Serii A okusí první kanadský zástupce, Inter investoval do Buchanana

05.01., 14:27
Aktuality

O místo v základní sestavě Interu Milán bude nově bojovat jeden kanadský reprezentant. Kádr lídra italské nejvyšší soutěže posílil Tajon Buchanan, křídelník přišel na přestup z Clubu Bruggy.

24letý fotbalista včera dorazil na Apeninský poloostrov, úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a dnes podepsal smlouvu platnou do června 2028. Belgický celek dostane sedm milionů eur, další tři miliony může vyinkasovat na základě bonusů.

"Svou dlouhou pouť začal v Bramptonu a cesta ho nakonec přivedla až do Milána. Tajonův sen v dresu Nerazzurri právě začíná," přivítal klub novou akvizici v prohlášení zveřejněném na internetových stránkách.

Buchanan se stane historicky prvním kanadským fotbalistou v italské nejvyšší soutěži a na debut si zřejmě bude muset počkat, neočekává se totiž, že se objeví v nominaci na sobotní duel proti Hellasu Verona. O místo v základní sestavě by v nadcházejících měsících měl bojovat s Denzelem Dumfriesem.

Buchanan má na svém kontě 35 startů za kanadskou reprezentaci, v nichž zaznamenal čtyři branky. V listopadu 2022 se do historie národního týmu zapsal jako první hráč, který si na své konto připsal asistenci na světovém šampionátu, v souboji s Chorvatskem nahrál na trefu Alphonsa Daviese.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (22)

Přidat komentář
10

Huijsen na hostování nakonec do AS, místo Frosinone. Najednu stranu jsem si říkal, že ten menší tlak ve Frosinone by pro něj byl lepší, na druhou stranu stoper to má pod hipsterem vždycky dost nevděčný, naopak pod Mourinhem vypadají lépe. Pokud dostane minuty, tak se na něj těším, co předvede.

Neapol blízko Samardžiće, zájem mají i o Dragusina. Spolu s hotovým Mazzocchim by to bylo nejlepší zimní mercato za hodně dlouho.

Reagovat
Largo

Huijsen dostane dostatek času, s tím ostatně volal Mourinho Giuntolimu. Máme jednoho zdravýho středního obránce a ten leden bude dost náročnej. Spíš mě mrzí, že k vám půjde natrvalo Lorenzo Cherubini.

Reagovat
10

AS by mělo mít 50% z jeho prodeje.

Reagovat
Truffaldino

Tohle je hodně smutné, fakticky vyměníme kapitána primavery za půlroční hostování bez opce mladého kluka ze serie C. Za rok můžete Cherubiniho prodat třeba za 2 mega třeba do Brescie s buyback za 5 a Pinto si těch 50 % může pověsit na ledničku. Na Calafioriho jsme taky měli 40 % a k čemu to AS bylo ...

Huijsen prostor určitě dostane, možná celý leden, ale osobně bych ho do AS neposlal, Kumbulla už trénuje a brzy by mohl být připravený na zápasy, v půlce února bychom měli mít čtyři vlastní stopery, navíc Kumbulla měl loni tu zkušenost, že prostor nedostal i když byl v pořadí čtvrtý stoper a byl zdravý, Mou ten půlrok odehraje klidně jen se třemi, Dean bude muset ukázat vysokou kvalitu, aby hrál i po návratu Ndicka.

Reagovat
Maritazzi

Naprostý dno. Nevím, kdo všechno se na tomhle podílí, ale to je jen další neuvěřitelnej moment do sbírky naprosto diletantsky řízenýho klubu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Je fakt, ze mu ted v cervnu konci smlouva, ale stejne…

Reagovat
10

Ještě bych počkal se soudy, protože Cherubini má kontrakt jen do konce sezony, takže ho klidně Juventus mohl podepsat zadarmo a vzít si ho v létě. Z toho pohledu naopak přijde těch 50% zvláštních mě.

Tady https://www.ilromanista.eu/news/as-roma/148421/cherubini-prima-il-rinnovo-e-poi-in-prestito-alla-juventus-i-dettagli zase píšou, že nejdřív prodlouží smlouvu a pak půjde do béčka na hostování do konce sezony, což mi přijde pravděpodobnější, pokud v tom zase není nějakej budoucí deal/finanční optimalizace.

Reagovat
Truffaldino

Nějak mě nenapadlo, že 19-letý hráč z A-listu pro Evropu a velká naděje nemá delší smlouvu.

Il Romanista už je nově v souladu s ostatními, v tomto případě bych tedy procenta viděl jak nástroj, jak dostat Luigiho do lepší soutěže už teď v zimě, přeci jen mu bude za pár dní 20 let a primaveru i dle dlouhodobých čísel přerostl.

Celé to ukazuje, jak špatný má AS přechod mezi juniorkou a A-týmem. Jedna věc je když, Tahirovič s Volpatem zachraňují finančně sezónu, něco jiného je potom 200k + budoucích 20 % za Cassana, který se hned dostal do základu Cittadelli. Na hostování jsou jen Darboe, na kterého má Lask opci a který čekal v ŘÍmě rok na tribuně, aby se následně zrakvil, a Mastrantonio v céčku. Juve má takových hráčů 30+.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Mitch Buchanan, idol mého mládí

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
dantetomas

U teba by som to teda odhadoval skor na King Konga

Reagovat
rel7

Reagovat
Moshe Dajan

Bucha 2.0

Reagovat
Kaka14

Tomori je takisto z Kanady , narodil sa v Calgary a hral aj za Kanadskú U20 … takze prvý Kanaďan v Sérii A nebude , jedine seniorský kanadský reprezentant

Reagovat
smazaný uživatel

Tout optikou vitezi Bryan Cristante.

Reagovat
Interista_4ever

Benvenuto Tajon!

FORZA INTER SEMPRE!!!

Reagovat
Rudy

Vubec nemam tucha o koho jde. Pustim Tajon Buchanan skills and goals tam borec co pokazde konci na zemi, dal jsem 3min Mladsi verze Cuadrada

Reagovat
10

takže náhrada za něj ideální, ne?

Reagovat
Rudy

To nebude nahrada za nikoho. Nejake pozitivum - je mu 24 a ne 34 + cena. Mohl to byt i vetsi nesmysl (Correa za 30M, Arnautovic) Vic verim Asllanimu , tribuna mu bude sluset a jsem pohode.

Reagovat
Acquanni

Mě padla jeho speciální karta ve FIFĚ, myslím že ve 22ce. Jinak bych taky nevěděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele