Svědík odmítl spekulace spjaté s českou reprezentací: Pokračuji ve Slovácku

16.12.2023, 23:28
Aktuality
Martin Svědík (© AFP)

Trenér Slovácka Martin Svědík se na tiskové konferenci po výhře 1:0 v 19. ligovém kole v Mladé Boleslavi příliš nechtěl zabývat spekulacemi o možném působením u české reprezentace. Vzhledem k platné smlouvě hodlá v Uherském Hradiště nadále pokračovat, se sportovním ředitelem klubu Veličem Šumulikoským navíc řeší zimní posily. Po postupu národního týmu na mistrovství Evropy v příštím roce a tří českých celků do jarní části pohárů také vyjádřil přání, aby v tuzemském fotbale panovala pozitivnější atmosféra.

Podle médií je aktuálně favoritem na uvolněný post reprezentačního trenéra Ivan Hašek. Bookmakeři dříve označili za největší adepty Svědíka a Miroslava Koubka z Plzně, už nějakou dobu ale nelze na nového kouče sázet. O nástupci trenéra Jaroslava Šilhavého se má rozhodnout v lednu.

"Vůbec bych k tomu nechtěl dál nic říkat. Mám dál platnou smlouvu. Vždy se dočtu spoustu věcí, spoustu konspirací, ale pravda je taková, že se Šumim (Šumulikoským) máme rozjednané posily. S kluky jsme se loučili, že se sejdeme třetího ledna. Mám smlouvu a jede se dál ve Slovácku," prohlásil Svědík.

Spekulace ohledně reprezentace ho spíše míjely. "Tím, že jsem vzešel z takového dna a tím, že jsem se ne vždy živil profesionálním fotbalem, tak je pro mě strašně důležité, že můžu trénovat a tu práci dělat. Strašně si toho vážím," uvedl Svědík.

"Říkal jsem, že mám ambice dělat větší klub a posunout se dál. Ale neznamená to, že je to za každou cenu a že nejsem teď spokojený. Jsem spokojený s trénováním. Jsem spokojený, že mám rodinu, která mě v tom podporuje. To jsou moje priority a důvod, proč mě baví život," doplnil devětačtyřicetiletý trenér.

Ocenil, že poprvé v samostatné historii se tři čeští zástupci (Plzeň, Slavia a Sparta) představí v jarní fázi evropských pohárů. "Nejen, že naše reprezentace postoupila na Euro, ale co uhrály naše kluby v Evropě, to je naprosto úžasné. Je to skvělé pro celý český fotbal a myslím si, že bychom si toho měli hodně vážit," řekl Svědík.

"Gratuluju všem, vedení klubů, hráčům, realizačnímu týmu, že k tomu došli a že tím pomáhají českému fotbalu. Nejen v koeficientu, ale i získáním finančních prostředků do českého fotbalu, který je strašně potřebuje," doplnil někdejší kouč Mladé Boleslavi či Ostravy.

Souhlasí s trenérem Bohemians 1905 Jaroslavem Veselým, že některá média vytvářejí v českém fotbale zbytečně negativní emoce. "Připojím se k Jardovi Veselému a panu Koubkovi. Jenom bych si přál, a je to přání do dalších let, abychom byli pozitivnější. Jsme malá země a někdy máme strašně velké nároky," uvedl Svědík.

"Velkými nároky rostete, máte ambice, ale někdy si myslím, že jsou věci přes čáru. Budu jedině rád, když se tohle trochu zlomí a budeme pozitivnější. I takhle můžeme dál dojít, ne jen negativními články nebo komentáři. A že místo nenávisti a závisti budeme chválit," podotkl Svědík.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
oli9

jej ať zůstane..

Pokud by nebyl hlavní kouč repre tak jim na to kašle..

Jinák Brandner konci

Havlík k podle nabídek

A v zimě má přijít útočník a krajní bek. Nebo spíš chtějí někoho sehnat na tyhle pozice

Reagovat
Zdechlina

Havlase udržet a budu maximálně spokojený. Třešničkou na dortu by byl odchod Mihálika a hostování Vechety

Reagovat
pobody's nerfect

Havlík má smlouvu do konce sezóny ne? Takže v zimě je poslední možnost, jak za něj něco dostat. Ledaže by prodloužil, ale tomu bohužel moc nevěřím.

Reagovat
Zdechlina

Ano, měl jsem napsat prodloužit Havlase Přál bych mu zahraničí, ale to asi neklapne

Reagovat
oli9

Zahraničí prý Polska

Reagovat
Kaspar

Toho Brandnera nechapu, ze ste si od nas vzali nebo jestli byl po konci smlouvy, uz nevim Mihalika bych cekal, ze taky pujde pryc, po jeho vykonech.

Reagovat
oli9

Tam bylo spíš to že nebyl útočník...

Reagovat
Tobias

Ve Slovácku to má logiku. Borci kolem Kadlece a Petržely načichli jejich profesionálním přístupem k fotbalu. To a fakt, že mají u sebe rodinu pomáhá i starším hráčům udržet vyšší laťku výkonnosti. Když se dívám, co předvádí třeba Reinberk...A Valenta má perfektní školu, tohle hostování je přínosné pro všechny strany. Do základu už začínají prosakovat i mladší kluci, Doski i Juroška mají kvalitu. Navíc by se po zranění měl brzy plnohodnotně vrátit Kohut...

Reagovat
Beči

Takže ten Hašek je bohužel jasnej... Ach jo.

Reagovat
Vinci

To je hroznej trapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele