Tudor potvrdil odchod z Marseille. Nikde jinde jsem nepodepsal, uvedl

01.06.2023, 16:40
Aktuality

Po sobotním závěrečném kole francouzské ligy skončí v Marseille chorvatský trenér Igor Tudor. O jeho odchodu po ročním angažmá dnes na tiskové konferenci informoval předseda Olympique Pablo Longoria.

"Přijali jsme a respektovali přání našeho trenéra Igora Tudora nepokračovat v příští sezoně ve společném dobrodružství," uvedl Longoria. V této sezoně má Marseille už s předstihem jisté třetí místo v lize.

Pětačtyřicetiletý Tudor se mužstva ujal vloni v červenci jako nástupce Argentince Jorgeho Sampaoliho, který před startem letní přípravy překvapivě rezignoval. V klubu podepsal smlouvu na dva roky.

"Opouštím klub v lepší situaci, než v jaké jsem ho přebíral. Odcházím ze soukromých a profesních důvodů. Nepodepsal jsem smlouvu s jiným klubem," vysvětlil odchod Tudor.

Před příchodem do Marseille trénoval Tudor v italské lize Veronu, kde mezi jeho svěřence patřil i český reprezentant Antonín Barák. Na konci sezony 2022 se ale s Hellasem dohodl na ukončení smlouvy. Bývalý dlouholetý hráč Juventusu vedl v minulosti i Udine, Galatasaray nebo PAOK Soluň.

Autor: ČTK, Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (5)

Přidat komentář
10

8 různých týmů za 8 let...

Reagovat
Israha

Za 10 let 8 klubů...no evidentně to koncepčně pracující trenér schopný využít maximálně kvality kádru není a tím pádem pro nás jakožto pro klub, co se chce etablovat jako pravidelný a relativně silný účastník LM, ve finále vhodný nebyl. Každopádně díky mu za zvednutí vítězné mentality, atraktivní 3-4-2-1 formaci a herní projev, schopnost vyrovnat se na hřišti i papírově silnějším soupeřům a nakonec i docela ok výsledky; nedíky za paličatost, favoritismus, divné reakce na průběhy zápasů a rezolutní změny v kádru, na které naváže odchodem po jedné sezoně. Ať se daří a my vysvoboďme Galtiera z té řehole u PSG a vraťme jej domů....

Reagovat
zurix_new

V ruce pero měl, ale nepodepsal.

Reagovat
Gedofrey

Díky za vše. Tuhle sezónu by se našlo hned několik krásných zápasů S tou bídou u Liverpoolu byla Marseille balzám na srdci

Reagovat
rel7

Tak on nebo Conte do Juve?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele