Schickův návrat se blíží. Moje sezona začíná, hlásí kanonýr

16.10.2023, 23:30
Aktuality
Patrik Schick a Lucas Alario (© AFP)

Skvělá zpráva. Dlouhé měsíce čekání na návrat kanonýra Patrika Schicka na fotbalové trávníky je u konce. Bombarďák, který v sezoně 2021/22 nastřílel 24 branek a byl mezi nejlepšími snajpry německé nejvyšší soutěže, se vrací po vleklých problémech s třísly do tréninku s týmem.

"Moje sezona právě začíná," neskrýval českýreprezentant nadšení v rozhovoru pro německý Bild.

Bayer Leverkusen rozjel bundesligu skvěle, vyhřívá se na první příčce. A teď navíc přichází další dobrá zpráva. Sedmadvacetiletý útočník Patrik Schick překonal dlouhodobé zdravotní trable a je připravený na comeback. "Jsem zpátky v tréninku s týmem. Vypadá to velmi dobře, už nemám žádné bolesti, které jsem měl v posledních měsících, vlastně v posledním roce. Mám ze všeho ohromnou radost," uvedl pro Bild po pondělním odpoledním tréninku.

Z každého slova bylo znát, jak si kanonýr užívá toho, že může opět být se spoluhráči na tréninku. "Individuální trénink je úplně jiný. Není to fotbal, když trénujete sám. Dodá vám to kondici, ale klíčové je být na hřišti ve skupině s týmem," tvrdil přesvědčivě.

O motivaci má Schick postaráno. Chce pomoci Bayeru protáhnout skvělý bundesligový start. "Z tribuny vypadá naše hra skvěle, ale já už chci být konečně u toho. Když jsem musel vše sledovat jen v roli diváka, není to štěstí vždycky úplné. Ale konečně je to tady, moje sezona právě začíná," zářil Schick.

A na hřiště by se mohl dostat už v sobotu 21. října, kdy se Leverkusen představí na půdě Wolfsburgu. Schick vidí comeback jako realistický. "Právě k tomuhle zápasu jsme vše směřovali. Zápas ve Wolfsburgu byl náš cíl, je to reálné," konstatoval kanonýr. A zdůraznil, jak těžké chvíle má za sebou. "Takové zranění, co jsem měl, je pro hráče jedno z nejtěžších. Jsem rád, že je vše za mnou, že se mohu soustředit na budoucnost a vrátit se zpět k přípravě s týmem."

Podle vedení Leverkusenu by kvůli dlouhé nucené pauze měl naskakovat do sestavy postupně. Nikdo nechce nic uspěchat. Bild uvádí, že je každopádně návrat Schicka dobrou zprávou pro trenéra Xabiho Alonsa. Ten totiž logicky bude mít k dispozici širší a lepší kádr, byť v Bayeru má skvostný úvod do nového angažmá Schickova náhrada Victor Boniface - vždyť nigerijský forvard vstřelil v úvodních sedmi ligových zápasech stejný počet gólů.

Radost může mít pochopitelně i český národní tým, jenž finišuje v kvalifikaci o postup na Euro 2024. V koncovce se v posledních zápasech totiž hodně trápí. Bombarďák Schick tak může být esem k klíčových bitvách o postup (v Polsku a s Moldavskem).

Sedmadvacetiletý reprezentant naskočil do soutěžního zápasu naposledy 9. března, a to na dvě minuty v Evropské lize proti Ferencvárosi.

Rozhovor s Patrikem Schickem pro deník Bild najdete na tomto odkazu.

Autor: eFotbal.cz / bild.de

Komentáře (38)

Přidat komentář
vladino10

Reagovat
kardous

Přes toho Boniface to bude mít hodně těžký, ten ted´má výbornou formu a pochybuju,že Alonso ho upřednostní. Navíc jak dlouho mu vydrží zas zdraví,když je náchylnej na zranění….

Reagovat
Salfovic

To prej i ten Boniface.

Reagovat
Beči

Boniface je taky hodně náchylný ke zraněním. Tam to bude o tom, že bude hrát ten, co zrovna není zraněný

Reagovat
vilp

+ Boniface pojede na APN.

Reagovat
Werkrider

A jo.

Reagovat
Sigma Olomouc

super, hlavně se nezraň. A přes Bonifáce si nekopneš.

Reagovat
oli9

Snad bude držwt zdraví

Věřím že teď už to neuspechali a dali to pořádně doporadku

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso má určitě vymyšlenou variantu se dvěmi útočníky, protože nevyužít oba naráz by byla velká škoda.

Reagovat
Feind

Reagovat
Kucka

Reagovat
Werkrider

Alonso hraje v podstatě na tři útočníky, ale jenom jedného hroťáka. Schick i Boniface jsou "jenom" hroťáci, pochybuji, že si kopnou spolu, ale kdo ví...

Reagovat
Moshe Dajan

Budou hrát spolu, ale ne vedle sebe. Budou hrát na sobě, Schickinho bude sedět Bonifácovi za krkem a společně vytvoří nejvyššího útočníka na světě.

Reagovat
Werkrider

Prostě klasický zdvojený post.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Twl představ si třeba roh, kdy by ostatní zvedli hlavičkáře podobně jako při autu v ragby...

Reagovat
inferno08

Ta představa je obzvlášť legrační v souvislosti s českou ligou, kde svůj cíl najde zhruba jeden z deseti centrů. Tam by pět hráčů zvedalo jednoho a míč letěl úplně někam jinam. Zase by pořád byly brejkový situace.

Reagovat
JarousFCB

Já to říkám pořád. Jeden vezme míč mezi kolena a zbytek ho odnese do brány.

Reagovat
Mass

Reagovat
Cotton

Reagovat
Beči

Reagovat
FC-RUBRIKA

Reagovat
Beči

3-5-2

Hrádecký - Tapsoba, Tah, Koussounou - Grimaldo, Xhaka, Palacios, Frimpong - Wirtz - Schick, Boniface

Reagovat
johnik

Popsal jsi 3-4-1-2

Reagovat
Beči

Máš recht, moje chyba

Reagovat
johnik

Tady někdo umí uznat chybu?

Reagovat
Kluivert9

Ideál

Reagovat
Hasan Šáš

Jo, určitě Xabi vyndá naprosto klíčovýho Hofmanna, kterýho si navíc sám v létě přivedl a jebne do sestavy týpka po zranění, kterej mu v minulý sezóně bez zajmu odchodil několik zápasů.

Reagovat
Beči

Reagovat
Seydou Doumbia

Prostě Šike bude druhý útočník za Bonifejsa, který se může zranit nebo pojede na APN. Pro Leverkusen je aktuálně důležitější hráč, navíc pokud takhle pojede dále tak za rok dva do PL za dvojnásobek. To u Šikeho už profit asi nebude.

Reagovat
Hasan Šáš

Šik momentálně nemá na základ sebemenší šanci. A vzhledem k tomu, že Xabi ty tři útočný hráče střídává málokdy a když už tak po 80. minutě, tak je jasný jak to asi dopadne. Ota Šik po sezóně nějaký Turecko, tipuji Fenerbahce.

Reagovat
Salfovic

To byl jeho děda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky možnost

Reagovat
Godwinson

Když teď právě začíná, to bude tak v únoru končit.

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele