Van Gaal: Máme šest bodů a to je důvod k radosti

29.09.2010, 12:10
Aktuality
Bayern Mnichov se v německé nejvyšší soutěži trápí, v Lize mistrů je to daleko lepší a míří za postupem do osmifinále letošního ročníku. Německý mistr včera vyhrál 2:1 v Basileji, stejným výsledkem skončil i druhý zápas jeho skupiny mezi AS Řím a Kluží, v tomto případě se ovšem radovali domácí...

Bayern přitom dlouho prohrával, v 18. minutě totiž otevřel skóre někdejší útočník Borussie Dortmund Alexander Frei. Po změně stran ovšem loňský finalista celé soutěže zápas otočil, nejprve proměnil penaltu Bastian Schweinsteiger a tentýž hráč pak minutu před koncem celý zápas rozhodl.

"Začali jsme velmi dobře, jenomže jsme inkasovali, když soupeř poprvé překročil půlku hřiště. Naše sebevědomí v té chvíli nebylo moc velké a první poločas jsme dohrávali v útlumu. Ve druhé půli jsem udělal několik změn a snažili jsme se vytvářet na soupeře ještě větší tlak. I když jsme prohrávali, tak jsme byli lepší a nakonec vyhráli. Máme šest bodů a to je důvod k radosti," pochvaluje si trenér Louis van Gaal.

"Nezáleží na tom, jestli dáte gól v minutě sedmdesáté nebo v té úplně poslední. Uhráli jsme tři body. S první půlí sme pochopitelně spokojeni být nemohli, po změně stran jsme se ale dokázali zlepšit," hodnotil brankář Hans-Jörg Butt. "Bylo důležité získat tři body. Basilej proměnila hned svou první šanci a od té chvíle jsme to měli složitější, ale zvládli jsme to," přidal se Schweinsteiger.

Basilej znovu prohrála 1:2 a tentokráte jí nepomohlo ani to, že to byla právě ona, kdo dal poměrně rychlou branku. "Nic chytrého, Bayern měl jenom více štěstí! Vyhrál díky standardní situaci. Nevím, co přesně chybělo, budu se muset podívat na video," zlobil se po zápase domácí kouč Thorsten Fink, který kdysi za Bayern šest let hrál.

Dvě branky stačily na tři body i ve druhém úterním zápase skupiny E. Římskému AS se úvod sezony nevydařil a proti Kluži si nemohlo dovolit nějakou ztrátu a nakonec také vyhrálo 2:1. "V první půli jsme si vybrali slabší chvilku, ale jinak jsme hráli dobře a chtěli vyhrát. Jsme rádi za to, že jsme uhráli dva šťastné výsledky po sobě," připomněl kouč Claudio Ranieri sobotní výhru nad Interem Milán. "Museli jsme být kompaktnější, věděli jsme, jaké nebezpečí hrozí z protiútoků. Kluž porazila Basilej a museli jsme tak vyhrát. Věděli jsme, co můžeme čekat a co musíme udělat," dodal italský kouč.

Rumunský mistr tak nezopakoval dva roky starý kousek, kdy v Římě dokázal vyhrát, přitom k bodovému zisku rozhodně neměl daleko. Smolařem zápasu se stal útočník Traore, který v první půli nastřelil břevno a po změně stran trefil tyč. Domácí poslal do vedení v 69. minutě Mexes, o dvě minuty později pak Giallorossi uklidnil střídající Borriello. Hosté už stačili jenom snížit, hlavou po rohovém kopu přesně mířil Rada.

"Šance Traoreho mohly změnit vývoj celého zápasu. Jsem spokojen s tím, jak jsme hráli a jak se hráči vyrovnali s tlakem domácího publika. Myslím si, že jsme si zasloužili více, remíza by asi byla spravedlivější vzhledem k tomu, co se dělo na hřišti," řekl po zápase kouč Sorin Cartu.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern si moc zahrává!

Reagovat
smazaný uživatel

AS bohužel taky jak sem viděl ten zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele