Švédky porazily na MS v duelu o bronz domácí Australanky 2:0

19.08.2023, 14:05
Aktuality
Radující se Švédky (© AFP)

Švédky získaly počtvrté v historii bronz na mistrovství světa a obhájily umístění z předchozího šampionátu. V utkání o třetí místo porazily v Brisbane domácí Australanky 2:0. O branky se postaraly Fridolina Rolföová z penalty a kapitánka Kosovare Asllaniová.

Švédský tým potvrdil stoprocentní úspěšnost v zápasech o bronz. Do vedení třetí tým světového žebříčku poslala ve 30. minutě Rolföová z pokutového kopu, který sudí po konzultaci s VAR nařídila po faulu Clare Huntové na Stinu Blacksteniusovou. Asllaniová náskok pojistila po hodině hry, když zakončila rychlý protiútok.

"Je to skvělý pocit. Od první minuty jsme ukazovaly, že jsme lepším týmem. Tuhle medaili jsme si zasloužily," řekla útočnice Barcelony Rolföová.

Pro tým pořadatelské země je i čtvrté místo nejlepším umístěním na světovém šampionátu. Dosud nikdy Australanky neprošly na finálovém turnaji přes čtvrtfinále, letos ale svým tažením pobláznily celou zemi a přitáhly rekordní sledovanost.

"Je smutné, že už to skončilo. Byly to čtyři nejlepší týdny našich kariér. Bylo by hezké, kdybychom se rozloučily vítězstvím. Ale když o tom zapřemýšlíme, uvědomíme si, jak úžasné to bylo," konstatovala kapitánka domácího výběru Sam Kerrová.

O titul se ve finále v neděli utkají Angličanky se Španělkami.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
monty25

Švédky zaslouženě přidaly další bronz do sbírky, Austrálie si na svůj medailový úspěch musí ještě počkat. Klíčovou hráčkou dnešního zápasu byla Stina Blackstenius, která sice nedala gól, ale nejdřív vybojovala penaltu a potom si připsala asistenci. Jinak se stejně jako v těch semifinálových zápasech hrálo v obrovském tempu a věřím, že zítřejší finále bude tím správným vrcholem turnaje.

Reagovat
Kaspar

Skoda ty penaltny, milimetry a ta brankarka by ji mela

Reagovat
monty25

Fridolina to nekopla moc razantně, ale dobře ji umístila k tyči. V tomhle zápase jsem přál Švédkám, takže pro mě to škoda není.

Reagovat
Kaspar

Ted jeste aby to Spanelky dotahly

Reagovat
monty25

Tak ve finále to mám asi 50:50.

Reagovat
Hurrikane

Jedná obhajoba splněna, za rok je čeká další. Tak snad to dopadne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele