Ve 36 letech poprvé do zahraničí: Costil bude krýt záda ještě zkušenějšímu, míří do Salerny

31.07.2023, 19:55
Aktuality
Benoit Costil (© AFP)

Benoit Costil byl po několik let neodmyslitelnou součástí Ligue 1, potažmo Ligue 2. Celkem za svou kariéru vystřídal sedm francouzských klubů, nejvíce minut si pak zapsal v Rennes a Bordeaux. Po dlouhých letech strávených v rodné Francii si teď každopádně vyzkouší, možná i na sklonku své kariéry, zahraniční angažmá. Oficiálně ho jako posilu oznámila Salernitana.

Už v sobotu odpoledne hlásal francouzský regionální deník Ouest-France z Bretaňského poloostrova, Normandie a Pays de la Loire jeho přestup jako hotovou záležitost. Víkend uplynul a v Kampánii už se v pondělí nová tvář prezentovala s klubovou šálou a v novém dresu. Ve svých 36 letech se rozhodl pro úplnou změnu působiště a zamířil jako volný hráč do Serie A.

Během léta se Costil připravoval s Vannes, působícím v nižších sférách, poté, co zakončil velmi neúspěšně svou pouť na severu Francie. Vždyť v dresu Lille, kam přestupoval z Auxerre, se od ledna neobjevil přímo na hřišti ani v jednom zápase. Dříve ještě chytával v Caen, kde svou profesionální pouť mimochodem započal, a Sedanu. A když nyní dorazila nabídka z Kampánie, neváhal.

V novém klubu se mimochodem setká se svým krajanem, jenž je ve Francii známý hlavně z působení v Montpellieru, tedy Juniorem Sambiou. Koučovat ho bude bývalý lodivod Paulo Sousa, pod jehož velením hrával u Les Girondins. Také ho může korigovat skoroparťák z reprezentace Franck Ribéry, jenž se v Salerně specializuje jako trenér na technické dovednosti hráčů.

V neděli Costil zdárně absolvoval lékařskou prohlídku a následně podepsal smlouvu v Itálii do června roku 2024. Podobně jako naposledy v Lille, kde kryl záda Lucasovi Chevalierovi, se očekává, že i nyní bude v roli gólmanské dvojky. Pozici jedničky by si měl i nadále držet jiný, ještě zkušenější muž mezi třemi tyčemi, a to osmatřicetiletý Guillermo Ochoa. Ten k I Granata dorazil během minulého transferového okna z mexického celku Club América.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com, salernitana.it, football-italia.net

Komentáře (50)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

dobrý brankářský duo a dobrá záloha za ochoa legend

Reagovat
Thelvin

Costil byl lepší brankář než Ted Mosby, ale kdo ví jak jsou na tom dneska, mno

Reagovat
Kucka

*Juniorem Sambiou

Reagovat
Kily

Reagovat
Kucka

Reagovat
snuff24

Nakonec budu muset hodně ohýbat páteř Cuadrado bude dobrý upgrade oproti hloupé hranolce Denzelovi

Reagovat
10

čekal jsem, že se budete držet aspoň do 3. zápasu přípravy

Reagovat
Deki

To vůbec, i kdyby hrál celý rok jak Hakimi. Vždy mi při záběru na něj v našem dresu bude silně nevolno.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Nuno čomes

Kvalitou je oproti Dumfriesovi úplně jinde, ale na to nemusíš být odborník, abys to viděl, když ten borec má míč jako překážku. Ale opěvovat ho nebudu, tak rozdílový zase není.

Reagovat
Lech

Pinto je stejne genius...proda Pereze za 2 mega, ztrata na borcovi jak zmrd, ale ok, chapu ze tydle prumeraky jde tezko prodavat treba jen s 50% ztratou. Pak ale jako spravny gentleman ukaze vsem sportovnim reditelum v evrope, ze je slusnost nechat borce ktere nakoupil za raketu, jen s opci na konci sezony, a ocekava ze mu to vsichni budou asi oplacet nebo nevim...s PSG mu ksefty jdou, ale tem o drobne stejne asi nejde.

Na druhou stranu, pokud by mel prijit dalsi striker za 25+ a bude platny asi jako tammy, tak ne diky

Reagovat
smazaný uživatel

S PSG neděláme kšefty.. dokud někoho nekoupíme, nebo jim neprodáme některou z "legend".

Reagovat
Truffaldino

Tak trochu tajně doufám, že si Mourinho po odchodu do nového angažmá sebou vezme alespoň jednu z našich dvou italských legend ze středu hřiště. Já bych mu právě to PSG přál i třeba jako jeho poslední velké klubové působiště a jako poděkování bych mu dané hráče samozřejmě s radostí uvolnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně oba.

Reagovat
Zark

D'Ambrosio v Monze slušná posila pro Palladina

Reagovat
10

Juve v noci porazilo Real. Stratosferický rozdíl v technice. Klasickej Allegri s držením míče 30% a hrou na brejky, která ale v podání Chiesy, Keana, Weaha a McK měla docela zajímavý parametry, hlavně rychlost, kterou dlouho nepamatujeme. Chiesa s Keanem zatím nejlepší v přípravě, hlavně Fede vypadá, že se začíná blížit svojí výkonnosti před zraněním.

Jinak McK, kterej byl jasně na odchodu, by mohl být překvapením, pro Maxe vypadá klidně na základ, hraje fakt dobře. Cambiaso taky výrazný upgrade proti De Scigliovi a Sandrovi.

Obecně bychom měli být mnohem rychlejší a atleticky zdatnější, to byl minulou sezonu dost problém.

Jinak Huijsena jednou prodáme za kilo. Ten až nabere trošku svaly, tak bude top 10 stoper v Evropě, o tom nepochybuju.

Reagovat
DelPiero137

Ako to vyzera z mladim v nasom kadri? Kto sa vracia z hostovacie, kto ostava, komu dame sancu? Nemam az taky prehlad co sa deje toto leto u nas. Hambac v zaklade ma dost znepokojuje

Reagovat
Furia Ceca

Kterýho hambáče myslíš? Weaha, nebo McFeriho?

Reagovat
10

McK...ennie

Reagovat
10

Cambiaso a Rovella by měli zůstat, z mladíků minulé sezony by měl odejít asi jen Miretti a Barrenechea, De Winter do Janova

Huisen a Yildiz se po dobrý přípravě imho posunou mnohem blíž prvnímu týmu

Nicolussi Caviglia, Illing a Soulé nevím, to se těžko odhaduje

Reagovat
DelPiero137

Znie to celkom povzbudivo, z pohladu toho ze fandim a tesim sa mladych v kadri. Nerobim si iluzie ze Max to bude stavat na nich ale aspon su v kadri.

Reagovat
10
Reagovat
Furia Ceca

Koukal jsem na sestřih a musel jsem se trochu smát – s tou hromadou nabušených černochů vypadáme spíš jak tým z L1 než Juventus Ale kombinace pěkný... rychlý, přesný, smrtící. Po těch dvou sezónách s Allegrim jsem nás vůbec nepoznával

Jinak jak zmiňuješ toho Huijsena, tak já očekávám, že takovýho Illinga prodáme za 150. Takový brutální anglický dělo – a hraje v Juventusu? To bude v Londýně nebo Manchesteru hooodně provokovat.

Reagovat
Kapřík

Illing to v sobě má, teď jenom jestli je pro něj a růst jeho hodnoty lepší dobrá hostovacka, nebo se už prát o místo.

Reagovat
Pipo123

Kamada udajne hotovo, zajtra sa ocakava v Rime.

V ramci moznosti by to bola vyborna posila za SMS. Som zvedavy ci pride ten Ricci, soekuluje sa o 25 milionoch pre Torino

Reagovat
Kapřík

Mě ten Ricci nepřijde špatná volba, ale při těch současných italských cenách to je dost, no.

Reagovat
LesyJePan

Kamada bude skvelá posila škoda, že sme ho nevzali my ale vraj mal prehnané platové požiadavky + agenti chceli balík, čo sa mi teraz moc nezdá keď podpísal u vás.

Reagovat
Pipo123

Kamada ofiko

Reagovat
Zark

Castrovilli do Bournemouthu, ten dopad tvle

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Eldarion

CDK do Atalanty, loan with option to buy.

Síce predviedol h* za ten rok v AC a šancí dostal mnoho, ale mám taký pocit, že práve v Atalante je pre neho obrovská šanca vystreliť (Belgický Iličič?) a to by nás mohlo mrzieť.

Tak trochu dúfam, že ostane v AC a potvrdí ten talent ktorý je s ním spojený. Tonali, Leao, Theo, všetci mali prvú sezónu slabú, ale ukázali aspoň náznaky, alebo niečo, CDK bohužiaľ nič.

Reagovat
LesyJePan

Lenže problém je asi ten, že Pioli ho nechce, kedže mu nepasuje do systému (433), ktorý si IMHO pôjdeme prvé 2-3 týždne v sezóne lebo sa nám nevydaria a maestro stiahne prdelku a vrati sa k 4231.

Reagovat
GEGE

On hlavně totálně vyhořel i teď na ME U21...Zatím ten přechod neustál v hlavě...Ale je to škoda taky bych ho poslal hostovat bez výkupky...

Reagovat
Zark

Oproti Belgičanovi byl Iličič už od svého příchodu do ligy hráč, který rychle zapadl a byl vysoce kvalitní. Na druhou stranu až v Atalantě to Ilicicovi vyloženě sedlo po přestupu z Fiorentiny. Takže jestli Gasp vydoluje i z CDK to nejlepší, pak dobře pro něj, po Josipovi má v týmu stále díru, kterou by tak aspoň trochu dorovnal. Ekonomicky výhodné podmínky, bez risku pro Atalantu.

Reagovat
smazaný uživatel

Iličič by taky vyhořel, kdyby šel hned do Milána nebo jinam nahoru.

Měl čas růst a zvykat si na větší tlak a nakonec i ta Atalanta šla nahoru až s ním.

Reagovat
Zark

To je asi možné, ale jak už jsem psal před rokem, připomíná mi horšího Iličiče a za tím si stojím. Nemá takový pohotový první dotyk, techniku má možná na podobné úrovni, ale co mu chybí je síla. Střela zpoza vápna, kde byl Iličič nebezpečný pro soupeře kdykoliv byl v dosahu třiceti metrů od brány, nebezpečí mohlo přijít kdykoliv. Do toho lepší vidění hry a více přímočarý fotbalista. Nicméně i horší Iličič bude pro Gaspa stále dobrý.

Reagovat
maras93

Atalanta mu podle mě sedne a pokud ne, tak je fakt na odpis. Každopádně za mě by to měla být taky hostování bez výkupky. No což, buď bude marnej a vrátí se nebo bude dobrej a střelí ho za víc jinam.

Reagovat
LesyJePan

Vyzerá, že CDK pôjde hosťovať do Atalanty za 3 mega, nepovinna výkupka 23m.

Moc tomu nechápem, Atalanta si doteraz robila biznis na hráčoch Juve, teraz začne na našich. Už vidím ako ho strelia po sezone za 50 do PL.

Reagovat
cresposuper

Tak Atalanta podojila Juve len v pripade Romera, Demirala sa chcu zbavit a zrejme na nom budu stratovi.

Reagovat
LesyJePan

Asi máš pravdu, neviem prečo som to mal v hlave zapisane takto

Reagovat
LesyJePan

Musah včera priletel do Milána a dnes má zdravotnú prehliadku. Som extrémne zvedavý na sezónu, nie žeby som bol natešený z nových posil to nie. Ale som veľmi zvedavý čo za pokémonov sme si tu za Sandra naťahali, a ako si to klapne. Mne to trocha pripomína Mirabelliho nákupy za Čínanov,

A najväčšia sranda je to, že máme úplne novú zálohu, v ktorej aj tak začne Krunič (neverím že ten fener klapne).

Reagovat
10

Danilo kapitán, Alex Sandro a Rabiot zástupci kapitána.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Kapřík

co dodat

Reagovat
10

chtěl jsem, ale nic mě nenapadlo ani po dvou hodinách...

Reagovat
Furia Ceca

Snad jen to, že mě to vlastně nepřekvapuje – s těma nákupama, co cca 5 posledních let děláme, jsem už delší dobu čekal, že tenhle den jednou přijde... Byť jsem tajně doufal, že vedení zasáhne a na tu hierearchii podle odsloužených let se výjimečně vysere a dá to kapitánství služebně mladším Italům. Kdyby dali pásku Locatellimu a zástupce by mu dělali Chiesa, Fagioli a Gatti, líbilo by se mi to 100× víc

Reagovat
DelPiero137

Jedine

Reagovat
zurix_new

Tak to je peklo

Reagovat
Eldarion

Žoldák Kessie (ževraj za 20 mil. ročne ) k Saudom, nice.

Reagovat
mastakillah

Pokud vážně má odejít Lozano a Milán chce pusti De Ketelaereho, tak bych se o to aspoň pokusil. U nich se nechytil, ale je mladej a rozhodně to v sobě má

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele