Sabitzer zajistil BVB po 11 letech postup do semifinále Ligy mistrů. Emoce jako na horské dráze, hlásil

17.04., 12:09
Aktuality
Marcel Sabitzer byl u tří gólů BVB. (© AFP)

Když bylo konečně po všem, Marcel Sabitzer se vrhl na mokrý trávník po břiše. Mats Hummels k němu okamžitě přiběhl, sedl si na něj a radostně mu bubnoval rukama na ramena. "Neuvěřitelná jízda na horské dráze plná emocí," řekl Rakušan, který zažil nezapomenutelný večer v evropských pohárech - vyvrcholením byl večírek v šatně Borussie Dortmund.

Když si Sabitzer ve třetí minutě zápasu zděšeně položil ruce na obličej, o hrdinský příběh se opravdu nejednalo - nejraději by zmizel a už se nikdy neobjevil. Jak mohl v tak důležitém utkání z pouhých pěti metrů promarnit obrovskou šanci ke skórování?

Na to se Sabitzer ptal sám sebe, jeho spoluhráči a 80 000 fanoušků v tomto fascinujícím divokém čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid. "Nepřestávali jsme bojovat, věřili jsme tomu," řekl později - především sám sobě. Julian Brandt posléze hrdě držel v ruce malou trofej pro hráče zápasu, ale ve skutečnosti ji podle něj měl dostat Sabitzer za svůj fantastický výkon.

Protože když si BVB nechalo zápas utéct a Atlético z ničeho nic srovnalo na 2:2, třicetiletý hráč skutečně zapnul. Niclas Füllkrug využil jeho křížný centr perfektní hlavičkou na 3:2 a Sabitzer sám z hranice pokutového území vstřelil rozhodující gól. Už tak bouřícímu stadionu nic nebránilo, aby se dostal do varu.

"Sabigoal" je ve vrcholné formě

"Co na to říct?" zeptal se se smíchem jeho trenér Edin Terzić: "Neuvěřitelný gól. Úžasný!" Také Hans-Joachim Watzke se rozplýval nad "SABIGOALEM", jak ho ve vlasti nazval rakouský deník: "Už v posledních zápasech ukazoval náznaky, teď to ještě zdokonalil. Ale právě proto jsme ho přivedli."

Po náročném adaptačním období je bývalý hráč Bayernu v nejdůležitější fázi sezony v nejlepší formě. V ligovém utkání na hřišti Borussie Mönchengladbach vstřelil dva góly, zatímco chaos kolem jeho již proměněné, ale následně odvolané penalty systémem VAR, mu zabránil oslavit hattrick.

A teď: tohle! "MAR-VELOUS," jásal anglický bulvární deník The Sun v narážce na jeho křestní jméno, a ne bez pointy: "Bývalý propadák Manchesteru United vede německý klub do semifinále."

Propadák? To je dávno pryč. Sabitzerova "obrovská kvalita" (Terzić) by měla BVB v příštích týdnech pomoci hned dvakrát: Na jedné straně cestou do finále ve Wembley. Na straně druhé v boji o opětovný postup do Champions League. Horská dráha pokračuje do další obrátky.

Autor: Jiří Vojík, Livesport.cz / SID

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Ve skupině jsem čekal poslední místo, proti PSV slabe výkony a kdyby soupeř nebyl hovado v zakončení tak postoupi a nakonec je z toho semifinále. Největší překvapení letošní LM alespoň pro mě.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jardman

Jak to, že vyhrál MOTM Brandt?

Reagovat
Pharrell

Sancho & Sabitzer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele