Trenéra bude hledat i Barcelona. Po sezoně končím, oznámil Xavi

27.01., 22:38
Aktuality
Xavi (© AFP)

Potupná domácí porážka 3:5 s Villarrealem ve 22. kole La Ligy nebyla pro fanoušky Barcelony největším šokem sobotního večera. Ten si pro ně přichystal trenér Xavi, který na pozápasové tiskové konferenci oznámil, že po sezoně u Blaugranas končí. Španělský kouč tak následuje kolegu Jürgena Kloppa, jenž v pátek uvedl, že na konci ročníku opustí Liverpool.

Xavi vedl Barcelonu od listopadu 2021, kdy se do klubu svého srdce vrátil z angažmá v katarském Al Saddu. V sezoně 2022/23 s ní ovládl La Ligu a Španělský superpohár. Aktuálně je s týmem v tabulce třetí s desetibodovou ztrátou na vedoucí Gironu. Byť Barca není v nejlepší formě, Xaviho oznámení působí jako blesk z čistého nebe.

"Rozhodl jsem se, že po 30. červnu už nebudu pokračovat. Je to rozumné řešení pro dobro klubu," prohlásil na tiskovce po krachu s Villarrealem. Jeho rozhodnutí je o to překvapivější, že loni v září prodloužil v katalánském klubu smlouvu až do léta 2025.

Odhodlání k zásadnímu kroku v něm prý zrálo už nějaký čas. "Rozhodl jsem se už před dlouhou dobou. I kdybychom dnes vyhráli, nic by to nezměnilo. Můj odchod je to nejlepší pro klub, hráče i mě," prohlásil a dodal: "Po sezoně si odpočinu. Moje rodina kvůli mně trpěla, teď chci být s nimi."

Na rozdíl od Kloppa nezmiňoval nedostatek energie. "Nejsem vyhořelý, mám sílu. Ale myslím si, že klub potřebuje něco nového. Do posledních měsíců ve funkci dám vše. Pořád můžeme zabojovat o ligový titul, i když máme ztrátu 10 bodů."

"Nemůžete mi upřít, že jsem tomuto klubu dal vše. Postavil jsem klubové zájmy před své," prohlásil Xavi, jenž se pustil i do kritických španělských médií. "Tohle se po nějaké době stane všem trenérům Barcelony. Odejdete, protože si uvědomíte, že nestojí za to pokračovat. Tenhle klub nikdy nebude mít svého Fergusona, protože nikomu nedovolíte, aby tady zůstal tak dlouho."

Autor: Livesport.cz

Komentáře (302)

Přidat komentář
Kryptos_

Jen aby do konce sezony vydržel.

Reagovat
kilobyte

Tímhle své šance dost zvýšil. Proč vyhazovat trenéra, který za chvíli odejde sám?

Reagovat
Salfovic

Alespoň je soudnej

Reagovat
Whitemedia

ale hovno soudnej

Reagovat
Acquanni

Tak napůl. Stejně za to vlastně ve finále můžou média

Reagovat
pobody's nerfect

Jak se na to díváte? Dobře že skončí po sezóně nebo špatné, že tam bude trčet ještě tak dlouho?

Reagovat
Kryptos_

Těžko říct... Ale spíš dobře. Kdokoli by tam teď shořel jak papír imho

Reagovat
Salfovic

Nebo by mohl zapůsobit efekt nového koštěte. Jestli bude v ohrožení postup do LM, tak k tomu stejně dojde.

Reagovat
celeb

tak este stale moze rozostvat kabinu, zabrzdit futbalovy aj psychicky vyvoj mladych hracov v klube a byt pricinov, ze viaceri hraci stratia nadsenie, uctu a vieru v klub a poziadaju o prestup. Navyse ani veritelom sa to urcite nebude pacit, cize dosahy to moze mat obrovske.

Neskutocny chuj, ktory si devastuje svoje renome, ktore ziskal ako hrac. Bez stipky sudnosti, cti a integrity.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
drussbarb

Úroveň vyjadřování některých zdejších všeználků je tristní.

Uvidíme, kdo nás vůbec bude ochotný trénovat

Reagovat
patas92

Reagovat
messi80

A presne toto si písal o enriquem.,valverdem,atď....veď aspoň príznaj.ze žiadny tréner okrem guardiolu ti nebude dosť dobry

Reagovat
vladino10

No, bol by som zvedavý ci by uňho aj pep neskončil podobne predsalen je celkom rozdiel mat bud úplný top tim/tím s neobmedzeným budgetom a dnešnú Barcelonu.

Reagovat
celeb

urcine nie toto. Na Lucha som nadaval v 2. a 3. sezone, ze je tvrdohlavy a robi tie iste chyby - napr. na navstevach u Baskov, kedy sa rozhodol prestriedat hracov tak, ze z kostry skoro nic neostalo a mladasi bez skusenosti a zohranosti boli uplne bezradni. To robil, ked sme hrali o titul a videl, ze socky su nizko v tabulke a urobil min. 2x po sebe. A ze ten megauspech v 1. sezone mu viac uskodil nez pomohol v profesnom raste, proste si uz myslel, ze je na vrchole a nedal si poradit - a tak to aj tie druhe 2 sezony vyzeralo.

Valverde - urcite som bol jeden z poslednych, ktory tu na neho nadavali a to uz vtedy, ked sa mu to cele rucalo a bolo jasne, ze to nikam nevedie. To iste Setien, ten tu schytaval hate este pred 1. zapasom, ja som zacal pisat, ze to nema zmysel az potom, ako 2. krat spravil tu istu blbost - nasa 3 clenna zaloha bola pretazena a nestihala proti superovi, tak jeho riesenie bolo zobrat z nich 1 a pridat utocnika - v oboch pripadoch to skoncilo hrozne.

Napr. Koemana som tu asi ako jediny obhajoval, kedze som videl v akych srackach je klub, aka je psychika po utokoch v mediach (co si objednal Bartomeo), ci ako to vyzera v kabine po vynasani Puiga - a hlavne ako sme prisli takmer o vsetkych co mali nejaku cenu a hrali noname mladasi, Braithwaite, Luuk de Jong atd.

Cize najskor si zisti fakty az potom obvinuj.

BTW: ako sa tebe pacia posledne zapasy? Ci uplne posledny s Ossasunov, kedy sme sa akoze mali odcinit, nebezpecni sme boli akurat po centroch do sestnastky z rohov a standardiet, ako kopaci z ostrovov s pred 10+ rokov a aj proti 10 sme nakoniec najtesnejsi naskok 1:0 doma takmer neudrzali?

Ten tim ma na ovela - ovela viac.

Najvacsi problem so Xavim je jeho meno a status fotbalovej hviezdy/legendy. Keby boli treneri anonymni, tak by si na neho nadaval s penou na ustach sam. Ako trener je hrozny, len sa neviete odosobnit od jeho megaslavnej minulosti - ktora mu je ale ako trenerovi na hovno.

Reagovat
Gazdo

Wtf

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Cracker10

Tvl to prece neni mozny, ze jsou tady tak dementni lidi

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
ACSeRw!n

Xavi asi jasna nahrada za Kloppa co ?

Reagovat
Coutinho10

kopírka....

Reagovat
delfin

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Breze

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Gazdo

Reagovat
CHONG

Bude chybět, tak snad se rozloučí vypadnutím s Neapolí a pátým místem v lize.

Reagovat
Salfovic

S Neapolí to bude parádní souboj kriplů, snad v něm aspoň bude padat hodně gólů.

Reagovat
Tomik111

Do jedné z branek určitě

Reagovat
Gazdo

Ale no keby sme chybali v LM tak by nemal byt kto buducu sezonu na smiech

Reagovat
Elliasson

Je fakt, že v konkurenci Girony, Atlética a Athleticu bych 5.místo přál. Ale zas Barcelona má široký kádr.

Reagovat
Rudnevs

Na to v akom stave ju preberal, tak sa mu podľa mňa neviedlo zle. Titul má, odíde sám a s hrdosťou. Od pozorovateľa z vonku palec hore.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Well

Doma dobrý, ale Evropa tragédie.

Reagovat
Svandik68

Zas na obranu Xaviho je to ze strany Barcelony v Evropě tragédie už 10 let.

Reagovat
Well

Od sezony 14/15 ano, ale pod ním to podle mě bylo nejhorší.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
fenixLFC

no, dostal hracov za stvrt miliardy a to este bez prestupove sumy prestupovali hraci ako kessie, ilkay, christensen . na hostovacky felix s cancelom co ich kluby stali kolko, 160 mega? a uhral s tym jeden titul v lige o dvoch timoch, v LM dvakrat trapne vypadol v skupine, v EL vypadol v barazi a v stvrtfinale s frankfurtom. a oznami koniec obdobi kedy sa timu nedari, po domacej prehre 3:5 s timom co hra pomaly o zachranu, ked jeho odchod pomaly zacinaju ziadat aj fans a vyzera to ze skor oznamil koniec predtym ako by ho vyhodili.od pozorovatela zvonku to nevyzera na palec hore

Reagovat
2miguel1

Bože to su dristy a take Atletiko by sa mohlo citiť urazene. Taky Sociedad vyhral skupinu v LM. Vypadol raz z LM s finalistom LM a Bayernom, kde sme boli v 3 zo 4 zapasov viac než vyrovnany super. Dristy proste

Reagovat
Xavi

Reagovat
Messiáš

Nechceš si teda k tomu neco zjistit, kdyz uz mas potrebu pridat ten svůj vyblitek naprosto ke všemu? 1) Liga o dvou týmech je v sekci, kde komentuješ ty. (Pravda, možná spíše o jednom)

2) Když se podíváš na net spent, tak posily jsou asi za 100 míčů a bohužel ani jedna z posil neřeší náhradu za Busquetse ci aspon trochu kvalitni DM. Oriol Romeu bohužel na velkoklub nemá.

3) Xavi přebíral tým v prostředku tabulky,kdy vůbec nevypadalo, že bychom se další rok do Evropy mohli dostat. Dostal Ferrana, Aubu, stařičkého Alvese a průměráka Adamu Traoreho a dokázal dát Realu doma čtverec a dostat nás na druhé místo.

4) Před příchodem se na Xaviho útočilo, že bude ustupovat staré gardě hráčů, se kterou hrál. Což se nejenže nekonalo, ale i jeho příčiněním se povedlo klubu nastartoval přestavbu kádru a zbavit spousty "špatných kontraktů"

5) Vyhrál titul. Výsledky v Evropě nemá bůhvíjaké, ale letos pořád v Evropě je. Přičemž vypadnutí s Bayernem a Interem (pozdějším finalistou) nepovažuji za ostudné či "trapné"

6) Villarreal není tým, který bude hrát o záchranu, je to klasickej cheap shot z tvé strany, ale vlastně mě to už za těch pár let, co občas narazím na nejaký tvůj příspěvek nepřekvapuje. S Marcelinem a posilami, které ted dostal budou v pohodě v horní půlce tabulky i přes zpackané přestupové léto

7) Xavi bude vnímán rozhodně pozitivně. Jako někdo kdo klubu pomohl, kdo jej opouští v lepším stavu než, když do nej vstupoval a rozhodně s výhledem na pozitivní budoucnost.

8) Letos spousta hráčů hraje mimo svoji optimální formu a on nepochybně na tom má svůj díl viny, ale to není sám. Změna trenéra je nejjednodušší varianta. On sám se vzdal zlatých padáků a údajně i gáže po zbytek sezony.

9) Mohl bych pokračovat, ale už jsem stejně nakrmil trolla dostatečně

Reagovat
CHONG

Promiň, ale bod č. 5) je strašný alibismus...

U bodu č. 7) (resp. jeho první věty) bych si troufl tvrdit, že hodně fandů Barcelony s tebou tak úplně souhlasit nebude...

Reagovat
Messiáš

Alibismus to třeba i je, ale uznej, že je rozdíl vypadnout s Interem/Bayernem nebo s Kodaní či Portem.

Barcelona by měla aspirovat pokud ne na celkové vítězství, tak na postup co nejdále. Nepostup ze skupiny je vždycky zklámání, zvlášť, když potřebuješ prachy ze všech možných a nemožných zdrojů, ale podle mě na okolnostech záleží. I kdybychom odepsali Evropu jako totální fail, tak na domácí scéně toho dokázal tolik, že v mých očích je to celkové saldo ohromně pozitivní.

Porazit Real, který je možná v současnosti po City a dejme tomu po Bayernu nejlepším týmem v Evropě, taky není jen tak. Ten rozdíl mezi Barcelonou a Realem byl před nástupem Xaviho veliký a vypadal, že se bude zvětšovat, což je něco, co se rozhodně nepotvrdilo (uvidíme jak s tím zamíchá příchod Mbappeho v létě)

Věřím, že 90% Cules jej musí vnímat pozitivně. Není to náš nejlepší trenér po Guardiolovi, ale od Setiena či Koemana to byl obrovský upgrade a pro ten klub fakt dýchá. Já jsem éru po Messim čekal o poznání temnější. Neříkám, že jsme tam, kde jsme byli a cesta k tomu nás čeká ještě dlouhá, ale ten základ je k tomu vybudovanej i díky Xavimu velice slušnej..

Reagovat
fenixLFC

1, zbozne prianie.

2, to ze sa nedotiahla posila na jeden post je ale chyba vasej prestupove politiky ked sa dotiahla miliarda hracov na ine posty a neriesili ste podstatnejsie veci. nehovoriac o tom ze bud ste sa mali busquets zbavit skor alebo sa naucit hrat inym systemom aj bez neho

3, xavi preberal tim ktory skoncil sezonu pred tym treti. a aby sa barcelona nedostala z ligy do europy je teda slusny alibizmus

4, zbavil tim spatnych kontraktov ale vytvoril nove. ani jedno ale nie je nijak podstatne

6, ja nepisem ze bude hrat o zachranu, pisem ze hra pomaly o zachranu, pred dneskom mal na zostup naskok 5 bodov.

5 a 7 ti vysvetlil chong, 8 nic nemeni na tom co tvrdim

9, dam ti jednoduchu otazku- povazujes xaviho angazma v celkovom ohlade za uspech a nieco na co sa bude v dobrom spominat? pretoze z mojho pohladu to tak rozhodne nie je. netvrdim ze zlyhal ale ani nijak neohuril. s top timom neuhral nijaky nadplan

Reagovat
Kenneth

Schvalne, kolik si videl od nastupu Xaviho zapasu Barcelony? Podle me to nespocitas ani na prstech jedne ruky vid politologu . Hlavne ze zase mas potrebu rozumovat.

Reagovat
fenixLFC

roztomile ako zrazu hajis xaviho, blbecku

Reagovat
Kenneth

Myslel sem si to.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
valloire

migranti do každé rodiny

Reagovat
Rudnevs

K bodu 9, v histórii Barcelony sa na toto obdobie samozrejme spomínať bohvieako v dobrom nebude, ale neni to vina Xaviho. On tam mal ťažkú situáciu už spočiatku, za toto môžu Barteomeu, Valverde a spol.

Reagovat
fenixLFC

s tym plne suhlasim. ale vazne by som netvrdil ze jeho posobenie je na palec hore

Reagovat
Salfovic

Proč Valverde Ten z tehdejší Barcelony vyždímal maximum.

Reagovat
Well

Reagovat
Gazdo

Ved prave. Len zmykal a zmykal a nakoniec nechal totalne vycuchnuty kader

Reagovat
Rudnevs

Ani neviem, vtedy ho vela ľudí kritizovalo a odvolávalo, tak mi to ostalo v pamäti...

Reagovat
Unique

Valverde, protože ho teď v poháru porazil?

Reagovat
Messiáš

1. Realita, kterou budete ohybat, az jim par zaslepencu mozna i bude verit. Ostatne jsi s tim k smichu i tady (Je mi to ale jedno, ten přípěvek o tom není. Ale opakuješ to pod vícero příspěvky jiných lig než PL, tak to ve mě spíše evokuje nějakou tvoji vnitřní nejistotu )

2. Nepochybne to je chyba nasi prestupove politiky. Jde o to, ze se tady dela, ze Xavi tu situaci mel jednoduchou. Nemel. Ten tym byl na tom dost spatne a on i z hovna byl schopen uplest bic. Tomu tymu ted na papire moc nechybi, ale kvalitni DM se mel privest. Zraneni klicovych hracu holt nekdy prijdou. Na to se pripravit neda.

3. Xavi prebral tym na devatem miste v tabulce a mel k Evrope fakt daleko. Tym, ktery skoncil rok pred tim na tretim fleku mel Messiho, ktery sam byl schopen rozhodovat zapasy. Xavi prevzal Koemanuv nefungujici moloch, kde byla rozhadana kabina a v utoku mel De Jonga s Brathwurstem a vecne zraneneho Depaye.

4. Ktere spatne kontrakty vytvoril, to by me zajimalo? Jediny hrac, ktery kvuli momentalne bidne forme k tomu ma potencialne nakroceno. Vystrelenej je v platove strukture Frenkie De Jong, ktery v tom ma hromadu penez z dob Covidu, kdy mu Bartomeu takhle nalajnoval. Svuj base si jinak svymi vykony v pohode obhaji. Jinak platovou strukturu jsme dost osekali, tady se udelalo kvantum prace.

5.a 7. mi reagoval Chong. Ma pravo na reakci jako kazdy, ale neznamena to, ze je ten nazor univerzane platnej. I kdybychom tedy prijali, ze v Evrope to je/byla bida, tak to neznamena, ze titul a superpohar proti Realu je malo. Dlouho to vypadalo, ze budeme v pozici, kdy se budeme na Real divat stejnym zpusobem, jako se na zada vy divate City.

6. Villarreal je kvalitní mužstvo bez ohledu na jeho postavení v tabulce, zvlášť po angažovaní Marcelina a po tomto přestupovém období. Je jasné, že pujdou nahoru. Hraji do ofenzivy hezkej fotbal. Naivně brání. Podobně jako my. Pro nezaujatého fanouška to byl výborný zápas

9. Na Xaviho trenérské angažmá se bude vzpomínat výhradně pozitivně. Na tohle období Barcelony v kontextu celé její historie nikoliv, ale to můžeš udělat čáru někde v roce 2017, od kdy to jde z kopce. To dno je ovšem právě i díky Xavimu za námi. Já ho cítil právě před jeho nástupem a teď takový pocit ani náhodou nemám. Klub nekrachuje, naopak se uzdravuje. Kádr je mnohem silnější než před 3 roky, platová struktura zdravější. A potenciál je nezměrný. Xavi má na tom obrovskou zásluhu. Před jeho příchodem to dost umíralo i v Barceloně, co se týče návštěvnosti. Lonskou sezónu se trhaly rekordy a nikdo neměl větší průměrnou návštěvnost. Xavi není nový Pep, ale je to velmi slušný trenér. Za mě je škoda, že odchází, ale chápu, že ten tlak je velký. Doufám, že dokáže postoupit přes Neapol, které se taky extra nedaří a pak kdoví.

Reagovat
JM

> Dlouho to vypadalo, ze budeme v pozici, kdy se budeme na Real divat stejnym zpusobem, jako se na zada vy divate City.

No tuhle sezónu to tak zatím vypadá.

Reagovat
los_blancos

Ten net spent "len" 100M za posily nie je náhodou preto, že ste do toho započítali tie neustále finančné páky ("palancas"), aby nebol vidno ten ozajstný výdaj? UEFA vám zato hrozí vyradením z európskych pohárov na 2 sezóny.

Reagovat
EaP

Nie ty puk. Ten Ned spend je taký preto , že za posledné 3 prestupové obdobia sme minuli na prestupy neuveriteľných 3,5 mega.

Reagovat
los_blancos

Tak napokon má Messiáš pravdu, je to cca =105M za posily (čistý výdaj), zle som si to najprv prečítal. Ale že tam ty splietaš len o tých 3,5M za Romeua (predpokladám) a úplne zabúdaš na Raphinhu, Koundého, Lewu, ešte predtým Ferrana, teraz Roqueho...

Reagovat
Messiáš

Je škoda, že naše vedení raději neustále honí pokemony do ofenzivy, než aby koupilo kvalitního DM jako Zubimendiho, byt ten je zrovna docela srcař a vlastně se ani nedivím, že se mu moc od Socek nechce. Ti tam fakt budují něco skvělého

Reagovat
Strakosha

Slušnej žvást

Reagovat
Kenneth

Ale stale vyhral stejny pocet titulu jako ty si zazil s Liverpoolem. Dobry ne?

Reagovat
vacin

Tohle nebylo hezký

Reagovat
Moshe Dajan

K.O.

Reagovat
fenixLFC

v lige o dvoch timoch v spanielsku to je teda velky uspech

Reagovat
scvrklýangličan

Ja tedy taky sleduju hlavne PL a La Liga je mi celkem ukradena, nicmene vysmivat se jim tu, ze maji ligu o dvou tymech, zatimco v PL nema Manchester City konkurenci a za poslednich 6 let vyhral petkrat ligu… nevim no, pusobis pak jak blbecek.

Reagovat
fenixLFC

v PL to valcuje guardiola, nie city to je celkom rozdiel. a popierat fakt ze spanielsko je dlhodobo liga o dvoch timoch je slusny alibizmus. to nie je ziadne vysmievanie, ale ked si aj historicky jeden z dvoch hlavnych aspirantov na titul a napriek stvrt miliarde vyhra len jeden titul (a na rozdiel od mourinha proti nie nejakej neprekonatelnej konkurencii) tak to je proste malo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
alcantara

V PD to valcuje Perez, nie Madrid, to je celkom rozdiel.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
CHONG

Xaviho škola slz a nářků

Reagovat
alcantara

Ty uz si uplna guma alebo co sa s Tebou stalo? Je snad nad slnko jasnejsie, ze niekto mal Pereza, niekto mal Bartomeua a tak sme teraz tam, kde sme.

Reagovat
Kluivert9

Proč jak. Fanoušek PL o jednom týmu se vysmívá PD, že je ligou o 2 týmech Slušnej bizár.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nieuwendyk

Ty jsi tak nesympatický hovado a tak strašně hloupý k tomu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Neutron

tu du du dum!

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
LyEX

Ako sa tu na teba vyrojili, myslím si, že každý tu vie, že fans Barcy nemajú sebareflexiu. Nič nové nepriniesol, žiadna zmena systému, zlepšenie, rozpredali polovicu klubu aby mal na posily, pozberal všeljakých free agentov namiesto dobré vybratých 2, 3 posíl vzhľadom na ich finančný stav a ak by s nimi uhral to čo doteraz moźno by na neho nebol taký tlak ako pri 10 nových hráčoch čo mu dali teraz. Na tlačovke si poplače ako sú všetci proti nemu a neuctievajú ho, lebo tam kedysi ako hráč bol legendou. Buď nech sa vráti k arabom, kde bude za pánka alebo začne niekde v menšom klube a trochu začne byť kreatívny a nie len to okukané čo ich učili v Barce.

Reagovat
patas92

samozřejmě

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
stuff

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
SunFells

Učenci už dlouho zpět zaschl inkoust, teď si hraje na mučedníka.

Reagovat
Jason_

strašne hlúpy nápad...co ked s novým trénerom budú uspešny

Reagovat
2miguel1

Ma titul, vytiahol nas z desiatej priečky po Koemanovi, účel pre ktorý prišiel zvladol nadmieru.

Reagovat
off-olda

"Tenhle klub nikdy nebude mít svého Fergusona, protože nikomu nedovolíte, aby tady zůstal tak dlouho."

On by ten brekot mohl vyučovat. Nejublíženější kašpar jakého pamatuju

Reagovat
fenixLFC

som myslel ze si si to vyjadrenie vymyslel a ten dement ho fakt povedal

Reagovat
alcantara

Pep, jeden z najlepsich v historii, tam vydrzal 4 roky, v City 10, ale to tvrdenie je na smiech, ok Tebe nejaky katalanec pretiahol boyfrienda, inak to nevidim.

Reagovat
Nieuwendyk

Jeho nemá nikdo rád, takže o tom pochybuju

Reagovat
sergi

Reagovat
r3

Reagovat
misinho7

Reagovat
Pinturicchio

Special 2.

Reagovat
icka

Reagovat
Xavi

Jen řekl pravdu, kašpare.

Reagovat
2miguel1

Guardiola povedal, že v žiadnom klube nieje taky tlak ako v Barcelone.

Reagovat
misinho7

Nj v Reale pohodicka alebo iny top top klub napr ako Bayern.

Reagovat
Well

V Realu by letěl po tech výkonech v LM i kdyby vyhrál ten titul v lize.

Reagovat
misinho7

tak to je bez debaty..ako nahle by nedal playoff LM tak koniec..to sa nam vlastne este nikdy nestalo v ere LM no. To je jasna konecna.

Reagovat
2miguel1

No s Bayernom a Interom, ktory ten rok postupil do funale by to teda len take City malo asi jasne. Ak by Carlo nepostupil cez nich, určite by ho nevyhodil Perez.

Reagovat
misinho7

ok

Reagovat
Well

Tak nutno dodat B, že Carlo by měl důvěru z dřívějška, ktera by ho mozna zachránila. Kdyby došel jako nový trenér, co ještě nic nevyhrál, tak si může balit kufry. Zrovna Perez není úplně člověk, který by ti dával čas.

Reagovat
2miguel1

Carla by zachranil ten životopis čo mal, ale snaď nikto príčetný by nevyhodil trenera po vyrovnanych zapasoch s Bayernom a Interom a prvom mieste v lige. Ak by Xavi vypadol s Šachťarom a Portom, letí aj on

Reagovat
Well

I kdyby přežil tohle, tak když vezmeš v potaz, že to byl druhý rok nepostup + Frankfurt a MU, tak by tahle vizitka v Evropě byla na vyhazov. Moc si nedovedu představit, že by tohle Perez a vedení Realu přešlo.

Reagovat
Salfovic

Kdyby v té sezoně pak Real neudělal titul, tak by asi letěl i Ancelotti.

Reagovat
Well

Já si myslím to stejné. Jen to je jediné, co mě napadá, že by ho mohlo zachránit.

Reagovat
patas92

Ano, v Realu a Barce je ten tlaku větší než kdekoliv jinde, proto ani u vás trenér nevydrží víc jak tři sezóny, třebaže je úspěšný jako Zidane. Sám víš, že to co řekl Xavi je pravda, ale klasicky ses mu musel vysmát.

Reagovat
JM

Když to říkal falešník, tak to musí být přece pravda

Reagovat
Salfovic

Ale prd, Kdyby to měl v nátuře, tak jím mohl být Guardiola.

Reagovat
Xavi

Jednak praxe ukázala, že ne a druhak by stačila jedna špatná sezóna a šel by.

Reagovat
off-olda

Reagovat
Jerichoo

Mas pocit ze v anglicku su media zhovievavejsie?

Reagovat
Kryptos_

Podle mě jsou ve Španělsku média dotěrnější (soudím hlavně z té Netflix série o Beckhamovi ), ale takový anglický bulvár tě taky dokáže bez milosti natřít...

Reagovat
Kiss Me Polka!

jednoznačně ano

Reagovat
patas92

Ani zdaleka nejsou tak toxické a vlivné jako ve Španělsku

Reagovat
Cracker10

Myslim ze nikdo z nas nebyl trener Barcelony, abysme mohli pochopit jaky je tam tlak. Je videt ze je hodne frustrovanej.

Reagovat
off-olda

Chudák. Předtim seděl za kasou v Lidlu. Vůbec nevěděl do čeho jde.

To je jako jít točit porno a nevědět, že si zašukáš.

Je to doprdele velkoklub. S tlakem na výsledky. A kdyz je nemas uplne podle představ, tak světe div se... jsou tu novináři. A to byli kundy, jsou a budou. A ty máš buď hlavu nastavenou správně, nebo si pobrečíš a obviníš ostatní.

A co si budeme... Tady maesto metr dvacet, ač vyhrál co mohl, tak si vždycky rád pobrečel.

Reagovat
Cracker10

Ne kazdej to zvladne, evidentne na to proste jeste nema.

Reagovat
off-olda

Tak má mít koule a říct to. Jenže to on nemá a kope kolem sebe. Jako vždy.

Moje restaurace teď taky zkurvila visit od nadřízeného.

Přehnané očekávaní? Možná. Moje chyba? I kdyby ne, tak já ručim, že personál tu chybu neudělá.

Co jsem mu řekl? Omlouvám se, moje chyba.

Verim, ze to ocenil víc, než kdybych tam zacal prstem ukazovat na "Pepíka a Aničku", že to oni to zkurvili.

Reagovat
Cracker10

To je trosku neporovnatelny ja narazel jen na ty novinare, to fakt musej bejt strasny kundy. Je proste videt, ze si to predstavoval jinak.

Reagovat
CHONG

Novináři jsou svině po celém světě a trenér každého velkoklubu je pod enormním tlakem, akorát ne každý je ufňukaná kunda jako Xavi...

Reagovat
off-olda

Reagovat
Cracker10

Nejak nevim na co si za jeho pusobeni stezoval? Po zapase Real-Almerie bych rval taky a ted si plivnul na novinare (coz proste kundy jsou) hodne bych to videl na tu frustraci po zapase. Nevim nejak mi neprijde ze by byl ufnukana kunda vice nez ostatni treneri. Mozna jeste rval ze nema DM, ale to uz je jen chyba klubu ze mu ho neprivedli.

Reagovat
Well

Vždyť si stěžoval pořád.

Reagovat
Cracker10

Na co? Ja fakt nevim, takze je mozny ze mi neco uniklo.

Reagovat
CHONG

Co třeba dnes ten výlev do kamery kvůli správně odvolané penaltě?

Reagovat
Well

Přečti si třeba jeho vyjádření po Getafe, tak z hlavy první, co mě napadne.

Reagovat
CHONG

A co se týče Almerie, tak řekl, že vzhledem k tomu, že rozhodčí straní Realu,tak je pro Barcelonu nemožné vyhrát titul...

Jak souvisí s Realem skutečnost, že je Barcelona 10 bodů za Gironou, nebo že dostane doma búra od Ponorky?

Reagovat
Well

Já si vždycky vzpomenu, jak si ještě jako hráč stěžoval na to, že Real nechal moc dlouhou trávu.

Reagovat
CHONG

Já zase na to, jak před EC řekl, že se v zápasech s Realem hráči Barcelony bojí o život

Reagovat
Cracker10

Co to melete tvl?

Reagovat
JM

To jsou (bohužel) věci, co skutečně pronesl (a asi i myslel vážně)...

Reagovat
Cracker10

V zivote jsem o takovych picovinach nic neslysel ten travnik jako je vtipnej, ale je to fakt na hovno, nam tohle delal jeden tym a museli jsme furt hrat na centry po zemi to proste neslo.

Reagovat
Well

No to je důvod, proč se mu říká "trávníkář".

Reagovat
Well

Jo to bylo taky dobrý.

Ty ještě jak fandíš Getafe, tak tam si tuším stěžoval, že zase ten trávník nekropíte ne?

Reagovat
CHONG

Nevyhráli,tak musel něco vymyslet

Reagovat
Vrubozubec

Tak se mu nediv, stoperská dvojice Ramos Pepé, tam šlo o život kdekomu

Reagovat
Foppy

To je nějaký pokus, jak rozjet nejdelší vlákno v historii EF?

Reagovat
JM

Reagovat
valloire

Reagovat
Tony Stark

Fňukal stále. Počasie, trávnik, zranenia, cestovanie, korupcia, rozhodcovia, ilumináti a mohol by som pokračovať až do rána

Ufňukanejšieho trénera nenájdeš. Darmo, fňukanie je DNA Barcy.

Reagovat
Pavrik

Reagovat
Cracker10

Ok uz chapu

Reagovat
N.Gin

No ten podle kteryho se inspiroval s oznamenim o den pozdeji je tomu hodne blizko Viz ze prohrali protoze se nehralo na SB

Reagovat
icka

Reagovat
off-olda

Když myslíš.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je srovnání jak srovnávat rvačku v hospodě s druhou světovou valkou

navíc doslova jsi v článku, kde vyvodil důsledky svého neúspěchu tak, že bude rezignovat, kolikrát jsi ty v práci něco posral a na základě toho se rozhodl skončit?

Reagovat
Moshe Dajan

bravo, tak to si fakt borec! klaním se! Myslím, že vítěz lednové soutěže o největší cringe komentář je jasný.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Well

Fenomenální hráč, ale strašně nesympatická fňukna jako hráč i jako trenér.

Reagovat
Pavrik

Lepšie by som to nepovedal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Bakary3

Nezklamal. Hroznej klaun

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Visca el barca

Takhle to vůbec neřekl no. To je zas překroucený alá Chong malý péro,

Reagovat
CHONG

Nemusíš takhle křečovitě chodit kolem horké kaše, klidně si řekni o dickpic.

Reagovat
valloire

Reagovat
Miguel19

Nebudeš mít malé péro spíš ty, když to tu neustále zmiňuješ?

Reagovat
Moshe Dajan

Taky ho můžou mít malé oba dva, to je nejpravděpodobnější možnost.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle je ale pravda, ten tlak na výsledky je v Realu a Barce obrovský.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
herbage

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
JM

Néé

Tenhle ubrečený šašek bude chybět.

Holt každý nemůže být Zidane no ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchelball bude Barce slušet.

Reagovat
Breze

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Gazdo

A dost najprv Gerrard a teraz Tuchel. Co proti nam tak mas?

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchelball je nadřazený herný systém, který dovedl k vítězství v Lize mistrů i Chelsea.

Reagovat
Gazdo

To aj Di Matteo

Reagovat
Ladas321

Tak Klopp in, k tomu prachy za Superligu, to by měla být miliarda a pak k tomu ještě Mbappeho přetáhnout Realu.

Reagovat
blaugrana

Ziadna miliarda zo SL nebude, pokial tam nebudu zvucne mena.

Reagovat
Ladas321

Perez se zával miliardou za účast v Superlize, tak ať to dá klidně z pokladny Madridu.

Reagovat
Ladas321

*zavázal

Reagovat
Vinci

Chytře to udělal. Ví, ze do konce sezóny by jinak nevydržel

Reagovat
Salfovic

No, jen aby zítra ráno nenastalo ... Laporta: Už dneska.

Reagovat
Tony Stark

Byť na jeho mieste Iniesta alebo Puyol, tak mi ho je aj ľúto. Ale táto uplakaná fňučka, ktorá aj spolu s vyžratým Laportom len kopú okolo seba, vyplakávajú a hľadajú vinníkov úpadku klubu všade okrem priznania si svojho zlyhania, si dúfam "vypije" kalich horkosti až do dna. Včerajším dňim svoju úbohosť len potvrdil

Prvý potkan z potopenej lode uteká, veľa ich tam ale ostáva.

Reagovat
-R2D2-

Co ty sis to vytvořil v hlavince za drama…

Reagovat
sensei25

Muzstvo v totalnej hernej krize a pan Xavi skonci az po sezone.To ma aky zmysel?Prec s nim a muzstvu dat novy impulz.Moderneho trenera ktory nepotrebuje 950nahravok za zapas.Hracov mame skvelych ale nie na tu nezmyselnu tiki taku

Reagovat
SunFells

To není o počtu přihrávek, být moderní není o počtu přihrávek a máte jich méně než Madrid.

Reagovat
celeb

To si robi prdel???

PO SEZONE ???

On nema v sebe stipku cti a sudnosti!

Nech sa necuduje, ked strati posledne zvysky sympatii z cias, kedy este robil to, v com bol dobry.

Ale ked chce, aby ho vlastni fanuskovia zacali vypiskavat, ci nan utocit v mediach, nech sa paci. Ze je az taky magor som vazne necakal.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Feind

aspon da klubu cas se na to pripravit a najit nahradu

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
hornito

Reagovat
Csaplárova past

Začátek měl slibný, čekal jsem od něj víc

Reagovat
-R2D2-

Už touhle doubou měl mít treble.

Reagovat
blaugrana

Ono úplne najväčší prúser je, že s Xavim do konca sezóny je ohrozené aj štvrté miesto. Barca už nejde do žiadneho zápasu ako favorit, lebo proste je aktuálne na smiech a tie tímy si veria. Včerajšia 20 minútovka, kedy sa otočilo na 3:2 nič nemení. Tu sa stále píše, že ako Xavi môže to a hento a tamto. Xavi je tréner, Xavi ma udávať taktitu a Xavi ma reagovať na vývoj...ak toto teda nie je trénerova zodpovednosť, tak ok, Xavi je teda úplne nevinný. Efekt novej metly by možno zafungoval a uhralo by sa to štvrté miesto, ale takto je to lotéria. Pozitívum je, že po včerajšku už budem čítať len o to, že ostáva ešte LM!!!!!

Reagovat
Greaber

Teda nedivím se, že je Xavi tak smutnej. Jako správná legenda Barcelony se vrátí domů z dobře placeného fleku v Kataru, aby pomohl klubu v rozkladu, urve jim první titul od vyštvání Messiho a od cules se dočká akorát flusanců a jedovatých slov. Jediný co si zaslouží je Mourinho.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak ten s tym vypiekol Chalan da prehlasenie o odchode na konci sezony, aby ho nemuseli vykopnut oknom uz v nedelu rano Boh

Ale pozitivom pre Cules mozno je, ze dava vedeniu priestor na skumanie moznosti (a priestor na to zistit ako hlboko je ten tym schopny potopit v tabulke)

Reagovat
Vrubozubec

Jasný, místo toho aby se nechal vyhodit za nemalý odstupný, tak odejde bez odstupnýho sám. No ten s nima teda vyjebal

Reagovat
Nieuwendyk

Oni asi neumí číst no.

Reagovat
Di Stéfano

Ja mám pocit , že ak bude pokračovať v takýchto výsledkoch , tak možno aj toho 30.6. bude mať už dávno odtiaľ preč. Myslím , že toto čo teraz predvádzajú , tam média a fanúšikovia, klub ako taký nebudú tolerovať až do leta , bez toho aby sa spravila zmena .

Reagovat
naheCZ

Vždy je lepší skončit sám než být vyhozen

Reagovat
dantetomas

Z financneho hladiska ani nie

Reagovat
blaugrana

Špekuluje sa, že Xavi dostane možnosť dokončiť sezónu len skrz jeho status klubovej legendy, Valverdeho vymrdali, keď viedol ligu, takže žiadny tréner bez spojenia s Barcou by takéto zaobchádzanie od klubu nemal.

Reagovat
herbage

Hm, jenže Xavi nebyl příčina. Barcelonu ten největší pád teprve čeká:: popcorn :: Už se těším, kdo půjde po něm. Tam nikdo se špetkou rozumu za dané situace nepůjde

Reagovat
Gazdo

Tak to sa teda ospravedlnujem, Xavi predsa len ukazal sebareflexiu a za mna teda spravny krok. Patri sa mu podakovat prisiel do klubu v stave v akom prisiel a aj ked si neviedol tak ako sme dufali stale su tam pekne momenty a ostane po nom aj vela dobreho ako napr Yamal, Balde v zaklade atd. Za mna dakujem Xavi a nech sa dari a mozno o par rokov ked sa trosku inde priucis viacerym trenerskym zrucnostiam by z teba nemusel byt nutne zly trener a mozno aj navrat domov.

Kazdopadne rozhodnutie skoncit az po sezone je za mna spravny krok, ktokolvek by tam teraz vstupil by si vykopal hrob. Teraz len nejakeho interima na jednu sezonu a po buducej sezone dat Kloppovi co si zapyta

Reagovat
patas92

Tak normálně by to dotrénoval nějaký Xaviho asistent, ale v Barceloně nikdo takový není. Proto musí Xavi dodělat sezónu

Reagovat
Gazdo

Ja by som kludne na buducu sezonu skusil prekecat Pimientu alebo toho Rafa Marqueza. Ak to vyjde fajn mozu ostat a ak nie tak proste mozeme s kludom nahradit prave Kloppom

Reagovat
fenixLFC

furt predpokladate ze klopp by k vam chcel. realne ale moze nastat to ze prekecate nejakeho interima na sezonu, klopp vas odmietne a uplne zbytocne zabijete celu sezonu

Reagovat
Gazdo

Who cares my musime dufat ze by k nam Klopp chcel nic ine nezostava totiz

Reagovat
PG34

Klopp by byl sen, ale nevěřím, že by do Barcy chtěl. Pokud ale jo, tak by Pimienta nemusel být na rok špatný . Rafa fakt ne, to je 100x horší jak Xavi. De Zerbi by byl top, Nagelsmann taky fajn, Pimienta, Michel nebo Alguacil ok. Takový Motta by byl velký risk. No Laporta to nemá lehký

Reagovat
patas92

Pimienta odešel ve zlém ne? Já bych asi bral někoho prověřenějšího. Klopp do tobo bordelu nepůjde

Reagovat
Gazdo

Tak cim som si isty ze Klopp by k nam nesiel v dobach slavy. Ale teraz ked sme na tom skoro kazdu sezonu horsie a nieco treba vybudovat? Mozno by ho to aj zlakalo ale bohvie. Je to skor taka mala nadej niekde vo mne

Reagovat
PG34

Tak je to jasný signál, že vedení absolutně nevěří Marquezovi, což je dobře. Jinak by tam místo Xaviho s těmi výsledky a hrou dávno byl. Ale jak říkáš, nikdo jiný není, tak je tohle nejlepší řešení .

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kejza

Já za sebe jsem rád, že končí. Čekal jsem od něj pohlednej, odvážnej, technickej fotbal, využití dravosti mládí, a to i za cenu takticky nedotaženejch zápasů, kdy se holt ten tým bude vyvíjet a první sezóny bude kolem třetího místa, než generace mladejch doroste v lídry. Kromě toho, že fakt zapracovává mladý a staví na nich, mě ale nepřesvědčil a zklamal. Upřímně, mně je jeden ukopanej titul výsledkama 1:0 úplně u prdele. Nedalo se na to z většiny koukat loni a letos je to úplně strašný. Že nemá světový hráče na všech postech - nezájem. Ten tým působí vyhořele, a co víc, hráči typu Pedri, Frenkie, Kounde, Araujo nebo Ferran, který by měli růst, působí vyhořele.

Neumím si ani představit, koho vedení přivede jako jeho nástupce. Kdo čeká, že by mohla být Barca, byť 2025, zajímavá pro Kloppa, je naivní. Nevěřím, že tam takovej kouč půjde. Chtěl bych mladýho, odvážnýho, charismatickýho a perspektivního kouče, ale pesimisticky čekám spíš záplatu typu Setién nebo Tata. Xavi je pro mě trenérsky takovej usedlej taťka, jehož taktika umřela někdy rokem 2010, kdy Španělsko s fantastickou generací "ujednanulovalo" MS.

Reagovat
Petrinho17

Zas sa bude hľadať tréner s "DNA Barcelony" aby sa po 3 mesiacoch zistilo, že ten štýl už nikam nevedie....

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Elliasson

Nemělo tam být napsáno něco ve smyslu, že se Xavi pustil do katalánských médií? Protože Cholo už je v Atletiku 10 sezon a nevypadá to, že by měl být nahrazený.

Reagovat
PtákOhnívák

Tak protože v Atletiku jsou všichni smíření s tím že hrají nejlíp o 3 místo a jednou za deset let se udělá semifinále LM... Vlastně tam jde všechno podle plánu. Tak nač odvolávat trenéra.

Reagovat
Salfovic

nejlíp o 3 místo a jednou za deset let se udělá semifinále LM

Ty máš tedy přehled.

Reagovat
Petrinho17

Len už prosím žiadne pokusy typu Marquéz, Pimienta, Motta...ideálne žiaden španiel

Reagovat
blaugrana

Je rozhodnuté!!! Sergi Roberto odíde spolu s Xavim po skončení aktuálnej sezóny. Konečne. Peňa, Alonso, Romeu, Lewa a Ferran a jeden z dvojcie Koune/Christ tiež.

Reagovat
herbage

Odchod Lewy bude probíhat přesně jak? Ahoj Roberte, právě jsme měli schůzku vedení a už nehraješ v našich plánech do budoucna žádnou roli. Nejlepší by bylo, kdybys jako volný hráč odešel, nebudeme ti házet klacky pod nohy, však se známe a vážíme se tě. Cože, smlouva do června 2026, víš jak to je. My tady jsme jedna rodina, máme tu ke smlouvám takový neformální přístup. Však to znáš, Suaréz, Rakitić, Braithwaite, to zkrátka nechceš absolvovat. Messi? To bylo za minulého vedení, my bychom ho určitě pustili a své slovo dodrželi. A k Saudům nechceš? Jo nechceš, hm, to je blbý. Tak co teď. My peníze nemáme, však to víš. Bychom museli prodat i stadion, nebo se složit z vlastní kapsy, ale i tam je málo. Tiskneme znova jen černobíle a na ekopapír, doba je zlá. Tak si to nech projít hlavou a dej nám vědět, číslo na nás máš. Zatím dáme do tisku, že seš pijavice a nechceš odejít. Pic

Reagovat
blaugrana

Presne tak ako si napísal

Reagovat
Tomanatura

Vsichni rikaji, jak se maji fotbalisti skvele, ale toto se presne deje neustale ve vsech klubech. Co do toho, ze ten hrac tam ma rodinu, deti chodi do skol, maji kamarady atp. Proste vypadni, bylo to od nas spatne rozhodnuti.

Reagovat
blaugrana

Počkaj, a toto akože bežný človek nezažije?

Reagovat
blaugrana

Nehovoriac o tom, ze Lewa je v tehto forme rok. Od konca MS je absolutne marny. A hrat sa tu na nejaky sentiment, v 21. storoci, kde si sa ta ludia nahravaju, ked krvacas na ceste ci smeju z toho, ze mas psychicke problemy...

Reagovat
los_blancos

Random scény z ulice porovnávať s profesionalitou, rešpektom a úctou jedného (ešte donedávna) z najrešpektovanejších klubov... Tragédia no. Ale aspoň pekne vidno jak ste klesli na dno nielen ako klub, ale aj fanúšikovia. Fandiť tomuto a zároveň obhajovať je proste zúfalé.

Reagovat
herbage

hele, že se cesty hráče a klubu rozejdou, to je celkem běžné. Nebudu tady hrát na city se školkou apod., protože po 10 letech bude pro to dítě jediný rozdíl ten, že bude umět říct "chci jít dělat bobo" ve více jazycích. Ale pokud je vůle ukočit kontrakt ze strany klubu, tak klub musí počítat s tím, že pokud hráč bude chtít zůstat, tak to musí respektovat nebo se s ním dohodnout jinak, například ukočit předčasně kontrakt a doplatit mu zbytek peněz. Jenže to je pro vás z nějakého důvodu nemožné a vaše vedení má manýry a způsoby balkánských kolotočářů. Neznám jiný klub, který by hráči jednostraraně ukočil kontrakt a neuhradil nu zbytek peněz. Tedy uhradil, až poté co jste to prohráli u soudu V normálním světě se kontrakty dodržují a takový Real ustál nechal důstojně doběhnout kontrakry Balea a Hazarda bez větších kontroverzí

Reagovat
JM

Akorát s Hazardem to právě nebylo po vypršení smlouvy, ale domluvili se na nějakém odstupném.

Reagovat
Salfovic

O koho šlo s tím soudem, o Suareze ?

Reagovat
Moshe Dajan

Vím, že se soudil o prachy Setién

Reagovat
Salfovic

Díky.

Reagovat
JM

Reagovat
herbage

Navíc si neuvědonuješ další věci okolo. Lewa odejde, někdo jiný musí přijít. Nehledě na výkony, pořád je to vaše největší hvězda a hlavní mediální tvář. Adekvátní náhradu přivedete jen na začátku přestupáku, na jeho konci k vám nikdo nepřijde. Z PL nikoho nepřetáhnete, na to nemáte finanční sílu. Z BL nemá nikdo požadovanou kvalitu kron Kanea, což je scifi. Ze Serie A jen Lautaro s Osinhenem, kdy Lautara vám Inter nepustí a Osimhen půjde za výkupku 130m, což jsou prachy cash plus daň. I kdyby se vám někdo kloudný vyskytnul, bude tam souběh s Lewou, což jeho prodejní hodnotu srazí právě na nulu plus doplacení kontraktu, tedy cca 40 mega euro . To je z vašeho pohledu prostě sci-fi

Reagovat
kilobyte

Lewa jim zaplatí, aby mohl odejít a zadarmo přijde Mbappé.

Reagovat
herbage

tomu by neuvěřil ani 12letý hráč FMka

Reagovat
kilobyte

A fanoušci Barcelony?

Reagovat
herbage

U některých mám bohužel pochybnosti a to už někteří z nich byli dávno plnoletí

Reagovat
blaugrana

Pozri. Ja som napísal svoje želanie, ktoré je, aby Lewa skončil, pretože je od konca MS totálne mimo a Barce nič neprináša. Navyše pod Xavim hráva až na posledné zápasy vždy 90 minút a je to totálna katastrofa z jeho strany. Možno ostane a pod novým trenerom ožije, ale o tom vážne pochybujem v jeho veku. To že bude musieť byť nejaká dohoda je samozrejmé. V konktrakte má myslím nejakú klauzulu, že po tejto sezóne môže odísť zadarmo alebo niečo v tom zmysle. Takže ja dúfam v jeho odchod a to je celé.

Reagovat
herbage

Takže shrnutí: nevíš, kým a jak ho reálně nahradit, ani jak se ho zbavit, jen víš, co chceš (Lewa ven). Ok, no

Reagovat
kilobyte

Tak on ten plán, jak se ho zbavit, naznačoval. Jestli má Lewa ve smlouvě klauzuli, že může po sezóně odejít zadarmo, tak stačí jen rozjet kampaň proti němu a on ještě rád odejde.

Reagovat
herbage

Nebo mu zaplatit dovolenou a najmout dopravce, který zajišťoval přepravu pro Salu

Reagovat
blaugrana

Ešte raz, je to moje prianie. Berie ranec, zaberá obrovský priestor v platovom strope a to čo tímu ponúka je hrozne málo. Prišiel Roque, vráti sa Fati, za Torresa nikto nič poriadne nedá, takže zrejme ostane a tiež môže hrať hrot.

Reagovat
herbage

Moje omluva, já čekal nějaký majstrštyk, ale scénář Roque plus lazar Fati a Torres mě nenapadl. Plusem je, že reálně proveditelný celkem je

Reagovat
blaugrana

Barca nemá prachy, dokonca Roque je regnuty len do 30.06.24, Gaviho zmluva je regnuta len vďaku rozhodnutiu súdu. Pokiaľ sa nepredajú určité percentná do súkromných rúk, tak bude Barca strádať nejaký ten rok...

Reagovat
Moshe Dajan

to je útok tak na střed tabulky no

Reagovat
blaugrana

To čo vedenie uvarilo budú fanúšikovia jesť bohužiaľ.

Reagovat
herbage

Xavi ví kdy skončit

Reagovat
blaugrana

Tam je rada problémov. Čakal som, že Lapo udá znovu dobrý smer, ale zatiaľ ho možno pochváliť len za zníženie platov. Rozpredal budúce zisky, majetok klubu, dosadzuje na dôležité posty nekompetentných ľudí. Na druhú stranu veľa kompetentných už klub opustilo.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Cracker10

Presne tak, hrajes hovno vypadni.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
drussbarb

V zásadě to vidím stejně, navíc mi vadil, kolik lidí fanoušků toto chování klubu obhajuje, protože si vedení klubu personifikuje jako něco víc než bafuňáře. Bart zahájil dobu temna a Laport pokračuje. Ale jednou snad bude líp, nejvíc mě na to mrzí, že tihle dva poznamenali poslední roky Messiho kariéry na top úrovni

Reagovat
herbage

Reagovat
Salfovic

Tím, kolik tohle fanoušků obhajovalo, se mi Barca totálně znechutila.

Reagovat
drussbarb

Chápu, diskutující komunita na forcabarca je příšerná. Já před lety neměl problém nesnášet Neymara, tam se to začalo kazit

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
JM

Reagovat
Gazdo

Wtf Ferran ma tuto sezonu 11 golov a 4 asistencie v polke sezony. Co po nom akoze chcete? Akoze jasne nie je to Neymar a s loptou na nohe vyzera strasne ale tuto sezonu mu fakt nemozeme vela vycitat

Reagovat
oli9

V momentální Barceloně by asi dnes vyhořel každý. Každý manažer to bude mít těžké. Protože Barca má ty největší nároky ale kádr má daleko horší než měli pár roků zpět... Vše se nejspíš bude odvíjet kolik dostane na nákup nových posil nkbmvy manažer...

Ale Barca jde poslední roky a tou finanční politikou peoken do háje

Reagovat
PtákOhnívák

Je to tak. To je prostě ten efekt Barci a Reálu Madrid. To jsou prostě jediné dva týmy na světě, kde se byť jen ten nejmenší neúspěch neodpouští. Každý rok musí být nějaký titul, nebo při nejmenším o něj bojovat do poslední chvíle... tzn, být minimálně všude druhý.

A když to nedoručíš, tak tě fans a média sežerou. A je prostě jedno, že na to nemáš hráče, prachy, cokoli... To většinu fans Reálu a Baci nezajímá.

Tak že má Xavi v té pronesené větě o "Španělském Fergusonovi" vlastně pravdu.

Jinak, já to jeho angažmá hodnotím jako OK. Udělal titul, neposral to víc, než Koeman.

V létě asi pokus o Kloppa, ale o tom velmi pochybuje že to výjde. Pravděpodobně kontakt s Guardiolou a nakonec to stejně skončí u Míchela, to je jistý že po něm půjdou když nedopadne Klopp a Guardiola.

Reagovat
kilobyte

Barcelona nemá hráče a nebo peníze?

Reagovat
Well

Ani bych neřekl nějaký titul, ale buď LL nebo LM, protože i CdR je obvykle málo. A hlavně v Barce jsou ještě namlsaní z jejich nejúspěšnějšího období, takže ty požadavky tam jsou vyšší než dříve.

Reagovat
Salfovic

Klopp jasně řekl, že si potřebuje dát pauzu a vy ho budete zkoušet. Tak blbej snad není ani Laporta.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Laporta kterej postavil týmy od 2003 a 2009 je blbej? Ty si dobrý komik Postaví ten tým zas.

Reagovat
Kluivert9

Nějak tam nevidím souvislost. Pokud bude ztrácet čas s Kloppem, kterej potřebuje dobít baterky, tak blbej je.

Reagovat
Gazdo

Akoze tiez si myslim ze je to utopia ale mozno nejaky alternativny scenar ze Klopp ktory je teraz unaveny, konecne zo seba dostal ten tlak tym ze povedal ze odide po sezone a uz si bude len posledny pol rok uzivat na lavicke Poolu a mozno aj tak dobije baterky a nakoniec mozno by si to aj rozmyslel a trenoval dalej hned nie az o rok. Utopia ale malicka nadej niekde daleko by aj bola

Reagovat
Kluivert9

Jako že by skončil v Liverpoolu a šel hned bez přestávky na ještě psychicky náročnější post? A fanouškům Poolu to odůvodnil potřebou odpočinku?

Reagovat
Gazdo

Tak nikdy nevies mozno mu Laporta slubi ze mu nezaplati ani jedneho hraca nech ma poriadnu vyzvu a to ho tak nastartuje ze si povie ze odpocinok nepotrebuje

Reagovat
sergi

Zabúda sa nato, žer Laporta v tom čase po odovzdaní klubu ďalšiemu prezidentovi tak tam boli obrovské straty a teda dlh, Rosell tam prišiel/ bol zvolený aby sa tem dlh upravil. Čiže Laporta nie je nejaký mág od ktorého by som čakal, že to tu dá do poriadku. V roku 2003 a 2009 mal k dispozícii financie, ktoré teraz podľa všetkého nemá.

Reagovat
los_blancos

Tiež sa zabúda, že Rosell s Bartom boli hneď od začiatku v Laportovom predstavenstve, ak sa nemýlim. Teda sú to prakticky jeho ľudia.

Reagovat
sergi

šak jasné, potrebuje sa nauči´t španielsky.

Reagovat
Salfovic

Kdyby ho teď Laporta okamžitě vyhodil, tak by mu musel zaplatit odstupné do konce sezony nebo do konce smlouvy ?

Reagovat
blaugrana

Koundemu vcera druhy krat vykradli dom počas zapasu. Je to svinstvo, ale preco si neplatil nejaku security firmu, hlavne keď sa mu to už raz stalo.

Reagovat
JM

Třeba si platil a vykradla ho právě ta security firma.

Reagovat
Salfovic

Tohle u čutálistů nepochopím, peněz že neví co s nima, ale do tohoto neinvestují.

Reagovat
blaugrana

Hlavne keď je to v Barcelone na dennom poriadku

Reagovat
hematop

Můžeš jít brečet zpátky ke kozomrdům z pouště a vem sebou i Piquého

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
Johny203

Prekvapilo ma že Xavi nemá gule ale správne vyhodnotil že Barcelona najbližsiu dobu nebude schopná zbierať trofeje.

Reagovat
Visca el barca

Nemohu přečíst celé. Můžeš mi to zkopírovat prosím do zprávy?

Dííky moc.

Reagovat
mul

Nie je problém to posalť, len asi som slepý a neviem, kde sú správy

Reagovat
Visca el barca

Taky nevím. Tak to prosím pošli sem.

Reagovat
mul

V roku 2021 sa v Barcelone konali prezidentské voľby. V španielskom futbale je to plnokrvná politická kampaň, len v menšom. Ktorý z kandidátov sľúbi viac a bude presvedčivý, vyhrá. A tu nastal obrovský problém. Xavim totiž argumentoval druhý prezidentský kandidát – Victor Font. Legenda klubu mala byť tvárou športového reštartu v klube, ktorý niekoľko rokov upadal.

Príťažlivá ponuka to bola najmä preto, že po športovej stránke to bol práve vtedajší tréner Ronald Koeman, ktorý vyvolával najväčšie – negatívne – vášne. Vyhral však Laporta a Koemana podržal ešte niekoľko mesiacov. Napokon Xaviho na konci roka 2021 posadil na lavičku, no od začiatku o ňom nebol presvedčený.

Na lavičke chcel etablovaného trénera s jasným svetovým menom. To Xavi nebol. Jeho najsilnejší bod v životopise bol, že je hráčskou legendou klubu. Pred Barcelonou koučoval iba v Katare.

„Laporta obdivoval Tuchela a Nagelsmanna,“ hovorí pre Denník N Jordi Cardero. Všeobecne je prezident klubu fanúšik súčasnej nemeckej trénerskej školy, ktorú zastupujú vyššie zmienení páni alebo trebárs aj Jürgen Klopp, ktorý len deň pred Xavim oznámil svoj koniec v Liverpoole.

Napokon si však Laporta našiel ku Xavimu cestu a do posledného momentu sa ho na verejnosti zastával. Podľa Xaviho bol dokonca Laporta emotívny, keď mu povedal, že na tlačovej konferencii oznámi koniec. Kto emotívny zrejme nebol, je v súčasnosti po športovej stránke druhý najmocnejší muž v klube.

Mimochodom, Xaviho bývalý spoluhráč Deco.

Všetko sa na prvý pohľad zdá dokonalé.

Legenda klubu na lavičke, žiadna verejná kritika od hráčov či vedenia. Ani keď cez víkend Xavi oznamoval koniec, tak nenašiel jediné negatívne slovo na Laportu. Všetkých nazval poctivými profesionálmi. Pri trošku hlbšej diskusii so zasvätenými však vzniká odlišný obraz.

V minulom ročníku Xavi postavil konkurencieschopný tím, ktorý vyhral španielsku ligu. Tým si získal aspoň náznak rešpektu. Rúcať sa to začalo minulé leto. „Vedenie klubu Xaviho nechcelo. Laporta sa však zaňho postavil po tom, čo vyhral ligu,“ vysvetľuje Cardero.

Dôvod? „Skrátka si nemyslia, že je dobrý tréner, neveria jeho metódam ani tomu, čo vidia na ihrisku,“ objasňuje španielsky novinár. Podľa Cardera Barcelona vyhrala titul, ale nehrala pekný futbal. A to sa ukázalo ako problém aj po jednom z najhorších a najbolestivejších zápasov v tejto sezóne.

Na začiatku sezóny to malo byť opäť o Reale Madrid a Barcelone. Medzi nich sa však vmiesila senzácia sezóny v podobe Girony. A tej sa nielenže darí, ale zároveň hrá aj pekný futbal. „Vedenie doslova zúrilo, keď Barcelona doma prehrala so Gironou 2:4. Nielen preto, že išlo o prehru s jedným z konkurentov z čela tabuľky. Vedenia zúrilo aj preto, lebo Girona porazila Barcelonu štýlom hry, ktorým by oni chceli vidieť hrať Barcelonu,“ objasňuje Cardero.

Neraz sa stalo, že členom vedenia klubu sa tak nepáčil futbal, ktorý klub predvádzal, taktické pokyny či mená v zostave, že sa išli sťažovať priamo Xavimu. Takýmto spôsobom mu prehovárali do práce. S ohľadom na to, že Xavi bol mladý kouč, vedenie išlo za lídrami kabíny – Robertom Lewandowským a Ilkayom Gundoganom, ktorý prišiel minulé leto, aby bol koučovi oporou.

Xavi ich často pred kabínou označoval za lídrov a chválil ich tréningovú morálku. Keď však neprichádzali výsledky a Barcelona nehrala podľa predstáv vedenia ani hráčov, Lewandowski aj Gundogan začali mať o Xavim pochybnosti.

Lewandowskému prekážal aj Xaviho taktický úmysel hrať so štyrmi strednými záložníkmi. Traja v strede poľa a štvrtý na jednom z krajov, aby tak zvýšil držanie lopty tímu. Poľský útočník preferoval šírkových a rýchlych krídelníkov, ktorí by ho hľadali centrami v šestnástke.

Xavi hral svojím štýlom a Poliak trpel. V tejto sezóne hrá pod svoje možnosti a dal len 13 gólov v 29 súťažných zápasoch. To je na jeho pomery priemerný až podpriemerný výsledok.

Xaviho si nevybralo súčasné vedenie, Laporta ani v súčasnosti jeden z troch najmocnejších ľudí v športovom oddelení klubu. Športový riaditeľ Deco sa stal členom vedenia v lete minulého roka. „Podobne ako s Laportom majú Deco a Xavi profesionálny vzťah, ale skrátka Xavi nie je tréner, ktorého si Deco vybral,“ vraví Cardero. Bývalý hráč Barcelony išiel za Xavim aj na dovolenku do Costa Brava. Nie je medzi nimi nevraživosť, ale skôr akýsi politicko-športový nesúlad.

Xavi si lepšie rozumel s Decovým predchodcom Mateu Alemanym a bývalým šéfom technického úseku Jordim Cruyffom. Ani jeden v klube už nie je a to sa ukázalo aj v nezohratosti v minuloročnom prestupovom období.

Xavi mal jasné prestupové priority – top hráčov chcel na pravú stranu obrany a na pozíciu šestky, odkiaľ odchádzal dlhoročný hráč a bývalý Xaviho spoluhráč Sergio Busquets. Chcel tam Martina Zubimendiho z Realu Sociedad alebo Joshuu Kimmicha z Bayernu. Na kraj obrany zase Juana Foytha z Villarrealu. Skončilo sa to však úplne inak a presne tak, ako chcel Deco.

„Deco je dvojičkou agenta Jorgeho Mendesa a ten je zase skvelým priateľom prezidenta Laportu. Práve Mendes pomohol dostať Ansu Fatiho na hosťovanie do Brightonu a priniesť oboch Joaov,“ hovorí Cardero. V lete prišli do klubu na hosťovanie Joao Cancelo z Manchestru City na kraj obrany a Joao Felix z Atlética Madrid do útoku.

Ani jedného z nich ale Xavi nechcel. Nepáčili sa mu ich profily, pre Félixa doteraz nenašiel správne využitie, a preto sa väčšinu času trápi.

„Deco a Mendes majú v súčasnej Barcelone príliš veľkú moc,“ vraví novinár. Navyše, Xavi trval na tom, aby zostal Ousmane Dembélé. Videl v ňom ohromný potenciál a považoval ho za kľúčového hráča tímu.

Dembélé pred sezónou odišiel, no na jeho pozíciu neprišla relevantná náhrada.

Zlom vo vzťahoch nastal v Lige majstrov proti Antverpám, jednému z najslabších tímov v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov. V polovici decembra hrala Barcelona v Antverpách posledný zápas skupinovej fázy. Vedenie ani Deco nechceli, aby Xavi šetril hráčov, pretože okrem výsledkov hrá v čase veľkých finančných problémov Barcelona aj o každé euro.

Už predtým v skupine prehrala so Šachtarom, a prišla tak o tri milióny eur. Tie mohli pomôcť pri riešení januárových prestupov. Xavi chcel vynechať lídrov tímu v podobe Lewandowského, Arauja, Frenkieho De Jonga či Gundogana. Deco trval na tom, aby sa dostali na zápasovú súpisku, a Xaviho nakoniec zlomil.

Poliak napokon hral, Gundogan naskočil z lavičky, Araujo zostal na tribúne, pretože sa báli žltej karty, po ktorej by nemohol hrať vo vyraďovacej fáze, a De Jong ostal doma s chorobou. Barcelona napokon aj tak prehrala 2:3 a v skupine tak prišla o dovedna takmer 6 miliónov eur. Na druhej strane ale Barcelona nakoniec svoju skupinu vyhrala a v osemfinále na ňu čaká Neapol.

Po víkendovom zápase s Villarrealom, ktorý Barcelona prehrala 3:5, išiel Xavi na rýchly krízový meeting s prezidentom Laportom. Informoval ho, že na tlačovej konferencii chce oznámiť svoju rezignáciu na konci sezóny. Na tlačovú konferenciu potom prišiel hodinu aj pol po zápase s manželkou aj bratom Oscarom. Ten je zároveň aj jeho asistentom.

„Prekvapilo ma to; čakal som skôr, že Laporta vyhodí Xaviho v istom momente, nie to, že Xavi oznámi koniec – a navyše v tejto fáze sezóny,“ hovoril Cardero Denníku N bezprostredne po Xaviho oznámení. Ten väčšinu tlačovej konferencie venoval kritike novinárov a neprajníkov, ktorí ho neustále kritizovali.

Novinári v Katalánsku vyžadujú veľmi veľa,“ objasňuje Jordi Cardero. „Aj preto, že tu nejde len o to, či tím vyhráva, ale aj ako. Záleží na kráse futbalu. A všetci mimo Katalánska Xaviho kritizovali. Najmä tí v Madride, ktorých Xavi dráždil pre to, čo znamenal pre španielsky futbal a čo všetko s Barcelonou vyhral.“

Xavi na tlačovej konferencii úprimne hovoril o tom, že ho novinári „zožerú“ skôr, akoby sa mohol stať sirom Alexom Fergusonom Barcelony. Bolo vidieť, že je nahnevaný, že ho tlak a kritika úplne zomleli. Nebol na ne zvyknutý. Tlak na tím sa rozloží medzi viacerých hráčov. Najmä keď máte po boku Lionela Messiho, Carlesa Puyola či Andrésa Iniestu. Ako tréner pred tým nemal kam utiecť. A nemal ani skúsenosti, aby vedel, čo môže očakávať.

Výsledky však v tejto sezóne Barcelona skutočne nemá dobré. Vypadla z pohára, v Superpohári ich pokoril Real Madrid, ktorý navyše vyhral na ihrisku Barcelony aj v lige. Barca prehrala so Gironou a dvakrát aj v Lige majstrov z pozície favorita a dnes stráca na prvú Gironu už 11 bodov. Má však zápas k dobru.

„Xavi dostal konkurencieschopný tím. Oproti minulému roku si polepšil, no výkony ani výsledky sa nezlepšili,“ hovorí Cardero. Keď Laporta s vedením vymýšľajú aj nezmysly, len aby mohli napumpovať milióny do prestupov, a nevidia výsledky ani výkony, tak aj prezidentova trpezlivosť začala dochádzať.

Jedna otázka ostala pre Xaviho a ďalšia pre Laportu.

„Xaviho by som nenazval elitným koučom. Je veľmi špecifický, tak trošku to vyzerá, akoby sa trénersky pripravoval na to, ako raz bude trénovať Barcelonu. No čo bude teraz?“

Otázka španielskeho novinára je relevantná. Xaviho je ťažké predstaviť si v Premier League, bundeslige či talianskej Serii A. Zároveň ako tréner ešte nemá pri svojom mene také úspechy, aby sa mohol považovať za trénerskú svetovú hviezdu.

Východiskom by mohlo byť miesto na lavičke španielskeho národného tímu, keby ten podal slabý výkon na tohtoročnom Eure a Zväz by sa rozhodol prepustiť súčasného trénera Luisa de la Fuenteho. Sám Xavi oznámil, že si dá chvíľu pauzu – aby si odpočinul a zároveň aby sa zamyslel čo ďalej.

To Laporta má náročnejšiu úlohu. Nemá peniaze, aby si mohol dovoliť slávneho trénera. Tréneri nemeckej školy, ktorých tak obdivuje, majú významných zamestnávateľov. Thomas Tuchel vedie Bayern Mníchov a Julian Nagelsmann nemecký národný tím. Jürgen Klopp v piatok minulý týždeň pri svojom oznámení vyzeral autenticky vyčerpaný. Chce si dať rok pauzu a zrejme ani Laportov telefonát ho nepresvedčí o opaku.

A tak sa veľmi pravdepodobne javí napríklad tréner Michel, ktorý robí v tejto sezóne divy s už spomenutou Gironou. Michel nie je takým významným menom, a tak podobne ako Xavi by s prísľubom slávneho miesta mohol urobiť finančné ústupky. To isté platí pre Thiaga Mottu, ktorý robí skvelú prácu v Taliansku s Bolognou, s ktorou je tesne za pohárovými priečkami. Motta v Barcelone pôsobil dovedna takmer dekádu na prelome tisícročí.

Oni dvaja spolu trebárs s trénerom Realu Sociedad Imanolom Alguacilom majú však aj jednu nevýhodu. Rovnakú, aká sa ukázala u Xaviho. Nemajú skúsenosti s elitným klubom, a tak by ich to miesto mohlo zomlieť ako práve Xaviho, ale ešte aj pred ním Ernesta Valverdeho, Gerarda Martina či dočasného trénera Quiqueho Setiéna.

Taká istá nevýhoda číha aj pri menovaní súčasného kouča barcelonského béčka Rafu Márqueza, ďalšieho bývalého hráča klubu, ktorý sa už poponáhľal s tvrdením, že ak by ponuku dostal, tak by ju neodmietol.

Necitlivé vyjadrenie prišlo v rovnaký deň, ako Xavi oznámil svoj koniec.

A najambicióznejší plán znie Pep Guardiola. Ten viedol najslávnejší tím modernej Barcelony – s Messim, Iniestom a práve so Xavim. Guardiola však vyzerá rovnako vyčerpaný ako Klopp, a keby aj odišiel z Manchestru City, na čo to zatiaľ nevyzerá, pravdepodobne si dá dlhšiu dovolenku.

Tak to urobil, aj keď prvýkrát skončil v Barcelone. Vtedy rok strávil v Amerike.

Reagovat
sergi

Paráda, ďakujem aj ja.

Reagovat
los_blancos

S tým Mendesom je to veľká pravda. Spolu s Decom a Laportom si chceli čo to ešte uchmatnúť z klubu pred jeho budúcim pádom a následným odkúpením zrejme od Američanov, sčasti Rouresom...

Títo superagenti sú rakovina futbalu. Mendes mal pred rokmi veľký vplyv aj v RM, našťastie Floro ho včas zastavil a postupne sa zbavil všetkých jeho hráčov. Btw. teraz tuším kraľuje najviac v PSG, City, Wolves atď.

Reagovat
Unique

Super, díky moc

Reagovat
sergi

Vedel by si odomknúť článok prosím ťa? (kľudne do správy) Ďakujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele