Rozhovory

Doba se změnila, v Manchesteru už nejsou ti nejlepší, říká Pěruška

Manchester United, klub, který kdysi pod sirem Alexem Fergusonem sbíral jeden úspěch za druhým a fanoušci si na to zvykli. Po odchodu trenérské legendy v roce 2013 ale přišlo vystřízlivění, které trvá až do dnešních dnů.

Ve Spartě jsem o fotbale věděl ještě málo, říká Dávid Hancko

Už je to víc než rok, co Dávid Hancko (25) odešel ze Sparty do Feyenoordu. A od té doby se v jeho kariéře udála spousta věcí - vyhrál nizozemský titul, poprvé si zahrál Ligu mistrů a dal v ní také gól proti Atlétiku Madrid. A navíc se podle serveru Transfermarkt jeho hodnota vyšplhala tak vysoko, že je aktuálně třetím nejdražším hráčem nizozemské ligy. O tom všem je řeč v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě slovenský obránce Dávid Hancko.

Bellingham má všechno. Už teď je mezi nejlepšími na světě, říká Tomáš Podvín

Dvacetiletý Angličan Jude Bellingham si začíná podmaňovat Real Madrid a potažmo celý fotbalový svět. Reprezentační záložník má po přestupu z Borussie Dortmund famózní formu, v tomto týdnu vyhrál jako první Angličan trofej pro nejlepšího hráče světa do jednadvaceti let a mluví se o něm jako o diamantu, který bude fotbalové trávníky zdobit řadu let.

Členové ultras dokážou v Marseille ovlivnit vedení klubu, řekl expert Touma

O víkendu se mělo konat jedno z tradičních utkání francouzského fotbalu, Choc des Olympiques, Marseille proti Lyonu. Jenže poté, co fanoušci Marseille napadli autobus hostujícího klubu a zranili jeho trenéra, zápas nakonec ani nezačal. Jaká je fanouškovská kultura v Marseille a proč je Lyon aktuálně posledním týmem francouzské Ligue 1? O tom je dnešní podcast Livesport Daily s odborníkem na francouzský fotbal Štěpánem Toumou.

Zažít atmosféru mistrovství světa byl splněný sen, říká Klimková

Český trenér u zahraniční reprezentace a navíc u týmu, který hraje domácí mistrovství světa? Možná to zní jako hudba hodně vzdálené budoucnosti nebo rovnou jako úplný nesmysl. Ale ona to letos v létě byla realita.

Jaké jsou největší problémy českých rozhodčích, odhaluje Václav Krondl

Rozhodčí bývají často hromosvodem především negativních emocí ze strany hráčů, trenérů i ligového publika. Během utkání se dostávají do situací, které by si každý sportovní fanoušek pravděpodobně rád odpustil, na druhé straně ovšem stojí velmi solidní finanční ohodnocení, možnost dávat zápasům řád a získávat si respekt fotbalové veřejnosti.

Pokud předseda Fousek nevěří Sportovní radě, ať se udělají změny, apeluje Šmicer

Česká reprezentace ani po říjnovém srazu ještě zdaleka nemá jistou účast na Mistrovství Evropy 2024. Kvůli tomu se minulý týden sešel Výkonný výbor FAČR, který řešil pozici trenéra Šilhavého. Přizvána byla i Sportovní rada, jejímž předsedou je Vladimír Šmicer. A právě bývalý český reprezentant je hostem podcastu Livesport Daily.

Leverkusen rozhodně má na titul, přeju mu ho, říká Jan Morávek

Třináct let působil Jan Morávek (33) v Bundeslize, odehrál v ní 168 zápasů a v Augsburgu se stal ikonou klubu. Teď bude bývalý český reprezentant glosovat fotbalové dění pro Livesport Zprávy a dnes vám nabízíme v podcastu Livesport Daily jednu z prvních ochutnávek. Téma se vybíralo snadno, je jím aktuálně vedoucí tým německé nejvyšší soutěže a také mužstvo, ve kterém působí hned tři čeští fotbalisté -⁠ Bayer Leverkusen.

Polsko teď nemá kolektiv, nemá jednotný tým, říká novinář Rudynek

Před začátkem kvalifikace na Euro byl fotbalový scénář napsaný poměrně jasně. Češi si to rozdají s Polskem o první dvě příčky ve skupině a tím pádem i o přímý postup na šampionát. Realita ale papírové předpoklady rozcupovala na kusy a zatímco vedení českého fotbalu k odvolání trenéra Šilhavého zatím nesáhlo, Portugalec Santos skončil v září na lavičce Polska už po necelých devíti měsících a v Polsku se řeší například i budoucnost hvězdného Roberta Lewandowského.

Jsem pro trenéra repre z ciziny. Svaz ukázal, že nemá nápady ani chuť situaci řešit, říká Morávek

Je zvyklý na německou mentalitu. Pečlivý a analytický přístup. Žádný alibismus. Také proto když Jan Morávek (33) sledoval dění při jednání Výkonného výboru FAČR o budoucnosti trenéra Jaroslava Šilhavého (61), musel si povzdychnout. "Jde se pohodlnou cestou. Svaz nám fanouškům svým rozhodnutím vzkázal, že nemá nápady ani chuť situaci řešit," říká bývalý hráč Schalke či Augsburgu v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Mám pocit, že FAČR neměl plán B, tvrdí Sobišek

Mimořádné zasedání výkonného výboru FAČR rozhodlo, že Jaroslav Šilhavý zůstane minimálně do konce kvalifikace Eura 2024 trenérem národního týmu. Podle svazového předsedy Petra Fouska o tom rozhodl především nedostatek času a také fakt, že Češi mají k postupu na šampionát blízko.

Agresivita roste. Nejen směrem k rozhodčím, ale i hráči a diváci mezi sebou, říká Rajnoch

V nižších fotbalových soutěžích se množí případy napadení rozhodčích. Slovní nadávky tu asi byly vždycky, ale nyní se zdá, že se roztrhl pytel i s fyzickými napadeními. Kde jsou příčiny tohoto chování hráčů, trenérů i funkcionářů? A jak to změnit? Na to se ptáme Jana Rajnocha (42), bývalého fotbalového reprezentanta, experta stanice O2 TV Sport, ale i funkcionáře. Zastává totiž pozici předsedy Okresního fotbalového svazu Praha-západ.

Takhle to dál nejde, Šilhavého pozice se určitě bude řešit, říká Němeček

Česká reprezentace čelí vážné hrozbě, že poprvé ve své historii nebude na závěrečném turnaji mistrovství Evropy. V zásadním zápase kvalifikace v Albánii totiž náš tým podlehl domácím 0:3 a aktuálně je ve skupině až na třetím nepostupovém místě a navíc stejně bodů má i čtvrté Moldavsko. Co všechno bylo na českém výkonu v Tiraně špatně a měl by za to svou funkcí nést odpovědnost hlavní trenér Jaroslav Šilhavý? O tom všem je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily s šedesátinásobným českým reprezentantem Václavem Němečkem.

Jak zvládnout klíčový duel v Albánii, odhaluje Ondřej Lingr

V létě vyměnil červenobílý dres Slavie za červenobílý dres Feyenoordu. Střelecký účet v Nizozemsku si Ondřej Lingr (25) otevřel hned v prvním utkání před domácími fanoušky a teď má jednoznačný cíl - probojovat se v zemi tulipánů do základní sestavy tamního šampiona. Ještě předtím ho ale s národním týmem čeká neméně důležitá prověrka v podobě klíčového duelu v Albánii, který hodně napoví o aktuální situaci české reprezentace a o jejím postupu na Euro. Pozvání do nového vydání Livesport Daily přijal právě Ondřej Lingr.

Když sportovci nepracují se sociálními sítěmi, je to chyba

Jedno nevkusné video na sociálních sítích a vztah mezi fotbalistou a jeho klubem může dostat trhliny. Přesně to zažili nedávno Neapol a její útočník Victor Osimhen. Tento případ byl inspirací k novému dílu podcastu Livesport Daily se specialistou na sportovní marketing Michaelem Markem. Jak by se měl sportovec prezentovat na sítích a proč by to vlastně měl dělat? Na to odpovídá mimo jiné autor slavných představovacích videí Thea Gebre Selassieho v Liberci a Petra Rady v Dukle.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele