Slavia zvítězila nad vicemistrem Polska, Baník podlehl Lechu Poznań

03.07., 17:17, aktualizováno 03.07., 22:40
Aktuality
Vorlický zahájil letní přípravu s A-týmem pražské Slavie. (© Slavia Praha)

Slavia ve druhém přípravném utkání poprvé zvítězila. Po sobotní remíze 1:1 s Pardubicemi dnes na soustředění v Rakousku porazila polského vicemistra Vratislav 2:0. Mladá Boleslav rozstřílela druholigový Varnsdorf 5:0, Olomouc si poradila s Trenčínem 3:0. Ostrava prohrála oba dnešní zápasy, nejprve podlehla Poznani 0:2 a poté Dundee 0:3.

Slavia si rozložila góly do obou poločasů. V prvním se trefil Senegalec Diouf, po změně stran Řek Botos, jehož příchod vršovický klub oznámil dnes. Zároveň uvedl, že Botos po podpisu čtyřleté smlouvy v Edenu bude hostovat v jiném týmu z české ligy, který se pro něj aktuálně hledá.

"Hráli jsme s Rakówem a to byly velké bitvy a dnes s Wrocławí, druhým týmem polské ligy. Jsou kvalitní a také to ukázali. Nic jednoduchého, ale přesně jsme si ukázali, že s těmito týmy, které hrají tvrdší fotbal, nám to napodobuje týmy z české ligy. Je to dobrá příprava pro nás a jsme spokojení," citoval web Slavie asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého.

Mladá Boleslav zvítězila i ve čtvrtém přípravném utkání. Jeden z pěti českých pohárových účastníků v nadcházející sezoně rozhodl o triumfu proti Varnsdorfu už v úvodním dějství, kdy se trefili Vojta, Mašek a Jawo. Po přestávce dal dva góly Ladra.

"Rozložili jsme zátěž. Pomalu se blížíme k začátku sezony. Hráče budeme víc zatěžovat a bude z toho krystalizovat základní sestava," řekl pro klubovou televizi trenér Středočechů David Holoubek.

Olomouc po remízách s polskými celky Štětínem a Bialystokem v přípravě na třetí pokus poprvé pod trenérem Tomášem Janotkou zvítězila. Proti Trenčínu si všechny tři branky nechala do druhého poločasu, postupně se prosadili Mikulenka, Beneš a Hadaš.

"Herně byl druhý poločas lepší. I co se týče kombinace. Myslím, že v prvním poločase jsme míče hodně ztráceli, hlavně jsme míč hodně vyhazovali. Hráli jsme těžké míče, zbytečně jsme hledali těžká řešení. Potom z toho pramenilo to, že jsme neměli tolik úspěšných akcí, kolik bychom si představovali. Druhý poločas lepší spolupráce hráčů vedla k většímu počtu brankových příležitostí a k zakončení," konstatoval Janotka.

Ostrava nevyhrála ani čtvrtý a pátý zápas v přípravě. Účastník 2. předkola Konferenční ligy inkasoval proti Poznani i Dundee všechny branky ve druhé půli. Trenér Pavel Hapal nasadil do obou duelů odlišné sestavy.

Slovácko remizovalo se srbským mužstvem TSC 1:1 a nezvítězilo ani ve druhém utkání po prohře s druholigovým Brnem. Za tým z Uherského Hradiště se trefil De Azevedo.

Pardubice remizovaly s ligovým nováčkem Duklou 1:1. Východočechy poslal v Lázních Bohdaneč do vedení Huf, za Pražany ale vzápětí srovnal z penalty Barac.

České Budějovice přestřílely Jihlavu 4:3, šest branek padlo po přestávce. Dynamo v součtu s úvodní výhrou 7:1 nad jiným druholigovým celkem Žižkovem nastřílelo v přípravě už 11 branek.

Jablonec podlehl chorvatskému Osijeku 0:1 a v přípravě nevyhrál potřetí za sebou. Předtím remizoval s Žižkovem a podlehl rumunskému Botosani.

Výsledky dnešních přípravných zápasů:

Slavia Praha - Vratislav 2:0 (1:0)

Branky: 24. Diouf, 68. Botos.

Sestava Slavie:

I. poločas: Mandous - Halinský, Ogbu, Konečný - Masopust, Dominik Pech, Prebsl, Diouf - Jurečka, Fila, Wallem.

II. poločas: Mandous - Bořil, Chaloupek, Konečný - Masopust, Zafeiris (57. Vorlický), Bužek, Zmrzlý - Van Buren, Botos, Wallem. Trenér: Trpišovský.


Mladá Boleslav - Vlašim 5:0 (3:0)

Branky: 70. a 73. Ladra, 16. Vojta, 19. Mašek, 27. Jawo.

Sestava M. Boleslavi:

I. poločas: Mikulec - Kadlec, Donát, Králik, Fulnek - Sakala - Langhamer, Stránský, Mašek - Vojta, Jawo.

II. poločas: Šeda - Donát, Poulolo, Králik (59. Suchý), Kostka - Mareček, Sakala (59. Langhamer) - Fila, Ladra, Kušej - Pulkrab. Trenér: Holoubek.


Sigma Olomouc - Trenčín 3:0 (0:0)

Branky: 53. Mikulenka, 64. Beneš, 87. Hadaš.

Sestava Olomouce:

I. poločas: Stoppen - Zifčák, Pokorný, Matys, Sláma - Breite, Langer - Dele, Kliment, Navrátil - Juliš.

II. poločas: Macík - Hadaš, Dohnálek, Beneš, Elbel - Pospíšil, Spáčil - Mikulenka, Zorvan, Šíp - Muritala. Trenér: Janotka.


Poznaň - Ostrava 2:0 (0:0)

Branky: 51. Antczak, 71. Ishak.

Sestava Ostravy: Markovič - Juroška (46. Fukala), Frydrych, Pojezný, Kpozo - Šudák (60. Juroška), Klíma (68. Prekop), Nogha, Grygar, Šehić - Prekop (46. Tanko). Trenér: Hapal.


TSC (Srb.) - Slovácko 1:1 (0:1)

Branka Slovácka:16. Azevedo.

Sestava Slovácka:

I.poločas: Fryšták - Blahút, Reinberk, Hofmann, Doski - Trávník, Kohút - Havlík, Petržela, Kvasina - Azevedo.

II. poločas: Urban - Holásek, Vaško, Křišťan, Juroška - Kudela, Novotný - Sinjavskij, Okoromi, Vecheta - Kozák. Trenér: West.


Pardubice - Dukla Praha 1:1 (0:0)

Branky: 74. Huf - 76. Barac z pen.

Sestavy:

Pardubice:

I. poločas: Stejskal - Surzyn, Koukola, D. Šimek - Vacek, Juzvak, Míšek, Brdička, Stradins - Krobot, Zlatohlávek.

II. poločas: Budinský - Mareš, D. Šimek, Koukola, Juzvak - Solil, Appiah, S. Šimek, Tischler, Patrák - Huf. Trenér: Saňák.

Dukla: Hruška (60. Spilka) - Vondrášek (60. Matoušek), Hašek (60. Jeřábek), Peterka (60. Holiš), Doda (46. Ludvíček) - Ferreira (46. Vošnjak), Kozma (60. Barac), Hora (60. Ullman), Moulis (46. Douděra) - Matějka (60. Špatenka), Mešanović (60. Osuagwu). Trenér: P. Rada.


České Budějovice - Jihlava 4:3 (1:0)

Branky: 34. Osmančík, 49. Ogiomade, 52. Skalák z pen., 66. Tranziska - 48. Pešek, 60. Smutný, 82. Franěk.

Sestava Č. Budějovic: Köstenbauer - Atemona, Nikl, Čoudek, Kotula - Ogiomade, Skalák, Mintongo, Osmančík - Hora, Ondrášek. Trenér: Lerch.


Jablonec - Osijek 0:1 (0:0)

Branka: 80. Mikolčić.

Sestava Jablonce: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Hurtado - Cedidla, Beran, Nebyla, Polidar - Alégué, Puškáč, Čanturišvili. Trenér: Kozel.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Coutinho10

pustil jsem si zpětně, rychlostí 2x, abych na to nekoukal 2 hodiny a dobrý

Mandous moc starostí neměl, Diouf a Botos dobré góly křížnou střelou a aspoň ten fotbal měl nějaký tempo díky té možnosti přehrání

Reagovat
Me2win

Bužek vypadal zajímavě

Reagovat
Coutinho10

i ten Botos vypadá zajímavě možná škoda, že půjde teda asi na to hostování

Reagovat
didosh

Jo,hrál dobře?

Reagovat
Me2win

Rozdával míče, nezkazil žádnou přihrávku, nikdo mu nevzal balón, hodně se nabízel. Za mě překvapení

Reagovat
ratusek

Bužek bude TOP hráč, pokud ho teda nezkurvíte jako ostatní

Reagovat
dinss

Za tři roky směr Liberec

Reagovat
Mass

Zápas sem koukal celej a v normální rychlosti

Líbili se mi Diouf, Masopust a Chaloupek. Doufám že se Pech s Konečným prosadí do áčka, už teď v 18 letech vypadají, že mají na první ligu. Brejky byly dobře ubránáněný, je jasný, že to bude proti Slavii hrát každej v lize.

Na zálohu Zafeiris-Botos-Vorlický se i dobře koukalo, super tam mít tři šikovný kreativní hráče.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Me2win

Zafeiris hrál asi 10 minut

Reagovat
Mass

Nj, ale i těch 10 minut, to byl fičák

Reagovat
ratusek

Baník zatím zkušeně příprava Soupeři nebudou vědět, co od nás čekat. Sice to nevíme ani my, ale nevadí. Hapal na hrad

Reagovat
Mass

Nečitelnej tým stejně jako nároďák.

Reagovat
kilobyte

Drží se trendu.

Reagovat
JarousFCB

Nečitelný nároďák dělal tu chybu, že v přípravě vyhrával. My prohráváme, cítím titul.

Reagovat
didosh

Reagovat
Mönchengladbach

Ty výsledky hapalballu nedávají před evropskými poháry příliš důvodů k optimismu.

Nejdřív remízy s Líšní a Žilinou...

Následované třemi prohrami s polskými a skotskými kopyty při skóre 1:7.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele