TOP 10 nejlepších stoperů světa podle Eurofotbalu

13.04.2020, 16:14
Názory a komentáře
Nizozemský buldozer Virgil Van Dijk, nebo nestárnoucí kontroverzní Sergio Ramos? Nebo někdo úplně jiný? Který báječný zadák je podle redaktorů serveru Eurofotbal.cz nejlepším středním obráncem planety a kterých devět statečných ho v našem hodnocení doplní?

Desítku nejlepších světových gólmanů jsme již minulý týden našli, teď přišel čas na další důležitý post. Top 10 skvělých středních obránců, v drtivé většině lídrů svých klubů a dirigentů defenzivní části hry. První místo asi uhodnete, jak ale redaktoři Eurofotbal.cz seřadili devět zbývajících?

10. Dayot Upamecano

Z Bundesligy byla možností celá řada - skvělou sezonu prožívá Hummels v BVB, mnoho talentovaných stoperů má v kádru Bayern, včetně jednoho "nového", přetvořeného levého beka Alaby. My ale volíme talentovaného hráče Lipska, jeden z klíčových článků Nagelsmannovy hry.

9. Leonardo Bonucci

Pro fanoušky Juve to už nikdy nebude ten hrdina jako před lety. Naštval je nejprve aférou ve finále LM v Cardiffu a pak odchodem do Milána. I kdyby hrál jako Baresi, na milost už ho mnozí nikdy nevezmou. Nic to ale nemění na tom, že po zprvu mizerných výkonech při další štaci v Juventusu se Leo zase vrátil do někdejší formy a v aktuální sezoně je oporou defenzivních řad.

8. José Giménez

Odchod ikonického Diega Godína do Interu Milán zamrzel, kvůli Gimenézovi to ale fanoušky Simeoneho celku zas tak trápit nemusí. Mladý Uruguayec je synonymem pro jistotu a ne nadarmo se po něm dívají věhlasné evropské kluby. Stejně jako Chielliniho i Laporteho, i jeho v této sezoně přibrzdilo zranění. To však nic nemění na tom, že v žebříčku top deseti nejlepších by určitě měl být.

7. Sergio Ramos

Pro velkou část fotbalových fanoušků zákeřný zmetek. Jemu to ale může být úplně jedno. Fanoušci Bílého baletu ho milují, coby kápo s klubem vyhrál vše podstatné a i ve čtyřiatřiceti je důležitou osobností týmu. A stále jedním z nejlepších CB na planetě.

6. Marquinhos

Thiago Silva už pomalu odchází ze scény, Pařížany to ale mrzet nemusí. V Marquinhosovi mají plnohodnotného nástupce. Moderní, inteligentní střední obránce, který i nikterak ohromnou výšku dokáže nahradit jinými atributy. Od Silvy se mohl učit na klubové i reprezentační scéně, teď je přirozenou součástí základní sestavy Brazílie i PSG. Bylo by skvělé vidět ho i kompetitivnější soutěži.

5. Giorgio Chiellini

Zařazovat do žebříčků hráče, co jsou zranění, je vždy ošemetné. Nevíme, v jaké formě se pak vrátí. Ale seřazovat nejlepší stopery světa a nezařadit Chielliniho by bylo velkou chybou. Pětatřicetiletý veterán je nadále klíčovou součástí Juve i squadry Azzury. Zvládne hrát v jakékoliv formaci a vždy si poradí na výtečnou. De Ligt je velkým příslibem, bude však muset ještě spapat hodně polívčičky, aby dorostl do Chielliniho lídrovských i hráčských kvalit.

4. Raphael Varane

Žije ve stínu Ramose, ale to nic nemění na tom, že Raphael Varane patří mezi nejlepší stopery světa. Vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů i mistrovství světa a to je mu teprve šestadvacet. Pokud se mu budou vyhýbat větší zranění, má potenciál na to být nejlepším na svém postu na celém světě. Herní inteligenci, taktickou vyspělost i poziční hru na to má znamenitou.

3. Kalidou Koulibaly

Už dlouho se mluví o tom, že se z Neapole přesune na významnější adresu. Mají ale na něj lepší kluby vůbec peníze? Senegalský střední obránce je nebývalou hvězdou a sní o něm obrana nejednoho týmu z anglické ligy. Dočká se ještě před třicítkou vysněného přestupu?

2. Aymeric Laporte

Jestli něco v jinak bezchybně vyladěném Guardiolově celku dlouhodobě drhne, je to obrana. Najít správné složení defenzivního kvarteta je i pro takového trenérského mága oříšek. Vše je však o mnoho jednodušší, když je přítomen Laporte. Francouzský stoper je nepostradatelnou součástí Citizens a pokud může hrát, místo v sestavě má coby druhý nejlepší stoper Premier League jasné.

1. Virgil van Dijk

K řece Mersey přišel, viděl, zvítězil. Suverénní Nizozemec má zásadní zásluhu na úspěších Kloppova celku. Obraně dal řád, roste vedle něj Gomez, je možná tím vůbec nejdůležitějším hráčem nejlepšího současného týmu celé planety.

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1111)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele