Rusko čeká dramatická ligová sezona 2010

01.03.2010, 09:06
Aktuality
Zaujalo nás
Již za dva týdny je na programu start ruské Premier ligy. Nejvyšší ruská soutěž každým rokem nabývá na síle i sledovanosti a letošní ročník by podle předpokladů měl být vůbec nejvyrovnanější a nejzajímavější v její dosavadní krátké historii. Představme si tedy, co přinese sezona 2010 v ruské Premier lize a jaké jsou šance jednotlivých účastníků.

CO LIGA ZÍSKALA?
Přestože se do nového ročníku musí ruská liga vyrovnat s odchody dalších hvězd jako Domingues nebo Žirkov, tak na druhou stranu liga počítá spíše plusové body. Do velkých hvězd rostou další talenti jako Kasajev, Ananidze nebo Glušakov. Ze zahraničí pak do Ruska zamířili další kvalitní hráči jako Voronin, Alijev, Ari nebo velice nadějný Keisuke Honda. Reálný je i návrat dalších hráčů jako Roman Pavljučenko nebo Marat Izmajlov.

Ohromě pak soutěž získala na kvalitě a vyrovnanosti. Všechna mužstva poměrně dobře posilovala a čeká se tuhý boj na obou koncích tabulky. V tomto ohledu je plusem i sestup podmoskevských Chimek, které byly v loňské sezoně doslova ostudou soutěže a v jarní části ligy nezískaly dokonce ani bod. S Chimkami spolu s Krasnodarem Kubaň opustilo ligu i FK Moskva. To sice mělo ambice stát se nástupcem slavného Torpeda Moskva, ale klub i přes kvalitní výkony zůstal na okraji fanouškovského zájmu.

Liga tak do nové sezony získává i na diváckém zájmu. Chimki a FK Moskva, byly poměrně mladými kluby s minimální fanouškovskou základnou a žalostnými návštěvami, které patřily k nejhorším v lize. Ty teď nahradí tradičnější temperamentní jižanská mužstva Anži Machačkala a Alanie Vladikavkaz. Třetím nováčkem je pak Sibir Novosibirsk, který se pyšnil mohutnou diváckou podporou i ve druhé nejvyšší soutěži.

TUHÝ BOJ O TITUL I UDRŽENÍ
V posledních letech měla ruská liga 3-4 vážné aspiranty na titul, kteří často sváděli boj o stupně vítězů až do posledních kol. V sezoně 2010 se však očekává souboj všech šesti nejsilnějších mužstev, která budou vážně usilovat o prvenství.

Prvním v řadě bude kazaňský Rubin, jenž bude usilovat o zlatý hattrick. Kompaktní mužstvo Kurbana Berdyjeva ztratilo v zimě pouze Alejandra Dominguese a bude opět patřit k vážným aspirantům na titul. Jedním ze soupeřů bude vždy ambiciózní gigant Zenit Petrohrad. Zenit se může pyšnit papírově možna vůbec nejsilnějším kádrem v lize a z lavičky ho bude řídit světoznámý stratég Luciano Spalletti. O výtečnou trenérskou práci se bude opírat i Lokomotiv Moskva, který se pod vedením Jurije Sjomina vrátil na výsluní Premier ligy. Přes zimu navíc mužstvo posílilo o několik dalších zvučných hráčských posil. Nabitým kádrem disponuje i Spartak Moskva, kterému loni jen o kousek unikl mistrovský titul, na který už čeká dlouhých 9 let.

K vážným aspirantům na titul letos přibude i Dinamo Moskva, které pod křídly nového sponzora VTB dalo do hry obrovské množství peněz za jediným účelem - vyhrát ruskou ligu. Vlivný sportovní ředitel Konstantin Sarsanija s pomocí největší ruské banky VTB získal do mužstva ruské reprezentanty Samedova, Semšova a Rebka. Z Liverpoolu přišel ukrajinský střelec Voronin a z FK Moskva záložníci Česnauskis a Epureanu. K tomu může Dinamo počítat s prakticky celým mužstvem z loňské sezony, které opustil pouze Aleksandr Keržakov a Luis Aguiar, který se v Dinamu neprosadil.

Posledním z šestice aspirantů na titul bude moskevské CSKA, které má z nejsilnější šestice zdánlivě nejtěžší pozici. Armějci neprožili zrovna povedenou sezonu 2009 a do nové sezony je trápí úzký a stále se oslabující kádr, který přes zimu nedoznal velkých změn. Světlou nadějí však bude japonský talent Keisuke Honda, který v přípravě zářil a svou formu ukázal i v osmifinále Ligy mistrů. V létě pak mužstvo čeká příchod nejlepšího střelce švýcarské ligy Seidoua Doumbii.

Ze středu tabulky budou se budou o evropské poháry snažit zřejmě podmoskevský Saturn a FK Rostov. Loňský nováček z Rostova přes sezonu mohutně posílil a pod vedením zkušeného Olega Protasova bude mít vysoké ambice. Ty naopak ztrácí Křídla Sovětů ze Samary. Mužstvo z tradičního fotbalového města sice zachránilo prvoligovou licenci, ale po korupčním skandálu a finančních problémech bude mít mužstvo starosti spíše v nižších patrech ligové tabulky. O překvapení se pak bude snažit jako vždy nevyzpytatelný Těrek Groznyj a k překvapivým výkonům předloňského ročníku se bude chtít vrátit Amkar Perm.

Konec startovního pole ruské ligy je pak velkou neznámou, kde se dá čekat vyrovnaný boj do posledních kol. Překvapit může Tomsk, který v závěru loňského ročníku udivoval výbornými výkony. Velké ambice má pak hrdý nováček z Vladikavkazu, který je po přeřazení do první ligy velice aktivní na přestupovém trhu. Na sestup v sezoně 2010 zřejmě horký "favorit" nebude. Nováček z Machačkaly a Spartak Nalčik jsou papírově nejslabší mužstva z šestnáctičlenné sestavy, ale i tato mužstva mají rovněž na čem stavět. Spartak Nalčik se může opírat o výbornou práci trenéra Krasnožana, který i se slabším kádrem dokáže hrát výborný fotbal. Anži se pak může spolehnout na bouřlivé a nevyzpytatelné domácí prostředí či nefotbalovější praktiky, ze kterých je klub často podezříván.

Jaké rozuzlení bude mít napínavý ročník 2010 začne poodkrývat první ligové kolo, které je na programu 12. března.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (133)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super článek olšovskej Jen ten Voronin mi nějak unikl, že přestoupil k musorám

Reagovat
smazaný uživatel

Voronina sem taky nezaregistroval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Aby ses nepo..

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, jaký mají přehled ...

Reagovat
smazaný uživatel

článek A Keržaov přestoupil kam??

Reagovat
smazaný uživatel

do Zenitu!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jj dik sem si to myslel,ale nebyl sem si tim jisty

Reagovat
smazaný uživatel

vratil sem tam kam patri

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten jeho prestup do Dinama nebyl nejslavnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

jak to myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

vetsinou kdyz se hrac vraci z ciziny,tak jde do sveho klubu,ale on sel primo k hlavni konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

On se vratit chtel, odmitnul ho Advocaat, kterej ho oznacil za nepotrebnyho.

Kdyztak: http://fczenit.blog.cz/1001/aleksandr-kerzakov-navrat-ztraceneho-syna

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim,ten clanek sem cetl...sice ho nechtel,ale zrovna do Dinama

Reagovat
smazaný uživatel

To máš jak s Poborským, když se vracel, ne do Budějek, ne do Slavie ale do Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

uplne jina situace

Reagovat
smazaný uživatel

je to tařka stejný, šel ke konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

ale z naprosto jinejch duvodu

Reagovat
smazaný uživatel

ale šel...Jasně, Poborskej šel za prachama, tady ho zas nechtěl napoleon ale když si to vemeš, pointa je koro stejná

Reagovat
smazaný uživatel

A kam mel jit? Do Spartaku? .....do Dinama sel kvuli trenerovi Kobelevovi, kterej byl jeho kamarad a sam ho chtel.

Reagovat
smazaný uživatel

nemusel chodit vubec do Ruska...nabidky mel jeste ze zahranici

Reagovat
smazaný uživatel

Rikal si, ze si ten clanek cet ne? - vsechno je popsany tam ...nechtel se jit prat o sestavu do zahranici. Chtel jit domu do Ruska, kde bude na ocich a hrat pravidelne kvuli EURU 2008.

Reagovat
smazaný uživatel

cetl,ale jak ten clanek starej? Ruskou ligu nesleduju detailne,takze si vsechno nepamatuju

Reagovat
Messi14

To už snad bylo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No a do Dinama prestupoval kdy...

Reagovat
smazaný uživatel

osobně sem zvědav, jak si povedou Alijev, Voronin a ta šmucka Keržakov...A hlavně sniper Holenda

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to zúžil na Rubin,Zenit,Lokomotiv boj o titul a ti tři za nima. Spartak má nabitý kádr? ani se mi nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

Spartaku loni utek titul jenom o dve megahrubky Dzanajeva.... pres zimu navic muzstvo jenom posilovalo a ma v tymu dva asi vubec nejlepsi hrace ligy - Alexe a Wellitona. To sou podle me dost dobry predpoklady pro boj o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dva jsou jasní,ale zbytek týmu mi nepřijde až tak silný,ale nechme se překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ten tym do konce ligy bojoval o titul, tak silnej bude

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby CSKA střílelo goly a Zenit hrál stabilně tak jsou 4-tí

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby je Dzanajev nepohrbil tema dvema hrubkama, tak maj titul.... na kdyby se nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak má docela úzký kádr, pokud se dva, tři hráči sestavy najednou, tak má velký problém. Především by měli v létě doplnit mančaft, protože nevím, jak zvládnou, když Karpina a spol. navíc čekají boje v evropských pohárech. Navíc si myslím, že mělo přijít nějaké top křídlo po odchodu Bystrova, tam to po jeho odchodu do Zenitu skřípalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak ma uzkej kadr?? ...praveze letos posilili hodne dobre. V pripade zraneni Wellitona muze bejt Ari celkem dustojnou nahradou a Baženov je na tretiho utocnika v rade taky kvalitni hrac. Zalohu maj naslapanou (Alex, Sabitov, Saenko, Drincic, Ibson, Ananidze, Jakovlev, Maidana..), akorat pravda ze dustojna nahrada za Bystrova chybi. Slabina by mohla bejt akorat vzadu, kde obranu zrovna nadupanou nemaj - ale ted k Stranzlovi, Jirankovi a Suchymu pribyl jeste hodne nadejnej Šešukov, takze konkurence urcite bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak nemá moc alternativ na kraje zálohy, tam vidím největší problém. Na defenzivním štítu to taky není ideální, zranil se Drinčič, Sabitov je podprůměrný a s Šešukovem uvidíme, podle mě to bude něco jako Sabitov. Ale o titul by bojovat měli, pokud se nezraní jeden z dvojice Alex - Welliton. Především Alex... Přes něj jdou všechny akce Spartaku, závislost na něm je velká.

Reagovat
smazaný uživatel

Sabitov neni podprumernej .....s Alexem a Wellitonem to je pochopitelne pravda. Ale takovyhle hrace by tezko nahrazovali v jakymkoliv klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, jsou to klenoti, navíc je pravda, že pomalu roste supertalent Ananidze, letos by už mohl ukázat velké věci, takže by ta závislost na brazilské dvojici nemusela být taková. Každopádně podle mě to nějaké top křídlo chtělo, minulou sezónu to bylo jen o nich dvou v ofenzívě, když Bystrov přestoupil do Petrohradu....

Reagovat
smazaný uživatel

At koupi Bystrova zpatky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná práce, před letošním ročníkem ruské ligy mám velká očekávání, top kluby mají na lavičkách skvělé, úspěšné trenéry a navíc šest týmu disponuje kádrem, který reálně může bojovat o titul. Letos nejvíce favorizuju Zenit, uvidíme, jak rychle se hráči přizpůsobí Spallettiho požadavcích, od toho se vše bude odvíjet, kádr podle mě mají nejnašlapanější. Ale těžko odhadovat, kdo to letos urve, je to fakt nevyzpytatelné, bude záležet na detailech, třeba takový Spartak se musí modlit, že duo Alex - Welliton odehraje sezónu bez zranění, to samé CSKA, na můj vkus mají oba týmy až moc velkou závislost na hráčích základní jedenáctky a to se nemusí vyplatit....

Reagovat
smazaný uživatel

já si osobně myslím, že ruská liga už tolik zajímavá nebude....kromě CSKA a Kazaně. Což jsou dvě mužstva, které podle mě mají největší šanci na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Proc uz tolik zajimava nebude? .... a proc zrovna CSKA?

Reagovat
j_mrazik

Necid.

Reagovat
smazaný uživatel

prave ze letos to bude poradne naslapane..Ruska liga jde konecne nahrou Osobne se tesim na Spalletiho v Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Keržakova a spol: Neplánujete nějaké bližší představení jednotlivých týmů, stejně jako tomu bylo myslím loni?

Reagovat
smazaný uživatel

Reálný je i návrat dalších hráčů jako Roman Pavljučenko nebo Marat Izmajlov. Co to melou?Izmailov neodejde tomu se dari ve Sportingu jak neco a dava goly

Reagovat
smazaný uživatel

A to je prekazka, proc by nemoh odejit ikdyz se mu dari? ...to jednani o prestupu se vedlo pomerne dost dlouho a prestup byl krok od podepsani. Nakonec se to odlozilo na leto.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho přestup do Lokomotivu byl blízko, nakonec se rozhodl zůstat, v létě už ho Semin zlomí.

Reagovat
Shevchenko

Tak pro mě bude letos největší favorit Lokomotiv.

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim, ze Spalletiho system 4-2-3-1 z As Rim sa aj do Zenitu, uz by som im ten titul prial, a dufam v co najviac odohranych minut T. Hubočana.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubocan odehral v priprave pomerne dost casu na pozici krajniho obrance a nevedlo se mu vubec spatne - je dost mozny, ze si letos hodne zahraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hral laveho beka ?

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

a Lumb, Sirl nic ?

Reagovat
smazaný uživatel

Radek se behem pripravy (jako loni) zranil, takze trenoval individualne a do pripravnejch zapasu bohuzel pro nej vubec nenastoupil. Jak je to s Lumbem moc netusim - vic duvery (a v "dulezitejsich" pripravnejch zapasech) dostaval na levym beku Hubocan.

Reagovat
terry

Dobré počtení, aspoň aspoň orientačně vím, co se tam bude dít.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak Nalčik se každým rokem tipuje na sestup a každým rokem to docela v pohodě zvládá udržet, Krasnožan je fakt borec, hraje s nimi skvělý fotbal a kdyby měl po ruce lepší materiál, dokázal by velké věci, škoda, že se mu v Nalčiku tak líbí, dokonce kvůli toho odmítl lukrativní nabídku Lokomotivu Moskva, protože říkal, že Nalčik je jeho srdcem a nemůže ho opustit. Ve velkém klubu bych ho rád viděl.

Já si myslím, že se letos opět zachrání.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to borec, ale letos uz asi moc neverim, ze by to na neco stacilo. Letos ta konkurence na udrzeni bude hodne silna.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale tohle je další článek "jako víno". V tomhle je ruská divize nepřekonatelná. Strašně mě tole čtení baví! Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Téda, Sašo, to je pěknej článek :)

Reagovat
irik

Moskva . Petrohrad .

Reagovat
smazaný uživatel

Ktera Moskva?

Reagovat
irik

Velkolepé město na řece Moskvě .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pekne hnusny mesto

Reagovat
irik

To mu neubírá na velkoleposti. Londýn je taky hnusnej a Berlín jakbyssmet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle mesta srovnavas s Moskvou?

....dojima me, kdyz z cistyho nadrazi v Petrohrade dojedes do Moskvy na Leningradsky nadrazi plny spiny, bezdomovcu a smradu - a uvedomis si, ze nam v Moskve rikaj "somraci" (бомжи)

Reagovat
božský John

Musíš vylézt na Běloruskym vakzalu, tam je to pěkný...ale pak,když vylezeš na samotnej vakzal,tak bys blil...

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se na nej z Petrohradu dostanu?

Reagovat
božský John

Jo to já nevim, já v tech vlacích sběhlej nejsem

Ale to nádraží je takový starobylý, moc pěkný ....k tomu metru, metro je strašně složitý,kolikrát jsme se museli ptát(navíc ty stanice s rudejma hvězdama,starý vlaky..) ale dostaneš se všude....mně ty kartičky dycinky šly...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla korat narazka - pac z Petrohradu se na tohle nadrazi pochopitelne nedostanes

....karticky nenavidim a vecne sem s tim mel problem. Kdyz jde chumel lidi primo ze stadionu, tak na to seru a proste projdu. Ale kdyz jdes v min lidech a zapasis tam s tim turniketem a jeste na sobe petrohradskou salu, tak sem tam vzdycky jak za debila a sleduje me celej vestibul

Reagovat
božský John

No ty starý turnikety jsou nebezpečný,frajer sral na kartičku a zlámalo mu to nohy...

Ale když seš rychlej,tak projdeš v poho, policajti tam u toho stojej,je jim to jedno

No je fakt,že když jsem já zvládnul kartičku,když mi bylo 8,tak to museo bejt úsměvný, když tam s tim zápasíš ....

Reagovat
domingo

O co jde? Že si musíš v turniketu cvaknout kartičku, jinak tě to nepustí a musíš to přelézt?

Reagovat
smazaný uživatel

Zavrou se pred tebou dvirka a pribehne zrizenec metra - kterej zacne resit proc ti nefunguje karticka, nebo te holt posle zpet koupit si novou (fungujici, nabitou) karticku.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je v Moskve fajn, je stanice metra na kazdym rohu...ale orientovat se v nem, to je neco otresnyho. A ty vase papirovy karticky do metra co vecne nefungujou, to by taky clovek blil.

Reagovat
irik

Srovnávám v tamních poměrech. Když porovnáš Mnichov s Berlínem, ten rozdíl je podobnej. A nádraží bych z toho vynechal, stačí se podívat na hlavák a na Prahu ...

Reagovat
smazaný uživatel

V Moskve je ale ve stejnym duchu cely mesto)))

Reagovat
smazaný uživatel

ty nebudeš asi pražan co?

Reagovat
irik

Jsem, proč?

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že hlavák je už ted mnohem bezpečnější.akorát venku v Sherwoodu to musí bejt hnus

Reagovat
irik

Jo, ta rekonstruovaná část je hezká, ale zbytek je pořád stejnej, pořád je to ostuda. A je to škoda, budova je to skvělá, jen kdyby se míň kradlo a zbylo víc prachů na rekonstrukce. A ta magistrála předtím je taky hnus ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit se Špalkem jsou moji favoriti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by měli dovést útočníka, ať je případné zranění Keržakova moc nebolí, teď čtu o Lazovičovi, to by mohla být dobrá alternativa za ruského bombarďáka.

Kerzo, a jak to vypadá s Luisaem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copak? Nějaké nové info?

Reagovat
smazaný uživatel

Za kolik ho chtějí 30 melounů?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakou takovou sumu chce Benfica... nic z toho nebude, dat za cernyho obrance 20 milionu, to uz by byl Gazprom naprosto padnutej

Reagovat
Shevchenko

Jako by se to několikrát nepotvrdilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Žejo. Když dali Advocaatovi dárek v hodnotě 30 milionů eur za Dannyho s tetováním úhlavního rivala na předloktí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevies co je pravda na tom Mandzukicovi a Moutinhovi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jedny z mnoha spekulaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší liga co se momentalně hraje... a to jen proto že se na ní skvěle sází

Do 10 let to bude nejlepší liga vůbec

skvělý článek!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Kdy končí v Rusku přestupové období? Dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

11. brezna

Reagovat
Shevchenko

Ty si rychlík. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Neber moje meno nadarmo...

Reagovat
domingo

Co ty, ale Jirka Rychlík

Reagovat
smazaný uživatel

To je kto ?

Reagovat
domingo

Taková lopata, Csaplár si ho kdysi přivedl do Slavie (tuším z Příbrami) jako velkou posilu teď hraje za Bohemku.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou to byl borec..

Reagovat
domingo

100. pro Lokomotiv.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, taky mam rad pekny mlady holky

Reagovat
domingo

Uniká mi souvislost :)

Reagovat
smazaný uživatel

Typickej fanousek Loko = holka 15-18 let

Reagovat
domingo

Jo? :) já nejsem fanoušek, jenom mám rád neokoukaný týmy, tak chci někoho novýho v LM, protože RPL nemám čas sledovat. A Lokomotiv je mi bůhvíproč sympatičtější než Dinamo...

Reagovat
smazaný uživatel

jak je to vůbec s Prudnikovem?počítá s níc Spartak do prvního týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton jasna jednicka v utoku... po nem asi novej nakup Ari, Baženov... ted Spartak koupil jeste Mareniče z FK Moskva.... Prudnikova s Dzjubou bych videl az jako dalsi volbu za nima. Rek bych, ze spis nekdo jeste zamiri nekam na hostovani.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA , udělejte do půlky soutěže náskok, aby jste mohli pustit Miloše do Milána

Reagovat
smazaný uživatel

Budou ho muset pustit i tak, pomalu mu končí smlouva a je to poslední možnost za něj získat dobré peníze...

Reagovat
smazaný uživatel

njn..., stejně to ale vypadá, že půjde spíš do Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že Danko Lazovič v úterý podepíše s Petrohradem. Dobrá posila, za pět miliónů eur kvalitní hráč, který bude krýt záda Keržakovovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Izmailov neodejde pac Ruska liga nema ani zdaleka na to Portugalskou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je na case abys otevrel oci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je střela hodně mimo

Reagovat
joshua

nevsim sem si, ze by nejaky rusky tym pravidelne postupoval ze skupiny LM narozdil treba od Porta

Reagovat
Shevchenko

Což je samozřejmě měřítko kvality celé ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden odborník vedle druhého

Reagovat
smazaný uživatel

Zaprvy se koukni na koeficient celej soutezi jak se jim dari v Evrope - kde je Rusko a kde Portugalsko (rek bych, ze ty zebricky odpovidaj). Zadruhy koukni se kolik ruskejch muzstev se v LM strida narozdil od Porta (vypovida o vyrovnanosti spicky ligy). Zatreti RPL si svoji pozici vybojovala teprv nedavno a je jenom otazka casu, kdy budou rusky kluby nasazovany i v lepsich kosich LM. Zactvrty koukni se kolik jinejch poharovejch uspechu maj rusky muzstva za sebou. A za paty..... koukni se na ligu samotnou. Kdyz sem nekdy rok zpatky poprvy videl zapasy z portugalsky ligy, tak sem byl sam strasne prekvapenej jak zalostna byla jak uroven hry, tak uroven infrastruktury, zajmu atd (cekal sem neco na urovni treba Francie, ale byla to opravdu bida)

Reagovat
domingo

Tak na úrovni Francie...L1 je výborná liga, vyrovnaná špička, hodně talentovaných fotbalistů, každej rok divácky atraktivní překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si prispevek spatne pochopil, nebo nevim proc tohle pises ...psal sem, ze sem cekal ze Portugalska liga je v tehle ohledech kvalitni soutez - TREBA JAKO FRANCOUZSKA LIGA.

...nepisu prece ze L1 je spatna soutez - spis naopak

Reagovat
domingo

Jo, máš pravdu, takhle zpětně už to chápu :) jsem trochu připitej a měl jsem v první chvíli pocit, že porovnáváš portugalskou ligu s francouzskou

Btw zkoukni někdy Montpellier, tamní fandové dělají výbornou kulisu.

Reagovat
joshua

Je pravda, ze v Portugalsku se o titul muzou prat tak tri tymy, ale ta liga porad produkuje ohromny mnozstvi talentovanych hracu a nepotrebuje k tomu takovy financni kapital jako rusove. Jinak Premier liga sla hodne nahoru a jsem letos na ni zvedavej, kdyz konecne vypadlo FK a Dinamo s Lokem slusne posilily.

Reagovat
Kepy_FCB

Titul přeji mimomoskevskému klubu.

Reagovat
Kepy_FCB

Dodnes čumim jak Alania Vladikavkaz před lety prolomila hegemonii Spartaku Moskva. Od té doby však nic, myslím že i na chvíli sestoupila.

Reagovat
smazaný uživatel

Gazajev !

Reagovat
smazaný uživatel

To si myslis spravne... kdyz letos Alania jako novacek do prvni ligy postupila

Reagovat
smazaný uživatel

Newite coto melete........porto je treba tet treti na titul ma sanci jen tymy jako v PL a tolik talentu bez hodne penez do dava portugalska liga otom ani Rusaci nesnej ruska liga neni tak kvalitni jako portugalska!!!Viz.LM a EL......

Reagovat
smazaný uživatel

V portugalsku jako v demografický odnozi Brazilie je pochopitelne velky mnozstvi talentu a to nikdo nepopira, ale to je vsechno. Domaci talenti navic ihned odchazej pryc, naopak rusove zustavaj doma (ruska repre co zazarila na Euru 2008 byla skoro cela z domaci souteze). Kvalita tymu a zapasu uz v posledni dobe oproti Rusku neni tak vysoka a navic v Rusku to jde hrozne rychle nahoru. Do Ruska navic chodi spousta kvalitnich cizincu a vybudovala se tam siroka a vyrovnana spicka.

A jestli se ohanis uspechama v poharech (dost blby meritko), tak neivm o jakejch uspechach v EL mluvis. Pokud sis nevsim, tak za posledni roky vyhraly tenhle pohar dve ruzny Rusky muzstva a v dalsich rocnicich se dostavaly az do zaverecnejch kol. A ohledne LM sem ti uz odpovidal nahore....a jestli si budes dal tvrdit svoji, tak se koukni na zebricky uefy, kde mas jasne na papire spocitany poradi podle uspechu v Evrope - Rusko je vejs nez Portugalsko.

...a videl si vubec nekdy zapasy rusky ligy (treba vic nez 3 ruzny) ze tu takhle rozumujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Par jsem jich videl ale to se raci divam na skotskou ligu ale jak muzes videt v EL tet radi Sporting s Beneficou jak neco.......ale zirkov pogrebnak arsavin zustaly tak dlouho ze proste skauti velkejch klubu tam nebyly........v portugalsku odchazej pac jak chces odolat nabidkam united kteri sondujou furt v portugalsku(Nani,Ronaldo,Anderson......... a Velose chce tet zas unied a o Moutinha se pry zajima Zenit..... vidis

Reagovat
smazaný uživatel

..........jen 4 tymy jako v PL.Porto tet nema sanci na titul :( je to vyrovnany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele