Marseille má náhradu za trenéra Tudora, do funkce byl oficiálně jmenován Marcelino

24.06.2023, 13:19
Aktuality

Novým trenérem Olympique Marseille se stal španělský fotbalový trenér Marcelino (57). Zkušený kouč nahradí na lavičce Igora Tudora (45), který na konci minulé sezony rezignoval.

Příchod Marcelina, bývalého trenéra Villarealu, Valencie a naposledy Athleticu, je považován za součást snahy zajistit kontinuitu projektu. Od loňského léta byl Marcelino bez smlouvy.

"Naše četné diskuze ukázaly společné odhodlání a porozumění. Odborné znalosti a osobnost odpovídají požadavkům na vysoké úrovni. Jeho zkušenosti budou značným přínosem pro posílení práce odvedené v minulé sezoně," uvedl sportovní ředitel třetího klubu nedávno skončené francouzské Ligue 1.

Marcelino má za sebou povedené štace ve španělské lize. S Valencií vyhrál v roce 2019 Copa del Rey, když ve finále porazil Barcelonu a během dvou sezon ve funkci pomohl klubu kvalifikovat se do Ligy mistrů. V roce 2021, opět proti katalánskému klubu, pomohl Athleticu přidat do vitríny trofej ve španělském Superpoháru, což byl první pohár baskického klubu od roku 1984.

Mezi kandidáty na uvolněné křeslo byl například také odcházející trenér Paris Saint-Germain Christophe Galtier.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Mass

Za mě Marcelino nejlepší trenér od doby Rafy Beníteze, co pamatuju ve Valencii.

Reagovat
Messiáš

Tam tehdy Limovi navzdory i skvěle zafungovala dvojice Alemany-Longoria. Nebýt toho, že Lim je dement a prostě už ten klub jen vysosává, tak měli našlapnuto ten klub zase stabilizovat v Evropě.

Reagovat
Mass

Souhlas, tam byla šance. Samozřejmě že ani jeden z nich v managementu dlouho nevydržel a místo toho si tam Lim nasadil singapurské pičusy typu Anil Murthy.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Gedofrey

Galtiera jsem chtěl asi víc, ale tohle vypadá hodně zajímavě I když já ty naše trenéry teda tipovat neumím vůbec

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jsem zvědav, jestli se zaměří na kvalitní domácí trh, nebo to zamoří španělskými hráči.

Reagovat
YNWA__MSN

Vždyt Galtier to totálně posral v PSG (na poměry a možnosti PSG)...Nejhorší trenér v Paříži snad za posledních 15let..To co provedli hlavně se zálohou atd..hrůza děs..v Lille a Nice super, ale na top kluby nemá

Reagovat
Gedofrey

V toxickém PSG vyhořel kde kdo. V OM bych mu věřil. Kdyby s námi dokázal co s Lille, tak bych se nezlobil

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Eichel

skvelý tréner, ale nejak si ho neviem predstaviť mimo Španielska snáď sa mu ale bude dariť

Reagovat
Reggie

Proč skončil Tudor? Měli relativně dobrou sezónu, ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele