Serie A souhrn - 12. kolo

10.11.2007, 20:01, aktualizováno 11.11.2007, 17:18
Komentáře a souhrny
V nedělních odpoledních zápasech se nedařilo favoritům, Fiorentina doma podlehla Udinese a Juventus si z Parmy veze jenom bod. Kvůli rozdílným problémům s fanoušky své zápasy nedohrály, respektive neodehrály milánské velkokluby AC a Inter...

UC Sampdoria - Empoli FC 3:0

10.11.2007 18:00

Góly: 5. Guillermo Giacomazzi (vl.), 40. Vincenzo Montella, 90. Paolo Sammarco

V utkání 12. kola Serie A se na janovském stadionu Luigise Ferrarise střetli Sampdoria Janov a Empoli FC. Domácí Sampdoria vyhrála po druhé v řadě 3:0 a vyšvihla se alespoň na chvíli do první poloviny tabulky. Zato Empoli se dále utápí v sestupových vodách.

Sampdoria začala velmi svižně. Již v páté minutě vypálil k levé tyči ze středu pokutového území Christian Moggi. Ke smůle hostí střelu tečoval záložník Guillermo Giacomazzi a gólman Bassi tak neměl žádnou šanci. V 17. minutě zahrozilo také Empoli. Po centru Fracesca Marianiho netrefil hlavou bránu z bezprostřední blízkosti útočník Nicola Pozzi. Další příležitost Empoli zahodil Guillermo Giacomazzi. Zhruba z pěti metrů netrefil hlavičkou ideálně centr od Viktoria Tosta. Poté se však slova ujali opět domácí. Ve 40. minutě se z hranice malého vápna nemýlil šutér Vincenzo Montella. První půle tak skončila za stavu 2:0 pro domácí.

Druhá půle probíhala vcelku v klidném duchu. Na straně Empoli měli několik příležitostí Pozzi s Vannucchim, ovšem je buď kryl gólman domácích Castellazzi, nebo nešly ani mezi tři tyče. Před brankou hostí několikrát zahrozil Vincenzo Montella, který ovšem skončil stejně jako na druhé straně Pozzi a spol. O poslední zápis na světelnou tabuli se postaral v 90. minutě záložník janovského týmu Paolo Sammarco. Opět z hranice malého vápna propálil Bassiho.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SSC Neapol 2:1

10.11.2007 20:30

Góly: 57. Giovanni Tedesco, 66. Giovanni Tedesco - 54. Mariano Bogliacino

Palermo otočilo na svém stadionu zápas s Neapolí a zvítězilo 2:1. Domácí mohou děkovat hlavně Giacomu Tedescovi, který vstřelil dva góly a pomohl tak k zisku tří bodů. Palermo je po tomto zápase na sedmém místě Serie A, Neapol je devátá.

Neapol začala zápas aktivněji, ale Lavezziho centr nikdo do brány netečoval. O chvíli později se hosté dostali do další šance. Zalayeta přihrával a následnou Lavezziho dělovku musel vyrazit gólman Palerma Alberto Fontana. Do šancí se začali dostávat i domácí. Tedescova hlavička ale letěla mimo. O chvíli později se uvolnil Brienza a poslal míč na Edisona Cavaniho, před ním ale míč vykopl Cannavaro. Domácí se dál tlačili dopředu a Brienza zkusil z těžkého úhlu překvapit Iezza, ten se ale nachytat nenechal a míč lapil do svých rukavic. Těsně před poločasem mohl po zmatku v obraně Neapole zařídit vedení Palerma Cavani, špatně se ale zorientoval a poslal míč mimo bránu.

Druhý poločas znovu začali útočně hráči Palerma, nadějný volný kop Fabia Simplicia ale Iezza neohrozil. První gól zápasu padl v 54. minutě. Lavezziho přesnou přihrávku poslal za záda Fontany Bogliancio a zajistil vedení Neapole 1:0. Už za tři minuty ale bylo srovnáno. Pisani našel Tedesca a ten přesnou střelou do pravého horního rohu brány vyrovnal na 1:1. Palermo se dál hnalo za vítězstvím. Rohový kop Palerma zahrával Pisani a míč v pokutovém území doťukl do brány podruhé v zápase Tedesco. Zajistil tak svému týmu vedení 2:1. Palermo málem vedlo už o dvě branky. Aimo Diana v pokutovém území trefil Saviniho, který podle rozhodčího hrál rukou a ukázal na pokutový kop. Po krátké poradě s čárovým rozhodčím ale změnil názor a odpískal pokračování hry. O chvíli později po přihrávce Lavezziho, měl na hlavě vyrovnání Sosa, míč ale do brány nedokázal usměrnit. Do konce zápasu se už stav nezměnil a Palermo tak porazilo Neapol 2:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Milán 2:1

23.01.2008 20:30

Góly: 42. Antonio Langella, 68. Fernando Tissone - 16. Cristiano Doni (vl.)

Fotbalisté AC Milán nenavázali na víkendové vítězství v Udinese a v dohrávce 12. kola Serie A prohráli na hřišti Atalanty Bergamo 1:2. Nepomohla jim ani optická převaha, ani Brazilec Pato, jenž spálil několik šancí.

Utkání bylo přeloženo z 11. listopadu, kdy muselo být už po několika minutách kvůli výtržnostem fanoušků přerušeno. Byl to jeden z černých dní italského fotbalu, ten den totiž policista na dálnici omylem zastřelil fanouška římského Lazia. Dnes se hrálo před prázdnými ochozy.

Hosté byli aktivnější hned od začátku. Jako první sice pálil mimo domácí Doni, ale pak už se potil na druhé straně gólman Coppola. Nejprve znemožnil zakončení Patovi, v klidu nemohl být ani při šancích Kaladzeho a Seedorfa po rohovém kopu. V 16. minutě se Milán ujal vedení, když Gattusův centr srazil za záda vlastního brankáře Cristiano Doni.

I dál dominovali borci v červenočerných dresech, ale Pirlo, Gattuso a ani ve třech šancích Pato neuspěli, a tak krátce před přestávkou přišel trest. Po akci Guarenteho se k míči dostal Antonio Langella, obešel dva obránce a překonal Kalače - 1:1.

Milán měl navrch i po přestávce, domácí však skvěle napadali a nedovolili soupeři dostat se do mnoha dalších šancí. Pata vystřídal Ronaldo, ale ani on se neprosadil. V 68. minutě tak přišlo rozhodnutí. Bellini pasem za obranu našel Simone Inzaghiho, ten vylákal ven z branky Kalače a přihrál Fernandu Tissonemu, jenž zakončil do prázdné branky - 2:1.

Domácí mohli přidat pojistku, ale Tissoneho pokus skončil na břevně. Mohli tak za tři body děkovat Coppolovi, který v závěru zneškodnil gólovku Ronalda i šanci Kaká. Milán tak nevyužil šanci přiblížit se pohárovým příčkám a zůstává desátý, Atalanta je šestá, i když má jen o bod více.

Více informací k zápasu

AC Siena - AS Livorno 2:3

11.11.2007 15:00

Góly: 18. Massimo Maccarone, 90. Simone Loria - 17. Francesco Tavano, 31. Martin Bergvold, 42. Dario Knežević

V toskánském derby dvou trápících se týmů se po skvělé první půli nakonec podařilo urvat vítězství Livornu.

Zápas začal opatrně a na obou týmech bylo vidět, že vědí o důležitosti tohoto zápasu. V 17. minutě otevřel skóre Tavano, když jako střela proletěl kolem domácí obrany i kolem brankaře Eleftheropoulose. Hosté se ale neradovali dlouho. O pouhou minutu později vyslal z 25 metrů nikterak povedenou střelu Maccarone a livornský obránce Grandoni nešťastně tečoval za Ameliova záda. Po vyrovnání Siena dostala Livorna na pár minut pod tlak, ale gól vstřelit nedokázala. Po půlhodině hry si Bergvold narazil s Bogdanim a Livorno šlo z čista jasna do vedení. Hra Sieny se po obdrženém gólu rozpadala a hráči nutně potřebovali poločasovou přestávku, jenže minutu před odchodem do kabin poslal hosty do dvoubrankového vedení Knezevic, když si skvěle naskočil na Tavanův roh..

Na Sieně bylo v druhé půli vidět, že chce se zápasem něco udělat, ale hráčům scházelo snad i štěstí. Vytvoříli si velké množství šancí, ale všechny končily buď u brankaře Amelii, nebo těsně vedle branky. Prostřelit livornskou hradbu se nakonec podařilo v 90. minutě Loriovi, ale to už bylo pozdě. Siena si tak připisuje další neúspěch a zůstává na hranici sestupového pásma.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Udinese Calcio 1:2

11.11.2007 15:00

Góly: 28. Giampaolo Pazzini - 23. Fabio Quagliarella, 63. Antonio Di Natale

Domácí Fiorentina nevyužila možnost vyhřívat se na první pozici v Serii A. Protože zápas vedoucího Interu s Laziem byl odložen kvůli smrti fanouška římského klubu, v případě výhry by to byl právě tým z Florencie, kdo by se ujal první příčky. Fiorentina však nestačila na Udinese a krom možnosti vést Serii A přišla také o svou domácí neporazitelnost, která čítala již 22 zápasů.

Oba celky začaly velmi živě a první větší šance utkání se zrodila již ve čtvrté minutě. Fiorentina zahrávala rohový kop a obránce Per Kroldrup hlavičkoval na bránu. Balón však zablokoval brazilský obránce Felipe a hned založil protiútok. Vysunul Quagliarellu, který však s šancí naložil prachbídně a brankář Frey neměl s propagační střelou italského útočníka potíže.

Další příležitost měl domácí nejlepší střelec Adrian Mutu, ale balón od Semioliho netrefil ideálně. Ve 23. minutě však rozesmutnil domácí fanoušky Fabio Quagliarella, který po Zápotočného centru uklidil hlavou míč za Freyova záda. Fiorentinu ovšem obdržená branka vůbec nerozhodila, neboť odpověděla téměř okamžitě. Fabio Liverani uplatnil důraz a vybojoval míč na kraji pokutového území hostí, posadil ho na hlavu Gianpaola Pazziniho a Handanovič musel poprvé a naštěstí pro Udinese naposled lovit míč z brány – 1:1.

O poločase byl kouč Fialek nucen stáhnout střelce vyrovnávacího gólu Pazziniho, který měl nakopnutou nohu od obránce Udinese. Nahradil ho Christian Vieri. Hned po zahájení druhé půle začala Fiorentina opět hrozit. Riccardo Montolivo hlavou trefil břevno, po nezdařilém odkopu Handanoviče. V 68. minutě strhl vedení na stranu hostí kapitán Antonio Di Natale. Vřítil se do pokutového území fialek, zpracoval centr od kolegy z útoku Pepého a napálil míč od břevna do branky domácích.

Hosté mohli vedení ještě navýšit a rozhodnout tak zápas. Per Kroldrup se však skvěle vrátil a čistě obral o míč Quagliarellu, který už mířil sám na Freye. Domácí se po zbytek utkání tlačili dopředu, ale byli brzděni početní nevýhodou. V 80. minutě dostal totiž červenou kartu stoper Manuel Pasqual po faulu na Simona Pepého. Domácí by si sice zasloužili remízu, jelikož kontrolovali hru a byli lepším týmem, ale byli potrestáni skvělými protiútoky Udinese a chybami ve vlastní koncovce.

Více informací k zápasu

Turín FC - Calcio Catania 1:1

11.11.2007 15:00

Góly: 15. Dominique Malonga - 63. Jorge Martínez

Turín po remíze na domácím hříšti přišel jak o dva body, tak o dva klíčové hráče.

Catania začala aktivně a držela Turín prvních patnáct minut na jejich polovině. Vytvořila si pár solidně vypadajících šanci, ale gól nepadl a k radosti domácího publika se v patnácté minutě při prvním útoku dostal Turín do vedení. Ventola se z ničeho nic dostal do šance, od značky pokutového kopu trefil břevno a Malonga, nově příchozí na hřiště za zraněného Rossinu, do prázdné branky bez problémů otevřel skóre. Pro Catanii, do té doby kontrolující hru, to byla jako rána z čistého nebe. Brzy se z toho dokázala oklepat a opět to vypadalo, že dostane Turín pod tlak, jenže další rána přišla pro Catanii v 26. minutě, kdy se za hrubý faul v pokutovém území Turína nechal vyloučit Vargas.

Hosté ale viděli, že Turín dneska nemá svůj den, a tak to na ně zkoušeli i v deseti. Nakonec se jim v 63. minutě podařilo vstřelit branku. Martinez po centru Mascary zavěsil hlavou do prázdné branky a korunoval tak snahu Catanie dát gól i špatný výkon Turína v tomto utkání. Martinez se při gólové hlavičce zranil a musel být střídán. Di Michelle se pak snažil strhnout vedení na domácí stranu, ale při své šanci si o catanského brankaře Polity poranil koleno. Turín již v tu dobu využil všechny své střídání. Znamenalo to tak, že obě mužstva dohrála zápas v deseti. Turín už pak jen čekal na závěrečný hvizd rozhodčího, který by hráče vysvobodil z velmi nevydařeného a smolného utkání.

Více informací k zápasu

Parma FC - Juventus FC 2:2

11.11.2007 15:00

Góly: 43. Andrea Gasbarroni (pen.), 57. Andrea Pisanu - 76. Nicola Legrottaglie, 82. Vincenzo Iaquinta

Juventus sice v Parmě prohrával už o dvě branky, ale nakonec se dokázal vzchopit a v závěru vyrovnat. Trenér hostů Claudio Ranieri vedl Starou Dámu proti svému bývalému klubu, kterému loni pomohl udržet se v Serii A. Trenérské žezlo po něm převzal Domenico Di Carlo. Domácí se určitě chtěli bývalému kouči ukázat. Byl to hlavně Gasbarroni, kterého loni Ranieri objevil.

První šanci měl Andrea Pisanu, kterého dobře našel právě Gasbarroni. Pisanu ale nedal. Do další šance se ve 35. minutě dostával Reginaldo a Buffon musel zasahovat. Domácí ale stále tlačili a ve 43. minutě si došel pro penaltu Reginaldo. Nemohl ji zahrávat nikdo jiný než Gasbarroni, který se nemýlil a poslal Parmu těsně před koncem prvního poločasu do vedení.

Do druhého poločasu vstoupili lépe opět domácí a po dvanácti minutách hry se ujali již dvoubrankového vedení. Branku vstřelil po chybné rozehrávce Zdeňka Grygery Pisanu a fanoušci jásali a doufali, že jejich miláčci vedení udrží. Bohužel se jim jejich přání nevyplnilo. Parma polevila a Juventus se začal pomalu rozehrávat. První trest přišel čtvrt hodiny před koncem, kdy se po centru Tiaga trefil hlavou Legrottaglie a hra začínala nabírat obrátky. Po třetím gólu utkání neudrželi nervy na uzdě Chiellini a Morfeo a museli předčasně do sprch. V 82. minutě přišla pro domácí další rána. Obránci nechali Iaquintovi příliš místa a ten se po dobré Salihamidžičově přihrávce nemýlil. Poslal míč podél brankáře Bucciho a srovnal na 2:2. V samém závěru utkání fauloval Iaquintu Coly a vysloužil si druhou červenou kartu v sezoně, na dělbě bodů už se ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Janov CFC 2:0

11.11.2007 15:00

Góly: 32. Nicola Amoruso, 80. Iniacio José Joelson

V utkání 12. kola Serie A si na svém stadionu Oreste Granilla poradila Reggina Calcio s FC Janov. Pro domácí je to první letošní výhra a zvedli se tak konečně z posledního místa. Jejich místo tak zaujalo Empoli. Ovšem "boj o sestup" je velmi vyrovnaný, posledních pět týmů má shodně devět bodů.

Janované si chtěli odvézt z Kalábrie minimálně bod, ovšem chyběl jim nejlepší střelec týmu Marco Boriello, který má stop za nasbírané žluté karty. Jeho absence se nakonec podepsala na střelecké (im)potenci hostí, kteří nedali ani jednu branku a prohráli na půdě trápící se Regginy 0:2.

Utkání začalo s desetiminutovým zpožděním. Celý stadion totiž držel smutek za zesnulého fanouška Lazia, který byl zastřelen policistou při střetu s příznivci Juventusu Turín. Je to teprve deset měsíců od smrti policisty v Catanii a Itálií otřásl další skandál. Utkání Interu s Laziem bylo dokonce kvůli tomuto incidentu odloženo.

Po několika minutách ticha se mohly oba celky pustit do vzájemné bitvy. Domácí začali velmi zostra a hned v desáté minutě musel gólman Rubinho vytáhnout skvělý zákrok, aby vykryl tvrdou střelu Fabia Ceravola. Janované v zápětí odpověděli, ovšem Luciano Figueroa, který nastoupil místo Boriella, hlavičkoval nad. Zhruba uprostřed první půle vyprášil rukavice gólmanovi domácích z přímého kopu Leon.

V 32. minutě viděli diváci první branku zápasu. Domácí útočník Nicola Amoruso obešel dva obránce a vypálil k bližší tyči. Brankář Rubinho se natahoval marně. Janované měli ještě příležitost srovnat do poločasu, ale další Fiquerova hlavička šla opět vysoko nad Campagnolovu svatyni.

Po změně stran se hosté herně zvedli a měli několik příležitostí vyrovnat, ovšem nedokázali je zužitkovat, což přivádělo trenéra Giana Piera Gasperiniho k zoufalství. Blízko vyrovnání byl zhruba po hodině hry Julio Leon, ale míč poslal vysoko mezi diváky. Týž hráč se potom postavil k přímému kopu z nadějné pozice, jenže znovu přestřelil. Nejblíže k zisku alespoň jednoho bodu byli hosté ke konci utkání. Po centru aktivního Leona vyskočil nejvýše exvalencijský útočník Marco Di Vaio. Překonal brankáře Campagnou, ale jeho pokus se ke smůle hostí zastavil o tyč.

Nedáš - dostaneš. Toto rčení se opět vyplnilo. Po Di Vaiově tyči přišla akce domácích, která skončila druhým gólem utkání. Luca Vigiani našel přesným míčem ve vápně střídajícího Josého Joelsona, který se hlavou nemýlil, vstřelil tak svůj první gól v této sezóně a upravil na konečných 2:0 ve prospěch Regginy Calcio.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán1174022:725
2.ACF Fiorentina1265119:923
3.Juventus Turín1264224:1322
4.AS Řím1164125:1622
5.Udinese Calcio1264214:1322
6.Atalanta Bergamo1146115:1318
7.Citta di Palermo1246217:1618
8.Sampdoria Janov1252514:1417
9.Neapol SSC1243519:1515
10.Calcio Catania1236311:1115
11.AC Milán1135318:914
12.FC Janov1235412:1714
13.FC Turín1227313:1413
14.FC Parma1226415:2112
15.Lazio Řím1124511:1610
16.AC Siena1216512:189
17.Cagliari Calcio1123610:189
18.Reggina Calcio121659:189
19.AS Livorno1223714:249
20.Empoli FC122377:199
Zbývající zápasy
11.11. 15:00Inter Milán - Lazio Řím
11.11. 20:30AS Řím - Cagliari Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*

Sampdoria 2x jsem ji dal a 2x mi zkazila tiket

Reagovat
Slejdy

a co jako ? dnes to byl tutac

Reagovat
M11

toz kdyz nevis

Reagovat
HOST*vlk

Aeroplaninooooooooooooooooooo grande Vincenzo

Reagovat
HOST*Juventus

JUventus..4ever

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*Nerazzurri

Doufám, že AS ztratí a já se budu moc smát, že nedokážou předehnat Inter ani když nehraje svůj zápas.

Reagovat
HOST*

Tedy spíš dohnat, oni nás nemůžou předehnat.

Reagovat
M11

ani neznas tabulku

Reagovat
HOST*Nerazzurri

Opravdu ty si mi chytrý chlapec.

Reagovat
M11

aspon vim jak vypada tabulka... kdyby neco je o par radku nahoru

Reagovat
HOST*Nerazzurri

Tak si tupí chlapec, který neumí číst.Hned pod tím jsem se opravil ty vemeno, tak co otravuješ.Jsem hold AS trochu přilepšil.Další pablb, který reaguje aniž by si přečetl komentáře.

Reagovat
M11

ale klidek nervni fans Interu.... NJ...jak malo staci aby byl podrazdeny jak pes

Reagovat
HOST*Nerazzurri

Když myslíš.Jsem napsal o tobě jenom pravdu.Já za to nemůžu, že to bereš jako urážku a myslíš si, že jsem naštvaný.Nemám proč, když ten tvůj Juventus hraje hovno.

Reagovat
HOST*

ten "váš" zápas si strčte...no, víte kam.

Reagovat
HOST*Nerazzurri

Merdy ACčkový nejspíš vyhrajou kontumačně, takže konečně naplno bodují a nejspíš je to zachránilo od prohry.

Reagovat
HOST*

jak jinak,Berlusconi+Galliani to zaridi...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

Přece Grande Milano musí dostat to co chce...

Reagovat
HOST*GATTUSO

blbe...

Reagovat
HOST*

blb seš ty

Reagovat
HOST*hnup

Fiorentina mi podala tiket ja mel jeste k tomu 10

Reagovat
HOST*vlk

mne podala tiket jista slecna nebo pani na pobocce tipsportu

Reagovat
sansiro

AS Roma také - odloženo

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*vlk

je to smutny co se to deje v te italii..

Reagovat
HOST*

O Laziu a jejich fašounech, to bylo známo, že jsou to prasata a teď k nim přibyli i prasátka, který fandí Juventusu, měli radši zůstat v Serii B.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele