Šilhavý je plný energie, budoucnost u reprezentace zatím neřeší

07.11.2023, 12:44
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Trenér Jaroslav Šilhavý nyní neřeší svou další budoucnost u české reprezentace a plně se soustředí jen na listopadové závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku a s Moldavskem. Dvaašedesátiletý kouč na nominační tiskové konferenci prohlásil, že se cítí plný energie a je připravený udělat s národním týmem poslední krok k postupu na šampionát v příštím roce v Německu.

Češi v říjnu prohráli v kvalifikaci v Albánii vysoko 0:3 a poté doma udolali outsidera z Faerských ostrovů 1:0. Šilhavý se ocitl v ohrožení, nakonec ale pozici ustál a výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) ho potvrdil ve funkci i na listopadový závěr kvalifikace. Jeho smlouva však nově platí jen do 30. listopadu s možností oboustranné opce. Předchozí kontrakt měl Šilhavý do konce kvalifikačního cyklu s automatickou opcí na závěrečný turnaj v případě postupu.

"Moje myšlenky jsou spojené s tímto srazem a postupem na Euro, ničím jiným se nezabývám. Co bude potom, až postoupíme, se uvidí. Nechci vzpomínat, co bylo. Všichni jsme plně koncentrovaní. Stejně tak budeme apelovat na hráče, aby mužstvo bylo nachystané a připravené na tyto dva zápasy," uvedl Šilhavý.

"Jsem plný energie, připravený s týmem udělat poslední krok. Věřím tomu, že i tým bude v takovém rozpoložení. S kluky od začátku komunikujeme a všichni víme, o co nám jde a všichni to chceme," prohlásil rodák z Plzně.

Jeho svěřenci mají navzdory klopýtání výhodnou pozici a k postupu na šampionát jim 20. listopadu stačí v závěrečném utkání skupiny doma porazit Moldavsko. Tři dny předtím se Češi představí v Polsku a za určitých okolností by je na závěrečný turnaj mohly poslat i dvě remízy.

"Postup máme jako velký cíl a věříme, že se nám to podaří. Nechci spekulovat o tom, jestli to bude v Polsku na remízu. Určitě takhle nejde spekulovat a naplánovat si to. Víme, že soupeř má silné hráče. Je to výborné mužstvo, ale má své problémy," řekl Šilhavý. "Bude plný stadion, jednoduché to nebude. Budeme odhodlaní a věřím, že i připravení na Polsko. Pak se uvidí u druhého zápasu podle výsledku v Polsku. Prvotní je hlavně Polsko, myslíme na něj," dodal Šilhavý.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Reggie

Ok, tak mu poradili, že to má říct po tom minulým fiasku. Samozřejmě mu to nevěřím.

Absence jakéhokoliv hráče, který je schopný aspoň něco vymyslet (vím, nemáme jich moc) značí, že v Polsku budeme hrát klasicky na náhodu a třeba něco uhrajeme a co hůř, proti Moldavsku to bude to stejný. Jardo, díky, ale už běž. Chce to i on sám podle mě.

Reagovat
Spalovač šancí

Samozřejmě, že neřeší, protože repre žádnou budoucnost nemá ... https://www.youtube.com/watch?v=BaHhxRGYjFA

Reagovat
oli9

Na tiskovce nebo pozapasovem rozhovoru to tak nevypadá.. Naopak, úplně odevzdaný, bez energie...

Ať to dopadne jakkoli musí od repre, nemá ji co dát a posunout ji...

Reagovat
Salfovic

Z něj ta energie vysloveně čiší.

Reagovat
Pablos

Ufff, přišel balíček z Itálie od Jankta tentokrát včas.

Reagovat
fabec1222

Ten je uplne v hajzlu. Je mi ho v podstate lito. Rekl bych,že jako clovek nude fajn,ale ted je proste psychicky v haji a potrebuje pauzu.

Reagovat
Puskas

Předzvěst reklamy na nějaký energetický drink?

Reagovat
Mass

Jj na Smártyho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ne

Reagovat
Mass

Ten má energie jak králíček Duracell (kdo pamatuje, tak už je starej dědek jako já )

Reagovat
Geordies

Máme před sebou poslední dva zápasy kvalifikace. Z toho hned v prvním mači může výhra potvrdit náš postup na ME. A trenér, z něhož energie přímo srší do všech stran, prohlásí, že neví, jestli se bude hrát na remízu nebo vlastně jak, jelikož soupeř je kvalitní. Nezlobte se na mě, tohle už je smutné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele