Ruská Premier Liga - souhrn 18. kola

20.08.2010, 21:28, aktualizováno 22.08.2010, 20:40
Komentáře a souhrny
Kazaň vyhrála nad Saturnem a ztrácí na vedoucí Zenit už jen čtyři body, petrohradský klub ale má dva zápasy k dobru. Spartak porazil Tomsk a přiblížil se k pohárovým příčkám. Nalčik přišel o dva body v Rostově až v závěru kvůli penaltě. Naopak tři body si ze Samary odváží Těrek Groznyj. V záchranářském souboji si lépe vedl Novosibirsk, který brankou Ševčenka porazil Perm. Moskevské derby mělo jasného vítěze, Dinamo přehrálo Lokomotiv 3:0.

Alanija Vladikavkaz - Anži Machačkala 0:0

22.08.2010 18:45

Góly: -

Utkání mezi Alanijí Vladikavkaz a Anži Machačkalou bylo ve znamení boje než fotbalových momentů a oba týmy se musely spokojit s bezbrankovou remízou.

První poločas byl v režii Machačkaly. Dagestánci byli všude dřív a domácí obraně zatápěli. V 10. minutě brankář Leopardů Keržakov zachránil svůj tým, když zneškodnil střelu Šukurova, dorážku napálil Strelkov ke své smůle do obránce. Obraně Vladikavkazu zatápěl především Šukurov, který na pravé straně působil velmi aktivně.

Hrál se důrazný fotbal se spoustou faulů a minimem kreativity v útoku. Nedařilo se především domácím, kteří se nedokázali vyrovnat s napadáním Anži. Nespokojený trenér Ševčuk sáhl ke střídání už ve 34. minutě, místo Stojanova poslal na hřiště posilu z Nalčiku Bikmajeva. Bulhar si totiž vůbec nevěděl rady s Šukurovem, který měl hodně prostoru na útočení.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, jen s tím rozdílem, že míč na kopačkách měla spíš Alanija. V rozmezí 57. až 58. minuty měli Leopardi dvě dobré příležitosti otevřít skóre, ale ani Rotenberg ani Florescu své příležitosti nevyužili. Další šanci měli domácí v 75. minutě ale střídající Ivanov zakončoval rohový kop těsně mimo. V závěru zachránil Alaniji bod brankář Keržakov a tak se oba týmy rozcházejí po výsledku 0:0.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - FK Saturn 2:0

22.08.2010 16:30

Góly: 33. Christian Noboa (pen.), 68. Aleksej Medvěděv

Rubin Kazaň zaslouženě porazil Saturn 2:0 a posunul se na druhé místo před CSKA Moskva. O branky vítězů se postarali Noboa a nová posila Medvěděv ze Sibiru.

Hostující Saturn budil před utkáním díky své formě respekt, ale v prvním poločase nepředvedl takřka nic. Za zmínku stojí snad jen střela Karjaky z přímého kopu, brankář Sergej Ryžikov s ní neměl problém.

Rubin taky aktivitou příliš nehýřil, tvořit hru se snažil Kasajev, ale jeho centry končily v náručí brankáře Kinského a ne na hlavách útočníků. Z přímého kopu nebezpečně střílel Noboa.

Ve 33. minutě se domácí dostali do vedení, Obafemi Martins byl v pokutovém území v čisté gólové šanci sražen Ivanovem a kopala se penaltu. Nařízený pokutový kop proměnil Noboa. Vedení Kazaně mohl vzápětí navýšit Kasajev, ale individuální akci zakončil nepřesně.

V 52. minutě se dožadovali pokutového kopu hosté. Zkušený Karjaka tak vehementně, že byl po druhé žluté kartě vyloučen.

V početní výhodě se začala stále více prosazovat nová posila ze Sibiru Alexej Medvěděv. Útočník Kazaně hlavou dvakrát nevyzrál na brankáře Kinského, ale potřetí mu to vyšlo. V 68. minutě zvyšoval po centru Kalešina na 2:0. V dalších minutách se už nic zajímavého nestalo a Rubin Kazaň se po vítězství 2:0 vrátil na druhé místo. CSKA Moskva ale má dva zápasy k dobru.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0

22.08.2010 14:00

Góly: 42. Kevin Kurányi, 73. Kevin Kurányi, 90. Edgaras Česnauskis

Na Areně Chimki se dnes utkala dvě mužstva s velkými předsezonními plány, které se však u obou zatim změnily pouze v herní i výsledkové zklamání. Dinamo Moskva hostilo Lokomotiv, který má v posledních dnech velmi nabitý program kvůli předkolu Evropské ligy proti švýcarskému Lausanne.

Zvláštní příchuť měl zápas pro Tomislava Dujmoviče, který minulý týden přestoupil z Lokomotivu do Dinama a hned ho tak čekal souboj proti svým bývalým spoluhráčům. V prvním poločase to pak byl právě Dujmovič, kdo patřil k nejlepším hráčům na hřišti a vyslal několik nebezpečných přihrávek za obranu hostí.

Cílem většiny finálních přihrávek byla domácí hvězda Kevin Kuranyi, jenž hned ve čtvrté minutě vstřelil první gól, který však nebyl uznán kvůli offsidu. První regulérní branku vstřelil až ve 42. minutě , kdy dvěma doteky proměnil šanci po chytré přihrávce Semšova. Gólem Kuranyho tak Dinamo gólově uzavřelo jasnou herní převahu prvního poločasu.

Do druhého poločasu vstoupil Lokomotiv se dvěma změnami, když trenér Sjomin poslal na hřiště Dramana Traore a Dmitrije Tarasova. Změny v sestavě o něco oživily hru hostí, ale Dinamu se podařilo udržet taktovku zápasu a v 73. minutě přidal druhý gól domácích opět Kevin Kuranyi. Druhým gólem Dinamo ztvrdilo svoji převahu a s přehledem dohrávalo zbytek zápasu.

V závěrečných minutách se ještě stačil po dvou žlutých kartách vykartovat střídající Dujmovič a v oslabení hrající Lokomotiv ještě potřetí inkasoval po ráně z kopačky Česnauskise. Dinamo tak zaslouženě porazilo Lokomotiv 3:0.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Amkar Perm 1:0

22.08.2010 11:45

Góly: 81. Igor Ševčenko

Novosibirský Sibir s minimálním rozdílem porazil doma permský Amkar a opustil tak poslední příčku turnajové tabulky. Míč ke konci zápasu dopravil do brány soupeře Igor Ševčenko.

V sestavě domácího týmu si odbyli debut v ruské nejvyšší soutěži dva nováčci, obránce Steve Joseph-Reinette a útočník Bartlomiej Grzelak. Zápas začal v poklidné tempu, což bylo možná dáno malou diváckou podporou. Nejspíš fanoušci novosibirského celku doposud neukončili oslavu vítězství na evropském kolbišti a na zápas Premier Ligy tak nemohli dorazit. Gólové šance se ani u branky Alexeje Solosina a ani na protější straně u brány Igora Usminského během 45 minut netvořily.

Ovšem k vidění bylo dostatek osobních soubojů a tvrdých střetů, které na umělé trávě a za studeného větru hrozily nebezpečnými zraněními. Obešlo se však bez nich. O přestávce Kriušenko posadil na lavičku Tomáše Čížka a neviditelného Grzelaka a pustil do hry Jevgenije Zinovjeva s Romanem Běľajevem. Viditelné změny to ale nepřineslo. Hra se pouze posunula dál od brány domácích.

Permský klub, který během prvního poločasu hrál v obraně velmi chytře, poněkud znervózněl, avšak domácím chyběl nápad v konečné fázi útoku. S každou minutou se tak Sibiru vzdalovala šance na zisk všech tří bodů a zároveň nějaká naděje na udržení se v elitní soutěži, ale vzdávat se svěřenci Kriušenka nechtěli.

A tak se koncem 80. minuty domácím podařil perfektní protiútok, na konci kterého pokořitel PSV Alexandr Děgťajev poslal velkolepý pas Igoru Ševčenko a ten lehce překonal Usminského. Přes všechnu snahu Amkaru o vyrovnání se to do konce zápasu permskému klubu nepodařilo. Sibiru se podařilo zvítězit ve třetím zápase po sobě a opustit poslední místo.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Těrek Groznyj 1:3

21.08.2010 17:00

Góly: 24. Leilton Silva - 4. Maurício, 44. Šamil Lachijalov, 73. Šamil Asildarov

Křídla Sovětů ze Samary dále marně bojují o udržení v nejvyšší ruské soutěži. Samara doma prohrála s Těrekem Groznyj 1:3 a stále zůstává v zóně sestupu. Tradiční fotbalový klub z povolží tak čeká ještě tuhý boj o záchranu.

Samara v posledních dnech posílila o talentovaného Jakovleva ze Spartaku a záložnika Sosnina ze Zenitu Petrohrad. Ani jedna z posil se však neukázala v základní sestavě a oba tak pouze ze střídačky sledovali, jak jejich spoluhráči hned od třetí minuty prohrávali, když brankář Lobos vychytal šanci Asildarova, ale nestačil na dorážku Mauricia.

Ve 23. minutě však domácí dokázali snížit gólem Leiltona. Útočník Savin chytrou přihrávkou vyslal brazilského beka do úniku po levém křídle a ten nedal brankáři Dikaňovi žádnou šanci. Vstřelený gól domácí povzbudil a Samara si vypracovala ještě několik slibných šancí. Těrek však zachraňoval brankář Dikaň.

Byli to nakonec ale hosté, kdo dával góly. Ještě před koncem prvního poločasu prošel Jatčenko po křídle a posadil Lachijalovovi na hlavu gólový centr. Druhý gól přidali hosté v 74. minutě, kdy po hrubce Leiltona poslal Brakamonte gólový pas před prázdnou branku Šamilu Asildarovovi, který vstřelil třetí gól Těreku.

Dvě minuty před koncem mohl vedení Těreku zvýšit opět Asildarov, ale jeho střelu tentokrát zastavilo břevno. Ani poté už žádný další gól nepadl a Těrek zvítězil v Samaře 1:3.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Tom Tomsk 4:2

21.08.2010 14:00

Góly: 52. Welliton, 55. Welliton, 58. Welliton, 87. Alex Meschini - 68. Sjarhej Karnilenka, 90+2. Sjarhej Karnilenka (pen.)

Spartak Moskva podruhé za sebou nastoupil na hřišti Lokomotivu Moskva v Čerkízově a podruhé si připsal vysoké vítězství díky hattricku Wellitona. Tentokrát však jako domácí mužstvo proti hostům z Tomsku. Důvodem přesunu zápasu byly přípravy na koncert skupiny U2, který proběhne v Lužnikách.

V základní sestavě Spartaku poprvé nastoupil Dmitrij Kombarov z Dinama Moskva a od prvních minut patřil k ústředním postavám na hřišti. Rychlík s číslem 99 na levém křídle pravidelně provětrával obranu hostí a svým spoluhráčům připravil několik gólových šancí. Hráči Spartaku v čele s útočníkem Wellitonem se však zatím pouze zastřelovali.

Chvíle čarostrelce Wellitona přišla na začátku druhého poločasu, kdy za pouhých 6 minut vstřelil 3 góly a svým hattrickem prakticky rozhodl utkání. První úder přišel v 52. minutě když jeden z dalších centrů Dmitrije Kombarova mizerně zpracoval obránce Mičkov, kterému vypíchl míč Ibson a Welliton svým prvním dotekem míče ve druhém poločase poslal neomylně Spartak do vedení.

Ihned po prvním gólu poslal trenér Karpin na hřiště Nikitu Baženova, jenž hned při prvním útoku vyslal přesný centr na hlavu Wellitona a ten po třech minutách přidal druhý gól. Černou šestiminutovku Tomsku dovršil Welliton v 58. minutě když opět netradičně hlavou uklidil míč do branky po rohu Alexe. Svým druhým hattrickem v řadě tak předběhl Aleksandra Alijeva a se 13 góly se usídlil na čele ligové tabulky střelců.

Střelecký koncert v Čerkízově pokračoval i nadále, když po hlavičce Kornilenka hosté snížili na 3:1. Na snížení Tomsku mohl hned o pár minut později zareagovat opět kanonýr Welliton, ale ve vyložené šanci tentokrát selhal. Navýšit náskok domácích se tak povedlo až v 87. minutě jeho krajanovi Alexovi po nádherné trefě do levého horního rohu Parejkovy branky.

Závěr zápasu ještě ve třetí nastavené minutě okořenila červená karta pro domácího brankáře Pesjakova, který v pokutovém území nedovoleně zastavil pronikajícího Kornilenka. Sudí Malyj nařídil pokutový kop a do branky se musel postavit obránce Martin Stranzl. Ten však na penaltu Kornilenka nestačil a běloruský útočník tak uzavřel konečné skóre zápasu na 4:2 pro Spartak.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Spartak Nalčik 1:1

20.08.2010 19:00

Góly: 87. Roman Adamov (pen.) - 5. Roman Koncedalov

Rostov se v posledních minutách zachránil od porážky v zápase se Spartakem Nalčik. Na rychlý kuriózní gól Romana Koncedalova domácí odpověděli gólem Romana Adamova z penalty.

Zápas začal pro Rostov nepříjenou ránou. Tradiční tlak v prvních minutách ze strany domácího celku překvapivě vyústil v kuriózní gól hostů. Roman Koncedalov se ze třicetimetrové vzdáleností od branky soupeře rozhodl pro střelu a míč, který při svém letu tečoval hlavu Ivana Živanoviče, proletěl za záda Antona Amelčenka.

Domácí hned vzápětí odpověděli blokovanou střelou Lebeděnka. Nehledě na teritoriální převahu Rostova promyšleněji vypadaly útočné akce spartakovců. Za chvíli si vyšel na rendez vous s brankářem Ďaďun, ale obehrát gólmana soupeře nedokázal. To byl de facto poslední nebezpečný moment prvního poločasu a uskutečnil se ve 13. minutě. Náznaky nebezpečí nesly i pokusy Adamova a Ahmetoviće, ale obrana Nalčiku se s těmito hráči dokázala bez problému vypořádat. Ke konci poločasu si chtěl Ahmetović vyprosit u rozhodčího penaltu, ale nepodařilo se. První půle utkání tak skončila ve prospěch Spartaku.

O přestávce Ahmetoviće nahradil bulharský nováček Čavdar Jankov, jenž si tak odbyl svůj debut za rostovský tým. Ovšem na hřišti se prakticky nic nezměnilo, domácí pořad naráželi na dobře postavenou nalčickou zeď. Červenobílí se rozhodli spoléhat na brejky a nakopávání dlouhých balónů, avšak i v jejích provedení byly vidět nedostatky. Jediný světlý moment měl Leandro, ale po střele na bližší tyč dokázal Amelčenko vyrazit balón na roh.

V 70. minutě rostované konečně aktivovali své síly. Ovšem Adamov, který byl ve vynikající pozici před prázdnou bránou, netrefil míč. A jelikož domácí otevřeli hru, mohli dokonce inkasovat. Ďaďun v bojí s dvěma obránci málem dopravil balón až za brankovou čáru. Hned nato na druhé straně měl příležitost vyrovnat skórem Pavlenko, avšak jeho střele chyběla přesnost.

Klíčovým momentem utkání se tak stála ruka Viktora Vasina ve vápně pět minut před koncem zápasu. Spartakovec obdržel druhou žlutou kartu a Rostov příležitost k vyrovnání. Na pokutový puntík si míč postavil Adamov a nedal finskému brankáři šanci. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad16124026:740
2.Rubin Kazaň18106220:736
3.CSKA Moskva16103328:1333
4.Spartak Nalčik1895426:1932
5.FK Rostov1892720:2329
6.Spartak Moskva1775527:2226
7.Těrek Groznyj1866619:1624
8.Dinamo Moskva1758420:1723
9.Lokomotiv Moskva1865722:2123
10.Tom Tomsk1864824:2922
11.Anži Machačkala1855817:2120
12.FK Saturn1855812:1720
13.Alanija Vladikavkaz1854916:2519
14.Amkar Perm18431111:2015
15.Sibir Novosibirsk18331224:3912
16.Křídla Sovětů Samara18261011:2712
Zbývající zápasy
21.08. 12:00Zenit Petrohrad - CSKA Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nalčik i přes to

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono i Rostov takhle si dělat dobrý den z adeptů na evropské poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Rostov byl taky adept na evropsky pohary

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, proč je Nalčik tolika lidem sympatický. Už aby vypadli z pohárových příček. Vůbec je zvláštní, že z tohoto "výbusšného" regionu jsou hned 3 kluby v nejvyšší soutěži

Reagovat
smazaný uživatel

A taková miliónová velkoměsta, jako Omsk, Yekaterinburg, Novgorod nebo Ufa tam kluby nemají...

Reagovat
smazaný uživatel

Omsk? S tou jejich hokejovou halou? To doufam ne))) ....Niznyj Novgorod je ted na postup a rad bych si tam pristi sezonu zajel na vyjezd. Ural taky o postup bojuje.

Reagovat
Shevchenko

Který Novgorod je bohatší ? FK nebo Volga ?

Reagovat
smazaný uživatel

Oba sou to takovy mlady kluby, ale asi spis Volga.

Reagovat
smazaný uživatel

...a ted jeste z domova a za strizliva))) - V tehle mestech hlavne fotbal nikoho nezajima (krome Novgorodu). Tady je sport cislo 1 hokej a ani klimaticky podminky na fotbal tu nejsou uplne nejlepsi. Omsk dokonce musi cast sezony hrat v kryty hale, kde to vypada spis jako na futsale nez na fotbale.

Ale jinak vsechny mesta co si jmenoval (krome Ufy) hrajou druhou ligu. Irtyš Omsk nekolik let zpatky hral i prvni ligu, Ural Jekatěrinburg pravidelne bojuje o postup a oba Nizny Novgorody letos bojujou taky o postup - FK je ted dokonce na druhy postupovy pricce.

Reagovat
smazaný uživatel

taky furt jen chlastáš, děláš čest Rusku..

Reagovat
smazaný uživatel

třeba proto, že je tam hodně dobrých mladých fotbalistů?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne tim, ze na Kavkaze lidi fotbal milujou. Ve vetsine Ruska je porad hokej sport cislo jedna, v tehle jizanskejch oblastech je to ale samozrejme naopak a do fotbalu se dava vsechno. Navic tyhle horkorevny jizani jsou rychli a sikovni fotbalisti.

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton 2. zápas v řadě hattrick, stroj na góly

Reagovat
smazaný uživatel

A 2. zápas v řadě hraje Spartak na Lokomotivu nutné podotknout

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně za 6 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton je proste borec.... Spartak muze litovat, ze si letos zahraje Ligu mistru, protoze az zase Evropa jednou zjisti jaky jsou v Rusku hraci tak podle me hodne rychle poputuje pryc.

Reagovat
kubys

Jsem rád, že jsem nesázel, protože by mi nevyšlo vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

sem docela zvědavej na souhrn zápasu Spartaku, by mně zajímalo,mjak to tak rychle dokázal ten hattrick. To snad obrana Tomsku musela jen stát a koukat..

Reagovat
kubys

Včera jsem chtěl napálit jedničku na Rostov a 0 na Tomsk, naštěstí se mi sázkovka vyhla obloukem, ale jsem fakt zvědav, co se tam dělo.

Reagovat
smazaný uživatel

mně taky, ono to je docela rarita, dát v takhle krátké době hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

0 na Tomsk? proc? ....Spartak se ted ohromne rozjizdi a s tema posilama je porad silnejsi. Naopak Tomsk po skvely jarni casti ted po prestavce jeste nezahral ani jednou dobre (a mam dojem, ze jeste ani jednou nevyhrali). Tohle byl snad nejjasnejsi tip kola

Rostovu sem taky veril...ta remiza samotna by me tak neprekvapila, jako spis vyvoj zapasu (ikdyz sem ho nevidel), ze tu plichtu museli zachranovat az v poslednich minutach.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste koukam Tomsku vlastne chybel Dzjuba, kterej ted jako jedinej ma nejakou slusnou formu a tahne muzstvo.

Reagovat
kubys

Tak Artěm nemohl hrát, protože je kmenovým hráčem Spartaku, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo

Reagovat
kubys

Právě protože jsem viděl, jak zahrál Spartak v minulém kole v obraně a nebýt Wellitona, tak jsou v pasti. A právě protože jsem nevěřil, že dá znova hattrick, tak jsem to chtěl zkusit na překvapení...navíc Stranzl v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak krome Suchyho ta obrana neni zadnej zazrak, ale na ted jalovej Tomsk a jeste bez Dzjuby to staci. Ikdyz teda nakonec dostali dva fiky ....tak ale pri trigolovym vedeni uz na to moh Spartak trosku kaslat.

Reagovat
kubys

Tak aspoň se Kornilenko už vyhoupl na dvouciferný počet gólů. Po téhle sezoně se zase vrací do Zenitu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mel by.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pry ma nabidky i z Nemecka a Anglie

Reagovat
kubys

Spíš bych ho rád viděl v Německu než v Anglii nebo v Rusku v nějakém menším klubu typu Rostova. V Zenitu bohužel nemá šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně měl ještě dvě stoprocentní šance

Reagovat
smazaný uživatel

uz ho tu mas))

Reagovat
smazaný uživatel

a kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak kde?

Reagovat
smazaný uživatel

napsal sem, že bych rád viděl záznam anebo souhrn toho zápasu, tys odpověděl, že už to je. Já se ale ptám kde? Nikde tu žádnej link nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si jeste jednou precti co si psal.. o tom ze by si chtel videt nejakej zaznam si nic nenapsal. Psal si ze si zvedavej na souhrn zapasu a ten uz tu napsanej je.

video treba tady: http://www.youtube.com/watch?v=jns95ZwgV6E

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ty něco piš o slovíčkaření... Samozřejmě, že sem myslel záznam

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská Premier Liga - souhrn 18. kola

...kdyz napises ze si zvedavej na souhrn, tak sem fakt nemoh tusit, ze myslis video. Logicky sem myslel, ze mluvis tady o tomhle souhrnu, kterej tu jeste napsanej nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

většinou i ty sám sem většinou hodíš rovnou záznam utkání, takže sem myslel, že to bude i tak, Příště napíšu teda rovnou "prosím o audio-vizuální souhrn zápasu toho a toho".

Reagovat
smazaný uživatel

Vecer musim kouknout na zaznam Spartaku, pac to musel bejt fakt mazec ....sest golu, streleckej koncert Wellitona, supervykon Kombarova, cervena na zaver a Martin Stranzl v brane chytajici penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

+krásnej gól Alexe.A Stranzl to skoro měl...

Reagovat
smazaný uživatel

Samara...

Reagovat
Losinho

Tak na souhrnu minulého kola jsem psal že Spartak nesmí dostávat 2 goly protože Welliton prostě pokaždý dát hattrick nemůže. No, mýlil jsem se

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir hrozne dulezity vitezstvi....je to hrozne sympaticky muzstvo, preju jim se Samarou zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

to já si přeju, ať jim to jde v EL a aby nějakým zázračným způsobem přehrali PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Taky uz prehrali ....doma 1:0 je v poharech super vysledek. Staci aby na PSV neprohrali o vic nez jeden gol. Na to ze letos hrajou poprve v historii nejvyssi Ruskou soutez by skupina EL byla pro ne fantastickej uspech. Preju jim to, ikdyz sem jim vubec neveril

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky jsem jim moc nevěřil, navíc proti PSV. Ono dobře to okomentoval spanhel, když řekl, že Sibiru poháry a dvojzápasy sedí. A "přehrát" jsem myslel vyhrát dvojzápas, o porážce Eindhovenu v Novosibirsku vím

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže se bojím jedné věci a to, že jim dojdou síly a v Nizozemsku padnou. Kdejak skvělou obranu nemají, takže bych se trochu i obával. Každopádně uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn, taky se bojim ze je dost realny ze by v Holandsku dostali treba trojku a jeli domu.

Reagovat
Shevchenko

Dosud poslední Novosibirsk má lepší útok než Kazaň.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Tak letošní Rubin je úkaz sám o sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale slibujou velky posily do utoku... ted by mel prijit Carlos Eduardo z Hoffenheimu. Co sem ale cumel, tak udajne za 30!!! milionu eur Ale jeste by potrebovali hrotovyho utocnika, hrat s Medvedevem na hrotu Ligu mistru by byl snad vtip. Obafemi Martins ani Carlos Eduardo tam podle me moc hrat nemuzou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, co to napadlo Spartak, chtít vyfouknout Ryžikova Rubinu?

Reagovat
kubys

Jako chápu, je kvalitního golmana nemají, ale tohle je opravdu vtip, Rubin ho nepustí v žádném případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz shanej brankare, ted koupili Arlauskise z Urziceni. Na jeho odchod uz se pripravujou. Rek bych ze odejde.... ale Spartak hrozne zavahal v zime, kdy mohli vzit Zevnova z FK Moskva, ale nakonec ho vyfouknul Zenit.

Reagovat
kubys

Ach jo, Arlauskis není zrovna 2x kvalitní náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

Kámo....To si piš, že je....Gólman to je fakt vynikající....V akci jsem ho sice viděl jen proti Zenitu, ale reference jdou na něj výborné....Má teprve 22 roků, 192 cm a v brance Urziceni prý čaruje jako dost....

Reagovat
kubys

Já jsem Uřícené viděl jen v zápasech, kdy neměl moc práce, no jsem každopádně zvědavý, protože Ryžikov svými kvalitami přesvědčuje dnes a denně a je mi záhadou, jak takový borec nemůže mít ani jeden start v repre, ale je to dáno asi tím, že do 27 let pořádně nechytal a bo Akinfejev.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysleli si, že se Džanajev vzpamatuje, ale vajca....

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to naprosto pochopitelny, nemaj zadnyho kvalitniho golmana ....Ryzikov by jim padnul uplne perfektne. Po sezone tam asi pujde.

Reagovat
smazaný uživatel

No když si vezmu v porovnání PL, to je jako kdyby skončil Sar v ManU a na Old Trafford se stěhoval Čech nebo Reina konkurenti by si takto neměli pomáhat

Reagovat
smazaný uživatel

To bych srovnal spis treba s prestupem Akinfejeva do Spartaku - a to se fakt nestane

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je rivalita, možná je ten Reina zavádějící, ale žádná rivalita, kromě té soutěžní o titul, mezi Chelsea a ManU není, přesto pochybuju, že by Chelsea Čecha pustila

Reagovat
kubys

Hrota by to určitě místo Bucharova chtělo. Medvěděv je dobrý, akorát tak na Rusko, v LM by to byla sebevražda. Jsem zvědavý, jestli ještě přivedou Güizu nebo nakonec ten zájem opadl. A jinak doufám, že těch 30 je vtip, tak polovinu bych možná pochopil, ale tohle by už byl trochu moc přepal, ale mohl by podle mě docela kvalitně nahradit pozici, kterou hrál Chori.

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem zvědav na Dominueze v PD, zdá si vydobude svoje místečko pod sluncem

Reagovat
smazaný uživatel

Bude stát něco přes 20 mega....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale to je blbost. Bude stát 20 mega....

Reagovat
smazaný uživatel

tak když rozprodávají kádr Ale mělo by se to zlepšit, mají přijít posily

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ani nerozprodavaj... sice oba odchody byly dost nepochopitelny, ale uz prisel Obafemi Martins, Medvedev, ted Carlos Eduardo a chteji Guizu. Na LM slibujou velky posily.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, o tom jsem četl

Reagovat
smazaný uživatel

Güiza odmítl jít do Ruska....

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak sem psal u preview... Dinamo jasna vyhra .....Loko si dneska ani neskrtlo a jestli bude pokracovat takhle dal, tak si letos zadelava na peknou ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

no měls pravdu

Reagovat
Pipo123

hej kto je ten dlhovlasí útočník Tereku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hector Bracamonte

Reagovat
smazaný uživatel

hipízák

Reagovat
Pipo123

aha, len tak náhodne som pozeral ten zápas a docela sa mi páčil a hral dobre

Reagovat
smazaný uživatel

To sis vsim dobre, je to hodne dobrej fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

...at v Kazani prestanou hrat fotbal fakt - na Saturnu je ted maximalne tak 7 tisic lidi, to je fakt atmosfera mistra ligy

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam nikdy nebyla bůhví jak velká návštěvnost, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no prave

Reagovat
smazaný uživatel

jen by mě zajímalo, čím to je...

Reagovat
smazaný uživatel

protoze hokej

Reagovat
smazaný uživatel

blbá výmluva

Reagovat
smazaný uživatel

Proste tatary fotbal nezajima no... jako ptat se proc v Anglii nechodej na hokej

Reagovat
smazaný uživatel

tak na rozdíl od tatarů Angláni hokej neumí

Reagovat
smazaný uživatel

Tatari taky fotbal nikdy neumeli...az v poslednich par letech se v Kazani hraje slusnej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

no a? Na Spartu taky chodí tolik lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda nejspis zamiri z CSKA na hostovani do druholigovyho Volgar-Gazprom Astrachaň...to uz radeji mel zustat v ty marny Sparte

Reagovat
smazaný uživatel

ten dopad

Reagovat
Losinho

Gazprom...tenhle kolos má prsty v kolika týmech?

Reagovat
smazaný uživatel

V Rusku? ... v pomerne dost tymech.

Reagovat
Losinho

Nevíš nějaký konkrétní? Ruský prvoligový...

Reagovat
smazaný uživatel

V prvoligovejch nikde.

Reagovat
Losinho

A co Zenit?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslel sem samozrejme krome zenitu

Reagovat
Losinho

Aha. Tak aspoň že tak.

Reagovat
kubys

Neměli by mít vliv nejlépe nikde.

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Spartak.

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Tím jsem chtěl říct, že ten tým taky nemám moc v lásce, každopádně před ofenzivou Spartaku smekám klobouk, hlavně s Kombarovcema budou ještě silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

I obrana se příchodem Parechy znatelně zlepšila, co si budeme povídat...Takový frajer v defenzívě udělá hodně....Ale chtělo by to kvalitnějšího gólmana, bohužel vidím to v zimě na odchod Ryžikova....Ale jak říkám, Arlauskis je hodně dobrá náhrada, můžeš být klidný....

Reagovat
kubys

Jinak na Žana letos neslyším moc ódy a Spartak jsem viděl minimálně, jen teď jsem ho zahlédl proti Tomsku, když střídal, tak co s ním?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo...Je to borec. Vem si, je to teprve ročník 92 a hraje už dá se říct stabilně v základu v klubu jakým je Spartak. Z něho bude top hráč světové úrovně, temeraf...Víš jak, má to těžké. Na jeho postu playmakera je Alex Meschini a to je prostě frajer, přes kterého nejede vlak....Ale roky se nedají zastavit, je mu 29 roků a z Žana se pomalu stává jeho právoplatný nástupce. A věř mi, že na to má, letos třeba proti Sibiri nebo Křídlech Sovětů odehrál vynikající zápasy....Na něj bacha...

Reagovat
kubys

Jojo máš pravdu v tom má fakt smůlu, že je v tak nadupaném týmu, ve spoustě týmů v RPL by byl v základu, ale jsem na něj zvědav až bude starší, má na to se stát velkým hráčem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele