Třaskavý přestup je tu. Staněk se upsal Slavii, do Plzně míří Červ s Valentou

05.01., 20:45
Aktuality

Největší přestup české fotbalové zimy je realitou. Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk (27) se stěhuje do konkurenční Slavie, v klubu podepsal smlouvu do roku 2027. Obě strany v pátek doladily poslední detaily přestupu českého reprezentanta do Edenu. Opačným směrem, tedy z Vršovic do Viktorie se přesunou záložníci Lukáš Červ (22) a Matěj Valenta (23). I oni shodně podepsali kontrakty do roku 2027.

"Jindra patří dlouhodobě mezi nejlepší české gólmany, což potvrzuje i v národním týmu. Chceme být připraveni na boj o titul a nic nepodcenit. Proto posilujeme i brankářský post. Přejeme Jindrovi hodně štěstí," řekl pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Staněk se v Plzni vypracoval v jasnou jedničku. Bylo jasné, že výš už se v plzeňské dresu nemohl posunout. Čekalo se, že po sedmadvacetileté opoře Viktorie sáhne některý ze zahraničních zájemců, jenže na stole šéfů západočeského klubu přistály údajně jen nabídky, z kterých nebyl paf klub ani samotný brankář.

A když vstoupila do hry Slavia, začínalo být čím dál jasnější, že stěhování do Edenu může být zimní variantou číslo jedna. Nyní se tedy vše stalo skutkem.

Staněk: Chci pomoct k titulu. Proto jsem tady

"První dojmy jsou jen pozitivní. Moc se těším na tuhle výzvu. Konkurence je vždycky dobrá věc, zdravá věc. Jsem na ni připravený. Chci pomoci Slavii k mistrovskému titulu. Proto jsem tady," uvedl Staněk na webu Pražanů.

Pozici gólmana nemusí v Plzni akutně řešit. Z Bohemians si západočeský klub stáhl brankáře Jedličku, připravený naskočit je i mladý Baier, což během podzimu při zranění Staňka několikrát ukázal. Oba by měli být k dispozici pro jarní část FORTUNA:LIGY, stejně jako pro pokračování v Konferenční lize. To Staněk se může těšit na starty v lize Evropské, kdy Slavia vyhrála skupinu.

Viktoria navíc do svých řad získala dva perspektivní záložníky - smlouvu v klubu podepsali Lukáš Červ a Matěj Valenta.

"Oba hráči již prokázali své nesporné kvality, mají za sebou desítky ligových startů a hráli i v mládežnických reprezentacích, absolvovali mistrovství Evropy do 21 let. Přesně tedy zapadají do naší koncepce. Přejeme si, aby se u nás i nadále rozvíjeli a byli společně s týmem úspěšní," okomentoval příchod posil Daniel Kolář, sportovní ředitel Viktorie.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (555)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele