Toprak do Dortmundu nepůjde, Leverkusen ho už neprodá

19.07.2016, 15:58
Aktuality
Fanoušci Leverkusenu se nemusejí obávat toho, že by jejich tým v průběhu léta opustil Ömer Toprak. O tohoto obránce se zajímala Borussia Dortmund a zahájila prvotní jednání. V jednáních ovšem následně nepokračovala a vedení Bayeru tak vše považuje za uzavřenou záležitost...

Dortmund prodal do Bayernu Mnichov Matse Hummelse a jako možnou náhradu si vyhlédl právě Topraka. Jednání byla kvůli rozdílným představám obou klubů ohledně sumy za transfer přerušena již začátkem června a v průběhu následujících týdnů nedošlo ze strany BVB k jejich obnovení. O zahájení jednání přitom původně požádal sám hráč, který se stěhování do Vestfálska nebránil.

"Už je to zhruba šest týdnů, co nám na toto téma nebylo nic řečeno. To znamená, že celý případ skončil. Nikdy jsme nechtěli ho prodávat a těší nás, že zůstává," řekl generální manažer Leverkusenu Jonas Boldt.

"I kdyby Dortmund přišel s nabídkou 25 milionů eur, nic by to nezměnilo," dodal rázně Boldt.

Toprak pozítří oslaví své 27. narozeniny a v dresu Leverkusenu za sebou má pět sezon. Smlouva mu běží ještě na dva roky, podle některých zpráv je v kontraktu zakotvena klauzule, díky níž může v průběhu příštího léta odejít za dvanáct milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělé Letos máme s Werkself titul

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde.. Ale za rok a hezky za poloviční cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě podepíše novou, pochybuju že sou takový kreténi, aby si ho nechali utýct příští rok za 12

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuji, ze by to podepsal. On právě chce odejít

Reagovat
smazaný uživatel

je otázka, aby ale nebyl v té době Bayer výše než vy

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyby... jedna vlaštovka jako nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď scheiss Bayer nie

Reagovat
smazaný uživatel

Náhody se občas dějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhoda tohoto druhu sa stala posledne v sezóne 14/15. Nečakám, že by sa zrovna v ďalšej sezóne mala opakovať.

Reagovat
JozkokozleJ

Kader Dortmundu (s Götzem a Schürrlem) aj napriek zasadnym odchodom vyzera paradne. Ale Bayer ma nieco, co mozno bude BVB chybat, a to kontinuita oproti minulej sezone. V spojeni s kvalitou supisky, akou Leverkusen disponuje, by som urcite nehovoril o nahode, ak by Leverkusen bol v buducej sezone nad Borussiou.

Mimochodom, v tradicnom predsezonnom dotazniku magazinu Kicker, kde sa okrem ineho pytaju aj u kazdeho tymu na nejaku otazku, je pri Leverkusene otazka: "Je teraz muzstvo silne ako nikdy?" Pamätam si aj obdobie Leverkusenu na zaciatku tisicrocia, aj tak som musel oznacit ako odpoved "Ja".

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok se to právě klidně může stát. Kádr mají nabušený a Dortmund prochází obrovskou změnou a přestavbou. Nebyla by to náhoda z hlediska pravděpodobnosti. V jedné sezoně klidně můžou být výš.. ale to neznamená, že jsou hned "výš" než Dortmund jako klub. Zvlášť velkou roli při rozhodování Topraka by to podle mě nemělo.

Reagovat
JozkokozleJ

Ze je Dortmund z dlhodobeho hladiska väcsi klub, o tom nemoze byt pochyb. Nech by bolo meritkom uz i len porovnanie hravat domace zapasy pred 80 alebo 30 tisic divakmi.

Svoj prispevok som ale bral ako odpoved na to, ze Bayer nema oproti BVB v buducej sezone sancu. Nechcem to zas uplne prehnat, ale trosku i verim, ze ak by Leverkusen bol konecne trosku konstantny celu sezonu, mohol by podkurit Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom s tebou souhlasím.. Kádr na to mají dostatečně silný. Nejsem ale úplně přesvědčený o trenérovi. Roger na to podle mě ještě nemá. Ale snad se pletu.. další opravdový konkurenceschopný tým na čele ligy by lize samotné mohutně prospěl

Reagovat
smazaný uživatel

On už je Sonderheft?

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, zatial prave len ankety, vysledky ktorych su prave v predsezonnom speciale:

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/umfrage/votingguid/8fccf16a-37c4-4178-a48b-4f4ac27957ab

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, rovnako si pamätám obdobie po roku 2000, kedy boli v klube hráči ako Ballack, Basturk, Schneider, Ramelow, Lucio, Butt, Kirsten či Berbatov, vtedy som tomu tímu začal fandiť. A rovnako si myslím, že teraz je ten káder ešte o niečo silnejší, snáď sa podarí konečne aspoň to klasické druhé miesto a nejaká pohárová bomba ako v 2002 by tiež potešila no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mate na to, aby ste prehanali Bayern a BVB po celu sezonu no potrebujete byt konzistentny co sa vam po ine sezony velmi casto nestavalo. Ja Leverkusen uprimne nemam vobec rad,no na druhu stranu by lige prospel dalsi konkurencieschopny tym na cele, ktori by bol schopny hrat o tituly. a mate aj na take stvrtfinale LM povedal by som.

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme ho vůbec ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se tam nechytne Bartra nebo Ginter, tak potřebujete. A Bartrovi popravdě moc nevěřim

Reagovat
smazaný uživatel

Abych pravdu řekl, tak já Bartrovi taky moc nevěřím, nevím jestli díru po Matsovu zalepí člověk co pomalu celou dosavadní kariéru byl na lavičce. Ale snad nás příjemně překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se snad sežene někdo jinej. a lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je na to sezona. To se ještě změní tisíc věcí. Já se celkově bráním tureckým obráncům.

Mně se líbí třeba Manolas z AS, ale ten by byl mastnej. Koulibaly z Neapole, ale ten by neseděl herně a pálka zas taky nevyhnutelná. Jsem dost zvědavej na Bartru a do budoucna bych klidně riskl zase výběr ve Španělsku.

Reagovat
Rudnevs

Ginter ostáva.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom špatnýho?

Reagovat
Rudnevs

Že nejde do HSV ...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se ten Bartra chytí a nebudeme muset v zimě zase někoho hledat a zbytečně utrácet. Sokratis drží jako skála, ten je jasnej, v případě nouze tam může zaskočit Ginter s Benderem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co kluci, už Vám taky začíná příprava? Já vyrážím na první trénink...

Reagovat
Kily

tak to má tvůj klub už teď lepší docházku, než u nás jedni hokejbalisti. Jsem si to včera odpoledne cyklozmrdoval, pak zaparkoval v jedné hospě na zahrádce, kde seděli kamarádi a trumfovali se v omluvách, proč zrovna nejsou na prvním tréninku

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bude zajímavá squadra Asi mají ten sport vyloženě rádi...

Reagovat
Kily

důležité je se neutavit hned na začátku přípravy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to se budu dneska taky snažit

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Laštůvka, jak to s nim vypadá?

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ nič nové ani s jedným z tých hráčov na testoch. Jedine, že nechcú N'Goga.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale mne príde, že tie testy trvajú akosi pridlho ...ktovie, možno aj systém testovania je tam historický.

Reagovat
Rudnevs

Už sú tam dlho. Zvlášť pri zranení Platteho by niekoho mohli vziať.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedenie robí fantastickú robotu na prestupovom poli, ale toto je teda jeden veľký fail, ktorý si mohli odpustiť. Ak bola ponuka okolo tých 22-25 mega, tak sa mala jednoznačne akceptovať, ak je pravda, že má tú klauzulu. O rok pôjde celkom isto preč, a bude to za polovicu. Druhé riziko je, že nebude po zamietnutí prestupu tak koncentrovaný na ihrisku a mysľou už môže byť preč z klubu, čo výkonom určite neprospeje. Ak by chcel ostať, tak nepoviem ani ň, ale keď chce sám ísť, tak je hlúposť ho ten jeden rok držať, keď v kádri sú Tah, Papa, Jedvaj, Ramalho, a náhrada v podobe Dragoviča bola na ceste.

Už druhý krok od vedenia toto leto, ktorý sa mi teda vôbec nepáči (Ten prvý kúpa Baumgartlingera a predaj Kramera )

Reagovat
smazaný uživatel

Baumgartlingera jsem taky nepochopil, do toho vašeho středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to príde ako čistý obchod, bol na trhu dostupný kvalitný hráč za drobné, tak ho treba kúpiť. To, že ho vôbec nebolo treba a jeho príchod si odniesol iný kvalitný DM a navyše odchovanec, ma neskutočne serie. Síce sa zarobilo pár mega, ale to ma vôbec netrápi, klub na to absolútne odkázaný nie je, keď si pokojne odmietne pálku za Topraka s vedomím, že za rok pôjde s veľkou pravdepodobnosťou za drobné...

Reagovat
JozkokozleJ

Baumgartlinger sa trosku podcenuje. Druhou vecou je, ze on narozdiel od Kramera (minimalne v tejto sezone) prijme ulohu, ktoru by zrejme Kramer, vzhladom na auru majstra sveta, neprijal, a to hrac na pomedzi zakladu a lavicky (Aranguiz, Bender, Kampl... mne z toho Kramer vychadza ako cislo 4 ).

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas, Baumgartlinger je podľa mňa zhruba na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako Christoph. Mňa štve, že ide preč po jedinom roku, strašne dlho som sa na neho tešil keď bol ešte v Gladbachu, je to odchovanec, sympaťák a čakal som, že bude dlhé roky stabilnou súčasťou tímu, rovnako som sa tešil po návrate Kampla, mám veľmi rád, keď sú v klube hráči, ktorí majú k nemu aj nejaký vzťah a prešli si ním, keď ešte neboli hviezdy.

Ja som veľmi rád, že sa tak parádne uchytili Aranguiz s Kamplom v tom strede, ale sú to trošku iní hráči ako Kramer s Benderom, tí sú klasické DM a spolu by som ich hrať ani nedával, ale Bender/Kramer - Aranguiz/Kampl je ideálna kombinácia a myslím, že tí štyria by sa v troch súťažiach dokázali dostatočne pretočiť, keď Kampl môže hrať aj vyššie a Bender s Kramerom naopak hlbšie. Ja som nezaregistroval pred Baumgartlingerovym príchodom, žeby bol Kramer nespokojný s herným vyťažením, alebo žeby chcel sám od seba odísť, to skôr až po tom nákupe rakúšana, kedy už proste niekto z toho stredu vypadnúť musel a vyšlo to bohužiaľ práve na Christopha, ktorý je z tých štyroch asi najmenej výrazný. Škoda, ja som veril, že tá štvorka môže kľudne spolu fungovať, alebo to aspoň tú jednu sezónu bolo treba skúsiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, o tom jednom roku do konce smlouvy víme svý

Reagovat
Rudnevs

Baumgartlinger asi preto, lebo vedenie o odchode Kramera vedelo už dlhšie a on prišiel ako náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo sa týka tej poslednej vety s tebou úplne súhlasím, kúpiť Baumgartlingera bol väčší fail ako tvrdenia poniektorých " odborníkov " že Bayer vyhraje titul. Zároveň to pre neho dobré nie je, ten stred máte veľmi prehustený a pochybujem že si tam zahrá. Aj s Mainzom by si zahral Európu. Síce len EL no s vami si LM veru teda moc nezahrá

Reagovat
Rudnevs

Po odchodoch Freya a Kramera už sú len štyria. Bender, Aránguiz a Kampl sú celkom náchylný na zranenia.

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlas, Toprak sa za taku cenu mal predat, lebo on nie je ziadna velka istota uprostred obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Příchod Andreho už je těsně před finišem.. údajně kolem 30

Reagovat
Rudnevs

Tak to sa vám nakoniec podarilo zjednať prijateľnú cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zorc je v zjednávaní majster, 30 mega. Tešíš sa na Andreho inak?

Reagovat
Rudnevs

Vzhľadom na ten facepalm by som povedal, že je to jeho vysnívaná posila.

Reagovat
smazaný uživatel

inak keď hovoríš o facepalm,tak to je celkom podarený smajlík. Nedávno som čítal diskusie PD už v neviem ako článku, tak sa čudujem, že tuna stále nie je smajlík v štýle hovna.

Reagovat
Rudnevs

Facepalm stačí.

V PL a PD by bol ten smajlík v podobe exkrementu pod každým príspevkom.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu. Ale exkrement nie je až taký strašný nápad,keď človek číta tie príspevky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono samozrejme, v BL sekcií by sa ten smajlík hovna ojedinele použiť. Tuna sú inteligentné debaty.

Reagovat
Rudnevs

Tak zasa určite by sa používal aj tu.

Myslím, že tých smajlíkov je už celkom dosť. Netreba pridávať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově jsem Andremu ale nikdy pořádně nepřišel na chuť a ta cena je naprosto šíleně přestřelená. Takovou cenu ten hráč prostě nemá. Zvlášť na nic to je, když v týmu máme dost hráčů na tomhle postu v podobné kvalitě..

Na druhou stranu: TT ho "vytvořil" a údajně o něj hodně stojí.. věřím, že by Andre v Dortmundském prostředí pod křídly svého mentora mohl zase vykvést

Reagovat
db18

A počítá s ním na kraj, nebo jako s alternativou za Aubu v útoku?

Reagovat
smazaný uživatel

Imho prvé, v útoku je mizernej

Reagovat
db18

Ale zase pod Tuchelem byl v Mainzu na hrotu zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

A Xabi byl v Realu top DM ne, chápu jak to myslíš. Třeba jo, já mu právě pod Tuchelem dost věřím. A jako skvělý fotbalista to je, o tom není sporu.

Reagovat
db18

U nás v první půlce sezony byl taky top DLP

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo..asi spíše křídlo. Aspoň to jsem si doteď vždycky myslel. Alternativa za Aubu by mohl být spíš Ous

Reagovat
smazaný uživatel

neznamena to odchod aubu?

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě ne..

jednak Auba momentálně nikam nechce a za druhé má smlouvu do roku 2020, takže kdyby ho někdo fakt hodně chtěl, tak by musel vysolit tak 80 mil eur.

Reagovat
smazaný uživatel

oki, ale mna by ani neprekvapilo keby to za neho niekto dal..

Reagovat
smazaný uživatel

on je v útoku hroznej. v tomhle se v jediným rozchází dle mého s Aubem.

já jsem za něj rád.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě k tomu za 30

Reagovat
smazaný uživatel

Ten může fakt jenom překvapit. Ale proboha za takovou cenu

Reagovat
smazaný uživatel

To bych radši koupil Kapustku za 10

Reagovat
db18

Kdyby odcházel z BVB, tak půjde do Liverpoolu.

Reagovat
Rudnevs

Dúfam, že keď už odíde tak pôjde tam. Toto vážne nie.

Reagovat
JacksLFC

Snad ne. Mam ho rad, ale PL je trochu neco jinyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nakonec nedopadlo tak, že přijde Andrej, zustane Kuba a zůstane Mario. Nezlobil bych se, furt veřim, že může být platný. Ale to musí vedět Carlo, nakolik s ním počítá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dle Carla na dnešní tiskovce sou všecky pozice obsazené a žádné nové hráče nepotřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde s Carlom nesúhlasiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník, stoper, v případě odchodu Götzeho křídlo..a backup na levého beka, ale to už bych chtěl moc

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, Páťo?

Reagovat
Kluivert9

Ále, přijdeš mi trochu nenažranej...

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvím o backupech, nechci Pogbu za sto milionů.

Reagovat
Kluivert9

Tak já nevím, ale na LB: Alaba, Bernat, na křídlo: Costa, Robben, Ribery, Coman, Müller, stopeři: Hummels, Boateng, Kimmich, Badstuber... to mi přijde víc než dostatečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Bernat je debil Müller není křídlo, a z těch čtyř co si zmínil je Robben mimo, Ribery je taky furt zraněnej a Costa momentálně taky. Badstuber to samý, takže tam je už jenom taky poměrně dost porcelánová dvojice Hummels Boateng a jedinej backup Kimmich. JaviMara beru jako DMko.

Reagovat
Kluivert9

I v případě větších zranění se to dá u vás vždy rozumně poskládat. Máte tým plnej univerzálních hráčů, každej zvládne minimálně 2 pozice, někteří i 4 a brát nějaký další hotový hráče, nebo talenty, kteří si při plným stavu vůbec nekopnou mi přijde zbytečný. A hostování na rozšíření kádru u vás taky není asi moc cesta, viz Tasci.

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevim, loni to dopadlo tak, že hrál na stoperu univerzál Alaba a podle toho to vypadalo...a ještě sem zapomněl toho útočníka - od odchodu Pizzy do Brém nemáme backup za Lewyho na hrot, takže pokud se zraní, bude tam muset hrát Müller. Proto bych rád někoho přived

Reagovat
Kluivert9

No uvidíme. Já jsem u Barcy zvyklej vystačit si s málem (žádnej backup za MSN, Mascherano stoper základní sestavy + backup na DM, Sergi Roberto děvka pro všechno, atd), takže mě už teď přijde velikost vaši sestavy jako velkej luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má ale nepoměrně menší počet zranění (přijde mi že jste celou sezonu odehráli v sestavě Bravo - Alves, Mascherano, Pique, Alba - Iniesta, Busquest, Rakitič - MSN ). Bayern naopak některé ty hráče má víc mimo než k dispozici (eRka, Badstuber, JaviMar)

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Jen bych jakožto laik dodal, že přišel Renato Sanches, ne?

Reagovat
Kluivert9

Tak to je zrovna post, kterej jsme neřešili.

Reagovat
Rudnevs

Lenže väčšina tých hráčov sú častejšie zranenený ako zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, máte po Barcelone druhý najlepší tým planéty aj s týmto a odchod Maria nepomôže, zato LM sa asi poteší...

Reagovat
blackhawk88

neviem ci by bolo vhodne na tlacovke hned vytiahnut, ze musime nakupovat.. myslim, ze nejaky prestup sa v pozadi rysuje

Reagovat
Diego2

Barcelona have reached an agreement with Hamburg over the transfer of Alen Halilovic for €5M. Player will sign a 4-year contract, Barca have included a buyback clause of €10M on the 1st season and €12.5M on the 2nd. [TV3]

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na něj v BL zvědavý. Těch mladých talentů tu budeme mít mraky letos

Reagovat
smazaný uživatel

na tom Barca hrozně vydělá

Reagovat
Kluivert9

Dost tragická destinace teda

Reagovat
smazaný uživatel

strašný béčko ten kluk

Reagovat
Rudnevs

Ročné hosťovanie + 5 miliónov ... beriem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by si nekop ani v Blšanech přes Velkoborskýho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele