Stronatiho čeká zápas v "jeho" Maďarsku, tamní fotbal jde podle něj hodně nahoru

08.09.2023, 21:17
Aktuality
Patrizio Stronati (© twitter.com/SportSaco)

Nedělní přípravné utkání české reprezentace v Budapešti bude speciální především pro obránce Patrizia Stronatiho, který už dva roky působí v maďarském klubu Puskás Akadémia. Osmadvacetiletý zadák na vlastní kůži poznává vzestup tamního fotbalu a současné angažmá si nemůže vynachválit.

V nahrávce pro média uvedl, že maďarská reprezentace díky italskému trenérovi Marcu Rossimu vyniká taktickou připraveností a kompaktností.

"V Maďarsku jde fotbal nahoru. Kluby, zázemí, stadiony, všechno je tam na skvělé úrovni. Myslím, že do budoucna to bude ještě čím dál lepší a lepší. Prostě fotbalová země," prohlásil Stronati před odletem do Budapešti.

Od předloňského léta působí v Puskási, který patří ke špičce maďarské ligy. Spolu s ním hraje v klubu také další Čech záložník Jakub Plšek. "Jsem tam naprosto spokojený. Fotbal se mi líbí, baví mě to tam. Náš klub má perfektní zázemí, vše, co potřebujeme k fotbalu. Všechno je na výborné úrovni," uvedl Stronati, jenž do Puskáse přestoupil z Baníku Ostrava.

I maďarská reprezentace jde v poslední době výsledkově nahoru. Aktuálně vede svou skupinu evropské kvalifikace a vloni v Lize národů senzačně zvítězila v Anglii i Německu. "Maďarsko má velmi dobrý tým a skvělé hráče, z nichž mnozí hrají v zahraničí. I dobrého trenéra. Lidé tam reprezentací žijí. Určitě to pro nás bude zajímavý a těžký zápas a dobrý test," řekl Stronati.

Maďaři v posledních pěti zápasech inkasovali jediný gól. "Myslím, že Maďaři jsou s trenérem Rossim spokojeni, co tak slyším, vidím a i něco čtu. Má italskou krev, takže Maďaři jsou silní v taktické připravenosti, v obranné fázi. Hrají dobře kompaktně, poctivě, to je zdobí," poznamenal Stronati.

Obránce s italskými kořeny očekává, že Puskás Aréna pro 67 tisíc diváků bude v neděli i na přípravný duel zaplněná. "Myslím, že přijde hodně lidí. Lidé maďarským nároďákem žijí. Doufám, že bude skvělá atmosféra," řekl Stronati.

Jeho tým ve čtvrtek v kvalifikaci mistrovství Evropy doma jen remizoval 1:1 s Albánií. "Druhá půle byla o něco lepší než první. Vytvořili jsme si šance, škoda, že jsme je neproměnili. Škoda, že nám Albánci z jediné, byť krásné střely dali gól, to jsme měli trochu smůlu. Pořád jsme ve skupině první, máme to ve svých rukách. Věřím, že zbývající zápasy zvládneme," doplnil Stronati.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Ahoso Widaho

Stronatiho Maďarsko.

Reagovat
Selänne

Jak se tenhle šmoula mohl dostat do repre, to je mi opravdu záhadou.

Reagovat
bartes

to je Šilhavého taktika. V naší repre nikdo neumí maďarsky, tak bude odposlouchávat pokyny Maďarů

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Reagovat
Marisic

Prostě fotbalová země proto tam na ligu nikdo nechodí

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

přesně

Reagovat
Pablos

ale zapneš tam TV a liga nemá nějaké 45 minutové dohráno, ale běží tam rozbor na půl dne

Reagovat
Marisic

to je nádherný, tak asi všichni čumí na telku a proto nemaj potřebu chodit na ty super stadiony, co tam Orbán postavil

Reagovat
FC-RUBRIKA

tam bezi i rozbory tamni ligy americkeho fotbalu. Minimalne pred 3 lety to tam dost jelo v TV a to ta uroven byla stejna jak CZ liga americkeho fotbalu.

Reagovat
Koba

S tou ligou souhlas, moderní stadiony a návštěvnost poloviční než u nás, druhou nejvyšší navštěvnost z maďarských klubů má DAC Ale zase na repre chodí 60 000 lidí a nehrozí jim, že by jejich stadion ovládli fanoušci hostů jako se to stalo v Edenu

Reagovat
Marisic

tyjo vidíš, to jsem nevěděl, že tam na repre chodí takový návaly. Docela obdivuhodný, ale tak maj velkej stadion v Puskas areně, tak by bylo hloupý ho postavit a pak aby tam nikdo nechodil.

U nás je podle mě strašná bolest v tom, že největší stadion je Eden. Repre musí dávat hodně míst sponzorům a aby si to asi vynahradila, tak pak na zbytek míst dá absolutně přemrštěný ceny. Upřímně za 1000 na Albánii by se nechtělo nikomu. Navíc teda by to chtělo udělat alespoň nějakej menší kotel jako chodí na u21 no

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
jsemdement

"čeká"

Reagovat
Mr.Mike

Nahoru jde skoro všude, jen u nás furt stagnuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele