Srpnová Premier League v kostce

06.09.2015, 21:14
Názory a komentáře
Od začátku letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže vám Eurofotbal přináší novou rubriku s názvem Premier League v kostce, která má za úkol shrnout v pokud možno stravitelné formě uplynulý víkend. Jako bonus k pravidelným článkům po každém kole dostanete po skončení každého měsíce ještě "nášup". Aby se informace neopakovaly, budou měsíční kostky trošku o něčem jiném...

Chybět samozřejmě nemůže ideální sestava měsíce, kterou rozeberu ještě o něco podrobněji než po jednotlivých víkendech. Ta nynější logicky odráží i postavení týmů v tabulce - alespoň jednoho zástupce má v této jedenáctce každý z pěti nejlepších celků aktuální tabulky. Nejvíce nominací - a to hned čtyři - získal fantastický Manchester City.

Další kategorie ještě stručněji než po jednotlivých týdnech nabídne pohled do toho úplně nejzajímavějšího. Gól a zákrok měsíce doplní zklamání měsíce a také hráč a manažer měsíce.

Hlavní součástí měsíčních kostek však bude podrobnější náhled do nejprobíranějších problematik, které předchozích jednatřicet dní definovaly. Ať už jde o selhání Chelsea či Wayna Rooneyho nebo inspirativní výkony Manchesteru City; zkrátka to, co nás uplynulý měsíc Premier League naučil.

A co konkrétně jsme se tedy ze čtyř desítek srpnových duelů dozvěděli?

Předsezónní prognózy zatím vycházejí jen částečně

Po čtyřech kolech je sice velmi, opravdu velmi brzy na nějaké soudy, přesto by však vynechání jakékoli reflexe bylo pokrytectví. Bráno čistě podle série předsezónních velkých preview Premier League jsme na tom zhruba půl na půl.

Absolutní vypálený rybník anglické redakci Eurofotbalu připravil Manchester City, který odmítá dbát toho, že stopeři Vincent Kompany a Eliaquim Mangala byli loni bídní, stejně jako Yaya Touré, který navíc povážlivě stárne. Všichni tři totiž hrají senzačně a spolu s Kolarovem, Silvou, Agüerem a dalšími jsou fungujícími součástkami perfektně namazaného stroje.

Do jeho chodu navíc přibylo hvězdné duo Nicolas Otamendi - Kevin De Bruyne, čímž tým Manuela Pellegriniho smazal i další argument proti , tedy nízkou aktivitu na přestupovém trhu. Citizens tak aktuálně nemají sebemenší viditelnou slabinu, která by mohla vyvstat snad jen rapidním poklesem formy opor či zraněním jediného TOP útočníka Sergia Agüera (Bony v Manchesteru City rozhodně TOP není).

Velkým překvapením je také počínání Leicesteru City, který platil za jednoho z hlavních outsiderů, přičemž nový manažer Foxes Claudio Ranieri za hlavního kandidáta na vyhazov. Jenže ono to zatím funguje, Mahrez a Vardy hrají v životní formě a odměnou je i statut dosud neporaženého týmu, jenž po čtyřech kolech sdílí s Man City a Swansea.

Právě svěřenci Garryho Monka jsou nicméně jedním z těch, kteří v srpnu uspěli tak nějak podle předpokladů. Alespoň tedy předpokladů Eurofotbalu. Swans výborně posílili už tak dobře vyvážený kádr a letos se budou rvát o zajímavé příčky. Jejich dosavadní čtvrté místo je sice i pro nás překvapivé, ale umístění na příčce zajišťující účast v pohárové Evropě by žádným šokem rozhodně nebylo.

Podobně jsou na tom i v Crystal Palace (v dílčím hodnocení se dostali na konečnou 7. příčku ode mě; naproti tomu Swans od Tomáše Daníčka a nakonec i celkově). Eagles to Alanem Pardewem nebývale šlape a momentálně se hřejí na druhé pozici.

Prozatím vypadá "nadějně" i podcenění Tottenhamu, který v srpnu hraje velmi špatně a krčí se v blízkosti sestupových pozic. Taky jeho hlavní (a vlastně jediný!) útočník Harry Kane zatím potvrzuje slova zlých jazyků a ještě se gólově neprosadil. Roli favorita ligy (a to i podle Eurofotbalu) však absolutně nezvládá Chelsea, o které se rozepíšu v následujících řádcích.

Chelsea se dosud neprobrala z letních oslav

Titul, a to s poměrně suverénním náskokem a předstihem, k tomu triumf v ligovém poháru; na Stamford Bridge bylo po skončení uplynulé sezón pořádně veselo. Obzvlášť když pohár z Premier League zakotvil na západě Londýna po dlouhých pěti letech. Počátek nového ročníku však zastihl Chelsea v tak zoufalé formě, že můžeme pouze spekulovat, zda z krve hráčů vyprchal všechen adrenalin a motivace, nebo v ní ještě zůstávají zbytky šampaňského z oslav...

Počátky všeho zmaru mohou růst už z předsezónní přípravy, která byla neobvykle krátká, a obhájce titulu se tak nestihl dostat do optimálního rozpoložení. Může to být i vina zmíněného uspokojení, jelikož konkrétně v utkání s Crystal Palace (1:2) bylo až alarmující sledovat, jaký obrovský rozdíl v aktivitě a snaze přinesli střídající hráči - a to šlo prosím o Falcaa a teenagery Loftus-Cheeka s Kenedym. Z opor, které titul vykopaly, snese jakés takés měřítka Courtois, Azpilicueta, Oscar a možná Costa. Toť vše.

Největším šokem je jednoznačně hra defenzivy. Té defenzivy, jejichž zástupci bez výjimky vládli celé Premier League. Té defenzivy, která inkasovala nejméně branek a byla hlavní tažnou silou Chelsea v cestě za titulem. A letos zatím dostal víc gólů jen Sunderland. Totálně mimo je především Branislav Ivanović, který při vší úctě k jeho ofenzivním pokynům jednoduše nebrání. Je až neuvěřitelné, s jakou lehkostí přes něj projde jeden každý pokus soupeře o vytvoření nebezpečí před brankou Blues. Jeho čas se tak možná s příchodem Rahmana Baby naplnil.

O nic lépe na tom není ani druhá stěžejní opora minulé sezóny John Terry, kterému nepomáhá ani kolega Gary Cahill. Jedině Kurt Zouma a Cesar Azpilicueta působí na hřišti dojmem, že vědí, co mají dělat. Dost možná nejhůře je na tom však defenzivní štít Nemanja Matić, který v jednom či dvou zápasech bez nadsázky vypadal jako dorostenec v sobotu dopoledne po páteční party. Na něm je ten kontrast oproti loňsku nejviditelnější.

Právě tohle suché období Chelsea dává jasný signál, že nestačí mít skvělé hráče pouze na papíře, ale musí také předvádět výkony. Do svědomí si musí sáhnout taky Eden Hazard. Nejlepší hráč Premier League je pouze stínem ploužícím se za kdysi rozdílovým hráčem. A jelikož ani Cesc Fábregas nedokáže jeho porci nahradit skvělými přihrávkami, vypadá to s Blues momentálně dost bledě-modře.

Nováčci nejsou pouze do počtu

Když se každým rokem v Premier League tvoří tříčlenná kandidátka týmů na sestup, vždy v ní mají nováčci silné slovo. Ani letos se nečekalo, že by se Bournemouth, Watford a Norwich nacházel v nějak přehnaně klidných vodách. Skutečnost, že se po prvním odehraném měsíci ani jeden z nich nepohybuje v sestupové trojici, je velmi příjemným zjištěním.

Speciálně absolutní novic v Premier League Bournemouth si zatím na elitní scéně počíná bez jakýchkoli starostí a obav. Bez přehánění lze říci, že ve všech zápasech byl přinejmenším rovnocenným soupeřem, a to včetně utkání na Anfield Road. Cherries pod vedením Eddieho Howea pokračují v aktivním herním stylu z Championship a dávají důraz především na ofenzivu, což dokonale vyvrcholilo v utkání s West Hamem (4:3).

Čtyři body má po čtyřech utkáních taky Norwich, který rovněž nedělá v Premier League žádnou ostudu. Na Canaries je milé sledovat kombinaci zkušeností z předchozích anabází v první lize a mladického nadšení teprve 34letého manažera Alexe Neila. Žlutozelení nezvládli jediný zápas - ten poslední na hřišti Southamptonu, kde jim zlomil vaz břídil 4. kola Steven Whittaker.

O něco hůře působí počínání Watfordu, ačkoli i Hornets jsou momentálně se třemi body mimo sestupové příčky. Podobně jako Bournemouth, taky Watford minulou sezónu lpěl hlavně na výborném útoku. Trio Deeney - Ighalo - Vydra ničilo obrany všech soupeřů, jenže třeba český reprezentant vůbec nedostal šanci, nový manažer Flores změnil systém a nováček vyšel gólově třikrát zcela naprázdno. A co se nestalo, na Vicarage Road přišlo zcela nové ofenzivní trio! Diamantiho, Oularého a Ibarba navíc následovala řádka dalších posil. S Watfordem se budeme letos jen těžko nudit; stejně těžko si k němu však budeme hledat sympatie...

Rooney si na roli "devítky" zatím nezvykl

Wayne Rooney a hrot útoku, takhle kombinace zatím absolutně nefunguje. Roli "devítky" dostal anglický forvard poté, co se Louis van Gaal zbavil Robina van Persieho i Radamela Falcaa, přičemž náhradu přivedl až před pár dny při Deadline Day. O absurditě přestupové částky za Anthonyho Martiala se bavit nebudeme...

O poznání zajímavější je fakt, že "Wazza", jak se útočníkovi či záložníkovi přezdívá, zřejmě za poslední roky "pod Persiem" zapomněl, jak na pozici osamělého střelce hrát. Za poslední tři sezóny nastřílel 12, 17 a znovu 12 branek, což na kanonýra, jenž dvakrát atakoval i hranici třiceti gólů, není žádný převratný zápis. Návrat na hrot po třech letech je zatím v Premier League absolutní a fatálním (a to nejen střeleckým, ale taky, a především, herním) fiaskem, jenž může mít výrazný dopad na ambice Manchesteru United ve všech soutěžích.

Úlohou tohoto článku není rozjímat o jadérkách problému a přikládat podrobné statistiky tyto maličkosti potvrzující. Přesto však zkusím zmínit domněnku, že má Rooney problém vypořádat se s rostoucím tlakem - speciálně v Premier League. Když měl po boku jiného útočníka a mohl hru částečně tvořit, nebyla střelecká zodpovědnost pouze na něm. Teď je tomu však jinak.

A můžeme jít ještě hlouběji. Lze totiž namítnout, že v reprezentaci už "Wazza" roky hraje na hrotu, přičemž střelecky září a už nyní je nejlepším kanonýrem reprezentace v historii. To však platí jenom v méně podstatných (byť důležitých) kvalifikačních a přátelských zápasech. Za posledních třináct zápasů na velkých reprezentačních akcích se trefil všehovšudy dvakrát.

Srpnový piedestal

O všech kategoriích se píše v "týdenních" kostkách, popř. výše/níže v tomto článku, zde tedy jen heslovitě.


Hráč měsíce: David Silva

Manažer měsíce: Manuel Pellegrini

Gól měsíce: Samir Nasri (Everton - Manchester City 0:2; 23. srpna 2015)

Zákrok měsíce: Jack Butland (Tottenham - Stoke 2:2; 15. srpna 2015)

Zklamání měsíce: Wayne Rooney

Sestava měsíce

obrázek

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.



Jack Butland: Není zvykem, aby brankář jednoho z nejhorších týmů dosavadního průběhu soutěže patřil do ideální sestavy. Jack Butland však předvádí tak mimořádné výkony, že mu nominace nemohla uniknout. Gólman anglické jednadvacítky na českém Euru pochytal ve čtyřech zápasech 17 střel a dobrá třetina ze zákroků patřila do kategorie spektakulárních. Obrana Stoke mu však vůbec nepomáhá, Hrnčíři zatím neudrželi jediné čisté konto a dosud nevyhráli.

Joel Ward: Jedno z nejpříjemnějších překvapení Premier League náleží rozhodně Crystal Palace, které vyhrálo mimo jiné i na Stamford Bridge a drží senzační druhé místo. Klíčovými postavami Eagles jsou rozhodně stoper Delaney, křídelník Sako a pravý obránce Joel Ward. Právě proti Chelsea vstřelil vítězný gól, krásně se trefil i proti Arsenalu a navíc si nevede špatně ani při obranné práci.

Chris Smalling: Skála a král vzdušných prostorů. Stoper Manchesteru United hrál výborně už na jaře, ale jeho výkony v prvních třech duelech všechna očekávání ještě předčily. Především díky němu Red Devils udrželi třikrát za sebou čisté konto, na kloub jim přišla až Swansea s Gomisem a Ayewem. Smalling vyhrál úžasných 16 vzdušných soubojů, každý zápas průměrně devětkrát odklidil míč z nebezpečných prostor a svému území vyloženě kraloval.

Vincent Kompany: Podobně je na tom i další robustní stoper z průmyslového města. Kapitán suverénního lídra Premier League má lví podíl na tom, že Manchester City ještě nedostal ani jeden gól. Kompany řídí obranu, spolu s Eliaquimem Mangalou tvoří neprostupnou zeď a navíc střílí důležité branky. Prosadil se proti West Bromwichi a Chelsea a na mizernou formu z loňské sezóny dal okamžitě zapomenout.

Aleksandar Kolarov: Nula na kontě inkasovaných branek po čtyřech zápasech značí, že v obraně Manchesteru City je toho v pořádku mnohem víc než jen forma kapitána. Do sestavy měsíce by klidně dal zařadit i zmíněný Mangala nebo Sagna, mnohem více si to však zaslouží levý bek Aleksandar Kolarov. Srbský expres totiž kromě poctivých defenzivních výkonů přidal i vítězný gól do sítě Evertonu, navíc ze své strany poslal před branky soupeřů už osm přihrávek do brankových příležitostí.

Yaya Touré: Spolu s Kompanym jsou tím hnacím motorem, jenž, a to zdůrazňuji, aktuálně dělá z Manchesteru City hlavního kandidáta na anglický titul. Ne snad, že by byli důležitější než David Silva, jejich výkony jsou ale v kontrastu z minulou sezónu zjevením. Yaya Touré je opět to "zvíře" zpřed minulého ročníku, které dává góly, připravuje je a je velmi těžko odstavitelné od míče. Rostoucí věk se zatím podepsal pouze na menší ochotě běhat bez balónu.

Riyad Mahrez: Podle Eurofotbalu byl nejlepším hráčem měsíce David Silva, server WhoScored.com zabývající se statistikami ale přiřkl tento titul Riyadu Mahrezovi z Leicesteru. Subtilní Alžířan sice na Premier League nemá dokonalou postavu a třeba ve vzdušných soubojích je poměrně slabý, avšak ve "své" disciplíně je úžasný. Souboje jeden na jednoho, dribling, technika, střela - ideálně vše dohromady jediné akci. Se čtyřmi góly je zatím nejlepším střelcem ligy a suverénním tahounem Foxes, kteří se nacházejí na šokující třetí příčce.

André Ayew: Jediným dalším týmem, který má v sestavě srpna více zástupců, je po Manchesteru City velšská Swansea. V jejich řadách mimo jiné září letní posila z Marseille André Ayew, který gólově sestřelil obhájce z Chelsea, Newcastle a naposled i Manchester United. Proti tomu navíc zařídil obě branky - před první totiž nadpozemskou šajtlí vysunul Gomise.

Hráč měsíce David Silva: Čtvrtý a nejdůležitější hráč Manchesteru City, jenž se dostal do Eurofotbal sestavy měsíce srpna. Davida Silvu lapil úvod sezóny v extrémně výborné formě, prakticky v každém utkání by si zasloužil cenu pro nejlepšího hráče, v každém utkání přihrál na gól a jeden i sám vstřelil. S míčem na kopačce je rychlejší než jeho soupeři i spoluhráči, je typickým rozdílovým hráčem s geniálním viděním. Z více než 280 přihrávek se mu srpnu povedlo celých devadesát procent a 13 z nich vytvořilo brankovou příležitost.

Jefferson Montero: Swansea to v letošní sezóně zkrátka klape a velký vliv na tom má perfektní vyváženost základní sestavy. Kvalita v zadní i ofenzivních řadách, vpravo i vlevo. Levou stranu opanuje ekvádorský křídelník Jefferson Montero, jenž ve třech zápasech, v nichž nastoupil, měl vždy na svědomí většinu šancí Labutí a vždy znemožnil zadáka soupeře na své straně. Ivanović jeho vinou zahájil tragické srpnové počínání, Janmaat se na něm pro změnu vykartoval.

Bafetimbi Gomis: Útočníci v srpnu nepatřili k tomu nejlepšímu, a tak se do nejlepší sestavy dostal vlastně jediný forvard, jenž si dokázal udržet dobrou formu po celý měsíc. Bafetimbi Gomis se střelecky prosadil ve všech čtyřech duelech za Swansea, která i jeho zásluhou drží čtvrté místo v tabulce. Gomis je navíc výtečný i v mezihře, zvládá osobní souboje a třeba proti Manchesteru United byl Eurofotbalem za svůj přínos zvolen nejlepším hráčem kola.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (431)

Přidat komentář
Znalec

Koho to zajímá, jsme na ME!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

rychle půjdeme ven

Reagovat
fantomas

Teď se obrázek nezobrazuje mně zase

Reagovat
smazaný uživatel

same here

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Džízis :(

Reagovat
Trand

Reagovat
Matić

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

o nic jsi nepřišel, je tam stejně jen bílá plocha

Reagovat
Busby babes

taky tak.

Reagovat
diastan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Zmenšil jsem to, už to vidíte?

Reagovat
diastan

jo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád špatný, není tam nikdo z Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by z těch klaunů, tam měl podle tebe být ?

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje máma

Reagovat
Counter

Nevím, kdy přesně jsem to otevřel, ale nemám s ničím problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Lukáši Recovi.

Zmenšil jsem to...

tady se zase lže

Reagovat
Usty

Zmenšil to Lukáš.

Reagovat
Recik

jako by to nebylo jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tam jenom chybí ještě větší zdlraznění naprosto tragický neformy Fabregase, za kterýho právě často v záloze musí hasit Ivanovič a pak nestíhá svůj post. A navíc, když je náhodou Matič jinde, tak neznám moc tragičtějších výkonů před stoperama, než předvádí Fabregas a bojim se, že ta obrana jde do jistý míry na jeho triko.

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní článek Jen ten obrázek sestavy by se mi mohl zobrazit...

Reagovat
smazaný uživatel

Pozera niekto Belgicko? Ako hra Benteke?

Reagovat
kiwwi

otrasne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fantomas povedal, ze v repre...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Origi dnu

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu v tej reprezentacii ale asi slusne veria, ked dostava prednost pred Lukakom.

Reagovat
smazaný uživatel

Strieda to, Lukaku hral minuly zapaa

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave je, ze kym u nas si cez Bentekeho este nekopol, tak v repre ich Wilmots nema problem prestriedat v polcase. Hoci neviem vobec co sa tam dialo...

Reagovat
smazaný uživatel

Chris nebol zraneny?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj tak. Je to mozne no.

Reagovat
lucius6

Nic moc, taky ho pak stáhl na 2. poločas

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie obrana ze 4 stoperů?

Reagovat
terry

Ty vole, co to je za zprávu v expreskách s tim Zoumou?

Reagovat
smazaný uživatel

Prodáme aktuálně nej stopera

Reagovat
Znalec

to je logický vyústění.... musí se uvolnit místo pro Tomáše Kalase, tak co se divíš

Reagovat
Counter

Reagovat
Nikikrew

S hracom mesiace absolutne suhlasim. Silva je momentalne uplne v super forme. Coq sa ma naco tesit

Reagovat
smazaný uživatel

Coqa si namaže na chleba i Bentaleb.

Reagovat
Counter

To by nejprv ale musel nastupovat. A pak ideálně nehrát se soupeřem, jak jsme viděli proti MU.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

nas uvod do sezony bol tak nezaujimavy ze ani nestal za zmienku

Reagovat
smazaný uživatel

spíš už nikoho nebaví řešit pořád dokola to samé...

Reagovat
SunFells

Benteke se zranil?

Reagovat
mistr129

Jinak to vypadá pěkně, zítra ve vlaku přečtu

Reagovat
Counter

Mahrez

Reagovat
Counter

https://twitter.com/sportingintel/status/640617080077856769

Něco pro Mufany (kiwwiho) v souvislosti s tou možnou nabídkou CFC za Martiala, o které napsal Duncan Castles...

Reagovat
terry

Chelsea za něj měla nabízet?

Reagovat
smazaný uživatel

bulvár....

Reagovat
Infernoqt

za tu cenu, no neber to

Reagovat
Counter

(kiwwiho komentář pod Debuchym)

https://twitter.com/writtenoff_mufc/status/640396482248638464

toto sa uz do kramu asi fanusikom Chelsea hodit nebude co?

Reagovat
terry

Co by se nám nemělo hodit? Nějak jsem dneska mimo.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
iamek

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

ale to vížejo

Reagovat
kiwwi

pockaj, aku ma toto suvislost s ponukou CFC za Martiala okrem toho isteho autora?

Reagovat
Jardin

asi stejný lvl absurdnosti

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

No jednoduše to, že pokud věříš tamtomu, měl bys věřit i tomuhle.

Reagovat
kiwwi

ty si to nepochopil...to bola narazka prave nato jak fanusikovia Chelsea reagovali na podobne spravy ohladom nasich ponuk

Reagovat
Counter

Však já se jim nedivím, reagovali tak skoro všichni.

Reagovat
kiwwi

no vidis, tak potom nech s rovnakou vaznostou reaguju aj na toto...

btw co som cital, tak ten redaktor je fanusikom Leedsu a dost nas nemusi, cize to bolo asi proti jeho srsti pisat nieco, co i len minimalne ospravedlnuje nas krok (tym ze sme vedeli o velkom zaujme Chelsea a museli sme konat uz toto leto)

Reagovat
Counter

No ale já tomu nevěřím, stejně jako tomu, co jsem sem postnul před chvílí.

Reagovat
Busby babes

ze se do tehle boju taky zapojim... Duncan Castle mele vetsinou sracky. +

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

a ty me moc nepalcuj, ohledne Martiala taky postujes cokoliv, co se ti hodi k hejtu. cetl jsem vlastne vsechno od castky 30 do 80. stejne tak s tema bonusama, od zlateho mice po 25 zapasu za United a tusim ze 15 za repre...

Na tovinu, bonus ohledne tech zapasu mi smysl nedava, to uz jsme to mohli zaplatit rovnou. Stejne tak ta repre. Ale nevim, prani otcem myslenky a tak kdo vi... Kazdopadne oboje jsem videl postovat hodne lidi/zdroju.. Mufani davaj jedny verze, druzi davaji opacne. a vsichni tvrdi, ze jejich zdroje jsou nejlepsi... sorry, ale prijde mi, ze duveryhodne je oboje stejne.

Reagovat
Counter

Pf, píšu jen pravdu A chtěl bych vidět, jaký smyslů zbavený novinář píše o třiceti milionech

Těch 80 v € s bonusy považuju za tutovku, obsah bonusů samotných je samozřejmě nejistý, ale už jen vzhledem k vyjádřením toho monackého šéfa by vážně měly být dosažitelné, a proto věřím tomuhle - https://twitter.com/LaurensJulien/status/639451062458519553

Obecně vzato s tímhle přestupem přišla jako první francouzská média (konkrétně RMC) a všecko trefila do puntíku. Tak proč by se jim nemělo věřit i v otázce přestupové částky? Btw. můžeš mi sem hodit nějaké zdroje, které uvádí, že ty bonusy nejsou za góly, starty a Zlatý míč (a místo toho jsou za něco jiného)?

Reagovat
kiwwi

no vidis a zrovna s tymto som dosiel ja, predtym si veril tomu s cim prislo RMC

Reagovat
Counter

A s čím přišlo RMC?

Reagovat
kiwwi

25 zapasov za klub, 10 zapsov za repre a v top 20 nominacii na Ballon d'Or

Reagovat
Counter

A tomuhle věříš? Já s tím nemám problém, je to sice trochu jiné než informace Laurense, ale obdobně snadno dosažitelné.

Reagovat
kiwwi

no tak toto nie je trochu ine, to je nieco uplne ine a neverim tomu, pretoze 25 zapasov za klub? 10 zapasov za repre? To su nezmyselne podmienky pre nas, to by sme im mohli tie peniaze rovno vyplatit a nemalo by to zmysel riesit takto bonusmi. To co pise Laurens je ine kafe a je to aj dosiahnutelne ale aj nejaka protekcia pre nas, ze ten hrac sa bude vyvyjat spravnym smerom.

Reagovat
Counter

Bavíme se tu o Edovi, ono to prostě nemusí dávat smysl

Osobně věřím Laurensovi, ten to vydal s přiměřeným odstupem a pochybuju, že by si to jen tak vycucal z prstu.

Reagovat
Talker

Tak ono většinou jsou bonusy za zápasy, případně goly a repre. To, že tam jsou je právě pojistka pro případ, že se hráč zraní, vůbec se neprosadí nebo mu to trvá dlouho a podobně. Podobně byl nastavený i Lukaku, kdy se díky hostovačkám neplatilo prakticky nic z bonusů.

Jinak těch 25 zápasů je celkem slušný počet. Vem si, že Rooney má za poslední 4 roky 40 zápasů v repre. Tj Martial se musí stát minimálně prvním/druhým náhradníkem během roku a půl a tu pozici si udržet, aby ten počet stihl.

Reagovat
*CZE*

Vždyt Butland daroval Liverpoolu výhru..tu střelu Coutinha by měl Berkovec levou zadní.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nevím, ale možná mohl být manažerem měsíce Pardew! s tím kádrem a nepoměrem financí bych to dal jemu. nebo garymu

Reagovat
Usty

Určitě, ale říkám si - co by City muselo předvést, aby vyhrál Pelle? Jejich srpen byl zcela mimořádnej.

Reagovat
smazaný uživatel

J8 bych to dal Rainierimu :-)

Reagovat
Infernoqt

Záhada, jak tu člověk furt píše a píše a příspěvky přesto ubývaj.

Reagovat
smazaný uživatel

hej ví tady někdo co se tu děje?

Reagovat
smazaný uživatel

co je zač ten calabresi?

Reagovat
smazaný uživatel

člověk furt píše a píše a příspěvky přesto ubývaj.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo tady říkal že ten web končí co to s tím má co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

spadla klec no...fantomas, Usty a PJ jdou sedět

Reagovat
smazaný uživatel

apríl?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš později, tak červen tipuju

Reagovat
salaminoo

taky by mě zajímalo pry nějaké trestne oznameni, vi o tom někdo něco?

Reagovat
smazaný uživatel

jak by moh někdo podat trestní oznámení na eurofotbal???

Reagovat
PJ

Taky by mě to zajímalo, už se na něj těšim

Reagovat
salaminoo

před chvílí to tu někdo psal..

Reagovat
smazaný uživatel

já to viděl ale hned to zmizelo..

Reagovat
salaminoo

jj

Reagovat
smazaný uživatel

a o co tedy šlo ?

Reagovat
PJ

to asi nikdo neví...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A je to teda nejaka znama firma?

Reagovat
Usty

Z webu chelsea-fc.cz, tam svýho času předváděl něco podobného...

Reagovat
Usty

To je ještě dobrý, mně osobně přes mail slíbil, že si mě najde "a to neroschodim"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
icka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Infernoqt

Já si myslím, že je to docela jasný.

žaloba byla podaná na Fantomase, Ustyho a PJ, to jsou tři jména... Euro-fotbal-cz je složeno ze tří částí, Calabresi si vybral zrovna dnešní den (6.9.) kde obě čísla jsou dělitelná třemi, tři jsou strany trojúhelníku, trojúhelník je symbol illuminátů... Náhoda ? Nemyslím si!

Reagovat
*CZE*

rádoby vtipnej Spartan no..

Reagovat
PJ

Reagovat
*CZE*

hele PJ, zruš mi pls ten ban..účet: CZE

čekat 8 let je na hovno

Reagovat
Mastný Chobot

Chazychaz sa už pomaly dočká

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Svatej

do kdy, že to má ?

Reagovat
fantomas

2020 myslim

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt nikdo ví, o co tu jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je to tady Marek Mazanec

Reagovat
*CZE*

Zbavil jsem se úspěšně podmínky, přítelkyně zjistila všechny ty showparky, takže mě opustila, takže jsem úspěšně zpět a připraven se bít před Edenem.

Reagovat
smazaný uživatel

čínský hůlky máš nabroušený?

Reagovat
*CZE*

Vracim se i na tribuny nemohl jsem riskovat průser, ale teď už jsem zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Ja myslim ze Hazard na tvoje biti moc zvedavej neni

Reagovat
*CZE*

seš první co dostane tečku za tenhle rádoby joke

Reagovat
bbbauch

to je skoro na trestni oznameni..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Jak něco takovýho mohla zjistit? Vždyť bordel to je jistota dobře provedené nevěry

Reagovat
*CZE*

nesmazal jsem smsky..člověk jednou zapomene a hned všechno pryč..no nasrala mě dost, nesnášim, když mi někdo leze do soukromí

Reagovat
smazaný uživatel

To se nedělá no.

Reagovat
smazaný uživatel

takovy borky neni skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chodíš do bordelů, jo?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
*CZE*

čaau Yungu co ti jebe zase tenhle uchylackej nick

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

S Ozzym tam budete dobrá dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska lituju kluky adminský

Reagovat
smazaný uživatel

hoši, já se sice dívám na čt sport a čekám na záznamy z kvalifikace, ale sleduju vás přes tablet a nevěřím tomu, co se tady kurva děje to je moc

Reagovat
kiwwi

jak sa chcel pochvalit, ze ma tablet

Reagovat
smazaný uživatel

tablet už má dneska snad každý člověk, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no některým tablety bohužel hodně schází

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozdíl od tebe má i mozek, ale tím se asi chlubit nemusí

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
*CZE*

ty seš tady novej co? Si ještě hovno zažil

Reagovat
smazaný uživatel

to tady toho bývá víc, jo? jinak chodíš do bordelů?

Reagovat
*CZE*

jo do Showparku

Reagovat
smazaný uživatel

A co priváty to nic?

Reagovat
smazaný uživatel

to je nějaká sít? já to právě neznám, jen jsi psal nahoře, že ti na to stará přišla to ti jako psaly holky? já myslel, že v soukromí na to nejsou

Reagovat
JIMMY-PO

mu pisali kedy ma prist na šichtu

Reagovat
*CZE*

Ne chodíme tam s kámoši, svině se nudila tak mi projela mobil. Prostě Showpark v Holešovický tržnici.

Reagovat
Swarley

většinou dělá pře Edenem bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JIMMY-PO

čo chces od neho vip kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

pověz mu o edenu

Reagovat
Zaschrona

*o prededeni

Reagovat
smazaný uživatel

Povie mi niekto v skratke čo sa tu dnes odohralo? pekne prosím :-)

Reagovat
Swarley

Usty napsal článek

Reagovat
Usty

Psal jsem ho celý odpoledne a lidi stejně zajímá víc Cala... Možná bych mu měl poslat honorář.

Reagovat
Counter

By tě ještě zažaloval, žes ho tak nízkou částkou urazil.

Reagovat
Counter

Boha proč takové nějaké blbosti všechny tolik zajímají... Skončil přestupák, tak hledáte jiný zdroj pofidérní zábavy?

Reagovat
nani92

to máš ako s obľúbeným seriálom..tiež by si si nemohol dovoliť vynechať jednu časť GoT, nevedel by si kto zomrel...o pár mesiacov bude o dnešnom dni diskusia a niekto ako Momodou sa nebude môcť zapojiť, lebo mal tú drzosť chvíľu nebyť na EF..

Reagovat
SunFells

A zomrel někdo snad?

Reagovat
nani92

neviem, tiež som to nevidel

Reagovat
*CZE*

Sansa

Reagovat
nani92

kým tam nebude nahá,tak nezomrie,nesme

Reagovat
Counter

To už je holt daň za absenci!

Reagovat
fantomas

Řiká člověk, kterýmu přijde v pořádku neustále opakovat EUROfotbal -.-

Reagovat
Counter

To je něco jiného ale

Reagovat
fantomas

Noooo.

Reagovat
Counter

Je to už můj trademark, až tu jednou definitivně skončím, takhle si mě lidi budou pamatovat: "EUROfotbal (-.-)" a "V suchém triku "

Reagovat
fantomas

#Legacy

Reagovat
Counter

Ty jsi to dopracoval nejdál na smajlíkového krále, tak pomlč

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

protože si šetří slova na články

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Tos to dopracoval, aby se tě tu musely zastávat nějaké pochybné existence.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf? ! vůbec se neznáme, tak nechápu jak mě můžeš nazývat pochybnou existencí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

masopust pls

Reagovat
Zaschrona

A jeste #GrammarNazi

Reagovat
Counter

Reagovat
Swarley

Reagovat
Counter

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne takto si Ta budeme pamatat, zmenaren :

"(-.-)"

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nič no. Dneska není nikomu do reči

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to taky rád věděl

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Na Livescore pri rozkliknuti odohrateho / prebiehajuceho zapasu ukazovalo strelcov / karty / striedania uz mi neukazuje nic . Dokonca ani video nejde . Mate to podobne ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to tak robí už polroka. Preinštaloval som prehliadače, potom windows, vyčistil PC, a stále to isté.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

Pěkný, ale Zelalem mu určitě říkal, co má dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mladý je ten zelamel a už ho tak hypujete...

Reagovat
SunFells

Ee

Reagovat
Counter

No já jsem hlavně zvědavý, kolika pochvalných komentů od fandů Spurs se dočkáme, až tu někdy hodím podobné videjko nějakého našeho talentu

Reagovat
SunFells

To bys je možná měl povytahovat z ignore listu, abys to zjistil

Reagovat
Counter

Tak ono je snadné to na chvilku povypínat, když tě výjimečně zajímají i názory spodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Samotnej článek snad do ignore listu dát nejde, ne?

Reagovat
Counter

Jasněže ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě matematicky, fandů Arsenalu je na tomto webu cca 1200, fandů Spurs cca 300, to je čtvrtina. Tady pochválili zatím 3 fanoušci Arsenalu, pokud počítáme i SunFellsův jed. Přímou úměrou tedy vašeho talenta pochválí 3/4 = 0.75 fanouška ~ nikdo a bude to v nejlepším pořádku.

Reagovat
Counter

Hmm, zajímavě pokřivené, typický owny

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

To zaokrouhlování ti fakt nejde . Za trest se budeš muset při příští goonerské onanii obětovat a zvednout palec.

Reagovat
smazaný uživatel

owny trimmnul desetínné místo.

Reagovat
Mastný Chobot

ha!

Reagovat
SunFells

Tak teď to chválení za svou neprozíravost musíš vzít na sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
Counter

Hezky pěkně

Reagovat
Mastný Chobot

wow

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

Hele od tý doby co mám ten vyjebanej Windows 10, tak mi neustále vyskakuje kurzor z textovýho pole, když píšu. Neví někdo co s tim?

Reagovat
smazaný uživatel

smazat

Reagovat
bbbauch

Nedotykat se dlani touchpadu

Reagovat
*CZE*

Reagovat
bbbauch

Vazne znam cloveka s trosku tlustsima rukama, kterej ma presne tenhle problem

Reagovat
vladis271

poradím ti, ak prídeš pred City Arenu štadión Antona Malatinského.

Reagovat
*CZE*

ty se vůbec nevyjadřuj, už půl roku jezdíš před Eden.

Reagovat
raduinho

Hele koukej voléééé

Reagovat
cristiano.K.

rosekat, nejlépe před Edenem

Reagovat
Infernoqt

Dneska Blind na DM... se pak člověk nemůže divit, že Holandsko rupne takovým rozdílem.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to majú celkovo nejak divne vyskladané...hlavne v obrane.

Reagovat
Infernoqt

tak oni nemají DM, proto s nima Gaal hrál 3-5-2

obrana je sice mladá, ale tam bych problém nehledal

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráč ligy na DM, podle místních expertů...

Reagovat
I am Mancunian

Roy Hodgson thinks Danny Welbeck will be out for six months and admits he is worried for him (Arsenal had said three) http://t.co/mJ020NYbde

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal to svým fanouškům dávkuje.

Reagovat
Trand

My už jsme ale zvyklí, takže žádný překvápko. Když slyším očekávané datum návratu hráče Arsenalu, automaticky k tomu přidávám.

Reagovat
Counter

Oni nám v podstatě dávají datum, kdy přijde první očekávaný setback.

Reagovat
Mastný Chobot

zrovna u Welého mi to je nejako aj jedno, až by som povedal

Reagovat
Counter

Něco pro ownyho:

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/theo-walcott-insists-can-englands-6393187

A něco pro fanty Spurs obecně, ať vidí, jak to dopadá s mladými hráči z Francie, o které stojí Arsenal:

New #COYS striker Clinton N'Jie has withdrawn from the #CMR squad after he suffered a training ground injury #THFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Ale jako fascinuje mě, jak ten titulek ani náznakem neodpovídá obsahu článku.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/xIE1fwlazfM

Aaron Lennon - TOP 10 goals for Tottenham Hotspur

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On ich dal az 10?

Reagovat
iamek

Reagovat
SunFells

Kolik jich dal? 12?

Reagovat
iamek

Reagovat
Zaschrona

Snad se u nas zvladne pomoci svych vykonu jeste podivat do narodaku, na jare hral hodne slusne, verim tomu, ze na to porad ma.

Reagovat
Zaschrona

A to vlastne ted ma Everton relativne solidni sance mit nejvic reprezentantu v tymu Anglie pro Euro. Stones, Jagielka, Baines a Barkley maji vsichni velmi dobre sance a mensi sanci ma i Lennon a Cleverley. To by byl docela pekny pocin.

Reagovat
Counter

Wilshere, Welbeck, Ox, Walcott, Gibbs

(ano, vím, že se všichni zraní a nepojede víc než jeden)

Reagovat
Zaschrona

+ ma sanci Chambers. Ale stejne tak ma jeste sanci i MU (Shaw, Smalling, Jones, Carrick, Young, Rooney) a LFC (Clyne, Gomez, Henderson, Ibe, Lallana, Milner, Ings a Sturridge). Stejne ale ten potencialni vyber neni nic moc extra siroky.

Reagovat
Busby babes

z tech co jste jmenovali bych bral Stonese, Barkleyho, Ox, Walcott, Gibbs, Shaw, Smalling, Carrick, Wazza, Clyne, Henderson, Milner... a pak pokud budou zdravi pojedou Jagielka, Welbeck, Wilshere.

Youngovi a Lennonovi nebo Clevovi neverim. to bud bude muset byt marodka nebo veleforma kohokoliv z nich. Pokud budou jen dobri, tak to bude imho malo.

Reagovat
Zaschrona

Baines pojede, jestli bude zdravy, porad je lepsi nez kdokoliv z tech LB za nim. A nejaky ten Lennon/Young/Lallana/Ibe proste bude muset jet, ten vyber tam proste je strasne omezeny.

Reagovat
Busby babes

Baines mi nejak vypadl, asi jak je ted zranenej. jinak jasne, ze pojede.

Reagovat
fenixLFC

ked bude zdravy studge tak pojde urcite aj on

Reagovat
Counter

Jones a Young na to teď moc nevypadají, víc než Gomez už má šanci jet i Jenkinson a Ibe s Ingsem by museli jó šoknout, aby se o nich uvažovalo.

Reagovat
fff

Ibe si potrebuje v hlave zrovnat, ze hra tak trosku kolektivny sport. On technicky, fyzicky na to v pohode ma na svoj vek podla mna (myslim teraz PL, neriesim repre, to ma riadne daleko), ale mentalne jak keby mal 14 rokov a potreboval vsetko robit sam, ukazat sa, stale ist do hraca, sam strielat, klucky zbytocne.

Reagovat
Kowe

on hlavně nemá co dělat v základu, Sterling první sezonu taky střídal.

Reagovat
fff

Reagovat
vladis271

Reagovat
cristiano.K.

na druhou stranu v tom základu byl jen díky tomu,že Firmino je u nás krátce. Dá se očekávat,že na ty dvě ofenzivní pozice bude v této sezoně čtvrtou volbou za brazilcema a lallanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kane, Townsend, Mason, Walker, Rose

Reagovat
smazaný uživatel

Dier by se na toto Euro mohl taky dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

ak bude hrať tak ako doteraz, šancu by mohol dostať

Reagovat
Zaschrona

Hmm, teoreticky i jo.

Reagovat
salami

Cleverley má přetrženej křížovej vaz ne?

Reagovat
Zaschrona

Pretrzeny ne, asi jen natrzeny - zrejme otazka nejakych 2 mesicu.

Reagovat
kiwwi

Martial bude pokračovat v Troyes

Nikoliv nejdražší teenager planety Anthony, nýbrž jeho starší bratr Johan má nového zaměstnavatele. Čtyřiadvacetiletý obránce v červnu skončil v Brestu, kde nějaký čas nastupoval i jen za rezervu, aby nyní zadarmo podepsal s prvoligovým nováčkem z Troyes. (lequipe.fr)

tieto trolovacie expresky od redaktorov...

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

takze priznavas, ze tie nadpisy expresiek pisete s tymto zamerom...?

Reagovat
Swarley

však taková je každá druhá expreska, to nemůže být přece náhoda

Reagovat
fantomas

Kily to tu už dřív přiznával po Pogbovi tuším a i já se ted bez mučení přiznám

Reagovat
smazaný uživatel

kurvy

Reagovat
mul

mna takto domotala expreska tusim s menovcom pogbu

Reagovat
Counter

Tohle je ale na druhou stranu výtečný způsob, jak lidi donutit ty expresky číst. Všechna čest.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

navíc je takový přístup rovnostářský a je jedno, jestli jsi hvězda nebo jen dobrý fotbalista stejného jména

Reagovat
smazaný uživatel

Tavarišč pls

Reagovat
Arbiter

zas ty tvoje škatulky

Reagovat
patas92

Jo, rovnostářský, ale jen pokud si hvězda, nebo jmenovec hvězdy

Reagovat
smazaný uživatel

komoušský myšlení no, rovnost, ale jenom pro někoho

Reagovat
Arbiter

Ty bys s tím svým upnutím se na komunismus měl zajít někam k doktorovi

Reagovat
Arbiter

co? To jako chceš říct, že pokud je tu zpráva o nějakém fotbalistovi, který není zas tak hvězdný, tak se jeho příjmení v expresce nezmíní?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Co? Ne. Žádná expreska se o něm většinou ani nenapíše.

Reagovat
Arbiter

A to není pravda...

Reagovat
patas92

Kdyby se tu psaly expresky o všech průměrných hráčích že přestoupili, zranili se, nebo že prodloužili smlouvu, tak v těch expreskách není nic jiného

Reagovat
Arbiter

Ard van Peppen, znáš? Ricardo Valente, Emin Mahmudov...

Reagovat
smazaný uživatel

O co že přesně se tu snažíš?

Reagovat
Arbiter

o vyvrácení toho mýtu, že se tu píše jen o profláknutých jménech...

Reagovat
smazaný uživatel

JO tak , tys to nepochopil.

Reagovat
Arbiter

Tak mi to vysvětli, když už jsem já ten, kdo to nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Že je to super rovnostářské, když to nese ovoce jenom známým jménům.

Reagovat
Arbiter

cožeco?

Reagovat
Mada

Reagovat
patas92

ok, dostals mě

Reagovat
fantomas

Pche, pokud je z Asie...

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

vtipný i po 34. minutách ?

Reagovat
smazaný uživatel

jemu stačí málo

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Zaschrona

Former England manager Glenn Hoddle believes that Everton’s John Stones has the potential to be as good as legends like Rio Ferdinand and Alan Hansen in the future.

http://www.squawka.com/news/glenn-hoddle-john-stones-has-shades-of-hansen-ferdinand/

Reagovat
Counter

Hoddle taky u vymyšlené penalty roneie proti San Marinu řekl "It's a lovely way for Wayne to equal Bobby Charlton's record"...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Zaschrona

Vsak docela bozi ironie.

Reagovat
smazaný uživatel

To už snad ani není ironie ale sarkasmus nejhlubšího zrna.

Reagovat
smazaný uživatel

Hype začína...

Reagovat
Zaschrona

A klub, ktery tomu jednoznacne nejvic prispel... tadaaaaa... Chelsea, Chelsea, Chelsea!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Ve světě možná, na EF vůbec ne

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Citizens jedeme dál v Selhurst Parku to zvádneme také. 0:4 pro City

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Chcete se podívat na oficiální fifa 16 ratingy hráčů?

http://www.futwiz.com/en/fifa16/players

v tabulce vpravo zaškrtněte ligu a tým, pak search

Reagovat
smazaný uživatel

nechci

Reagovat
Infernoqt
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Infernoqt
Reagovat
r.mrazik

neni tam David prava noha Beckham...tim ty nove rozpisky za 1599 kč a zensky tymy ztraci pritazlivost

Reagovat
13

Gólman anglické jednadvacítky na českém Euru pochytal ve čtyřech zápasech 17 střel.

Reagovat
Counter

Luxusní větička no Ale tak každý znalý fanoušek fotbalu ví, že Angličani na Euru odehráli jen tři zápasy, takže se ten dovětek musí vztahovat k lize

Reagovat
r.mrazik

ta šedá je nakonec prima a je to prijemnejsi nez ta svetle cervena

Reagovat
Swarley

Reagovat
kiwwi

Dwight Yorke's first day at Manchester United: "Keane smashed a ball at me from 3 yards & said "Cantona would've controlled that."

hovado

Reagovat
habinity

Welbeck ze na pol roka mimo..united sto bodov ze ho predali, nevie dat gol a je stale zraneny.a to isiel za 20 mega super obchod...este jones januzaj natrvalo a bude spokojnost.

Reagovat
Counter

Hm, 20 mega.

Reagovat
cristiano.K.

v eurech to skoro je né?

Reagovat
smazaný uživatel

podle EF přesně 20

Reagovat
Counter

jj, to tak nějak určitě bude. Ale přestup hráče mezi dvěma anglickými kluby myslet v eurech je pochybné.

Reagovat
cristiano.K.

tak musíš koukat komu odpovídáš

Reagovat
smazaný uživatel

Jonesa by ľutovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva ty jsi ale FANOUŠEK!!! Raduješ se z odchodu odchovance. Přeješ mu jen špatné. A určitě se rozplýváš z vaší nové pošahané přestupové politiky...

Reagovat
habinity

Tak chces hraca co z metra nevie dat gol?to snad nechces nie? Chces hraca co s 38 kol je 25 mimo? Nechces tak co snim? Predat..jones ten isty pripad.

Reagovat
habinity

Martial a jeho manzelka aj dieta uz maju v 19 r uz manzelstvo?dnesna doba to neumoznuje to by xlovek bol 10 rozvedeny

Reagovat
Wat

Skvělý sourhn.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka k článku je výborna

Reagovat
fajdax

Reagovat
habinity

Sorry ja som tam dal omylom inu foto, tam mal byt s rodinou co som chcel dat.opiciak dufam ze sa proti loserpool predvedie..dufam ze nastupi v 60 min ako rychlik z ba do prahy

Reagovat
patas92

OT: Fifa have informed Barcelona that the youth players who can't play for the club now can't stay at the youth residence or train either

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Nerozumím tomu, jak může FIFA někomu někde zakázat trénovat, natož pak bydlet. Co s tím má FIFA co dělat?

Reagovat
iamek

Na jednu stranu si tu serem imigranty, ale jak fotbalove kluby tahaji z afriky hrace i s rodinou a plati jim skolu, bydleni a poradne zazemi na treninky, tak je potrestame. Demence.

Reagovat
kiwwi

to uz je na psychiatriu vsade tych imigrantov tahat a este to takto porovnat

Reagovat
iamek

Treba budeme mit pokoj vedle sebe

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Šašci prostě

Reagovat
Infernoqt

ten Carrick je taky vtip, ještě že Jones nikam neodjel, zranil by se při cestě pro hotdog

Reagovat
habinity

Aspon bude hrat herrera..romero darmian smalling rojo shaw young herrera morgan depay vpravo..utok fella a rooney..a potom v 60 min by som dal na prevetranie obrany loserpoolu martiala stakuto zostavu by sme nemohli prehrat...

Reagovat
Infernoqt

zajímavá představa, ale nebude těch hráčů tam vpravo hrát nějak moc?

Reagovat
habinity

Kde na napravo? Sak len depay by hral s prava a young by hral z lava

Reagovat
kiwwi

to je proste sen...cely cas ho vsetci treneri ignorovali a teraz ked je vo veku kedy by sa uz mal sustredit len na klub tak ho zacali povolavat a on sa tam este zrani...

Reagovat
mithro

jedine stastie, ze uz mame v zalohe nahradu.

Reagovat
Infernoqt

tak prej je to jen knock, ale dvě utkání nejspíš určitě vynechá

je to jen komplikace pro sestavu, co Gaal zase vymyslí, Basti je celé neodehraje

Reagovat
smazaný uživatel

odohraje ich v repre, preoc by neodohral v klube cele?

Reagovat
Infernoqt

Podle mě to nedá a ani LVG nemá ty koule to riskovat

Reagovat
fantomas

Jo no, to je hrozný to s tim "splácenim dluhů" vůči Carrickovi jako reprezentantovi.

Reagovat
kiwwi

On average, big-5 league players transferred for money during last summer were paid 23% more than footballers with similar characteristics transferred during the five previous years. If we add this percentage to the transfer values estimated by the CIES Football Observatory at the end of the 2014/15 season on the basis of its exclusive econometric model, we obtain figures taking inflation into account.

The comparison of these values with fees paid by clubs allows us to assess transfers from an economic perspective. This analysis is carried out without considering add-on fees related to the future performance of players, nor sell-on fees negotiated on future transfers. Players on loan with buy-out clauses were not included.

http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/wp117_eng.pdf

vysvetlil by to niekto polopatistciky tu ich metodiku? Ja som to precital 2x a nejak tomu aj tak nerozumiem...to ako za Sterlinga bolo odhadovanych 95m eur?

Reagovat
Busby babes

tezko rict, z toho co si sem postnul to moc vycist nejde. prijde mi, ze chteli porovnat, kolik by dany hrac stal pred tema peti lety a kolik stal ted. proste ocisti o inflaci. Ale ta cisla pak jsou v tomhle smeru divna.

Ekonometrickej model muze defakto znamenat cokoliv.

Reagovat
Talker

Polopatisticky?

Prostě si vytvořili model, kdy porovnávají, co má hráč za kvality, z jaké jde ligy, jak dlouhou má smlouvu, jaký klub, kdo ho kupuje a podobně a podle toho porovnávají.

Třeba talent typu Sterling prostě na trhu tehdy nebyl, takže ho ještě nadsadili. Protože momentálně je těch anglických hype více. U Martiala zas hodili cenu níže, protože i Benzema šel za 32 milionů a to hrál v základu repre a měl před odchodem odehráno téměř 10 000 minut.

Reagovat
vodka

ano, podle jeho statistik a jinych charakteristik Sterlingovu prestupovou castku odhadovali na 95 milionu eur. kdyz z toho odectes tech jejich 23 % inflace, tak ti vyjde, jakou prestupovou castku by odhadovali jako prumernou v predchozich 5 letech.

Reagovat
vrabejka

400. Pro vítězství MU proti nám 5:0 na OT a následné vyhození Rodgerse.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

to už je zoufalost, kámo

Reagovat
kiwwi

Reagovat
SunFells

LOL. Tak za to první přání si já přeju, ať Liverpool opravdu dostane naloženo a Rodgers setrvá.

Reagovat
mul

aj tak bude 1:0

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
JIMMY-PO

sa ti to splni a zoberu Big Sama

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

je mi strašně smutno a bojím se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trapper

Pokusí se Fiorentina o Zoumu?

Kurt Zouma se zatím v Chelsea příliš neprosazuje, což by mohlo přimět londýnský celek k úvahám o jeho odchodu. Zájem o služby francouzského stopera hlásí Fiorentina, která se podle italských médií pokusí CFC v lednu navrhnout hostování s opcí na přestup. (football-italia.net)

To snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

bs

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mastný Chobot

Barrow se vrátil do Swansea

paráda, určite dostane dosť minút strašne zaujímavý hráč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele