Teplice srovnaly záhadně, balon jsme zakopli, znělo z Jablonce

06.12.2023, 23:43
Aktuality

Velké emoce vzbudila situace z 27. minuty dohrávky 17. kola první ligy mezi Jabloncem a Teplicemi. Domácí se zlobili, že jim "Skláři" obvyklým sportovním gestem nevrátili z autového vhazovaní míč a po následné akci Filip Havelka srovnal na 1:1. Hosté se bránili, že jablonecký kapitán Miloš Kratochvíl poslal balon do zámezí nechtěně, a tudíž mohli pokračovat ve hře. Domácí si však byli jistí, že jejich záložník zakopl míč do autu záměrně. Střelec vítězné branky na 3:2 střídající Jan Chramosta připustil, že cítil křivdu a situace z první půle ho motivovala.

Kontroverzní moment nastal za stavu 1:0 po střetu domácího Jakuba Martince s Janem Knapíkem. Jablonecký defenzivní univerzál zůstal ležet na zemi, na což Kratochvíl zareagoval a poslal balon do zámezí. Teplický Matěj Radosta následně vhodil míč z autu spoluhráči a "Skláři" se navzdory protestům domácích hráčů i fanoušků prokombinovali až před bránu, kde akci zakončil Havelka.

"Teplice srovnaly takovým záhadným způsobem, vůbec se k tomu nechci vyjadřovat," uvedl na tiskové konferenci domácí asistent trenéra Tomáš Čížek, jenž v roli hlavního kouče zastoupil potrestaného Radoslava Látala. "Miloš to zakopl, bylo to evidentní, všichni to viděli. Víc nemá cenu se k tomu vracet. Jestli to oni viděli jinak, nechám to na jejich svědomí," dodal nakonec pětačtyřicetiletý někdejší záložník.

Tepličtí měli jiný názor. "Ideální je se na to podívat znovu. Balon určitě nezakopávali, tam prostě byla ztráta míče. Nemám, co bych k tomu víc dodal," podotkl teplický kouč Zdenko Frťala, který v minulosti vedl Jablonec. "Asi cítili nějakou křivdu, ale já to vnímal tak, že se normálně hrálo. Měl jsem za to, že Kratochvíl přihrával za sebe a netrefil se," mínil autor branky Havelka.

Jablonec se ještě do konce první půle znovu ujal vedení po vlastním gólu Jakuba Urbance, v 63. minutě ale druhou brankou v utkání srovnal z penalty Havelka. Rozhodla tak až v 85. minutě trefa střídajícího Chramosty.

"Celá ta situace mě motivovala, cítil jsem křivdu," připustil Chramosta. "Volali jsme na ně, ať nám to vrátí, jak se to v takových situacích dělá. Oni si míč nechali a ještě nám dali gól, což je úplný vrchol," mrzelo třiatřicetiletého útočníka.

Chramosta nesouhlasil s tvrzením Teplických, že Kratochvílovo zakopnutí míče bylo jen zkaženou přihrávkou. "Něco takového jsem slyšel, ale když měl čistý balon na noze, tak by ho asi nekopl do autu. Asi si jen hledali nějakou berličku. Z jejich strany to byla velká chyba, ale pánbůh všechno vidí a vrátil jim to," dodal bývalý hráč Mladé Boleslavi, Plzně nebo Bohemians.

Podle autora 91 ligových branek mohla za nervózní průběh duelu z velké části právě sporná situace z 27. minuty, po které se strhla hromadná strkanice. Rozhodčí Tomáš Batík rozdal hráčům v zápase celkem 11 žlutých karet, což je rekord této sezony společně s pražským derby Slavia - Sparta z devátého kola a duelem Bohemians 1905 - Hradec Králové z šestého kola.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Whitemedia

Na fotce Jaromír Soukup.

Reagovat
Sosi

Čížek Jaromíra Soukupa

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
monty25

Asi tak...

https://twitter.com/Kovi20/status/1732493337767080154

K tomu vyjádření Chramosty: Jeden nejmenovaný fanoušek Jablonce by tady možná potvrdil, že u Kratochvíla člověk někdy neví, jestli se neukopnul. A jestli pánbůh všechno vidí a Teplicím to včera vrátil, tak jsem zvědav, kdy ti vrátí ty tvoje šipky ve vápně...

Reagovat
dave30

Tak to zakopnutí míče bylo evidentní. Také tam ta hrstka diváků (oficiálně 789 ) začala pískat...

Reagovat
PavlíčeQ

nechutny teplice, neprekvapilo me to

Reagovat
ACSeRw!n

1. nemel to vubec zakopavat, hru prerusuje rozhodci

2. kdyz uz to chtel zakopnout, tak ne takhle divne rychle, ale mel zpomalit hru a pak az to pripadne zakopnout

zbytecnej brekot

Reagovat
Firkraag

Reagovat
andrew96

Chramosta se odvolává k Bohu.

Reagovat
Mass

To by radši neměl, nebo mu Bůh spočítá všechny jeho simulace a Chramosta si v příštim zápase zlomí obě nohy

Reagovat
wwwx

Jsou za debily a ještě prohráli. Dobře jim tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele