Nástupce Xaviho na lavičce Barcelony? Ve hře jsou bývalí hráči i trenér Girony

29.01., 11:01
Aktuality
Thiago Motta (© AFP)

Mluvilo se o tom delší dobu - pokud bude Barcelona pokračovat v podobné výkonnosti, bude pozice jejího trenéra ohrožená. Xavi (44) však spekulace rázně zarazil a po porážce 3:5 s Villarrealem sám oznámil svůj posezonní odchod. Klubové vedení Blaugranas tak musí už nyní hledat jeho náhradu. Livesport Zprávy přinášejí výběr čtyř mužů, kteří jsou právem spojováni s atraktivní pozicí hlavního kouče Barcelony.

Rafa Márquez (Barcelona B)

Nejjednodušší a pochopitelně nejlevnější varianta. Dost možná i sportovně přijatelná. V hubených finančních časech se Barcelona vždy opřela o svůj mládežnický systém a jinak tomu nebylo ani v posledních letech. Z La Masie vyšlo několik neuvěřitelných talentů v čele s Gavim či Lamine Yamalem.

Podobnou cestou by se Katalánci mohli vydat i při volbě trenéra. Naposledy tak učinili v případě jistého Pepa Guardioly. Nyní se nabízí Márquez, velký osobní přítel Laporty a Deca, který dres Blaugranas oblékal mezi léty 2003 a 2010 a nyní působí u rezervního týmu.

"Takovou příležitost nemůžete odmítnout," řekl Mexičan. Proti němu hovoří jeho nedostatečná zkušenost, jako trenér na vysoké úrovni působí pouhé dva roky. Proto zřejmě nebude první volbou, ale na užším seznamu nemůže chybět.

Thiago Motta (Boloňa)

Na nejvyšší fotbalové scéně jsou jeho schopnosti velmi ceněné. Jeho osmiletá zkušenost z Barcelony mu byla skvělou filozofickou školou, kterou by mohl při návratu do Katalánska uplatnit. Že je to účinné, ukazuje už nyní v Boloni, s níž okupuje horní polovinu tabulky Serie A.

Než se vydal do Itálie, začínal Thiago Motta u mládeže PSG. První zkušenost s dospělým fotbalem byla velmi krátká, v Janově vydržel pouhé dva měsíce. Ve Spezii už to bylo podstatně povedenější angažmá, které mu vyneslo zájem Boloni. V ní aktuálně působí už rok a půl. A velmi úspěšně, což dokazuje skloňování jeho jména ve spojitosti s velmi ruklativními pozicemi. Do Barcelony by se se svým pohledem na fotbal náramně hodil.

Motta, vedle Deca a Xaviho. (©Profimedia)

García Pimienta (Las Palmas)

Současný trenér Kanárků splňuje všechny požadavky na budoucího kouče Blaugranas. A když říkáme všechny, myslíme opravdu všechny. Jako hráč i jako trenér prošel všemi mládežnickými kategoriemi Barcelony a dokonce vedl i její rezervní tým.

Při své první zkušenosti mezi elitou si vede herně i výsledkově nad očekávání dobře, což se od nováčka La Ligy příliš nečekalo. Las Palmas mezi elitu sám dostal a nyní ho drží blíže příčkám zaručující postup do Evropy než těm, které znamenají sestup o patro níže. Do karet mu hraje i fakt, že umí velmi dobře pracovat s mladými hráči.

UD Las Palmas v pořadí LaLigy (©Flashscore)

Sám Xavi ho před několika týdny blahořečil. "Garci, tak mu říkám, je skvělý trenér. Má barcelonské DNA," uvedl legendární záložník na konto Pimienta. V cestě mu může stát Laporta, který se ho před časem zbavil, aby přivedl k rezervnímu týmu Rafu Márqueze.

Míchel Sánchez (Girona)

V Barceloně je pravidlem, že najímá trenéra, který v klubu zanechal nesmazatelnou stopu jako hráč. Guardiola, Luis Enrique, Koeman, Xavi, Ernesto Valverde... Experimenty s "těmi ostatními" nedopadly dobře. Odstrašující jsou tupřípady Quiqueho Setiéna a Taty Martina. A proto panuje zdrženlivost k osobě současného manažera Girony.

Když však pomineme tuto skutečnost a fakt, že jeden z jeho synů hraje za mládežnický tým Realu Madrid, je Míchel dalším ze jmen, která se objevují v Decově portfoliu. To, co předvádí s Gironou, která předvádá fantastický fotbal a právem bojuje o ligový titul, nemůže zůstat bez povšimnutí nikoho. A tím spíše katalánského souseda...

Velmi ceněné je i Míchelovo spojení s Katalánskem. Jakmile podepsal smlouvu s Gironou, začal se učit katalánsky. Nyní už zvládá odpovídat místním novinářům a to je faktor, který Laporta a jeho okolí vysoce oceňují.

Míchel Sánchez, trenér Girony (©AFP)

Nemožné: Klopp a Arteta

Dvě jména, které by běžný fanoušek tipoval. Jürgen Klopp a Mikel Arteta. První jmenovaný byl už před odchodem z Liverpoolu spojován s Blaugranas, teď však z Decova "shortlistu" vypadl. Po prohlášení, že si na rok vezme od fotbalu volno, je zkrátka mimo hru.

Dalším nesplnitelným snem je Arteta. Jeho dva roky v mládežnických kategoriích Barcelony ho vždy spojovaly s klubem. Jeho hráčský styl, který formoval Wenger, a následná tréninková praxe pod Guardiolou z něj dělají mimořádně lákávé zboží. Bohužel pro klub je jeho projekt v Arsenalu příliš důležitý na to, aby ho opustil v půli cesty.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (162)

Přidat komentář
Kluivert9

Já bych si tipl, že pokud to nebude Marquez (snad nebude), tak Deco by mohl zkusit štěstí v Portugalsku - takže Conceicao, nebo Amorim.

Reagovat
MoonKnight

Určitě ne. V momentě kdy se Amorim zeptá jak dlouho má čas na sestavení kádru a k tomu aby je naučil svoji hru a Laporta mu odpoví 14 dní tak Amorim řekne ne díky.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Moshe Dajan

Portugalsko a Barcelona nefunguje. Dalším z mnoha potvrzení bude i Félix Cancelo.

Reagovat
Kejza

Deco fungoval, tak po té ose to může zafungovat zase. Ale taky tomu moc nevěřim.

Reagovat
Bakary3

Deco je origo Brazilec

Figo fungoval

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Kejza

bože tak jo

Reagovat
Kejza

a vůbec, Figa mi ani nepřipomínej

Reagovat
Bakary3

Deco - no a ne?

A Figo je barcelonský držitel zlatého míče... Takže prostě v Barce fungoval, ať už to dopadlo jakkoliv

Reagovat
Kejza

Ale vždyť jo. Já se nechci hádat

Reagovat
Bakary3

Já jen technicky..

Reagovat
Well

Kapitán.

Reagovat
db18

Mourinho

Reagovat
Dortmunder

Mourinho je klaun, ktorý si vie svojimi vystúpeniami získať určitú skupinu fanúšikov, ale ako tréner je už za zenitom.

Reagovat
sergi

Reagovat
Seydou Doumbia

od počátku angažmá v United je fisnihed za mě

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Breze

Akosi sa zabuda na Tuchela. Jeho slova z nedele: "Opäť by sa mi páčilo presťahovať sa do zahraničia. Španielsko má výnimočnú ligu."

A Patrick Falk sa mal vyjadrit, ze Tuchel je tiez kandidatom pre Barcu

https://fussball.news/a/barca-insider-verraet-auch-tuchel-ist-kandidat-bei-barca

https://sport.sky.de/fussball/artikel/bayern-trainer-thomas-tuchel-kann-sich-engagement-in-spanien-vorstellen/13058703/34826

Reagovat
Greaber

Pod ním ty týmy vždycky hráli fotbal, na který se nedalo koukat, takže by se do Barcy hodil.

Reagovat
Kluivert9

Úsměvná snůška blábolů, no.

Reagovat
esmuellert

Tak určitě.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
esmuellert

Prosím, zaklepejte u nás na dveře a vezměte si sebou Thomase Tuchela... on k vám chce a vy chcete jeho.

Reagovat
Kejza

my ho nechceme

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bayern +

Reagovat
blaugrana

Jednotkou je udajne Klopp, ale neverim, ze ho Lapo presvedci. Navyse by to bolo od Kloppa hlupe voci Liverpoolu. Hned po nom udajne Flick, ktory sa mne osobne pozdava najviac.

Reagovat
MoonKnight

Klopp do Barci nepůjde, za prvé další rok trénovat nebude a za druhé Klopp bude chtít jasnou záruku, že ho nevyhodí po 5 prohraných zápasech. Flick by to možná vzal, dle mě bude ale Flick nejprve čekat na Bayern, poté LFC a případně až poté Barcu.

Reagovat
technecium

Kdy Barca vyhodila trenera po 5 zapasech? Dala duveru i nekomu jako byl Setien nebo Koeman, Guardiolovi se na zacatku nedarilo, to stejny Enrique a vsichni dostali sanci uplatnit svoji vizi.

Reagovat
MoonKnight

Tak Valverdeho ste vyhodili z prvního místa v tabulce, protože nestačilo že vede ligu, musí to být vítězství v lize, 100 gólů, krásné hra, držení míče, jinak končíš. Všechno co přišlo po Valverdem bylo mnohem horší.

Reagovat
technecium

Valverde letel, protoze dva roky po sobe prosral v LM naskok 4:1 respektive 3:0, sel na ruku hracum, kteri pod nim meli lazo plazo a nepracoval vubec koncepcne s kadrem co do zapracovani mladych. Ja sam jsem nechtel, aby sel, ale casu dostal podle me i vic, nez by dostal treba v Realu, tam by skoncil po odvete s AS v prvnim roce.

Reagovat
blaugrana

Tak isto siel na ruku hracom teraz aj Xavi. Same tlapkanie sa po ramenach, zjednocovanie, poucenie sa z chyb, shark mody a pod.

Reagovat
Salfovic

A neposrala to spíš ta banda labilů na hřišti ?

Reagovat
JM

Reagovat
vladino10

Presne, ako sorry, ale čo má s nimi tréner trénovať, že pozor, arnold môže kopnúť roh hneď a nemusí čakať dve minúty?

Reagovat
MoonKnight

Ne asi. Co má trenér jako dělat s tím, že hráči se na to vykašlou? Valverde byl potom co se stalo Titovi jednoznačně takticky nejlepší trenér Barcelony, Enrique měl boží kádr v top formě ale Valverde se uměl perfektně takticky připravit, přesně věděl na co má kádr a co hrát. To shazování Ernesta kvůli LM, kde to především zkazili líní hráči je už trapné, Valverde tam dělal výbornou práci a to že to Barcelona nevidí je přesně ten důvod proč je tam kde je. Být Laportou tak klidně zvážím,že zavolám Valverdemu, omluvim se za chybu klubu a vrátil ho zpět. Ale klidně si vezměte Márqueze, další půjčku a buďte 5 v lize se šíleným rozpočtem. Valverde s vámi bude bude hrát pragmatický nic moc fotbal, ale bude mít výsledky, budete mít zajištěné nejhůř 2 místo v lize a zvládne to bez drahých posil..

Reagovat
sergi

Reagovat
roman1978

Reagovat
technecium

Ty si tu dobu ocividne vubec nepamatujes Obe odvety jsme projeli, protoze pripravil naprosto priserny sestavy - proti AS Rim to byla asi nejpomalejsi zakladni jedenactka v dejinach fotbalu a proti Liverpoolu nasadil Coutinha, ktery mel v te dobe obe nohy leve a ztracel kazdy druhy mic na pulce proti jednomu z nejlepsich brejkovych tymu te doby. To ani nemohlo dopadnout jinak.

Reagovat
Kluivert9

Valverde Ten ať si dál pragmatizuje v Bilbau.

Reagovat
db18

Záleží, s kým vším měl tehdy Flick v Bayernu problém...

Brazzo už je pryč a ten byl asi největším trnem v oku, ale kdo ví, jestli tam nezůstal ještě někdo...

Reagovat
Rich

Přesně, jak píšeš Brazzo byl jeden z hlavních faktorů, ale taky se nesmí zapomínat na Kahna, ten ho též nemusel. Největší zastání měl Flick u Rummenigeho, ale ovšem nevycházel dobře s Hoenessem... Rozdíl je v tom, že Flick byl chválen legendy Bayernu a různými experty...

Reagovat
Kluivert9

Současná Barcelona určitě není důvod, proč by to měl hned porušit...

Reagovat
Neutron

Klopp, ktory jasne povedal, ze bude mat rok pauzu?

Reagovat
MoonKnight

Říkal že potřebuje alespoň rok pauzu, když oznamoval konec.

Reagovat
Neutron

Ano, spravne.

Reagovat
kilobyte

Barceloně hrozí vyloučení z evropských pohárů. Tak by mohl říct, že si chtěl dát rok pauzu od pohárů.

Reagovat
Neutron

Reagovat
2miguel1

Buduci rok by sme to mali len zaplatať nejakym Marquezom a počkať si na Kloppa. Klopp je šanca na roky uspechu

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
PG34

Flicka fakt ne, to je Xavi na druhou. Pokud se fandum nelibi momentalni fotbal, Flicka by sezrali tak za 5 zapasu. On neni uplne spatny trener, ale za ten uspech vdeci z velke casti proste covidu.

Reagovat
Strakosha

Jako, že jeho soupeři byli pozitivní? Nebo jak to máme chápat?

Reagovat
Well

Nepiskali na jeho hru fanoušci.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rich

To je ale blbost... Ale tak pokud Flicka ovlivil covid, tak co ovlivnilo Barcu při porážce s Flickem?

Reagovat
Salfovic

No přeci ten Covid.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak třeba ten rádoby úspěch Pesgay ovlivnil covid a los, protože hráli proti piča týmum co vyznávají hurá fotbal a proto je Tuchel dostal až do finále ta sezona hodně pomohla těmto haluz týmum

Reagovat
technecium

Poprosim vytahnout z Argentiny Scaloniho

Reagovat
Mönchengladbach

Messi ho nepustí.

Reagovat
Kejza

hm

Reagovat
Moshe Dajan

A co Gasperini? Nebo je to moc hipsterská možnost? Ten by ty chodce konečně naučil běhat a presovat.

Reagovat
technecium

Neni problem v pressingu nebo lenosti, ale v totalni neorganizaci obrany pri absenci Ter Stegena

Reagovat
Moshe Dajan

Ale je. Pressing, který tam Xavi ještě v minulé sezoně měl a částečně fungoval, zmizel neznámo kam.

Reagovat
Huntelaar

nechybí tomu týmu pořádná Šestka? která by propojovala zálohu s obranou, aby nevznikali takové mezery mezi liniemi? popř co se řešilo v minulosti s Kloppem. že jeho styl je náročný i psychicky, že když jeho týmy mají úspěch, tak se jim přestane chtít tak moc dřít bez míče, že proto je třeba přivádět nové ("hladové") hráče, kteří ten (pro ně nový) zběsilý presink prostě zvládají

Reagovat
blaugrana

Chyba. Tak isto ako chybal pred Busom, ked sa to lepilo Edmilsonom, Mottom ci Van Bommelom, tak teraz nastal ten isty problem. Navyse kridla nevedia prejst 1 vs 1, obrana je totalne zmätena a Peňa nechyti nič navyse.

Reagovat
Seydou Doumbia

Gasperini je sympatycký dědek, fakt by si chtěl aby ho hejtovali nějací cules od prvního utkání? Chudák děda

Reagovat
$dolar$

Mourek

Reagovat
Mönchengladbach

PSG

Reagovat
Seydou Doumbia

asi tak

Reagovat
Zemun

Reagovat
Kejza

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Kluivert9

Chceš fandit Barce, jo?

Ten je naštěstí moc drahej.

Reagovat
Largo

Arteta přece končí v Arsenalu ne?

Reagovat
Bakary3

A kdes to vzal?

Reagovat
Largo

Včera jsem to četl na ESPN, že po sezoně končí...

Reagovat
Zdechlina

Bohužel ne

Reagovat
John Obi Mikel

Sarri hraje kombinační fotbal, toho budou chtít.

Reagovat
Hachim Mastour

Práve som chcel napísať

Reagovat
Gazdo

Hansi Flick prosim. Problem s obranou to sice nevyriesi ale aspon budu srandovne zapasy

Reagovat
blaugrana

Udajne by chcel Kimmicha, Saneho a este dalsie kridle silne 1 vs 1. To sa bude musiet Laporta rozpredat na organy.

Reagovat
rominhoFCB

A myslis, ze aj keby tychto hracov nedostal, tak by Barcu odmietol ?

Reagovat
blaugrana

To sa musíš spýtať jeho

Reagovat
Kejza

on je to celkem kus chlapa, tak třeba takovej žaludek část Saného pokryje

Reagovat
blaugrana

Bandero ma riadne

Reagovat
Gazdo

Tak hlavne sa treba pozriet na ten zdroj co to vypustil. Ja si myslim ze Hansi ak bol vobec osloveny tak este len mozno zacina uvazovat ci by siel ci nie. Uz vobec neverim tomu ze by si daval taketo podmienky

Reagovat
king23

Vůbec celá ta koncepce nedávala smysl.

Kterého génia napadlo, že Xavi bude ideální trenér pro giganta jakým je Barcelona?

To jeko vážně stačí, že trénoval dva roky mezi velbloudama a je klubová legenda?

Stejné fiasko jako trenér "Lampard".

Reagovat
rominhoFCB

A co Guardiola, Luis Enrique alebo v Reale Zidane ? Kolko mali oni skusenosti ?

Reagovat
king23

Naprosto jsem čekal, že na mě někdo vyrukuje se Zidanem. Zidane je úplně jinej případ, protože ten byl 3 roky připravovanej na to, aby funkci jako hlavní trenér Realu převzal. Napřed dělal sezonu asistenta trenéra v Ačku a pak dva roky trénoval jako hlavní trenér Bčko. Xavi byl namísto toho 6 let v Kataru a ohledně toho, jak funguje trénování velkoklubu, nebo jak funguje trénování v Barce ani zdaleka nepřičuchnul.

Luis Enrique, ten sem nezapadá už vůbec, Barcelonské béčko trénoval tři roky a před převzetím áčka měl za sebou dokonce celou sezonu jako hlavní trenér klubu v La Lize. Guardiola byl risk, ale i ten trénoval aspoň to béčko. Já jsem nic o tom, že musí trénovat jenom ten, co má hromadu zkušeností nepsal, já se směju tomu, že jako hlavního trenéra někoho napadlo dát někoho, kdo má NULOVÉ zkušenosti s trénováním ať už na evropské úrovni nebo jako trenér jinývh týmů v rámci klubu.

Reagovat
Well

Reagovat
vladino10

Enrique trénoval pred FCB ešte aj AS Rím... co len potvrdzuje co píšeš

Reagovat
Fairplay

Reagovat
blaugrana

Mal barcelonsku DNA a do toho dlhodobeho bordela, co v Barce je zrejme nikto nechcel. Par dni dozadu sa pisalo, ze Lapo chcel Flicka, ten ho ale vraj vyfuckoval, tak zobrali Xaviho, ale co je na tom pravdy.

Reagovat
PG34

Nikdo neříkal, že je ideálním trenérem. Zapomíná se, že po vyhazovu Koemana byl na výběr Pirlo, R. Martinez a Xavi, který si sám zaplatil výkupku. Na nikoho jiného nebyl prostor. Xavi vzal tým v rozkladu, zvedl morálku, 2022 hrál nejlepší fotbal od Lucha, minulý rok vyhrál 2 trofeje a v 3. sezóně odchází. Rozvinul mladé, ukázal, že i v těžké situaci je možné mít úspěchy a hrát hezky, nastolil trochu řád.

Kecy, že zklamal, jsou mimo, na to by musel na začátku dostat podmínky, co splnit, což nedostal.

Reagovat
technecium

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Largo

Reagovat
hornito

Reagovat
oli9

Reagovat
mistr129

Reagovat
Talker

"Na nikoho jiného nebyl prostor".

Zajímavé, proto jste o 2 měsíce později poslali 55 mega za Torrese.

Reagovat
LyEX

Rozvinul mladé a podobné kecy čo si obhajujú - Dani Alves, Ferrán, Adama (hosťovanie), Aubameyang, Kessié, Christensen, Raphinha, Lewandowski, Koundé, Alonso, Bellerín, Araujo, Gundogan, Inigo Martinez, Romeu, Cancelo (hosťovanie), Felix (hosťovanie), Roque (až teraz za 40 mega) toto je súbor hráčov, ktorí pod ním prišli, tak ako pracoval s mládežou, alebo koncepčne a ak sa fans Barcy páčila predvádzaná hra, tak to dopadli

Reagovat
Bakary3

A ještě tu někdo z barcelonských psal, že po titulu dostal novou smlouvu snad na 13m eur ročně, asi tak s tou barcy úspornou taktikou

Reagovat
JM

Už v něm asi viděli nového Guardiolu, tak si ho chtěli pojistit, aby jim ho někdo nevyfoukl

Reagovat
blaugrana

13 brutto bolo pre cely realizacny tim. 8 z toho ma Xavi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Xavi

Reagovat
F_C_B

Reagovat
Kucka

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Seydou Doumbia

První člověk co Šaviho pochválil

Reagovat
Moshe Dajan

Myslíš, že Lampard by dal Realu 4:0?

Reagovat
dantetomas

Mou… a kruh sa uzavrie

Reagovat
Greaber

Do týdne by vyšli lidi do ulic a Barcelona by skončila v plamenech

Reagovat
Whitemedia

Takže by vše dobře dopadlo.

Reagovat
LyEX

Ako sa tu pripravuje shortlist koho Barca by potencionálne vybrala, mal by sa to volať shortlist trénerov, ktorí keď budú veľmi silno motivovaní, tak možno si Barcu vyberú, nie naopak.

Reagovat
rominhoFCB

A to ako preco ?

Reagovat
LyEX

Odpoveď vieš a vieš, že ju nechceš počuť, tak nejde o otázku prečo, ale o otázku ako to otočiť

Reagovat
rominhoFCB

Tak mi prosim napis tu odpoved, ktoru udajne viem. Vdaka.

Reagovat
LyEX

Bordel, chaos, trestné konania, oznámovanie hráčom pravidelne znížovanie miezd

Reagovat
rominhoFCB

https://www.forcabarca.sk/clanok/52204/sudca-v-pripade-negreira-zbavil-barcelonu-obvinenia-zo-sportovej-korupcie-ziadne-platby-rozhodcom-sa-neuskutocnili

S tym poslednym sa da suhlasit, i ked to si moze novy trener a jeho agenti osetrit v zmluve a potom popripade napadnut na sude. Aj ked hraci boli poziadani o znizenie platov, nikomu hlavu neodrezali, ked odmietol.

Tym bordelom a chaos myslis co ? Viem, ze sa vysledkovo nedari, ale to sa moze rychlo zmenit po prichode noveho kvalitneho trenera a mozno 1-2 posil.

Reagovat
LyEX

Čiže článok na ForcaBarca zo dňa 24.01.2024, cit.: "Joaquin Aguirre, sudca, ktorý vedie prípad Negreira, už podľa katalánskeho denníka Sport vyniesol svoj verdikt a jasne povedal, že sa neobjavili žiadne náznaky toho, že by Barça mohla ovplyvňovať bývalého rozhodcu, aby dosiahla lepšie výsledky, ani že by došlo ku kupovaniu rozhodcov, ako sa hovorilo." - odborný článok, ešte raz poukážem na: už podľa katalánskeho denníka

https://theathletic.com/5227600/2024/01/25/barcelona-negreira-case-testify/ článok z 25.01.2024:

Pre uľahčenie čítania v cudzom jazyku ti parafrazujem posledný odsek v preklade kde svedok v tomto prípade bude svedčiť 21.2.2024.

To ako vážne si zdieľate hoaxerské sračky po svojich stránkach a pľacneš mi to tu bez overenia? Čo ste to za komunitu?

Reagovat
rominhoFCB

A keby to bolo napisane tymto sposobom ?

Čiže článok na ForcaBarca zo dňa 24.01.2024, cit.: "Joaquin Aguirre, sudca, ktorý vedie prípad Negreira, vyniesol svoj verdikt a jasne povedal, že sa neobjavili žiadne náznaky toho, že by Barça mohla ovplyvňovať bývalého rozhodcu, aby dosiahla lepšie výsledky, ani že by došlo ku kupovaniu rozhodcov, ako sa hovorilo." ...informoval o tom katalansky dennik Sport ?

Reagovat
JM

Kémo, zkus trochu zagooglit nebo tak něco. Ten článek (a informace v něm) je prostě fake. Dokonce i ten katalánský deník Sport se od toho distancoval a smazal to ze svých stránek.

Reagovat
rominhoFCB

Tak v tom pripade beriem spat.

Reagovat
JM

Dívám se, že dokonce i v tom článku, co tady postoval, někteří v diskuzi píšou, že je to fake a že to mají smazat. Ovšem ani to ho nezastavilo v tom to sem sebevědomě fláknout jako nějakou objektivní pravdu

Tak nevím, zda tvůj článek (a dokonce i přeložený výtah) bude mít na něj nějaký efekt.

Oni asi holt mají svoji pravdu...

Reagovat
rominhoFCB

Diskusiu som cital az po tom, co som sem postol ten prispevok.

Reagovat
janinho

vcera mi to z nejakeho dovodu vyskocilo na FB (na forcabarca som bol asi raz v zivote pred 10 rokmi, tak nechapem, ale ok Zuckerberg)... tak som si to schvalne potom googlil. mas nejaky iny zdroj? lebo google mi ziadny takyto update vcera nenasiel. aby ste neostali zbytocne sklamani...

Reagovat
Salfovic

Ten Arteta tam byl vesrán pro přiživení diskuse ?

Reagovat
Moshe Dajan

Taky nechápu, proč by Barcelona brala někoho tak slabého.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
fenixLFC

ked mohla vziat xaviho tak nemaju latku postavenu velmi vysoko

Reagovat
EZ

Barcelona pred rokmi vyhrala jackpot ked vytiahla genialneho Guardiolu do A timu, kde bol genialny Messi. Skvely futbalovy pribeh.

Teraz sa mi zda, ze chcu zase trafit 777. Ale ci Guardiola, ci Messi su vynimocne osoby, nie len produktom "barcelonskej DNA". Hladat teraz noveho Guardiolu ci Messiho v b time utopia.

Kazdy dalsi Xavi, Rafa Marquez, Ansu Fati ci Yamal bude mat uplne nespravodlivo vysoko latku a v tom prostredi neporastú. Treba sa zmierit s tym, ze navrat medzi elitu je zalezitost rokov a prestavba timu ide daleko hlbsie, ako za post trenera.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Něco na tom bude

Reagovat
sergi

Reagovat
fenixLFC

tam bude problem v tom ze ich herny styl je uz davno zastaraly. ked budu furt hladat trenera ktory by mal hrat tiki taka alebo to budu fans nonstop ocakavat tak sa neposunu. musia sa trochu prisposobit sucasnosti

Reagovat
-R2D2-

Zas jedna a ta samá mantra. Přitom reálně se tiki taka konzistentně hrálo naposledy za Xaviho a Dona. Házená a zpáteční nahrávky nejsou tikitaka. Žádnou tikitaka dávno nehrajem. Naopak se Xavim jsem věřil, že se vrátí.

Reagovat
Bakary3

Ano, není to tiki-taka.

Ale v Barce si to zřejmě myslí a pořád se o to snaží.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
-R2D2-

No a kdo konkrétně na hřišti se o to snaží? Pedri s Gavim budiž, ti tomu rozumněj. Zbytek hraje kombinačního hybrida a znovu se ptám kde jste nabyli iluze jakýsi zřejmosti, když např.: Gundo sebou nehne, Lewa to samý, Kundé je spíše na freestyle…

Reagovat
Bakary3

Tak asi Xavi se o to snaži

Reagovat
Aldeano

Reagovat
2miguel1

Len ta prestavba je tam už prakticky spravena. Pedri Gavi su v hokejovej terminologii draftove jednotky, je tam mlady Frenkie, lider Araujo, Kounde, Balde, Fermin, Yamal sa javí ako kvalitne kridlo, za mňa jeden z najvacsich talentov Cubarsi, uvidime čo Roque. Felixa asi podpiseme, sedí Barce. Xavi mal taky isty problem ako Enrique a treneri pred nim. Prvy rok super, potom ťa prečitali a koniec. Pamatam si na zapas v lige 0:4 v El Clasicu, to bolo presne podobne El Clasico pod Enriquem bez Messiho v jeho druhej sezone. Odvtedy to išlo dole. Klopp Guardiola maju stupajuci trend, Xavi klesajuci. Mužstvo je ale dobre spravene na nasledujucu dekadu. Tam musia prist 2-3 mená, dobry trener a nič viac netreba.

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Kdo ví, kolik trenérů ještě bude do léta volných

A pak se uvidí, jestli stále ještě platí, že Barcelona se neodmítá

Reagovat
Well

No právě záleží jestli Barcelona vůbec platí.

Reagovat
Bakary3

A až pak se teprva ukáže, co že teda platí

Reagovat
M.Vaza

Aby to nakonec nebyl ten Zidane, to by byl slušný troll

Reagovat
janinho

jasne, urcite zizou pojde do barcelony ja som cital ze vraj ma zobrat marseille...

on sa rozhoduje srdcom a nie peniazmi

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako fakt OM? To zrovna není ideálně fungující klub.

Reagovat
janinho

nie je no. mozno keby ich kupil nejaky sejk a dal ZZ volnu ruku tak si viem predstavit. ale tak, slo o to ze on ma proste svoje 3 kluby, OM, Real a Juve a neverim ze by siel trenovat konkurentov. peniazmi sa nerozhoduje, meno ma a nepotrebuje si ho pokazit tym ze by zvazoval ist do barcy a je lojalny voci fanusikom.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo barca mi taky příjde nerealna to je pravda

Reagovat
Rich

Největší scifi a zároveň nejlepší varianta: zadlužená Barca vyplatí Tuchela ze smlouvy v Bayernu a ten přivede zpět Flicka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele