základní část, 17. kolo
06.12.2023 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

"Skláři" v emotivní dohrávce urazili fotbalového boha. Kontroverzní bod Teplicím vzal Chramosta

Teplice prohrály v 17. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Jablonce 2:3. Atraktivní zápas nabídl celou řadu zajímavých, ale i kontroverzních momentů. Na straně domácích opět potvrdil skvělou formu kapitán Miloš Kratochvíl, jenž se trefil už počtvrté během posledních tří soutěžních klání. Daleko větší emoce však vzbudily obě branky hostujícího Filipa Havelky. Té první totiž předcházelo nesportovní chování Sklářů, kteří odmítli vrátit svému soupeři zakopnutý míč. Druhý zásah 25letého rodáka z Prahy zase přišel po patrně nafilmované penaltě. Diskutabilní góly však nakonec žlutomodrým nestačily, neboť chvíli před koncem rozhodl po samostatném úniku Jan Chramosta.

Jablonec se po tragickém úvodu sezony zvedl a naposledy zdolal Pardubice, přičemž fanouškům z tohoto utkání utkvěl v paměti zejména rozhodující gól Kratochvíla. To se však tak úplně nedalo říct o samotném střelci, jenž po svém zásahu tvrdě narazil hlavou do tyče, kvůli čemuž si klíčový moment prakticky nepamatoval. Teplice prošly listopadem stejně jako severočeský rival bez porážky, za což mohly děkovat zejména svým odchovancům, kteří vstřelili všechny tři góly týmu v tomto měsíci.

V Jablonci však začali aktivněji domácí. Největší šance úvodní pasáže zápasu nastala po centru z pravé strany hřiště, kdy Lukáše Krulicha z bezprostřední blízkosti hned nadvakrát vychytal skvělý Tomáš Grigar. V 16. minutě už ale zkušený brankář inkasoval, z penaltového puntíku ho překonal Kratochvíl.

Teplice vyrovnaly ještě v první půlhodině, když hlavičku Mohameda Yassera usměrnil do sítě Havelka. Nutno však podotknout, že šlo o kontroverzní moment, neboť brance předcházelo nesportovní počínání "Sklářů", kteří nevrátili svému soupeři míč. Za postranní čáru ho totiž chvíli předtím poslal Kratochvíl kvůli zranění spoluhráče. Jablonečtí si však ještě ve 45. minutě stihli vzít vedení zpět, když se za pomoci teče hostujícího Jakuba Urbance prosadil Dominik Pleštil.

Krátce po hodině hracího času se v pokutovém území ochotně skácel k zemi Yasser. Rozhodčí však zákrok na něj vyhodnotil jako nedovolený, a Tepličtí tak dostali skvělou příležitost na vyrovnání. Penaltu si vzal na starost Havelka, jenž ji následně s velkým štěstím proměnil.

Vytáhlý egyptský útočník mohl celé utkání důraznou hlavičkou i rozhodnout, do kolonky střelců se ale kvůli skvělému Janu Hanušovi nezapsal. Vítězný gól tak přišel na opačné straně hřiště, když po skvostném pasu Vladimira Jovoviće skóroval svým 12. gólem do sítě Sklářů Chramosta.

Severočeský střet dvou ve formě hrajících celků tak ovládl Jablonec. Ten se v příštím kole představí 9. prosince na hřišti Sparty, Teplice o den později přivítají Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele