Serie A - preview 13. kola

22.11.2008, 09:03, aktualizováno 23.11.2008, 09:39
Previews
Po sobotě je jasné, že v čele zůstane Inter, ale o další pořadí se bude tvrdě bojovat. AC Milán si jede pro tři body do Turína, Neapol hodlá uspět proti Cagliari. Sampdoria hostí Catanii, Lecce přivítá AS Řím. Chievo i Siena nutně potřebují každý bod, Bologna hraje s Palermem a Lazio proti Janovu.
ACF Fiorentina - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
V úvodním duelu třináctého kola italské Serie A přivítá na svém hřišti ACF Fiorentina šesté Udinese Calcio. Oba celky dělí v tabulce pouhý bod, oba vyhořely v posledním kole a budou se tak pokoušet o nápravu. Dá se tedy očekávat tuhá vyrovnaná bitva.

Caesare Prandelli doufá, že jeho celek dokáže Udinese porazit a získat si tak zpět publikum na Artemio Francchi. La Viola totiž nestačila v posledním kole na Cagliari a po pomalém startu, který zanechal Fiorentinu až na devátém místě, se dostavila kritika fialových. "V sobotu musíme na hřiště vlétnout se správným odhodláním a budeme úspěšní," řekl Prandelli pro it.violachannel.tv.

"Chceme znovu vytvořit auru důvěry a optimismu, která nad tímto stadionem zářila po poslední tři roky. Přeji si, aby naši fanoušci našli opět ve fotbalu zalíbení. To je můj primární cíl! Nechci mít tým izolovaný od veřejnosti. Chceme nabýt zpět naši sílu s pomocí fanoušků i kritiky. Pokud pracujeme společně, tak jsme velmi silní, což jsme předvedli v letech předchozích," dále dodal sympatický trenér.

Nicméně, Prandelli má částečné obavy z Udinese. Friuliani jsou totiž letos v dobré formě a sídlí na šestém místě. Na adresu soupeře přidal trenér domácích několik slov: "Bianconeri hrají velmi živý fotbal. Mají skvělé útočníky a my musíme být velmi opatrní. Ukázali, jak jsou skvělí, již na tolika hřištích. Ve Florencii to budou chtít ukázat také. Musíme být soustředění a získat kontrolu nad hrou."

Domácí budou značně morálně posíleni. Do řad florentského celku se totiž vrací rumunská star, Adrian Mutu, jehož zužovala různá drobnější zranění. Do stoperské dvojice se vrací kapitán Dario Danielli, který chyběl u frašky v Cagliari. Marodku týmu naplňuje pouze dvojice Martin Jørgensen - Stevan Jovetič.

Jak již bylo výše uvedeno, také Udinese má na krku zaváhání. Jedná se snad o ještě více šokující než v případě Fiorentiny. Friuliani totiž doma nestačili na beznadějně poslední Regginu a podlehli jí 0:1. Trenér Marino chce ostudnou porážku pochopitelně odčinit a dostat se tak zpět na vrchol Serie A. "Byl to nejhorší výkon, jaký jsem za ty dva roky v Udinese viděl. Nyní tedy věřím, že předvedeme ten nejlepší," prohlásil Pasquale Marino.

"Výpadek v minulém víkendu byl velmi neočekávaný. Všechno jsme dělali špatně. Evidentně jsem nebyl schopen dostatečně zdůraznit chlapcům skryté nebezpečí z takovýchto typů utkání. Pokud začnete se špatným přístupem, je potom těžké otočit vývoj utkání. Nyní jsme měli čas si prodiskutovat chyby a pochopit pár věcí. Určité věci, které se staly proti Reggině, se nesmí již nikdy opakovat!"

Také Udinese se vrací hvězdný útočník. Kapitán Antonio Di Natale se konečně zbavil problémů s kotníkem a je připraven nastoupit. Do hry zřejmě nezasáhne jeho parťák Fabio Quagliarella, jenž si zlomil nos při plnění reprezentačních povinností. Quagliarella začne alespoň na lavičce a případně bude muset použít ochrannou masku. Marino dále postrádá zraněné trio Kwadwo Asamoah, Fernando Tissone a Cristian Zapata.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey - Gianluca Comotto, Dario Danielli, Alessandro Gamberini, Juan Manuel Vargas - Zdravko Kuzmanovič, Felipe Melo, Ricardo Montolivo - Franco Semioli, Alberto Gilardino, Adriano Mutu
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Damiano Ferronetti, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Aleksandar Lukovič - Gökhan Inler, Gaetano D'Agostino, Mauricio Isla - Simone Pepe, Antonio Floro Flores, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Juventus FC  (sobota 20:30)
Třinácté kolo italské nejvyšší soutěže nám nabízí svůj šlágr již v sobotu. Jedná se o prestižní Derby d’Italia mezi Interem Milán a Juventusem Turín. Domácí prostředí si vychutná milánský celek, ovšem Juventus přijíždí s lepší formou.

V souboji těchto dvou italských gigantů je pikantní také menší duel dvou bývalých trenérů londýnské Chelsea. Na lavičce Interu sedí José Mourinho, který převzal kormidlo londýnského celku právě po lodivodu Juventusu, Claudiu Ranierim. Ani jeden z trenérů si však před utkání rivalitu nepřipouští a oba se věnují vlastním věcem. Především José Mourinho má neustále na stole "problém Adriano".

Mourinho, zdá se, zahájil menší ústup, neboť Adriano je nominován na utkání se Starou dámou. Adriano totiž prohlásil, že pokud bude dál přehlížen portugalským koučem, tak si začne hledat místo v jiném klubu. "Bude souzen stejně jako všichni ostatní hráči. Oni s ním souhlasí, že pokud se mu v Interu nedaří, je lepší změnit působiště. Fotbalista by za takové situace neměl v klubu setrvávat," řekl Mourinho.

Adriano tedy bude soupeřit o místo v útoku se švédským kanonýrem Zlatanem Ibrahimovičem. Zlatan má však v současné době slušnou formu a takřka jisté místo v sestavě. Zlatan však v týdnu opustil reprezentační sraz na základě vlastní žádosti. Švéd si chtěl před utkáním s Juventusem odpočinout a doléčit drobné zranění. Trenér Mourinho prohlásil: "Nevím, zda jej toto krátké období odpočinku dalo do pořádku. Uvidíme v sobotu večer."

"Nesouhlasím s lidmi, kteří tvrdí, že je nepostradatelný. Sice hraje neustále velmi dobře, ale můžeme vyhrát i prohrát i se Zlatanem v týmu. Je to to samé." Mourinho dále okomentoval přítomnost trenéra hostí na San Siru: "Ranieri bude pro mne na San Siru jako každý jiný kolega. Normálně si s ním v tunelu před zahájením potřesu rukou."

Claudio Ranieri, jenž se ujal kormidla Juventusu na začátku loňské sezóny, tvrdí, že Inter je stále ovlivněn změnou trenéra a odchodem Roberta Manicniho. "Stejně tak, jako já jsem musel loni nejprve poznat všechny hráče, musí nyní činit Mourinho. Inter určitě časem ještě poroste. Ve srovnání s loňskou sezónou již dokonce některých pokroků dosáhli. Ibrahimovič není tolik statický a nyní brázdí celou útočnou lajnu," řekl pro www.juventus.it Claudio Ranieri.

Dále italský trenér pokračoval: "Nerazzurri velmi dobře změnili svůj pohyb bez míče, ovšem hráči si na nového trenéra ještě očividně zvykají. Mourinho má portugalskou filosofii, ve které se však z velké části inspiroval italským fotbalem. Toto je kompliment. Stejně jako když Alex Fergusson prohlásil, že zlepšil hru Manchesteru United po pozorování italského fotbalu."

Na obou stranách je několik absentujícíh hráčů. Juventus bude tři měsíce bez zadáka Jonathana Zébiny, jenž se podrobil operaci achilovky. Mimo hru je také brankář Gianluigi Buffon, stejně tak jako Jorge Andrade, Cristiano Zanetti, David Trezeguet, Hasan Salihamidžič, Dario Kněževic a Christian Poulsen. Interu se pomalu zotavují stopeři Chivu a Rivas, ovšem do zápasu ještě nemohou být vpuštěni. Kolumbijský brousek Iván Cordóba má stopku.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Júlio César - Douglass Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Javier Zanetti - Patrick Vieira, Esteban Matias Cambiasso, Sulley Ali Muntari - Dejan Stankovič - Zlatan Ibrahimovič, Júlio Ricardo Cruz
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Christian Molinaro - Mauro Camoranesi, Momo Sissoko, Tiago Mendez, Pavel Nedvěd - Carvaldo de Oliveira Amauri, Alessandro Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Neapol si bude chtít spravit náladu po prohře v minulém kole a jako oběť by mělo posloužit Cagliari. To na Stadio San Paolo přijede obhajovat 12. pozici, posun na vyšší příčky je ale nepravděpodobný. Neapol se může posunout až na třetí místo.

Domácí křídelník Christian Maggio očekává od zápasu s Cagliari jen to nejtěžší, ale zároveň ví, že jeho tým může stavět na stoprocentní domácí bilanci. Neapol totiž před domácím publikem ještě neztratila ani bod. Proti Cagliari se jí ale příliš nedaří, loni prohrála 2:0 a celkově Isolani v lize neporazila již šest zápasů.

"Víme, že porazit Cagliari bude těžké," myslí si Maggio, jenž si v přípravném duelu s Řeckem udbyl reprezentační debut v italském dresu. "Cagliari dokáže být velice nepříjemným soupeřem a my musíme dát do zápasu vše."

Přestože Neapol v posledním zápase podlehla Atalantě 3:1, trenér Edoardo Reja udělá v sestavě jen jedinou změnu. Na levém kraji záložník řady se místo Vitaleho objeví Daniele Mannini. Jediným absentujícím hráčem bude Marcelo Zalayeta, jenž je suspendován.

Útočník hostujícího celku Jeda upozornil, že Rossoblu do Neapole nepřijíždí se strachem. "Zápas s Fiorentinou je pryč, nyní se musíme soustředit na duel s Neapolí," narazil Jeda na vítězný duel s Fialkami. "Víme, že nás na stadionu San Paolo čeká bouřlivá atmosféra. My ovšem nemáme strach, pouze respekt ze soupeře."

Jeda se také zmínil o možné absenci střelce Acquafrescy. Italský reprezentant do 21 let, jenž letos vstřelil již pět branek, si totiž přivodil svalové zranění a jeho start je nejistý. "Není ještě jisté, že nenastoupí. Navíc má trenér několik možností, jak ho nahradit."

Pokud Acquafresa skutečně nenastoupí, šanci v základní sestavě by měl dostat Joaquin Larrivey. Trenér Massimiliano Allegri rovněž postaví Andrea Cossua, jenž nahradí jmenovce Lazzariho. Vinnou zranění budou chybět Michele Canini a Francesco Pisano.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Santacroce, Cannavaro, Contini - Magio, Blasi, Gargano, Hamšík, Mannini - Denis, Lavezzi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Matheu, Lopez, Bianco, Lopez - Fini, Conti, Biondini - Cossu - Larrivey, Jeda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - AC Siena  (neděle 15:00)
Souboj posledního celku soutěže a s třináctým týmem tabulky se uskuteční ve Veroně, kde domácí Chievo přivítá fotbalisty Sieny. Chievo má zasebou prohrané utkání s AC Milán a v domácí prostředí bude chtít bodovat, totéž platí i pro Sienu, která si v posledním kole rozdělila body za remízu 1:1 s Bolognou.

Chievo prohloubilo svojí krizi i porážkou 1:0 na San Siru s milánským AC a zůstalo beznadějně na poslední místě. Start se tedy nevyvedl novému trenéru Domenicu Di Carlu, který ve funkci nahradil odvolaného Beppeho Iachiniho. Tým se sice zlepšil v herním projevu, ovšem bez efektu získaných tří bodů, které Chievo potřebuje jako sůl. Proti AC Milán nehrálo Chievo špatný zápas, pečlivě branilo ale nakonec tak trochu nešťastně inkasovalo po diskutabilní penaltě, kterou nakonec bezpečně proměnil Kaká.

Ani Sieně se nedaří zdaleka tak dobře, jak mnozí očekávali. Současný kádr má totiž určitě navíc než hrát o pozice ve středu ligové tabulky. "Toto je druhé utkání ze tří, ve kterém musíme získat nějaké ty body," nechal se slyšet středopolař hostí Paul Codrea. Po utkání s Bolognou totiž Sienu čeká Chievo, a poté ještě FC Turín. A to jsou soupeři, proti kterým musí Siena, pokud se chce sápat na vrchol uspět.Nejistá je i budoucnost trenéra Giampaola, který je neustále pod ostrou kritikou. Prezident klubu však Giampaola ve funkci hlavního trenéra prozatím ponechává.

Domácímu celku bude scházet pouze osamocený Brazilec Kerlon, kdežto na straně hostující Sieny si nezahrají Dimitrios Eleftheropoulos, Daniele Ficagna a Lorenzo Del Prete. Dobrou zprávou pro Chievo je návrat dvojice klíčových hráčů Erjona Bogdaniho a Vincenza Italiana.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Stefano Sorrentino - Marco Malago, Davide Mandelli, Mario Yepes, Andrea Mantovani - Giampiero Pinzi, Simone Bentivoglio, Michele Marcolini - Sergio Pellissier, Antonio Langella - Erjon Bogdani
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Gianluca Curci - Juan Zuniga, Luca Rossettini, Daniele Portanova, Cristiano Del Grosso - Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa - Houssine Kharja - Abdelkader Ghezzal, Massimo Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
US Lecce - AS Řím  (neděle 15:00)
Důležitý zápas čeká na římské AS, které hraje s Lecce. Římané jsou zatím největším zklamáním letošní sezony, když jim patří až 17. příčka. Nutno ovšem podotknout, že mají zápas k dobru. Nováček z Lecce má jen o bod více a je 15. Pokud tedy chtějí Vlci stoupat tabulkou, musí bezpodmínečně vyhrát.

O vítězství nepochybuje trenér Luciano Spalletti, jenž je přesvědčen, že jeho tým bude stavět na posledním vítězství v derby s Laziem. Vítězství nad městským rivalem bylo pro AS prvním po neuvěřitelných pěti zápasech a Spalletti nyní věří, že klub začne v tabulce stoupat.

"Musíme stále vítězit. V tabulce je před námi spousta týmů. Přes velkou část z nich se musíme dostat, naše cesta začíná v Lecce," prohlásil Spalletti. Slova svého kouče podpořil také záložník Matteo Brighi, jenž rovněž doufá v zisk tří bodů a je přesvědčen, že toto vítězství může být pro další průběh soutěže rozhodující. "Po výhře v derby vládne v týmu euforie a já doufám, že nás vítězství nakopne."

Statistiky a sázkové možnosti ovšem hovoří proti římskému celku. Ten totiž mimo domácí stadion nevyhrál téměř šest měsíců. Navíc proti němu nyní stojí Lecce, které letos doma ještě neprohrálo.

V táboře domácích ale neberou nepřesvědčivé výsledky soupeře na lehkou váhu a vědí, že je nečeká nic lehkého. "Řím bude chtít stavět na vítězství v derby, takže to pro nás nebude vůbec jednoduché," prohlásil brazilský stoper Fabiano. "Postavení v tabulce při jejich síle nehraje žádnou roli."

Domácí mají ovšem výhodu v tom, že se budou moci opřít o kompletní kádr. Jedinými absentujícími budou dlouhodobě zranění brankář Davide Petrachi a obránce Angelo. Ale ani trenér Spalletti nemá v tomto ohledu příliš problémů. Po zranění by se měl do sestavy vrátit Alberto Aquilani a po trestu také David Pizarro.

Mimo hru je vinnou červené karty inkasované v minulém zápase Simone Perrotta. Velký návrat zažije Mirko Vučinič, jenž v dresu Lecce nastupoval do roku 2006 a odehrál za něj 111 utkání. Očekáváno je vřelé přijetí od domácích fanoušků. V Lecce dříve působili rovněž Vučiničovi spoluhráči Max Tonetto a Marco Cassetti.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Stendardo, Fabiano, Esposito - Ariatti, Giacomazzi, Zanchetta, Caserta - Castillo, Tiribocchi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cassetti, Mexes, Juan, Tonetto - Taddei, De Rossi, Brighi - Pizarro - Baptista, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.10 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Lazio Řím se pokusí odčinit nešťastnou porážku v městském derby s AS Řím proti fotbalistům Janova. Pro oba celky to bude důležité utkání, jelikož oba týmy se pohybují ve stejných místech ligové tabulky a cíle jak Lazia tak i Janova jsou stejné, prorazit do evropských pohárů.

V derby sice bylo Lazio lepším týmem, ale nakonec díky trefě Julia Baptisty prohrálo 0:1. Biancocelesti jsou v současnosti na šestém místě, ovšem se ztrátou jednoho bodu na čtvrou pozici, zajišťující předkolo milionářské Ligy mistrů, kam by se svěřenci trenéra Delia Rossiho rádi dostali. Lazio nyní musí na smolnou porážku s Římem rychle zapomenout a pokusit se naplno bodovat v následujícím zápase proti Janovu. "Jsem si jistý, že se tým po porážce s Římem vrátí a najde zpět pravého týmového ducha," věří svému týmu trenér Delio Rossi.

Svému celku věří také trenér Gasperini, jeho svěřenci totiž naposledy prohráli vysokým rozdílem na půdě Juventusu Turín 1:4. Do té doby se ale janovskému celku dařilo, a proto Gasperini veří, že debakl s Juventusem byl jen ojedinělý výpadek. Nejvíce se ovšem v klubu spekuluje o zájmu Realu Madrid o útočníka Diega Millita. Nakonec však samotný prezident Janova Enrico Preziosi prohlásil, že tento útočník v janově zůstává.

Loni na sebe tyto dva celky dvakrát narazily a zápasy skončily zajímavými výsledky. V Římě vyhrál Janov 2:1 a v Janově zas zvítězilo Lazio 2:0.

Biancocelesti mají rozsáhlou marodku a postrádat budou Fabia Firmaniho, Matuzalema, Sebastiana Sivigliu a Cristiana Ledesmu se Stefanem Radu. Poslední dva zmiňovaní si odpykávají karetní tresty z předchozích zápasů. I hosté cestují do Říma bez několika hráčů, do utkání nenastoupí Matteo Paro, Omar Milanetto a Francesco Modesto.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo - Stephan Lichtsteiner, Emilson Cribari, David Rozehnal, Aleksander Kolarov - Cristian Brocchi, Ousmane Dabo, Mourad Meghni - Goran Pandev, Mauro Zarate, Pasquale Foggia
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Sokratis Papastathopoulos, Matteo Ferrari, Domenico Criscito - Marco Rossi, Thiago Motta, Ivan Juric, Giandomenico Mesto - Giuseppe Sculli, Diego Milito, Raffaele Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.95 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Na stadionu Luigi Ferraris se uskuteční duel domácí Sampdorie Janov a hostující Catanie. Sicilský celek má na svém kontě jedenadvacet bodů a patří mu osmá příčka, kdežto Sampdoria má po nepovedeném začátku pouze bodů třináct a zaujímá až čtrnácté místo.

Blucerchiati se pomalu ale jistě zvedají a po zpackaném začátku domácí soutěže znovu nabírají dech. Čtyři vyhraná utkání z pěti jsou jasným důkazem vzestupu formy hráčů Sampdorie Janov. Naposledy Sampdoria zvítězila doma nad mováčkem z Lecce 3:2. Ovšem hlavní trenér týmu zůstává na zemi a žádné euforii nepodléhá.

"My nesmíme přemýšlet o posouvání se v tabulce vzhůru nebo dolů. Potřebujeme jít vpřed bez žádných kalkulací. Od zápasu k zápasu se musíme zlepšovat," hovořil o situaci trenér Mazzarri. Sampdorii ještě během týdne čeká náročné utkání Poháru UEFA s německým Stuttgartem. Pro domácí celek jde o hodně prestižní zaležitost, protože případný úspěch by znamenalo zvýšení seběvědomí a morálky před městským derby s Janovem, které se uskuteční 7. prosince.

Stejně jako Sampdorie, tak i její soupeř Catania si naposledy připsala shodné vítězství 3:2, tentokrát nad turinským FC. Catania zatím poněkud překvapivě drží krok s týmy z popředí ligové tabulky a to především zásluhou vynikajících výkonů v domácím prostředí. Venku už se tolik Catanii nedaří, letos na hřišti soupeře ještě nevyhrála. Pokusit se o to bude muset v Janově, proti místní Sampdorii, která však, jak se zdá, chytila dech a začíná se rozjíždět.

Catanii bude hrát do karet fakt, že má na marodce několik hráču a to sice Jonathana Bottinelliho, Angela Palomba, Marca Padalina a Nenada Krsticice. Největší ztrátou je však Paolo Sammarco, který si odpykává karetní trest. Trenéru Walteru Zengovi bude chybět pouze osamocený Jorge Martinez.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Campagnaro, Gastaldello, Accardi - Stankevicius, Delvecchio, Dessena, Franceschini, Pieri - Bellucci, Cassano
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Sardo, Terlizzi, Silvestre, Silvestri - Carboni, Ledesma, Biagianti - Tedesco, Paolucci, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Bologna přivítá na domácím stadionu Palermo a dá se říct, že by to mohl být klíčové zápas, který nám ukáže, jaké ambice vlastně domácí celek vůbec má.

Bologna v posledních dvou zápasech dokázali vždy urvat bod a vypadá to, že jmenování Siniši Mihajloviče hlavním trenérem byl velmi dobrý krok ze strany vedení. Bývalý hráč Interu nebo Lazio je zatím v klubu velmi spokojený.

Do klubu si hned přivedl jednu známou tvář, Aparecida Cesara, který byl volným hráčem. Oba se znají z již zmíněných dvou klubů. Nedá se říct, že by brazilský fotbalista byl schopen odehrát celé utkání, ale rozhodně nastoupí od začátku. Pod dohledem budou ale hlavně oba útočníci - Adailton a Di Vaio, jelikož by oba měli býti tahouny Bologny.

Palermo v poslední zápase doma podlehlo Interu Milán 0:2. Trenér Davide Ballardini bude mít co dělat, aby poskládal dohromady základní sestavu, potrestaní jsou totiž Nocerino, Balzaretti a Bovo. Dobrou zprávou pro trenéra sicilského klubu však je, že se do tréninkového procesu vrátil brankář Amelia.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zenoni, Terzi, Moras, Lanna - Marchini, Volpi, Mudingay, Cesar - Adailton, Di Vaio
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Carrozzieri, Kjaer, Capuano - Migliaccio, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Reggina Calcio - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Předposlední Reggina přivítá v rámci 13. kola Atalantu a bude chtít navázat na poslední zápas, v němž šokovala Udinese, když zvítězila 1:0. Také Atalanta překvapila, přehrála Neapol. Mužstvo z Bergama drží desátou pozici, Reggina je v sestupových vodách a ani výhra jí nemusí osvobodit.

Reggina oslavila svůj 300. zápas v Serii A skvěle. V minulém kole totiž senzačně porazila Udinese a přeťala třízápasovou šňůru porážek a navíc se odlepila ode dna tabulky. Vítězstvím byl samozřejmě potěšen také trenér Nevio Orlandi, jenž věří, že tým našel konečně tu správnou cestu.

"Vždycky jsme pracovali na našich nedostatcích a snažili se je napravit. Nyní hrajeme tři z nadcházejících zápasů doma, z čehož musíme vytěžit co nejvíce bodů. V posledních zápasech jsme konečně našili tu správnou cestu a ideální by bylo, kdybychom získali v podzimní části 17 bodů," řekl kouč Orlandi.

Domácí nemohou počítat se zraněným záložníkem Lucou Vigianim, takže se do základní sestavy opět dostane Bernardo Corradi. Podobně jako Andrea Costa, jenž na levém kraji obrany nahradí Pabla Alvareze. Zranění jsou Emmanuel Cascione, Antonio Giosa, Maurizio Lanzaro a Christian Puggioni.

Záložník hostů Diego De Ascentis vyslal do Regginy varovný vzkaz s tím, že po po posledním vítězstvím nad Neapolí je Atalanta hladová po dalším úspěchu. "Zisk tří bodů pro nás byl důležitý. Dali jsme do zápasu vše a zasloužili jsem si vyhrát," míní De Ascentis. "Vítězství nám zvýšilo sebevědomí a podobný výkon chceme předvést i v Reggině."

Atalanta bude pravděpodobně postrádat útočníka Christiana Vieriho, jenž bojuje s chřipkou. Nakonec se ale možná objeví alespoň na lavičce náhradníků. Mimo hru je určitě duo záložníků Luca Cigarini, Antonio D'Agostino. K dispozici již je po trestu naopak Tiberio Guarente.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Cirillo, Valdez, Santos, Costa - Cozza, Barreto, Carmona, Barillà - Brienza, Corradi
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, De Ascentis, Guarente, Padoin - Doni - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - AC Milán  (neděle 20:30)
Fotbalisté turínského FC budou chtít navázat na předchozí dvě úspěšná představení z domácích zápasů proti Atalantě a Palermu, a tentokrát přívítají slavný AC Milán. Hosté budou chtít na plno bodovat a posunout se pokud možno na druhé místo tabulky hned za Inter Milán.

FC Turín pokračuje v nevyrovnaných výkonech a po poslední porážce s Catánií 3:2 zůstal na šestnáctém místě s tří bodovým náskokem před sestupovými místy. Situace v Turíně tedy neni nikterák přívětivá, ovšem i nadále zůstává De Biasi hlavním trenérem celku.

Těžko říci, jak tomu bude po težkém utkání s AC Milán, ale pokud by Turínští uspěli, mohl by to být odraz k lepší výkonům do budoucnosti. Domácí si jsou kvalitami milánské celku dobře vědomi. "Milán je tým šampionů ale my se nebojíme," prohlásil o Milánu domácí středopolař Matteo Rubin.

Rossoneri ztrácejí na vedoucí Inter Milán před tímto kolem jeden bod a rádi by svého městského konkurenta na prvním místě vystřídali. Svěřenci Carla Ancelottiho pokračují v dobrých výkonech a už deset kol nepoznali hořkost porážky. Ikdyž tým z Milána vítězí velmi těsně, tak tři body jsou tři body a o ně především jde.

Dobrou zprávou pro Milán je, že se uzdravil mozek týmu Andrea Pirlo a do utkání by už mohl zasáhnout. Totéž neplatí pro Alessandra Nestu, jenž má stálé potíže se zády, společně se stoperem Nestou bude chybět i Marco Borriello, kterého v útoku nahradí pravděpodobně Alexandre Pato.

Trenér De Biasi bude postrádat trojici hráčů kvůli zdravotním potížím a jednoho hráče, který si odpykává karetní trest. Mezi zraněné patří Dominique Malonga, Ignazio Abate a Eugenio Corini. Suspendovaný je Marco Di Loreto.

Turínskému FC se proti AC Milánu nedaří, Toro naposledy nad slavnějším soupeřem zvítězilo v sezoně 2001/2002, tehdy Turín vyhrál před domácími fanoušky 1:0.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni - Aimo Diana, Cesare Natali, Francesco Pratali, Marco Pisano -Riccardo Colombo, Blerim Dzemaili, Simone Barone, Matteo Rubin - Roberto Stellone, Nicola Amoruso
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati - Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Paolo Maldini, Marek Jankulovski - Mathieu Flamini, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf - Kaka, Ronaldinho - Alexandre Pato
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán1283119:727
2.AC Milán1282217:826
3.Juventus FC1273217:824
4.SSC Neapol1272317:1123
5.SS Lazio1271421:1322
6.Udinese Calcio1263319:1021
7.Calcio Catania1263314:1121
8.Janov CFC1262419:1420
9.ACF Fiorentina1262414:1020
10.Atalanta BC1252513:1217
11.Città di Palermo1251615:1716
12.Cagliari Calcio1241712:1513
13.AC Siena123459:1213
14.UC Sampdoria1134410:1513
15.US Lecce1226412:1512
16.Turín FC1232712:1711
17.AS Řím1132611:1811
18.Bologna FC1222810:218
19.Reggina Calcio122289:238
20.Chievo Verona121386:196

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to je oslava Calcia. Snad La Vecchia Signora odjede s prázdnou. Věřím Interu a Ibrovi. Samuel má na to, aby vymazal Del Piera. Viola asi vyhraje, vidím to na 2-1. Forza Inter!

Reagovat
Slejdy

snad juve vyhraje ... jinak fiore asi remizka

Reagovat
GEGE

Řekl bych že to budou dvě plichty.Ale byl bych radsi kdyby Juventus vyhral.

Reagovat
GEGE

Oj to nemela byt reakce

Reagovat
M11

to myslim nicemu neva

Reagovat
M11

Derby d’Italia ...

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že takové mrazení už jsem dlouho před žádným fotbalem neměl, snad to dobře dopadne.

Reagovat
M11

napodobne myslim na to cely tyden a uz vcera byla nervozita

Reagovat
smazaný uživatel

jsem na tom stejně

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že vyhrajete..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je na tom Inter s krajnými záložníkmi ?,vidím že zle...

Reagovat
smazaný uživatel

Sport1 uvádí:

"Válka loktů 2: Den zúčtování"

V hlavních rolích:

Zlatan Vychcaný & Giorgio Kostilam

V českém znění:

Honza Slepička

Režie:

Nicola Rizzoli

Můj alibistický tip:

1-1

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no to sem chtěl zrovna napsat.To budou opravdu zajímavé souboje.pěkně vystiženo

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
GEGE

Reagovat
Antijuve

Reagovat
smazaný uživatel

to zas bude valčík...

Reagovat
jtbs

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

AC,Ac..tak Juve do toho :o)

Reagovat
Antijuve

Snad to Inter zvládne před vyprodaným stadionem Giuseppe Meazzi.Dal bych šanci notorikovi a hlavně ať nehraje Burdisso.Škoda Ivana..... ten kdyby hrál, tak bych si troufl říct, že Juve porazíme.

Reagovat
smazaný uživatel

já si to troufnu říct i tak

Reagovat
jtbs

juve vyhra 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

zatím moc pěknej zápas , i když teda hlavně díky Udine..., Viola trošku zklamání. jinak dneska vidíme v akci dva z nejlepších golmanů Serie A.

Reagovat
M11

Reagovat
GEGE

Co ted Frey vychytal

Reagovat
smazaný uživatel

jj . i když spíš - co teď Floro Flores zazdil

Reagovat
GEGE

Jj nedáš dostaneš

Reagovat
smazaný uživatel

Montoliiivo a fialky držte

Reagovat
smazaný uživatel

Prandelli se do toho musel v šatně solidně opřít..., fialky hrajou jak vyměněné

Reagovat
GEGE

Montolivo

Reagovat
M11

Montolivo.. ital nebude rad

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má v posledních kolech "šťastnou ruku" při vybírání hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

MAGICO RICARDO MONTOLIVO

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!! no konečně

grazie Adriane...

Reagovat
smazaný uživatel

Už sem myslel, že se zasekl

Reagovat
smazaný uživatel

po pěkné práci Mutua

Reagovat
smazaný uživatel

za což jsem mu taky poděkoval

Reagovat
smazaný uživatel

a sakra sem si nevšiml tak pardon

Reagovat
M11

do prcky trosku obrat viola

Reagovat
GEGE

No ne Viola jinak zabrala....Mutu

Reagovat
smazaný uživatel

Antoniooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
GEGE

Panečku to je zápas...jinak Comoto to vyrazil rukou me se nejdřív zdálo,že to odhlavičkoval a opakovaný záběr jsem viděl jen jeden....

Reagovat
GEGE

za rukou ma byt otazník

Reagovat
smazaný uživatel

jasná ruka

Reagovat
GEGE

Dik.

Reagovat
GEGE

Udine ty šance pěkně zahazuje....

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej zápas Udine rozhodně nebylo horší,rozhodl moment za stavu 1:1 kdy Floro Flores nedal tutovku.Jinak Montolivo a Mutu výborní.Montolivo je fakt supr hráč

Reagovat
smazaný uživatel

hodně kvalitní ochutnávka 13.kola..., snad udrží interisti s juventinama tuhle úroveň

Reagovat
M11

super ''predkrm'' dneska.. ale krute pro pruhovane

Reagovat
One-Real

Dneska doufám v den domácích ....

Reagovat
GEGE

Jsem hodně zvědavý jestli bude hrát Pirlo od začátku(radši bych byl kdyby zasáhnul na hřiště až v průběhu zápasu).Jinak doufám,že dneska to bude na dva hroty(Pippo+Pato),protože když hrajeme "stromeček" venku tak je to marné.FORZA ROSSONERI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

snad se Turín pochlapí a aspoň bodík vám veme, ať je ten víkend úplně krásný

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych tam Pirla necpal hned od začátku, bez něj to fungovalo taky dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš jn. nechat Pirla na lavičce, začít s trojicí Flamini, Rino, Seedorf a počkat, jak se bude zápas vyvíjet. stáhnout Flamstra a nasadit na svůj post Andreu s tím, že se Rino přesune na svou klasiko vpravo může kdykoliv. s dvěma hroty taky souhlasím..., Dinho by mohl případně naskočit v průběhu zápasu, podobně jako Pirlo. dneska má Carletto relativně širokej výběr možností..., snad bude rozhodovat správně. i když, abych řek pravdu - stejně si myslím, že to bude stromeček..., aspoň ze začátku (snad mě překvapí).

Reagovat
GEGE

Taky si myslim,že to bude stromeček a na hrotu osamoceny Pippo a pod nim Ronaldinho a Kaka

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych hrál stromeček, ale je pravda že je problém pak s produktivitou...a zrovna sám apto kterej navíc střílí z dálky a něni to takovej typickej zabiják jako pippo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pirla v lednu prodat ne?

Reagovat
GEGE

Ses zbláznil ne?

Reagovat
smazaný uživatel

NE

Reagovat
smazaný uživatel

...Catanii bude hrát do karet fakt, že má na marodce několik hráču a to sice ...

Co je to za výhodu, mít na marodce spoustu hráčů?

Reagovat
smazaný uživatel

Tím "má" myslí Dorii.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked toto prehrame, davam tu pred vsetkymi zavazok, ze PC vyhodim von z okna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fotbaloví bozi dejte 3:4 (3x Denis - 3x Matri, Conti)

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha na Jedu, ten je jedovatý.

Reagovat
Slejdy

ouky douky

Reagovat
Slejdy

podme rooooma

Reagovat
smazaný uživatel

lecce 1x, sampdoria 1, bologna 1x, chievo 1x, lazio x2

Reagovat
božský John

Pěknej kurs na Regginu tam máme....to by byl hřích na ní nevsadit(pochopitelně pro osoby starší 18 let) Inter náskok nezvýší...

Reagovat
GEGE

Vučinič Pěkná akce Římanů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Coooooooooozzaaaaaaaa

Reagovat
Slejdy

juan goooool

Reagovat
GEGE

Netradiční střelec

Reagovat
GEGE

Totti

Reagovat
smazaný uživatel

Milito je fenomén . když to nejde z penalty...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele