Rozhovory

Zbytočne stratené body, stále na správnej ceste. Bartoš aj o šumoch ohľadom Slovana

Podbrezová mala výborný vstup do sezóny a nachádzala sa aj na čele tabuľky Niké ligy, ale v posledných troch zápasoch získala iba jeden bod. Napriek tomu opora tímu Marek Kristián Bartoš (26) v rozhovore pre Flashscore Správy hovorí, že tím z Horehronia je na správnej ceste.

Češi mají problém prosadit se kvalitním ofenzivním fotbalem, říká Pivarník

Česká i slovenská reprezentace za sebou mají další část kvalifikačních bojů o Mistrovství Evropy 2024. Obě země jsou zatím ve svých tabulkách na druhém místě, ale zdá se, že na Slovensku aktuálně panuje ohledně národního týmu pozitivnější atmosféra než v Česku. Čím to je, jak se na Slovensku pracuje s mládeží a v čem mají obě reprezentace problémy? O tom dnes v podcastu Livesport Daily mluvil technický ředitel Slovenského fotbalového svazu Roman Pivarník (56).

Od začátku jsem si byl jistý, že se zvládnu vrátit, říká Matěj Šín

Matěj Šín z Baníku Ostrava sbírá ligové zkušenosti a patří i do kádru české reprezentace do 20 let. Největší životní vítězství oslavil přesně před rokem -⁠ tehdy mu lékaři řekli, že se uzdravil z rakoviny varlat a může se pomalu začít vracet k tréninkům. Jak během nemoci pracoval s psychikou a jak mu rakovina změnila pohled na svět? I o tom je nová epizoda podcastu Livesport Daily.

Medrán nejen o Saúdské Arábii: Všichni chtěli sehnat dres Ronalda, já si ho pak nechal

Je představitelem první vlny přílivu zahraničních hráčů do Saúdské Arábie, která prošla v Evropě bez většího povšimnutí. Álvaro Medrán (29), záložník, který v Realu Madrid debutoval pod vedením Carla Ancelottiho, našel na sklonku kariéry ideální prostředí, kde může zazářit. V rozhovoru pro španělskou redakci Livesport Zpráv mluví i o tom, proč je podle něj Cristiano Ronaldo (38) stále nejlepším hráčem na světě.

Návrat do Plzně? Nevím, jestli se to ještě může stát, říká Darida

Vladimír Darida (33) po povedeném jaru zahájil svou druhou sezonu v řecké nejvyšší soutěži. V dresu Arisu Soluň sice neúspěšně bojoval o účast v evropských pohárech a hned na startu sezony se se svými spoluhráči musel vyrovnat s výměnou trenéra, ale jinak je na jihu Evropy spokojený. I o tom mluví v dnešním vydání podcastu Livesport Daily.

Proč jsou defenzivní záložníci v kurzu, odpovídá analytik Jakub Konečný

Letní přestupové okno v elitních soutěžích opět přineslo průvan do složení kádrů a kluby znovu utrácely stovky milionů eur. Možná trochu překvapivě se ale největší částky neinvestovaly do ofenzivních hvězd, ale do trochu přehlížených postů. Čím to je, že jsou aktuálně v kurzu tzv. šestky?

Rubiales udělal spoustu přešlapů, shodují se novináři Zítková a Štěrba

Mistrovství světa žen skončilo už dvacátého srpna, pořád se o něm ale mluví. Respektive, víc než o výsledcích už takřka celý svět řeší kauzu šéfa španělského fotbalu Luise Rubialese. Ten v eforii po vyhraném finále políbil na ústa fotbalistku Jennifer Hermosovou.

Dva kluby v EL by byl velký úspěch, říká sportovní novinář Hovorka

FORTUNA:LIGA po dvouleté přestávce, kdy se musela spokojit se čtveřicí zástupců, vyšle příští rok do Evropy pět týmů. Teď jsou ale ve hře vstupenky do pohárů pro sezonu 2025/26.

Šmíd: PSG buduje klub, který bude vyváženější. Projekt Messi se dá považovat za úspěšný

Ligue 1 se v posledních letech točí především kolem PSG a kolem hráčů jako Neymar, Messi nebo Kylian Mbappé. Bohatý klub z Paříže sice dlouhodobě dominuje v domácí soutěži, ale úspěch v pohárové Evropě mu stále uniká. Jak moc rozdělují Pařížané fotbalové fanoušky ve Francii? Jak dopadne přestupová sága kolem Kyliana Mbappého? Má někdo z týmů Ligue 1 letos na to, aby PSG sesadil z trůnu? A proč nehraje ve Francii víc českých hráčů? To všechno jsme probrali s francouzským zpravodajem České televize Janem Šmídem.

Proti Slavii nic nemám, ale palce držím Spartě, říká Lukáš Železník

Bývalý útočník Lukáš Železník (33) odehrál v české lize 105 zápasů a v dresech Zlína, Slavie, Mladé Boleslavi a Opavy nastřílel celkem 16 gólů. Se Slavií dokonce získal titul, přestože se celý život paradoxně považuje za fanouška Sparty. Před pár lety se rozhodl ukončit kariéru a dnes prodává auta. Po světě fotbalu se mu prý nestýská, české fotbalové prostředí v něm nezanechalo nejlepší vzpomínky. I o tom je nový podcast Livesport Daily.

Problém match fixingu je u nás velký a byl dosud opomíjen, říká Jančík

Vymyšlenou penaltu z utkání Admiry Praha proti béčku Českých Budějovic viděl v tomto týdnu asi každý český fotbalový fanoušek. Pozadí zápasu bude řešit policie, ale klíčová otázka je - šlo o ojedinělý případ nebo jsou podobné věci v nižších patrech českého fotbalu k vidění častěji?

Jak velkou motivací je pro sportovce slavné příjmení, vysvětluje Štěpán Šebrle

Ve chvíli, kdy probíhá atletický světový šampionát v Budapešti, se opět hodně skloňuje příjmení Šebrle. Kromě bývalého světového rekordmana a olympijského vítěze v desetiboji Romana, se sportovní fanoušci pomalu ale jistě učí i jméno jeho syna Štěpána (20), který je aktuálně nejlepším střelcem fotbalové Dukly. V dresu vedoucího týmu F:NL se v tomto ročníku trefil už čtyřikrát a zažívá nejpovedenější období kariéry. Právě talentovanému fotbalistovi patří dnešní díl Livesport Daily.

Rada: Hráček, které jsou opravdu profesionálkami, máme v Česku jednotky

O víkendu skončilo globálně ostře sledované fotbalové mistrovství světa žen. Šampionát v Austrálii a na Novém Zélandu navštívily takřka dva miliony fanoušků a logicky šlo o nejsledovanější turnaj v historii ženského fotbalu, který vydělal přes 12 a půl miliardy korun. V čem jsou vítězky ze Španělska tak výjimečné? Jakým směrem se světový fotbal ubírá? V jakém stavu je profesionalizace hráček v Česku? A jaká je vůbec realita tuzemské nejvyšší soutěže? To všechno jsme probrali s bývalým českým reprezentantem a aktuálně koučem národního týmu Karlem Radou.

Kanonier Polievka exkluzívne: Bystričania mi prestup priali, Slovan som už hodil za hlavu

Uplynulé týždne boli pre Róberta Polievku mimoriadne náročné. Kapitán Banskej Bystrice sa stal z dôvodu prestupovej ságy do Slovana Bratislava azda najsledovanejším futbalistom na Slovensku. Momentálne sa však koncentruje na výkony v drese Dukly.

Skaut Jan Říčka popisuje, jaká je práce pro TOP kluby světa

V českém fotbale nenajdete moc lidí, kteří by měli v životopise uvedené takové kluby jako Chelsea, Hamburk nebo Manchester City. Šedesátiletý uznávaný fotbalový skaut Jan Říčka je možná jediný, kdo se těmito adresami může pochlubit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele