Švédským fotbalistům vládne Ibrahimovič

13.11.2007, 08:59
Aktuality
Nejlepším hráčem Švédska za končící kalendářní rok se stal Zlatan Ibrahimovič. Útočníkovi Interu Milán pomohly k triumfu právě výkony v italském klubu. Ibrahimovič švédský Zlatý míč získal už podruhé, poprvé zvítězil před dvěma lety.

Ibrahimovič pomohl v minulé sezóně patnácti zásahy Interu k italskému titulu, v probíhající sezóně už přidal dalších sedm branek. Kromě toho je aktuálně nejlepším střelcem Ligy mistrů, spolu s Cristianem Ronaldem se zatím trefili čtyřikrát.

Uplynulý rok však pro vytáhlého útočníka neprobíhal úplně hladce. Ibrahimovič se dostal do konfliktu v reprezentaci a národní tým dočasně opustil. Nyní už je však znovu jeho součástí a bude se snažit pomoci Švédsku postoupit na EURO.

"Toto ocenění je nejpřednější pro všechny Švédy," prohlásil Ibrahimovič po zisku svého druhého Zlatého míče. "Kdybych nehrál dobře, určitě bych nevyhrál," dodal střelec, který si odnesl i cenu pro nejlepšího útočníka.

Nejlepším brankářem se stal Rami Shaaban (Fredrikstad), obráncem Peter Hansson (Rennes) a záložníkem Tobias Linderoth (Galatasaray). Cenu pro nejlepšího trenéra si rozdělili Jonas Olsson a Stefan Rehn z Göteborgu, nejlepším nováčkem byl zvolen Johan Oremo (Gefle) a nejlepší fotbalistkou Therese Sjögran (Malmö).

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Zak

Jako cenu bych mu dal pomeranč.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni byl ze švédů asi opravdu nejlepší, na záda mu dýchal možná tak Kallstrom, případně Elmander.

Reagovat
HOST*zlato

zlatan je najlepsi jednoznacne si to zasluzil

Reagovat
HOST*

jj je nejlepší ale elmander se mi líbí víc

Reagovat
HOST*

Gratuluju Zlatane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele