Tuchel vzdal boj o titul. Nezbývá než pogratulovat Leverkusenu, prohlásil

31.03., 11:10
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Šance na obhajobu německého mistrovského titulu se posunula do oblasti teorie. Bayern Mnichov prohrál ve šlágru německé nejvyšší soutěže s Dortmundem 0:2 a na vedoucí Leverkusen ztrácí sedm kol před koncem sezony třináct bodů. Kouč Bayernu Thomas Tuchel po závěrečném hvizdu jednoznačně směrem k boji o titul prohlásil: "Gratuluji Leverkusenu."

Bitva Bayernu s Dortmundem v minulosti bývala duelem gigantů, kteří se perou o korunu pro fotbalového krále Německa. Tentokrát to bylo jinak, na prestiži to ale zápasu neubralo a porážka mnichovský tým bolela.

Tuchel, který už dávno vyhlásil, že po sezoně z Bayernu odejde, vypadal unaveně a otráveně zároveň. Podobně naladěný byl i hráč poražených Joshua Kimmich. "Naprosto frustrující, naprosto nevysvětlitelné," mračil se při rozhovoru pro Sky krátce závěrečném hvizdu.

Pohled na tribuny Allianz Areny byl tristní. Fanoušci Bayernu houfně opouštěli svá místa již dlouho před závěrečným hvizdem. "V utkání proti BVB člověk nepotřebuje žádnou motivaci, přijde sama. Dopředu víte, jak důležitý zápas vás čeká. Ale my jsme tentokrát nic neukázali," nešetřil ostrými slovy. "Náš výkon připomínal to, jako když si užíváme Velikonoce. Nebyli jsme Borussii soupeřem," zlobil se německý reprezentant.

"Ve druhé půli to bylo o ničem, jako by se hrálo přátelské utkání," nechápavě kroutil hlavou. "Bez ohledu na tabulku, tohle se nám nikdy nemělo stát. A zvláště ne doma s Dortmundem. Pokud podáme výkon jako dnes, bude to těžké proti jakémukoli soupeři," dodal.

Motivaci do zbytku sezony rozhodně má. V Německu bude Euro, Bayern navíc pokračuje v Lize mistrů. "Každý z hráčů by se měl nad sebou zamyslet," uvedl Kimmich.

Pořádně zklamaný byl i trenér Bayernu Tuchel. "Je těžké náš výkon vysvětlit. Samozřejmě to absolutně nestačilo," hlesl. Hra podle něj nesnesla přísnější měřítko, chyběla rychlost. "Nebyla tam ani vášeň, proto musí přijít kritická slova," měl jasno.

Kouč nechtěl polemizovat o tom, nakolik měl na výkon jeho svěřenců vliv výsledek zápasu Leverkusen - Hoffenhem (2:1), kde hosté dlouho o gól vedli, ale nakonec vyhrál díky trefě Patrika Schicka z nastavení. "Možná to nějaký vliv mělo. Dlouho to bylo 0:1. Mysleli jsme si, že bychom mohli manko stáhnout, kdyby Bayer nevyhrál," přemýšlel nahlas Tuchel a pogratuloval Leverkusenu dopředu k titulu. "Do konce sezony zbývá sedm kol, Bayer vede o třináct bodů, nezbývá než pogratulovat," uvedl.

Že je, co se týče obhajoby titulu, zle, to věděl i útočník Thomas Müller. "Nejsem profesor matematiky, vím, že možnost získat mistrovský titul ještě existuje. Ale opravdu už to není pravděpodobné," přiznal i legendární útočník Bayernu.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (31)

Přidat komentář
cologneFC

A má pravdu. Toto si už Leverkusen nenechá ujsť. A po športovej stránke získajú titul úplne zaslúžene. Majú jeden z najlepších tímov za posledných 10 rokov v Nemecku.

A zase sa vraciame do doby, keď sa titul vyhráva už v marci

Reagovat
Neutron

a opat za to moze Bayern

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bowie

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
wyqinac

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Hned pryč a začít stavět tým na novou sezonu...

Reagovat
PtákOhnívák

Reagovat
Rudnevs

Toto by tréner nikdy hovoriť nemal, obzvlášť nie tréner Bayernu.

Reagovat
PtákOhnívák

Neměl, ale tak Leverkusenu stačí ze 7 zápasů, 9 bodů. Bez ohledu na to, kolik bodů udělá Bayern... Tak že tam je to celkem jasné.

Ale jako, je to blbost to říkat no. To máš pravdu.

Reagovat
db18

Víc než na ztracený titul by se měl starat o to, že se dneska může Stuttgart dotáhnout na rozdíl jednoho bodu...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
oli9

dokud je teoretická šance tak tohle nesmí vypustit z úst

Reagovat
eder

Trenér nejspíš ne, ale tady je řeč o Ztuchlině...

Reagovat
Nickname 9

Bohužel je to tak. S těmi deseti body bych ještě malou naději měl, ale takhle to je nemožný. I když věřím, že ztráty Leverkusenu ještě přijdou, tak třináct bodů by nepromarnil ani Dortmund, natož Leverkusen s takovouhle sezónou.

Reagovat
$dolar$

Ono se to nezdá, ale za chvíli ti může bejt o 5 a obrovskej tlak v posledních 3 zápasech..

Reagovat
Nickname 9

To jsem si ještě po minulém kole říkal taky, ale když vidím jejich mentální odolnost a naší neschopnost, tak si nedovedu představit, že by nevyhráli ze sedmi zápasů aspoň tři.

Reagovat
$dolar$

Na Unionu se moc nevyhráva, se Stuttgartem byli už 2x horším týmem, BVB zase hraje taky skvělé.. tyhle tři zápasy budou hodně těžký a pokud z toho dají aspoň 4 body, tak už v titul věřím.

Reagovat
Nickname 9

Do toho navíc v týdnu poháry. No, kdybysme nebyli tak neschopní, tak by to ještě měli těžký...

Reagovat
Ferragamo7

Tomuto čo si napísal ani sám neveríš Pevne dúfam,že už ISTÝ BUNDESLIGOVÝ ŠAMPIÓN -BAYER LEEVERKUSEN(napísal som to naschvál veľkými písmenami,aby si aj tí poslední snílkovia,ktorí veria na zázraky uvedomili, že titul je v prdeli ) to dá bez prehry až do konca-to by bol teda extra titul!

Reagovat
Nickname 9

Ale no tak, zase nemusíme být na Leverkusen až tak milí a přející

Reagovat
$dolar$

Kamo já Bayern naprosto nenávidím (víc už jenom Arsenal a Spartu), ale po tom, co loni předvedl Dortmund, si nejsem jistej v německy lize vůbec ničem, než to bude fakt jistý.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Doufám, že Xhaka pošle Kanovi aspoň selfíčko s pohárem, ať se na něj může podívat zblízka na displeji.

Reagovat
vceradnesazitra

Kane efekt. Měli by ho vyhlásit oficiální jednotkou selhání. "Jak moc velký to byl fail?" "Řekl bych že tak 5 Kejnů".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele