k postupu. Byl jsem udeřen. V dvacetileté kariéře se mi nic podobného nepřihodilo. Nikdy bych podobnou reakci nečekal.“

„Velice jsem se rozzuřil, ale portugalský kapitán Fernando Couto mě naštěstí uklidnil. Choval se velice dobře. Ne vše však probíhalo zle. Na konci utkání se mi přišli FA prezident Gilberto Madail, Luis Figo, Eusebio a Joao Pinto omluvit. Velice si cením takové postavy historie fotbalu, jakým Eusebio je. Proto jsem také omluvu přijal. Joao Pinto mi řekl, že se tak zachoval, protože uviděl červenou kartu a že se omlouvá. Dokážu podobnou reakci pochopit, tak emotivní a iracionální. Ale moje práce je o incidentu informovat.

Incident následoval vyloučení Pinta za zákrok na Park Ji-Sunga, po kterém Portugalští hráči obklopili Sancheze. V jednom okamžiku měl obránce Fernando Couto ruce na hrudníku rozhodčího, poté ho chytil za hlavu.

Joao Pinto trval v sobotu na tom, že ho rozhodčí vyloučil nesprávně. „byl jsem podobně faulován Korejcem, ale ten obdržel jen žlutou kartu“, řekl deníku A Bola. „Rozhodčí nepískal vyrovnaně, ale pokud mě lidé chtějí kritizovat, tak s tím moc nenadělám. Myslím si, že jsem soupeřil o míč v rámci pravidel. Pokud bych chtěl zranit soupeře, tak bychom dále nehráli“.

Toto není poprvé, kdy byli hráči Portugalska potrestáni zákazem startu v mezinárodních utkáních. Abel Xavier, Nuno Gomez a Paulo Bento byli suspendováni po EURU 2000, kdy v semifinále proti Francii reagovali velice bouřlivě na rozhodnutí rozhodčího o penaltě.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele