Stuttgart odvolal trenéra Labbadiu, jeho místo zaujme Hoeness

03.04.2023, 17:40
Aktuality

Bruno Labbadia po pouhých čtyřech měsících končí druhé angažmá ve Stuttgartu. Poslední celek Bundesligy bude zachraňovat Sebastian Hoeness, jenž uzavřel smlouvu do roku 2025...

Stuttgart neprožívá vydařenou sezonu, v říjnu proto odvolal Pellegrina Matarazza, kterého po zbytek podzimu nahradil Michael Wimmer, za něhož následně přišel Labbadia.

Bývalému útočníkovi se však návrat do známého prostředí, kde již působil mezi lety 2010 až 2013, nevydařil a z 11 ligových zápasů si připsal pouhých šest bodů (1-3-7). Tradiční klub se propadl na dno tabulky a po porážce 0:3 na půdě Unionu Berlín se odhodlal k další změně trenéra.

"Děkujeme Brunovi Labbadiovi za práci, kterou odvedl. Bruna jsme podepsali loni v prosinci, protože jsme byli pevně přesvědčeni, že s ním můžeme nastartovat obrat. Bruno pracoval s týmem od prvního dne s velkým nasazením a vášní, ale bohužel to nepřinášelo body. Nakonec jsme dospěli k závěru, že potřebujeme nový impuls," řekl generální ředitel švábského klubu Alexander Wehrle. "Sebastian Hoeneß již získal cenné zkušenosti v Bundeslize a jako trenér se velmi dobře vyzná i v mládežnických kategoriích a přestupech. Jsme přesvědčeni, že Sebastian je tím správným trenérem pro nadcházející výzvy a společně s týmem tuto nelehkou situaci zvládne," dodal k novému kormidelníkovi.

Hoeness působil v mládežnických strukturách RB Lipsko a Bayernu Mnichov, s jehož rezervním týmem v ročníku 2019/20 opanoval třetí nejvyšší soutěž, aby následně kývl na nabídku Hoffenheimu. Čtyřicetiletý rodák z Mnichova na lavičce vesnického celku vydržel dvě sezony, které shodně zakončil ve středu tabulky, v létě ho vystřídal André Breitenreiter. Aktuálně TSG vede Pellegrino Matarazzo, jenž se může v závěrečném kole vrátit do Mercedes-Benz Areny.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
andrew96

Toto už je pro Bruna konečná v BL.

Reagovat
Rudnevs

Pričom paradoxne prvé angažmá, ktoré mu vyslovene nevyšlo. Mohol by to skúsiť ešte niekde inde, Rakúsko, Švajčiarsko atp.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele