Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - čtvrtek 12.10.

12.10.2023, 22:51
Komentáře a souhrny
Tomáš Souček, Jakub Brabec a Jan Kuchta (© AFP)

Polsko v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy zvítězilo 2:0 na hřišti Faerských ostrovů a posunulo se na druhé místo skupiny E o bod před českou reprezentaci, která prohrála 0:3 v Albánii. Svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého mají zápas k dobru. Ve skupině A přišlo o stoprocentní bilanci Skotsko porážkou 0:2 ve Španělsku. Turecko uspělo v přímém souboji o vedení ve skupině D 1:0 na hřišti Chorvatska...

Skupina A

Kypr - Norsko 0:4

12.10.2023 20:45

Góly: 33. Alexander Sørloth, 65. Erling Haaland, 72. Erling Haaland, 81. Fredrik Aursnes

Norsko si v šestém utkání kvalifikační skupiny A o Euro 2024 odvezlo z Kypru pohodlnou výhru 4:0. Dominanci skandinávského favorita přetavil jako první v přesný zásah ve 33. minutě Alexander Sörloth i díky smolné teči domácího obránce. Povinný úspěch pak ještě po změně stran pojistil mimo jiné dvougólový Erling Haaland. Seveřané však nadále zůstávají v tabulce až třetí dva body za druhým Španělskem, to má navíc zápas k dobru.

Fotbalisté Norska přijeli na půdu Kypru v roli týmu, který potřeboval nutně zvítězit. V tabulce totiž hosté soupeřili o druhé místo se Španělskem, jež bylo o dva body před nimi, ale také s Gruzií, která jim s malou ztrátou dýchala na záda. Proti fotbalovému trpaslíkovi však Seveřané platili za jasného favorita, domácí totiž ještě nezískali ani bod a s hrozivým celkovým skóre 2:17 se topili na poslední příčce.

Do první větší šance zápasu se v 19. minutě dostal Haaland po centru Fredrika Aursnese, brankář domácích Joël Mall ale skvěle lapil jeho pokus. O necelou čtvrthodinu později se už Seveřané radovali, když jeden z kyperských obránců nešťastně tečoval ránu Sörlotha mimo dosah vlastního gólmana. Do kabin tak šli hosté s výhodou v podobě jednobrankového náskoku, který mohl mít cenu zlata vzhledem k tomu, jak obtížně Skandinávci dobývali branku výběru ze Středomoří.

V 59. minutě mohli fotbalisté Norska navýšit své vedení, nepříjemnou ránu Particka Berga mířící pod břevno ale vytáhl Mall. Chvíli poté už nedokázal gólu zabránit ani on, když si míč po rohovém kopu našel Haaland a přesnou ranou do horního rohu brány znovu rozjásal fanoušky Seveřanů.

Definitivní potvrzení norské výhry přišlo v 72. minutě, když se hlavičkou zblízka opět prosadil vysoký útočník Manchesteru City. Hosté v závěru skórovali ještě jednou, konkrétně Aursnes ranou zblízka. I přes to, že branku nejprve zkoumal VAR, nakonec byla potvrzena a Skandinávci mohli slavit.

Norové tak potvrdili roli favorita a z Kypru si odvezli povinné tři body. Na výhru se pokusí navázat 15. října, kdy se doma střetnou se Španělskem. Středomořský tým vyzve ve stejný den na souboj Gruzii.

Více informací k zápasu

Španělsko - Skotsko 2:0

12.10.2023 20:45

Góly: 74. Álvaro Morata, 86. Oihan Sancet

Reprezentanti Španělska porazili v domácím utkání kvalifikační skupiny A o mistrovství Evropy Skotsko 2:0, a částečně tak napravili březnové zaváhání právě s tímto ostrovním celkem. Favorit si v Seville od úvodních minut vytvořil výraznou převahu a soupeře takřka nepouštěl do větších příležitostí. Sám pak v závěrečné fázi zápasu dokázal udeřit, když se tradičně hlavou prosadil jako první Álvaro Morata. Fotbalisté ze země kiltu tak sice poprvé v tomto cyklu ztratili body, udrželi však první místo v tabulce a účasti na turnaji v Německu jsou velmi blízko.

Španělé vstupovali do klíčového domácího zápasu s jasným cílem zvítězit. Skotsko bylo totiž až doposud překvapivě stoprocentní a se ziskem 15 bodů ovládalo skupinu, přičemž při pěti výhrách v řadě inkasovalo pouze jednou. La Furia Roja tak před sebou měla velmi těžký úkol, který nutně potřebovala dotáhnout do zdárného konce. Na třetí Norsko totiž měla v tabulce náskok pouhých dvou bodů. V minulých dvou utkáních však nastřílela 13 gólů, na což chtěla navázat i v boji se Skoty.

Zápas byl od začátku z obou stran opatrný. Španělé drželi míč na kopačkách a čekali na mezeru v hostující obraně, ale pětičlenný blok soupeře jim moc skulinek nenabízel. Skoti se soustředili především na udržení čistého konta a snažili se hrozit z rychlých protiútoků, které však domácí dokázali bez větších problémů přerušovat.

První velkou šanci si připsal až ve 33. minutě Mikel Merino, jenže jeho dorážka z hranice vápna pouze orazítkovala tyč za Angusem Gunnem. Ještě před poločasem přišel ostrovní tým o kapitána, po souboji s Unaiem Simónem musel být s poraněným ramenem střídán obránce Liverpoolu Andrew Robertson.

I ve druhém poločase dominovali Španělé v držení míče, hosté jim však v 60. minutě udělili lekci z produktivity. Prohřešek na hranici vápna potrestal Scott McTominay, když přímý kop od brankové čáry zakroutil na zadní tyč a první střelou Skotů v utkání otevřel skóre. Po kontrole videa však rozhodčí Serdar Gözübüyük sedmou kvalifikační trefu záložníka Manchesteru United kvůli faulu na gólmana Simóna neuznal.

A tak se v 74. minutě mohli z vedení radovat domácí fotbalisté. Jesús Navas přesným centrem našel hlavu Moraty, ten se z malého vápna nemýlil a připsal si čtvrtý gól v rámci kvalifikace. Pojistka přišla v 86. minutě, kdy po podklouznutí Aarona Hickeyho odcentroval Joselu a i přes skluz jednoho ze Skotů vstřelil svou první branku v A-týmu reprezentace Oihan Sancet.

Španělsko tak důležitý domácí zápas zvládlo a získalo tři body. V následujícím kole se 15. října střetne v dalším klíčovém klání s Norskem, Skoti sehrají o dva dny později přátelské střetnutí s Francií.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Skotsko
6
5
0
1
12 : 3
15
2
Španělsko
5
4
0
1
18 : 3
12
3
Norsko
6
3
1
2
11 : 8
10
4
Gruzie
5
1
1
3
5 : 13
4
5
Kypr
6
0
0
6
2 : 21
0

Skupina D

Chorvatsko - Turecko 0:1

12.10.2023 20:45

Góly: 30. Barış Yılmaz

Turecko v sedmém kole kvalifikační skupiny D o Euro porazilo v Osijeku domácí Chorvaty 1:0 a přiblížilo se k postupu na finálový turnaj. Absenci ofenzivních opor vynahradil útočník Galatasaraye Baris Yilmaz, který svou první brankou v seniorské reprezentaci ve 30. minutě rozhodl utkání. Turkům stačí k zajištění účasti na mistrovství Evropy bod z následného utkání s Lotyšskem, Chorvati musí kromě reprezentace pobaltské země obrat o body i někoho z pronásledující dvojice Arménie a Wales.

Utkání v chorvatském Osijeku nabídlo očekávaný souboj o první místo ve skupině. Domácí fotbalisté měli za sebou čtyři odehrané duely skupinové fáze, přičemž v nich ani jednou neprohráli a hned třikrát v řadě zvítězili. Stejný počet bodů mělo v tabulce i hostující Turecko, které však odehrálo o jeden zápas více. První vzájemné měření sil ovládli kostkovaní a hlavním hrdinou se stal Mateo Kovačić, jenž se trefil dvakrát. Pro obě reprezentace bylo klání klíčové i z hlediska dotahujícího se Walesu.

První šanci si připsal už ve druhé minutě Yilmaz, proti jeho umístěné střele však skvěle zasáhl Dominik Livaković. Nedlouho poté prověřil jeho pozornost i Kerem Artürkoglu, přední tyč si ale brankář Fenerbahce pokryl. Ve 13. minutě se turecký záložník po dlouhém výkopu za obranu dostal k dalšímu nebezpečnému zakončení, ani tentokrát se ale skóre neměnilo.

Po půlhodině hry uvolnil Salih Özcan lobem za obranu Yilmaze, proti kterému zcela nesmyslně vyběhl Livakovič až ven z vápna a útočník Galatasaraye bez problémů otevřel skóre. Turci byli i po vstřelené brance aktivnějším týmem, zvýšit svůj náskok do přestávky nestihli. Chorvati se marně snažili dostat do zápasu, první přesný pokus si připsal až na konci poločasu Petar Musa, jehož střelu ale Ugurcan Cakir v klidu pokryl.

Po změně stran se iniciativy chopili domácí a zatlačili turecké fotbalisty před vlastní vápno, přes tuhou obranu se však tým pod taktovkou Luky Modriće nedokázal propracovat. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly rezignovali na ofenzivní snažení, přesto to byli dlouho jen oni, kdo si ve druhém poločase připsal střelu na mezi tři tyče.

Chorvati si přímé ohrožení branky nechali až do 82. minuty, Dion Beljo ale dorážku z malého vápna namířil pouze do Cakirových rukou. V 90. minutě byli svěřenci Zlatka Daliće vyrovnání nejblíže za celé utkání, když rozhodčí Anthony Taylor nejprve odpískal penaltu za hru rukou. Po přezkoumání videa ji však odvolal a domácí už se na víc nezmohli.

Souboj o první místo ve skupině tak nakonec ovládlo hostující Turecko. Obě reprezentace se vrátí do akce již tuto neděli. Chorvaté vyzvou na souboj Wales, Turci se utkají s Lotyšskem.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Arménie 2:0

12.10.2023 18:00

Góly: 39. Janis Ikaunieks, 68. Daniels Balodis

Reprezentanti Lotyšska porazili v sedmém kole kvalifikační skupiny D na Euro Arménii 2:0. Premiérový zisk bodů obstaral pro tým z Pobaltí ve 39. minutě Janis Ikaunieks, jenž dostal míč ve vápně na zlatém podnose poté, co si jeho spoluhráč úmyslně nechal přihrávku projít mezi nohama. Fanoušci v Rize si vítězství užili navzdory jeho mizivému vlivu na konečné postavení v tabulce, zato hosty prohra víceméně zbavila nálepky černého koně na postup.

Kvalifikační cyklus se dostal do své druhé poloviny a málokterá reprezentace z toho měla takovou radost jako Lotyšsko. Tým Dainise Kazakevičse totiž ještě nebodoval, přičemž nejblíže k úspěchu měl dost možná právě v Arménii. Pozdní gól Tigrana Barseghyana mu však zřejmě definitivně sebral vítr z plachet a následná dvě klání prohrál bez vstřelené branky. Hosté ani jedno zářijové utkání rovněž nevyhráli, remíza z Turecka je ovšem ponechala v reálném boji o postup.

Stejně jako v závěru prvního vzájemného duelu, mohl i tentokrát udeřit Barseghyan. Již v osmé minutě si přebral výborný pas za obranu a pokoušel se udělat kličku vyběhnuvšímu gólmanovi, ten ale jeho úmysl dokonale přečetl. Zhruba v polovině úvodního dějství poprvé zahrozili také domácí, když se míč z rohového kopu snesl až k Danielsu Balodisovi. Jeho následná hlavička sice překonala Ognjena Čančareviče, svůj tým však pohotovým zákrokem na brankové čáře zachránil Nair Tiknizyan. Nakonec se přece jen podařilo hráčům v rudých dresech přetavit svou převahu ještě do přestávky ve vedoucí trefu. Přízemní centr z pravé strany si zhruba na penaltě i díky pohotovému přenechání od spoluhráče našel Ikaunieks a za pomoci teče procedil míč až do branky.

Krátce po změně stran přišla pro Lotyše nečekaná komplikace. Pronikajícího Norberta Briasca na hranici šestnáctky nedovoleně zastavil Marcis Oss a jelikož už měl zkušený obránce na kontě jedno žluté napomenutí, musel se předčasně poroučet do sprch. Z následujícího přímého kopu mohl přesilovku okamžitě využít Eduard Spertsyan, výborným zákrokem se ale prezentoval Roberts Ozols. Tato šance ovšem byla na dlouho ta poslední, kterou Arméni vyprodukovali. V 68. minutě se naopak připomněli domácí. Rohový kop způsobil ve vápně hostů pořádnou vřavu, ve které se nejlépe zorientoval Balodis a i přes nevýhodu jednoho hráče v poli navýšil vedení svého týmu.

Lotyšsko tak až v šestém duelu získalo první kvalifikační body. V příštím kole se 15. října představí v Turecku, Arménie o dva dny později sehraje přátelské utkání se Severní Makedonií.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turecko
6
4
1
1
9 : 6
13
2
Chorvatsko
5
3
1
1
9 : 2
10
3
Arménie
6
2
1
3
8 : 9
7
4
Wales
5
2
1
2
6 : 7
7
5
Lotyšsko
6
1
0
5
5 : 13
3

Skupina E

Albánie - Česko 3:0

12.10.2023 20:45

Góly: 9. Jasir Asani, 51. Tauljant Seferi, 73. Tauljant Seferi

Čeští reprezentanti prohráli v sedmém kole kvalifikační skupiny E o postup na mistrovství Evropy v Albánii 0:3, a kvůli souhře ostatních výsledků vypadli mimo postupové příčky. Utkání ovlivnil nejprve rychlý úvodní gól Jasira Asaniho, po kterém se domácí stáhli do defenzivy. Při snaze o srovnání však za úmyslnou hru rukou viděl druhou žlutou kartu Mojmír Chytil a hostující celek šel do oslabení. Orli po změně stran využili početní výhodu k pojištění náskoku a klíčový duel dovedli do zdárného konce, čímž se posunuli velmi blízko účasti na evropském šampionátu.

Češi si zkomplikovali situaci a do Tirany odjeli s vědomím, že nutně potřebují zvítězit. Jejich posledním zaváháním byla domácí remíza právě s Albánií, tu navíc pražský úspěch nabudil k triumfu nad Polskem, a do zápasu tak vstupovala z první příčky tabulky. Sesadit ji měl pomoci ve velké formě hrající tandem z West Hamu. Tomáš Souček v sobě opět probudil střelce a Vladimír Coufal si připsal asistenci v posledních čtyřech duelech anglické Premier League.

Otevření skóre však přinesla první střela Albánců z deváté minuty. Češi zjevně zapomněli na již známou zbraň domácích, kterou je levačka Asaniho, a nedostoupili ho za vápnem včas. Taktika zvolená Jaroslavem Šilhavým znamenala nejen náchylnost na protiútoky, jež musel hasit Ladislav Krejčí s Jiřím Pavlenkou, ale i kombinační hru bez konečného produktu.

Když už se Češi dostali k zakončení skrze Chytila po závaru v soupeřově vápně, sudí útočníkovo doklepnutí míče do odkryté brány ramenem posoudil jako hru rukou. Tu navíc potrestal žlutou kartou, která byla pro Chytila druhou v utkání, a slávistický snajpr tak šel předčasně do kabin.

Tým se lvíčkem na prsou trpěl na rychlé přečíslení v obranných řadách nadále a v 51. minutě z toho vzešel další zásah Orlů. Jejím autorem byl Taulant Seferi, který pohotově uklidil zpětnou přihrávku Sokola Cikalleshiho. Navzdory početní převaze se domácí nehnali do útoku a nechali Čechy tvořit, sympatický zájem o hru ale nevyústil v jedinou pořádnou šanci.

Chyba Krejčího v rozehrávce navíc znamenala pojišťující trefu týmu z Balkánu, lehkou práci před prázdnou bránou měl po snaze Mirlinda Dakua znovu Seferi. Pověsti hráče, který zařizuje góly na obou stranách, se snažil v 77. minutě dostát Krejčí, jeho nebezpečnou hlavičku ovšem brankář dokázal zkrotit. Další zásah z protiútoku, tentokrát v podání Arbnora Muji, již neplatil kvůli ofsajdu.

Albánie tak zvládla druhý klíčový domácí duel v řadě a od postupu na Euro ji dělí poslední krůček. Kvalifikace pro ni pokračuje v listopadu v Moldavsku, Češi už 15. října přivítají Faerské ostrovy.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Polsko 0:2

12.10.2023 20:45

Góly: 4. Sebastian Szymański, 65. Adam Buksa

Polsko pod novým trenérským štábem zvládlo důležité klání na Faerských ostrovech, kde v sedmém kole kvalifikační skupiny E na mistrovství Evropy vyhrálo 2:0. Favorit měl skvělý vstup do duelu, když už ve čtvrté minutě vstřelil vítěznou branku Sebastian Szymaňski. Po změně stran mu k vítězství navíc pomohl i domácí Hordur Askham, jenž byl po tvrdém faulu vyloučen. Hosté tak díky zaváhání české reprezentace v souběžně hraném utkání s Albánií poskočili na druhou postupovou příčku.

Polský národní tým zakončil poslední reprezentační pauzu hrozivě, když padl na půdě Albánie 0:2. Velké trápení Orlů odnesl trenér Fernando Santos, jenž tak vydržel ve funkci jen necelých devět měsíců. Na jeho pozici nastoupil mnohem méně známý Michal Probierz, který předtím trénoval mládežnickou kategorii Polska. Jeho první zkouška byla papírově jednoduchá, jelikož se jeho svěřenci střetli s Faerskými ostrovy. Ty ve skupině ani jednou nevyhrály a se ziskem jednoho bodu se krčily na posledním místě.

Klid na duši novému trenérovi přinesl již ve čtvrté minutě Szymaňski, který si na hranici vápna převzal míč a nechytatelným obstřelem ho poslal k levé tyči. Srdnatí Faeřané ovšem odmítli roli otloukánka a výkonnostně se brzy vrátili do hry. Po rohovém kopu z 28. minuty mohli dokonce vyrovnat, nebýt pohotového odkopu Patryka Pedy. Hosté měli do zbytku poločasu přece jen více ze hry, větší šance si však nevypracovali.

Veškeré naděje ostrovního týmu na bodový zisk značně utlumila hned 49. minuta, kdy byl pod sprchy předčasně poslán Askham, který na poslední chvíli sejmul prchajícího Arkadiusze Milika. Početní výhoda jasného favorita překvapivě neznamenala útočnou smršť Poláků, další trefy se hosté ale i tak dočkali.

V 65. minutě si na centr na hranici malého vápna naskočil Adam Buksa a bez problému zarazil míč do sítě, následně musel děkovat za přihrávku obohacenou o pěknou kličku Przemyslawu Frankovskému. Orli drželi osud utkání pevně ve své moci a rozhodli se pro klidné dohrání.

Hosté tak povinnost splnili a ze zápasu si odvezli plný počet bodů. Oba celky mají naplánovaný další zápas na 15. října. Faerské ostrovy zavítají do Plzně, kde se střetnou s českou reprezentací. Polsko svede bitvu s Moldavskem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Albánie
6
4
1
1
11 : 3
13
2
Polsko
6
3
0
3
8 : 8
9
3
Česko
5
2
2
1
7 : 5
8
4
Moldavsko
5
2
2
1
5 : 5
8
5
Faerské ostrovy
6
0
1
5
2 : 12
1

Skupina I

Andorra - Kosovo 0:3

12.10.2023 20:45

Góly: 26. Milot Rashica, 71. Milot Rashica, 83. Altin Zeqiri

Kosovo porazilo v sedmém kole kvalifikace o mistrovství Evropy Andorru 3:0. Hosté o své výhře rozhodli především zásluhou Milota Rashici, jenž se podepsal pod první dva góly svého mužstva. Trefy útočníka Besiktase ovšem posunuly Kosovany jen na čtvrté místo ve skupině I, ze kterého na postup pomýšlet nemohou. Tým z Pyrenejí se potřetí za sebou v zápase neprosadil a zůstal se dvěma body na posledním místě tabulky.

Zatímco na mnoha jiných stadionech se v rámci říjnového kvalifikačního okna bojovalo o postup, na Estadi Nacional v hlavním městě Andorry to neplatilo. Souboj pátého a šestého celku skupiny I byl přesto pro domácí fotbalisty důležitým, jelikož cítili šanci na první vítězství po více než roce. Kosovu se totiž na stadionech soupeřů vůbec nedařilo, počítat navíc nemohlo s distancovaným Vedatem Muriqim. V Pyrenejích přitom měly problém i věhlasnější týmy, například Švýcarsko tam vyhrálo jen těsně 2:1.

První střelecký pokus mířící mezi tři tyče si připsali hosté, hlavička Rashici však postrádala potřebnou razanci a míč si s poklidem pohlídal Iker Álvarez. Ve 20. minutě si na centr z pravé strany šikovně naběhl Albion Rrahmani, jeho střela hlavou ale prolétla jen nad břevnem. Kosované nadále pokračovali v aktivní hře a o několik minut později byli odměněni úvodní brankou utkání. Tu měl po průnikové přihrávce Florenta Musliji a zaváhání jednoho z obránců Andorry na svědomí Rashica, jenž propálil Álvareze, a stanovil tak poločasové skóre.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, což vedlo ke druhému gólu fotbalistů Kosova. V závaru před brankou domácích se míč po nejistém zákroku Álvareze odrazil k Rashicovi, jenž pohotově zakončil a na své konto si připsal druhý přesný zásah v zápase. Hbitý záložník se o pár chvil později prosadil i potřetí, hattrick mu však odepřel rozhodčí kvůli těsnému ofsajdu. Přesvědčivý výkon Kosovanů však přinesl ještě jeden gól, který po přihrávce Rashici vsítil střídající Altin Zeqiri.

Andorra tak zlepšené výkony z domácího prostředí nepotvrdila a nezískala ani bod. V příštím kole se 15. října představí v Rumunsku, Kosovo tentýž den přivítá Izrael.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Rumunsko 0:0

12.10.2023 20:45

Góly: -

Rumunsko zaváhalo v sedmém kole kvalifikační skupiny I o postup na mistrovství Evropy, když pouze remizovalo s Běloruskem 0:0. Utkání hrané bez diváků v hlavním městě Maďarska nabídlo jasnou převahu Tricolorii, tu však nedokázal žádný z hráčů ve žlutých dresech přetavit ve vítěznou trefu. Výsledek zápasu tak jistě potěšil Izraelce, kteří ze třetí pozice stále pomýšlejí na postup.

Bělorusko se v kvalifikaci nacházelo ve složité situaci poté, co vyhrálo pouze jeden z úvodních šesti zápasů a v tabulce mu patřila až čtvrtá příčka. Naopak Rumuni na tom byli o poznání lépe, jelikož dokázali nasbírat 12 bodů, přičemž ještě ani jednou neprohráli. I nadále se zapojovali do boje o první příčku, ve kterém jim však na záda dýchal Izrael. Tricolorii tak potřebovali na stadionu v Budapešti získat další důležité tři body.

Přiblížit je k nim mohl už po 10 minutách hry Nicolae Stanciu, přízemní pokus rumunského kapitána ale zastavil připravený Sergey Ignatovich, jenž zanedlouho vytěsnil na rohový kop i prudkou střelu Denise Alibeca z hranice šestnáctky. Hosté svého soupeře výrazně přehrávali, v závěrečné fázi útočné akce je však několikrát zastavila nepřesnost v přihrávce či při zpracování míče. Další nadějnou příležitost k otevření skóre si tak fotbalisté Rumunska v první půli už nepřipravili.

Také do druhého dějství vstoupili lépe Tricolorii, další důležitý zákrok si ale proti dalekonosné ráně Razvana Marina připsal běloruský brankář Ignatovich. Ojedinělá šance byla o malou chvíli později k vidění i na opačné straně hřiště, Artem Kontsevoy však namířil míč jen do boční sítě.

Záložník, jenž v minulosti oblékal dres ostravského Baníku, už byl o něco přesnější v 67. minutě, kroucenou střelu mířící pod břevno ale vyrazil Horatiu Moldovan na rohový kop. V závěru zápasu se hra přelévala ze strany na stranu, ani jeden z celků už však soupeřovu branku neohrozil.

Bílá křídla tak dokázala Rumunsko zaskočit a získat alespoň bod. Další duel sehrají obě reprezentace 15. října. Bělorusové se střetnou se Švýcary, Rumuni poté změří síly s Andorrou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Švýcarsko
6
4
2
0
17 : 5
14
2
Rumunsko
7
3
4
0
9 : 4
13
3
Izrael
6
3
2
1
7 : 7
11
4
Kosovo
7
1
4
2
8 : 8
7
5
Bělorusko
7
1
2
4
4 : 11
5
6
Andorra
7
0
2
5
3 : 13
2

Zbývající zápasy

12.10. 20:45
Izrael - Švýcarsko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele